Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Βελτιώσεις στην παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού υλικού

Αύξηση δείκτη κύκλου εργασιών στον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από 6,7% έως και 16,8%, στο δ' τρίμηνο του 2009, (σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008), δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα τα στοιχεία, καταγράφουν τους δείκτες του κύκλου εργασιών στην παραγωγή και στον προγραμματισμό των κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων.
Θετικό πρόσημο παντού
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων του δ΄ τριμήνου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δ΄ τριμήνου 2008, παρουσίασε αύξηση 16,8%. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα πέρυσι, η αύξηση που είχε καταγραφεί μεταξύ του έτους 2008 προς το 2007 ήταν της τάξης του 0,8%. Επίσης ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του δ΄ τριμήνου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δ΄ τριμήνου 2008, παρουσίασε αύξηση 6,7%, όταν αντίστοιχα πέρυσι -κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2008 προς το 2007-η Γενική Γραμματεία είχε καταγράψει μείωση 9,7%.
Παράλληλα και όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ δ΄ και γ΄ τριμήνου του 2009, τα στοιχεία δείχνουν μεν αύξηση, αρκετά χαμηλότερη ωστόσο σε σχέση με εκείνη που είχε καταγραφεί μεταξύ του δ και του γ΄τριμήνου το 2008. Επισημαίνεται ότι η αύξηση αυτή προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι το γ΄ τρίμηνο εκάστου περιλαμβάνει τους καλοκαιρινούς μήνες στους οποίους παραδοσιακά υπάρχει κάμψη τόσο στην παραγωγή όσο και στον προγραμματισμό των υπό εξέταση τομέων.
Δεδομένων αυτών, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων του δ΄ τριμήνου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του γ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε αύξηση 98,8%, έναντι ωστόσο αύξησης 127,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2008.
Καλύτερα, πάντως, πήγαν τα πράγματα στον τομέα του προγραμματισμού των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, αφού ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στις Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του δ΄ τριμήνου 2009, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του γ΄ τριμήνου 2009, παρουσίασε αύξηση 22,8%, έναντι αύξησης 18,6 % που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2008.
Υπενθυμίζεται ότι ειδικότερα όσον αφορά τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, το τελευταίο τρίμηνο του έτους θεωρείται παραδοσιακά η πιο αποδοτική περίοδος, λόγω της εισροής υψηλών διαφημιστικών κονδυλίων, από την αυξημένη διαφήμιση που πραγματοποιούν οι διαφημιζόμενοι εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.
Επίσης στο τελευταίο τρίμηνο γίνεται η έναρξη των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων πράγμα που ενισχύει σημαντικά την παραγωγή και δίνει μια σημαντική ένεση στα έσοδα.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ( ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...