Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Πρεμιέρα για το «Έχει γούστο»


 Αύριο το μεσημέρι στις 4 το απόγευμα η Μπήλιω Τσουκαλά παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη «συλλογική μνήμη των Ελλήνων» με αφορμή την παράσταση του Μεγάρου Μουσικής «Μουσικές μνήμες».

 Πηγή: Αξία

Κάτι Ψήνεται: Η αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών

Η αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών στις 20:00 συνεχίζεται με νέα επεισόδια! Το Κάτι Ψήνεται επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με νέους επίδοξους οικοδεσπότες και ολοκαίνουργια ευφάνταστα πιάτα.

Την εβδομάδα 22-26 Οκτωβρίου, το Κάτι Ψήνεται επισκέπτεται γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά με την Ηλιάννα, τον Γιώργο, την Ηλιάννα, τον Γιάννη και την Τόνια.

Τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Ηλιάννα.

Τη μαγειρική εβδομάδα ανοίγει η άρτι αφιχθείσα από Μύκονο, Ηλιάννα. Η δραστήρια επιχειρηματίας και γλυκιά μαμά φέρνει τα καλούδια της από το νησί της με σκοπό να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους της με τις τοπικές λιχουδιές του νησιού των Ανέμων. Θα τα καταφέρει;

Κάτι ψήνεται στην κουζίνα της Ηλιάνας…

Το πρώτο τραπέζι της εβδομάδας στρώνει η νησιώτισσα Ηλιάννα στο σπίτι που διατηρεί με την κουμπάρα της στην Φρεατίδα. Θα απογειώσει το «Τζάμπο 747 Φλαμπέ» τους ουρανίσκους των καλεσμένων; Θα τους στείλει στον Παράδεισο το επιδόρπιο «Paradise Cheese»;

Την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει ο Γιώργος.

Ο οικοδεσπότης της Τρίτης είναι ένα ατίθασο νιάτο, χειρίζεται με μαεστρία βούρτσες, χτένες, ψαλίδια και πιστολάκι. Ο νεαρός κομμωτής, Γιώργος, μπαίνει στην κουζίνα με την ελπίδα να βγει με μαλλί και όχι κουρεμένος μετά το αποψινό δείπνο. Θα παρασύρει τους καλεσμένους του με την «Τυρένια Αμαρτία» του ή θα αντισταθούν στον πειρασμό;

Κάτι ψήνεται στην κουζίνα του Γιώργου…

Το τραπέζι της Τρίτης στρώνεται στο σπίτι του γελαστού κομμωτή Γιώργου. Ο ατζαμής μάγειρας μπορεί να λαμβάνει διφορούμενες απόψεις για τα πιάτα, κανείς όμως δεν αμφισβητεί το ότι ο νεαρός οικοδεσπότης ξέρει να κάνει τους καλεσμένους του να περνάνε καλά.

Την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου στην κουζίνα μπαίνει η δεύτερη Ηλιάννα.

Την Τετάρτη το τραπέζι στρώνει η εντυπωσιακή Ηλιάννα. Το κορίτσι μπορεί να είναι για φίλημα αλλά δεν παραδίδει τα όπλα αμαχητί, αφού μετατρέπεται από ναζιάρα γατούλα σε άγριο θηλυκό φορώντας την μαύρη ζώνη του Τάε Κβον Ντο. Θα καταφέρει η πρωτάρα μαγείρισσα να κερδίσει τις εντυπώσεις ή οι καλεσμένοι θα φάνε σουβλάκια μόλις επιστρέψουν σπίτι τους;

Κάτι ψήνεται στην κουζίνα της Ηλιάννας…

Η εβδομάδα συνεχίζεται στο σπίτι της όμορφης Ηλιάννας. Η νεαρή καλλονή θα αφήσει για λίγο τις τρέσες, τα καλλυντικά και τα ψηλοτάκουνα και θα μπει για πρώτη φορά στην κουζίνα για να ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο μενού. Το μοντέλο της παρέας θα καταφέρει να μην κάψει το φαγητό της, ωστόσο η μάχη Ηλιάννας εναντίον Ηλιάννας θα πάρει φωτιά. Πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η εκρηκτική βραδιά;

Την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει ο Γίαννης.

Την Πέμπτη, τραπέζι στρώνει ο μετρ Γιάννης προσπαθώντας να σώσει ότι σώζεται από την προηγούμενη βραδιά. Ο γελαστός Γιάννης μαγειρεύει μαζί με τον άλλο του εαυτό ένα πολύχρωμο μενού. Θα αποδειχθεί μάστορας και στην κουζίνα;

Κάτι ψήνεται στην κουζίνα του Γιάννη…

Δείτε την Πέμπτη τον φιλόμουσο Γιάννη να ανοίγει το σπίτι του στους Θρακομακεδόνες και να καλωσορίζει τους τέσσερις συμπαίκτες του. Ο πολυτεχνίτης μετρ στρώνει με μοναδικό τρόπο το τραπέζι και κατασκευάζει μοναδικά πήλινα δώρα για τους καλεσμένους του. Θα καταφέρει η «Πολύχρωμη απόλαυση» να κατευνάσει την κόντρα Ηλιάννας-Ηλιάννας;

Την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου μαγειρική αυλαία ρίχνει η Τόνια.

Τη μαγειρική εβδομάδα κλείνει η παίκτρια μπάσκετ Τόνια. Η δραστήρια μαμά μπαίνει δυναμικά στο μπασκετικό παρκέ και σκοράρει με άνεση στο καλάθι. Θα είναι για αυτήν περίπατος ο μαγειρικός αγώνας ή θα τη βγάλουν νοκ άουτ οι συμπαίκτες της;

Κάτι ψήνεται στην κουζίνα της Τόνιας…

Η εβδομάδα κλείνει στο σπίτι της μαμάς Τόνιας στην Παλλήνη. Θα καταφέρει η πρώην παίκτρια μπάσκετ να παγιδέψει στα μαγειρικά της πλοκάμια εκτός από τις γαρίδες και τους καλεσμένους της; Θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή καταφέρνοντας με το «Γλυκό Τρίποντο» να περάσει μπροστά στο σκορ;

Ποιος από τους πέντε θα αναδειχθεί νικητής και θα πάρει το έπαθλο των €1500;


Όλες οι συνταγές, καθώς και η βαθμολογία των διαγωνιζομένων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εκπομπής www.katipsinetai.gr.

Κάτι Ψήνεται, η αγαπημένη συνήθεια των 20:00, για άλλη μια σεζόν στον Alpha!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΛΕΥΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ: Το κύμα βίας που σαρώνει τις ελληνικές πόλεις

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, η «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα επιστρέφει στο MEGA για όγδοη σεζόν, με την ίδια φιλοδοξία: να φωτίζει αθέατες όψεις της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, να ερευνά ιστορίες και μαρτυρίες που βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τον κόσμο μας. 

Η πρώτη «Έρευνα» για τη νέα χρονιά έχει τίτλο: «λευκός τρόμος». Και είναι μια έρευνα για το κύμα βίας που σαρώνει τις ελληνικές πόλεις εδώ και μήνες, τις καθημερινές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, τα θύματα και τους θύτες, τις ρίζες αυτού του κύματος βίας αλλά και τους κινδύνους που σέρνει μαζί της.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 23:15 στο MEGA

Ορμόνες στο “κόκκινο”: Η Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 16:50, προσεγγίζει για πρώτη φορά το μεγάλο θέμα των ορμονών και διερευνά πώς αυτές επιδρούν στη ζωή ανδρών, γυναικών αλλά και παιδιών. Αναζητά και παρουσιάζει τα σημάδια που θα μας προειδοποιήσουν ότι οι ορμόνες δεν εκκρίνονται σωστά στο σώμα μας και προτείνει φυσικούς τρόπους για να βελτιώσουμε την ορμονική μας ισορροπία.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι ορμόνες ουσιαστικά μας “κυβερνούν” καθώς αποφασίζουν για το πόσο αγχωμένοι είμαστε, τί διάθεση έχουμε, πότε θα αλλάξει ο μεταβολισμός μας, αν θα είμαστε γόνιμοι, αν θα αναπτυχθούμε σωστά, ακόμη και αν θα ερωτευθούμε.

Σε βίντεο παρουσιάζεται το “24ωρο τον ορμονών” αλλά και τί προκαλεί η έλλειψή τους ενώ διερευνάται αν η ορμονική υποκατάσταση με οιστρογόνα στις γυναίκες και τεστοστερόνη στους άνδρες είναι σήμερα μια ασφαλής διαδικασία. Οι ειδικοί αναφέρονται σε τροφές που μπορεί να συμβάλλουν στην αυξομείωση της έκκρισης των ορμονών καθώς και στις λύσεις που θα μας βοηθήσουν σε κάθε ηλικία να κερδίσουμε την ορμονική ισορροπία, η οποία σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της αντιγήρανσης.

Επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων στο στούντιο εξηγούν γιατί είναι επιβεβλημένη η ρύθμιση των ορμονών, καθώς η διαταραχή τους σχετίζεται με καρδιοπάθειες, πολλές ψυχολογικές διακυμάνσεις αλλά και διακυμάνσεις του βάρους μας.

Η παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου θυμάται, την πρώτη ερωτική έλξη που αισθάνθηκε για τον σύζυγό της και απαντάει στο ερώτημα εάν κατά τη γνώμη της υπάρχει “η χημεία του έρωτα”. Από την πλευρά τους, οι ειδικοί στο στούντιο εξηγούν εάν οι φερορμόνες είναι τελικά αυτές που μας κάνουν να ερωτευόμαστε.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αλ Τσαντίρι Νιουζ Θα γίνει και πάλι της… Τρίτης για 9η σεζόν στον Αlpha!

Πρεμιέρα, Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 21:00

O Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, για να στήσει για 9η σεζόν το τσαντίρι του στον Alpha.

Η πολιτική, κοινωνική και τηλεοπτική επικαιρότητα θα παραδοθούν άνευ όρων για άλλη μια χρονιά στη σάτιρα του Λάκη Λαζόπουλου. Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ με τη διεισδυτική ματιά, το αυθεντικό και καυστικό χιούμορ του Λάκη, αλλά και τα βίντεο και τα ανατρεπτικά σκετς, θα συνεχίσει και φέτος να ψυχαγωγεί, να συγκινεί αλλά και να προβληματίζει, καθώς εδώ θα ακούσετε αυτά που οι άλλοι δεν τολμούν να πουν και θα δείτε αυτά που οι άλλοι δεν δείχνουν.

Ως αυθεντικό τσαντίρι, το Αλ Τσαντίρι Νιουζ μετακινείται, αλλάζει διεύθυνση και μας υποδέχεται φέτος σε ολοκαίνουργιο σκηνικό, στις εγκαταστάσεις του Alpha στην Κάντζα. Κάποιες συνήθειες, όμως, δεν αλλάζουν, γι’ αυτό ετοιμαστείτε γιατί θα γίνει και πάλι της… Τρίτης!

Στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ είναι όπως πάντα όλοι ευπρόσδεκτοι. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκπομπή μπορείτε να καλέσετε στο 212 212 5566.

Ο Λάκης Λαζόπουλος και το Αλ Τσαντίρι Νιουζ έρχονται στον Alpha, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 21:00 και θα γίνει και πάλι της… Τρίτης!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Alpha Δημοσκόπηση: Η κοινή γνώμη αποκτά δύναμη στον Alpha

Πρεμιέρα, Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 23:00

Μία νέα μηνιαία ενημερωτική εκπομπή έρχεται στον Alpha, την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου. Σε μία κρίσιμη κοινωνική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα, ο Alpha ξεκινά διάλογο με την κοινωνία για τα επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα που την απασχολούν, μέσα από τη νέα εκπομπή Αlpha Δημοσκόπηση, με την Κάτια Μακρή.

Κάθε φορά, η εκπομπή θα διεξάγει και θα παρουσιάζει, σε συνεργασία με την εταιρεία Marc, μία μεγάλη δημοσκόπηση με αντικείμενο ένα κυρίαρχο πολιτικό ή κοινωνικό θέμα της επικαιρότητας, σε μια προσπάθεια διερεύνησης της κοινής γνώμης και αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας. Τα αποτελέσματα, στη συνέχεια, θα αναλύονται με τη συμβολή του Θωμά Γεράκη, Διευθύνοντα Συμβούλου της Marc, και θα αποτελούν αφετηρία για συζήτηση με πολιτικούς, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκούς αλλά και το κοινό το οποίο θα παρίσταται στην εκπομπή.

Αρχισυντάκτης: Γιώργος Σμυρνής
Alpha Δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη αποκτά δύναμη στον Alpha!

Θέμα στο Reuters το λογοκριμένο gay φιλί!

Στο εξωτερικό "ταξίδεψε" το θέμα που προέκυψε με τη λογοκριμένη προβολή της σειράς «Downton Abbey» από τη ΝΕΤ.

«Η κρατική τηλεόραση δέχτηκε πυρά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και από κριτικούς, για την απόφασή της να παραλείψει τη σκηνή με το επίμαχο φιλί μεταξύ δύο ανδρών, στην πρεμιέρα της δημοφιλούς Βρετανικής σειράς Downton Abbey, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

 Το πρακτορείο αναφέρεται και στις αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Όσο απίστευτο και αν ακούγεται για μία δημοκρατική χώρα τον 21ο αιώνα, η ΝΕΤ λογόκρινε τη σκηνή με το φιλί».

Η εν λόγω σκηνή, το gay φιλί κρατά περίπου 12 δευτερόλεπτα, αλλά το κρατικό κανάλι αποφάσισε να μην τη μεταδώσει ποτέ.

Σύμφωνα με το Reuters:«Στην Ελλάδα παρατηρείται έξαρση του ακροδεξιού εξτρεμισμού, από τις εκλογές του Ιουνίου, οπότε και μπήκε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το κόμμα της Χρυσής Αυγής».
Enhanced by Zemanta

Πάμε Πακέτο: Ο Κρίς από την Αγγλία ανακαλύπτει τον έλληνα πατέρα του

Νέες ιστορίες, απροσδόκητες συναντήσεις, δυνατά συναισθήματα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει, για όγδοη σεζόν, πακέτα που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, το άνοιγμα του πακέτου φέρνει δυνατές αποκαλύψεις και εξομολογήσεις καρδιάς που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Αποστολέας του πρώτου πακέτου είναι ένα εντεκάχρονο κορίτσι, η Σαββίνα, που έρχεται από την Κάλυμνο προκειμένου να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που της έδωσε την έμπνευση για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερό της όνειρο. Τη δημιουργία μιας ανοιχτής βιβλιοθήκης στο νησί της! Η Σαββίνα πιστεύει πως ένα παιδί μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο και με αυτή τη φιλοσοφία κινείται στη ζωή της. Πριν ένα χρόνο, διαπίστωσε πως από τη μικρή κοινωνία του νησιού της, λείπει ένας χώρος όπου θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται τα νέα παιδιά, να διαβάζουν και να συζητούν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, δηλαδή μια ανοιχτή βιβλιοθήκη. Από τη στιγμή που πέρασε η ιδέα από το μυαλό της, δεν σταμάτησε λεπτό να προσπαθεί να την πραγματοποιήσει. Η μικρή αποστολέας χτύπησε τις πόρτες των τοπικών αρχών κι ο λόγος της κατάφερε να καθηλώσει και να αφυπνίσει όλους τους μεγάλους. Σήμερα πια, το όνειρό της έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά κι η Σαββίνα θέλει να ευχαριστήσει μια σπουδαία γυναίκα που έγινε, άθελά της, η αφορμή για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης. Πώς θα αντιδράσει η παραλήπτρια όταν αντικρύσει τη μικρή Σαββίνα για πρώτη φορά;

Το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου θα προσπαθήσει να φέρει κοντά, για πρώτη φορά, ένα νεαρό αγόρι από την Αγγλία με τον Έλληνα πατέρα του. Ο Κρις είναι 23 ετών και έχει να δει τον πατέρα του από δύο χρονών, όταν η Αγγλίδα μητέρα του αποφάσισε, αιφνιδιαστικά, να εγκαταλείψει την Ελλάδα και τον σύζυγό της, παίρνοντάς τον Κρις μαζί της στην Αγγλία. Όλα αυτά τα χρόνια, ο αποστολέας ακούει διάφορες ιστορίες από την πλευρά της μητέρας του για τη συμπεριφορά του πατέρα του. Θεωρεί όμως ότι τα ερωτήματα που έχει μέσα στη ψυχή του πρέπει να απαντηθούν από τον ίδιο τον πατέρα του, καθώς η απουσία του, τόσο από τα παιδικά του χρόνια όσο κι από τα χρόνια της ενηλικίωσής του, τον έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα. Πώς θα αισθανθεί ο παραλήπτης όταν καταλάβει ότι ο αποστολέας του πακέτου είναι ο γιος του; Γιατί ζει μόνος του μετά από μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και συγκινήσεις και δεν έχει επαφή με κανένα από τα τέσσερα παιδιά του; Ποια θα είναι η εξέλιξη της ιστορίας;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

Εφιάλτης! Στην Κουζίνα στις Ράχες Λαμίας

Ο διακεκριμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι επιστρέφει για να γίνει και πάλι ο Εφιάλτης! Στην Κουζίνα των προβληματικών εστιατορίων.

Ο σεφ, οπλισμένος με την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το ιταλοκερκυραϊκό ταμπεραμέντο του, επισκέπτεται εστιατόρια ανά την Ελλάδα που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Έχει μόνο τέσσερις ημέρες στη διάθεσή του για να ανατρέψει τα δεδομένα και να σώσει τις προβληματικές επιχειρήσεις. Όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο κι ο Έκτορας είναι εκεί για να δώσει τα φώτα του σε όλους τους τομείς, από το μενού και το στήσιμο του χώρου μέχρι την οργάνωση της κουζίνας και τη διαχείριση του προσωπικού και του προϋπολογισμού.

Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, στις 23:00, ο Έκτορας Μποτρίνι επισκέπτεται το εστιατόριο του «Καπετάνιου», όπως ο ίδιος ονομάζει τον ευατό του, Στέφανου, στις Ράχες Λαμίας.

Τον διακεκριμένο σεφ έχει καλέσει η σύζυγος του ιδιοκτήτη, η Σούλα, που δεν αντέχει να βλέπει την επιχείρησή της να αργοπεθαίνει εξαιτίας της άσχημης συμπεριφοράς του συζύγου της. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Στέφανου, δημιουργεί προβλήματα, γεγονός που το αντιλαμβάνονται όλοι εκτός φυσικά από τον ίδιο. Ο ίδιος θεωρεί πως η παρουσία του στο μαγαζί είναι σχολείο για όλους. Στην κουζίνα και στο σέρβις, εργάζονται νέα παιδιά που αγαπάνε το εστιατόριο και τη μαγειρική, αλλά αποδιοργανώνονται από τις οδηγίες του Στέφανου και τους κανονισμούς που τους επιβάλλει. Όταν λείπει εκείνος, όλα δουλεύουν ρολόι στην κουζίνα. Μια ολιγόλεπτη όμως εμφάνισή του μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ομηρικούς καυγάδες. Το σέρβις του μαγαζιού έχει αναλάβει ο ίδιος ο Στέφανος αλλά δεν εξυπηρετεί ποτέ μόνος του τους πελάτες, πάντα έχει μαζί του για να… μαθαίνει και τον πιστό του ακόλουθο, τον 22χρονο Κωστάκη. Ο Στέφανος έχει εκρηκτική συμπεριφορά όχι μόνο απέναντι στο προσωπικό του, αλλά και απέναντι στους πελάτες του, αφού δεν «σηκώνει» παρατηρήσεις από κανέναν.

Ο Έκτορας Μποτρίνι έχει να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή καθώς εκτός από το μενού πρέπει να αλλάξει επειγόντως και τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη.

Όλες οι συνταγές της εκπομπής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.alphatv.gr/Efialtis.

Εφιάλτης! Στην Κουζίνα, νέα ολοκαίνουργια επεισόδια!

Αυτοψία στα υπόγεια γκαράζ που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, η εκπομπή κάνει Αυτοψία στα υπόγεια γκαράζ που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά. Η δημιουργία επίσημου χώρου προσευχής είναι ένα πάγιο αίτημα της μουσουλμανικής κοινότητας που ζει στη χώρα μας, το οποίο η ελληνική κοινωνία επεξεργάζεται χωρίς αποτέλεσμα όμως μέχρι σήμερα. Ο Αντώνης Σρόιτερ συνομιλεί με μουσουλμάνους για τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν. Πότε θα δημιουργηθεί τζαμί στην Αθήνα; Τι λένε οι ίδιοι για τα φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα; Ποιους θεωρούν φανατικούς; Πού γίνεται η ταφή τους; Ποια είναι η άποψή τους για τη λαθρομετανάστευση, την οποία το Ισλάμ θεωρεί αμαρτία;

Ακόμη, στο μικροσκόπιο της εκπομπής και η μονοθεϊστική θρησκεία Σιχισμός, καθώς οι Σιχ στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει τη δική τους κοινότητα.

Ποια είναι η άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος; Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 24:00.

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σπυρόπουλος: Γιατί κόπηκε το gay φιλί - Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά

Σχετικά με τις συζητήσεις που προκάλεσε η μετάδοση του πρώτου επεισοδίου της ξένης σειράς «Ο Πύργος του Νταουντον» (DOWNTON ABBEY), ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης κ. Κώστας Σπυρόπουλος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Η ερωτική σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως προκύπτει από τη δραματουργική εξέλιξη, δεν λογοκρίθηκε. Το φιλί δεν μεταδόθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων.

Στη νυχτερινή επανάληψη η σκηνή θα μεταδοθεί κανονικά, με την αντίστοιχη σήμανση καταλληλότητας των προγραμμάτων.

Όλα τα επόμενα επεισόδια του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου, θα μεταδοθούν κανονικά Δευτέρα και Παρασκευή στις 22.05».
Enhanced by Zemanta

Έσκισε ο "Πύργος του Ντάνουντον" στη ΝΕΤ! Σήμερα στις 7 σε επανάληψη!

Παρά τις κομμένες σκηνές, παρά το ότι προβαλλόταν από τη Νετ, η πολύ καλή ξένη σειρά "Downton Abbey" κατάφερε να ξεχωρίσει και να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα της τηλεθέασης. 
Πιο συγκεκριμένα, η πρεμιέρα της σειράς ξεπέρασε το 13%, σημειώνοντας στο σύνολο 13,5%.

Η χθεσινή prime time της Νετ ανέβηκε στην τρίτη θέση στο σύνολο, πίσω από Mega και ΑΝΤ1. Καθόλου άσχημα.

Για όσους δεν είδαν χθες την πρεμιέρα της σειράς, μπορούν να την παρακολουθήσουν απόψε στις 7 ακριβώς!
Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ - Κόπηκε από τη ΝΕΤ φιλί μεταξύ δύο ανδρών στην πρεμιέρα σειράς

Η ΝΕΤ αποφάσισε να κόψει σκηνή στην οποία δύο άντρες φιλιούνται, σε σίριαλ που έκανε πρεμιέρα χθες το βράδυ. Το «ψαλίδι» αφορά στο πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ο πύργος του Ντάουντον» (Downton Abbey), το σίριαλ-«ναυαρχίδα» των νέων ξένων σειρών του καναλιού στη βραδινή ζώνη. Δείτε τρέιλερ της σειράς <

Highclere Castle
Highclere Castle (Photo credit: Wikipedia)
Στο πλήρες επεισόδιο του σίριαλ, ένας δούκας εμφανίζεται να φιλά στο στόμα έναν υπηρέτη. Η συνολική σκηνή κρατά περίπου 12 δευτερόλεπτα, αλλά δεν μεταδόθηκε ποτέ το βράδυ της Δευτέρας από τη ΝΕΤ.

Το σίριαλ μεταδίδεται στις 22:00 το βράδυ με την ένδειξη «κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση». Οι δύο ηθοποιοί είναι ντυμένοι σε όλη τη διάρκεια της εν λόγω σκηνής.

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις είχε προκαλέσει το 2003 απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στο Mega επειδή μετέδωσε ανάλογη σκηνή από το σίριαλ «Κλείσε τα μάτια» -το οποίο όμως τελικά είχε ακυρώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ΣτΕ είχε κρίνει το 2006 ότι η απόφαση του ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη αιτιολογία και ότι η παρουσίαση σκηνής, στην οποία εκφράζεται απλώς η ομοφυλόφιλη ερωτική επιθυμία, με ένα φιλί και χωρίς να υπάρχουν σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου ή βωμολοχίες, δεν μπορεί «σε καμία περίπτωση» να θεωρηθεί ότι προσδίδει την απαγορευμένη από το Σύνταγμα «χαμηλή και υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη» των τηλεοπτικών εκπομπών.
Downton Abbey - Trailer

Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΕΙ… ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ MEGA!

Oι κρίσιμοι αγώνες της Εθνικής ομάδας, μόνο στο MEGA.
  • ΣΛΟΒΑΚΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, στις 21:30 σε απευθείας μετάδοση από τη Μπρατισλάβα.
Τον αγώνα περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Στις 21:00 θα μεταδοθεί η ζωντανή εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΟΥΝΤΙΑΛ», με τον Γιάννη Θειακό και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, με το «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα της Εθνικής, με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και τα γκολ της βραδιάς. Καλεσμένοι στο στούντιο της εκπομπής είναι ο Ανδρέας Δημάτος, διευθυντής αθλητικής Εφημερίδας «Goal News» και ο πρώην διεθνής Κώστας Χαλκιάς.


Τρίτη 16 Οκτωβρίου, η Εθνική Ελλάδος πάει… Βραζιλία, στο Μουντιάλ του 2014, με το MEGA!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

MASTER CHEF 2 "Παγώνει" η εκπομπή λόγω μοντάζ!

Το θρίλερ θα βγει δεν θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα η εκπομπή μαγειρικής «Master Chef 2», συνεχίζεται ακάθεκτο στις διαπραγματεύσεις.

Λέγεται ότι η «γραφειοκρατία» του μοντάζ τρώει πολύ χρόνο πράγμα που σημαίνει ότι ίσως να μην προβληθεί στην πρώτη περίοδο της τηλεοπτικής σεζόν αλλά στην δεύτερη που ξεκινά τον Φεβρουάριο.

Το μαγειρικό σόου όπως καταλαβαίνετε έχει ολοκληρώσει μεγάλη σειρά γυρισμάτων αλλά αναμένεται να μονταριστεί.

Εκτός τηλεόρασης ο Σπύρος Παπαδόπουλος!

Στο πλαίσιο του «κουρεμένου» προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, μειώνονται τα επεισόδια των εκπομπών εξωτερικής παραγωγής.

Η «Μηχανή του χρόνου», ο «Εξάντας» και το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», ήταν οι πρώτοι που πλήρωσαν το μάρμαρο...

Ωστόσο, οι θυσίες δεν σταμάτησαν στις ενημερωτικές εκπομπές, προχώρησαν και στην ψυχαγωγία και συγκεκριμένα στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, παρά τις δραστικές μειώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο budget του «Στην Υγειά μας», η τρέχουσα συγκυρία φαίνεται να βάζει στον πάγο την έγκριση των νέων επεισοδίων. Το πιο πιθανό είναι η εκπομπή να συνεχίσει με επαναλήψεις μέχρι τα Χριστούγεννα και από το 2013, αν όλα πάνε καλά, να δούμε νέα επεισόδια.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...