Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Εδώ γυρίστηκαν οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ



Το σπίτι στο οποίο μένουν οι Απαράδεκτοι βρίσκεται στη φανταστική οδό Αδάμαντος 4 στον Λυκαβηττό. Η πολυκατοικία η οποία χρησιμοποιήθηκε για τα εξωτερικά πλάνα βρίσκεται όντως στον Λυκαβηττό, στη συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού.
Στις φωτό Όψη της πολυκατοικίας από την οδό Συνεσίου Κυρήνης και Όψη της πολυκατοικίας από την οδό Κοσμά Μελωδού.

Οι Χαρακτήρες των ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ήταν καθοριστικοί της επιτυχίας. Ας τους δούμε όλους μαζί με τους πρωταγωνιστές:

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Η Δήμητρα ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της σειράς. Ζηλεύει αφάνταστα τον άντρα της τον Σπύρο γιατί έχει κόμπλεξ κατωτερότητας (θεωρείται από τον εαυτό της και τους άλλους χαζή, αμόρφωτη, άνεργη και μέτρια νοικοκυρά) και ζηλεύει τις πιο δυναμικές και πετυχημένες γυναίκες. Είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει κοντά της και να του ξυπνάει το ενδιαφέρον. Κατά καιρούς έχει καταβάλει προσπάθειες να ανέβει στην εκτίμηση του Σπύρου, αλλά αποτυγχάνει. Της αρέσουν τα παλιά ελληνικά τραγούδια όπως τα ρεμπέτικα και δείχνει και προτίμηση σε πιο λαϊκά ακούσματα. Ο καλύτερος της φίλος είναι ο Γιάννης διότι είναι ο μοναδικός με τον οποίο μπορεί να συνεννοηθεί.
Σπύρος Παπαδόπουλος: Ο Σπύρος θεωρείται ο πιο σοβαρός και ώριμος της παρέας. Είναι άντρας της Δήμητρας αλλά λόγω της δουλειάς του και της γενικής συμπεριφοράς της γυναίκας του την παραμελεί συνέχεια και υπάρχει μία φορά που την έχει απατήσει (βλέπε το επεισόδιο "Ποια Ελένη;" με την Ελένη Φιλίνη). Επίσης επειδή ο Σπύρος έζησε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από κοντά είναι έντονα ταυτισμένος· μιλά συχνά για αυτό και εκνευρίζει τους άλλους. Πολιτικά μπορεί να θεωρηθεί αριστερός. Μόνιμη φράση του: "Τι έγινε ρε παιδιά;" κοιτάζοντας προς την κάμερα.
Βλάσης: Ο Βλάσης είναι χαλαρός με όλη τη σημασία της λέξης. Τους αρέσουν οι γυναίκες, οι συχνές έξοδοι και είναι αδέσμευτος. Ο Σπύρος είναι ο καλύτερος του φίλος και δουλεύει μαζί του σε μία διαφημιστική εταιρεία. Δεν έχει ποτέ πρόβλημα να κατακτήσει γυναίκες και είναι γνωστός για τις πολλές ταυτόχρονες σχέσεις του μια εκ τον οποίων είναι με την Ρένια. Συγκατοικεί με τον Γιάννη 'προσωρινά' από τότε που χώρισε ο Βλάσης από την σύντροφο του - την οποία δεν είδαμε ποτέ- τη Ναυσικά. Ο Γιάννης συχνά γκρινιάζει στον Βλάση για την ακαταστασία του, ο οποίος συνέχεια τον αγνοεί για να αποφεύγονται οι καβγάδες. Στην σειρά έχει διατηρηθεί ένα μεγάλο κομμάτι του πραγματικού Βλάση Μπονάτσου, αφού αναφέρονται οι Πελόμα Μποκιού, διαφημίσεις και η μουσική του ιστορία.
Γιάννης: Ο Γιάννης είναι ομοφυλόφιλος και καθώς η κοινωνία τότε δεν έκανε αποδεκτές τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, είναι συνεχώς νευρικός και θυμωμένος με τα πάντα με αποτέλεσμα να ξεσπάει συνέχεια στη Δήμητρα. Είναι ιδιαίτερα αρνητικός με την Ρένια, την οποία αποκαλεί "αστροπελέκι". Δεν ξέρουμε τίποτα για την προσωπική ζωή του Γιάννη, και τις σπουδές του, αν και φαίνεται οτί είναι ο πιο καλλιεργημένος της παρέας. Σε κάποιο επεισόδιο αφήνει να εννοηθεί ότι έχει σπουδάσει στο Παρίσι. Κατά την διάρκεια της σειράς υπάρχουν συχνές αναφορές σε μια θεία Βιργινία (κάνει την εμφάνιση της σε ένα επεισόδιο) η οποία τον μεγάλωσε και τον συντηρεί. Σε κάποιο από τα πρώτα επεισόδια αφήνει να εννοηθεί ότι είναι σχεδιαστής ρούχων δηλώνοντας ότι η παρουσία του Βλάσση στο σπίτι, του αποσπά την προσοχή και δεν μπορεί να "δημιουργήσει", ενώ σε ακόλουθο επεισόδιο ετοιμάζει μια επίδειξη μόδας.
Βασίλης Χαλακατεβάκης: Πρόκειται για τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και ιδιοκτήτη των διαμερισμάτων του Σπύρου και της Δήμητρας καθώς και του Γιάννη και του Βλάσση στην (ανύπαρκτη) οδό Αδάμαντος 4 στο Λυκαβηττό. Σαν χαρακτήρας είναι τσιγκούνης και μάλλον αδιάκριτος, γι' αυτό και αρκετά αντιπαθής στην παρέα. Προσπαθεί να συμφιλιωθεί μαζί τους αλλά οι άλλοι τέσσερις (Βλάσσης, Γιάννης, Δήμητρα, Σπύρος) συμπεριλαμβανομένης και της Ρένιας, τον αντιπαθούν πάρα πολύ γι' αυτό και τον αποκαλούν συχνά "ηλίθιο". Παρ' όλα αυτά ο Βασίλης τους ανέχεται και προσπαθεί συνεχώς να τους κάνει παρέα. Σε αρκετές περιπτώσεις προσπαθεί χωρίς επιτυχία να παντρευτεί.
Ρένια: Γραμματέας στην εταιρεία του Σπύρου και μοντέλο, είναι μέλος της παρέας αφότου έκανε δεσμό με το Βλάση. Όλοι την αγνοούν, όπως και ο Βλάσης, ενώ αυτή προσπαθεί η παρέα να την εκτιμήσει. Συνήθως καταλήγει στο περιθώριο μαζί με τον κύριο Χαλακατεβάκη. Πολλές φορές ανταλλάσσει σχόλια ζηλοφθονίας με την Δήμητρα. Είναι γνωστή στην παρέα και ως "αστροπελέκι", προσωνύμιο που της απέδωσε ο Γιάννης.

1 σχόλιο:

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...