Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η επιστροφή των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ

Είναι γεγονός! Οι καταπληκτικοί «Απαράδεκτοι» επιστρέφουν στη μικρή οθόνη από τις 18 Μαρτίου και υπόσχονται να φέρουν πίσω το χαμόγελο στα χειλάκια σας με τις περιπέτειες και τις απίστευτες ατάκες τους.

Καθημερινά λοιπόν από τις 16:00 – 17:00 το MEGA θα προβάλλει σε επανάληψη τα επεισόδια των «Απαράδεκτων».

Οι Απαράδεκτοι ήταν μια δημοφιλής ελληνική τηλεοπτική σειρά η οποία δημιουργήθηκε από την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Στην σειρά έπαιζαν η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλάσης Μπονάτσος. Συμπρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν η Ρένια Λουϊζίδου και ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Η σειρά προβλήθηκε στο Mega Channel στις αρχές της δεκαετίας του '90 (τηλεοπτικές σαιζόν 1991-1992 και 1992-1993) και ήταν εν μέρει βασισμένη σε παλιές ελληνικές ταινίες [εκκρεμεί παραπομπή]. Έχει μείνει στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης χάρη στις πηγαίες και αστείες ερμηνείες των πρωταγωνιστών που εξακολουθούν μέχρι σήμερα να είναι σημαντικά πρόσωπα στην ελληνική τηλεόραση.

Στη σειρά επίσης έκαναν τις πρώτες τους εμφανίσεις ηθοποιοί που αργότερα έγιναν ευρύτερα γνωστοί στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, όπως η Ρένια Λουϊζίδου στο ρόλο της φίλης του Βλάση (οι ρόλοι είχαν τα πραγματικά ονόματα των ηθοποιών, κάτι ιδανικό για το "ανδρόγυνο" Παπαδοπούλου), ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο ενός αστυνομικού που έκανε περιστασιακά την εμφάνισή του στη σειρά, ενώ εμφανίστηκαν και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

Τη μουσική επιμέλεια της σειράς είχε αναλάβει ο ραδιοφωνικός παραγωγός και αργότερα γνωστός από τις εμφανίσεις του στην ιδιωτική τηλεόραση Νίκος Μουρατίδης, ενώ το μουσικό θέμα των αρχικών τίτλων ήταν μίξη του Νίκου Πατρελάκη.

Η σειρά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής κατά την πρώτη προβολή της, σημειώνοντας εκπληκτική θεαματικότητα. Μετά το τέλος της σειράς το 1993, η σειρά είχε προβληθεί σε επανάληψη σε όλες τις τηλεοπτικές σεζόν τα 5 χρόνια που ακολούθησαν, διατηρώντας αμείωτη τη δημοφιλία της. Στην συνέχεια επαναπροβλήθηκε στο πλαίσιο του εορταστικού αλμανάκ των 15 χρόνων του καναλιού το 2004  σε ολονύκτια εκπομπή όλων των επεισοδίων. Η πιο πρόσφατη προβολή της σειράς επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2009 (στις 15:30) στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 20 χρόνια του Mega, αλλά τελευταία στιγμή ματαιώθηκε. Όμως το εορταστικό επεισόδιο "Απαράδεκτη Πρωτοχρονιά" με guest star την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Οπισθοδρομική Κομπανία προβλήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2010 [1].

Στο διαδίκτυο αναζητούνταν για χρόνια μανιωδώς τα επεισόδια της σειράς, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν (αρχικά από παλιές βιντεοκασέτες, και στην συνέχεια από απευθείας εγγραφή κατά την επαναπροβολή της σειράς) και ανέβηκαν σε διάφορους δικτυακούς τόπους (παρανόμως).

Το 2009 το τηλεοπτικό περιοδικό TV Ζάπινγκ διαθέτει τα επεισόδια της σειράς σε DVD που συνοδεύουν το περιοδικό (1 DVD με 2 επεισόδια ανά τεύχος).

Επίσης πρόκειται μάλλον για την πρώτη ελληνική σειρά, που απέκτησε παρουσία στο Ίντερνετ, αν και χρόνια μετά τη λήξη της.

Θεωρείται μια από τις κωμικές σειρές που άφησαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση και αντιπροσωπευτική των ηθών και του τρόπου ζωής των αρχών της δεκαετίας του '90.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...