Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ο ΟΤΕ ΣΤΗ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η διοίκηση του ΟΤΕ σχεδιάζει να είναι στον«αέρα» η δορυφορική πλατφόρμα για την τηλεόραση.

Σύμφωνα με δηλώσειςτου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, Π. Βουρλούμη, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε δημοσιογράφους, όλα είναι έτοι-μα ώστε ο ΟΤΕ με την Hellas Sat να λανσάρουν υπηρεσίες συνδρομητικήςδορυφορικής τηλεόρασης.

Η είσοδος του ΟΤΕ στη συγκεκριμένη αγορά ανα-μένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα έχει να ανταγωνιστεί την ψηφιακήπλατφόρμα της Nova, που ανήκει στη Forthnet.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβασηπαραχώρησης για υπηρεσίες συνδρομητικής δορυφορικής τηλεόρασης υπε-γράφη στις 31/07/2009 μεταξύ της Hellas Sat -μέλους του Ομίλου ΟΤΕ- καιτου ελληνικού Δημοσίου (από τον τότε αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο) και αποτελεί τη δεύτερη στην ελληνική αγορά.
Enhanced by Zemanta

Γέμισαν κατσαρόλες οι οθόνες...


Αν ανοίξει κανείς τη μικρή οθόνη κάποια στιγμή το πρωί θα πέσει επάνω στην εκτέλεση... κάποιας συνταγής. Το απόγευμα η ιστορία θα επαναληφθεί. Το βράδυ ξανά τα ίδια, αλλά με πιογκουρμέ επιλογές γεύσης.

Η χαρά του επίδοξου... σεφ είναι η φετινή πρόταση των τηλεοπτικών σταθμών. Η κρίση χτυπάει κόκκινο στα κανάλια, τα έσοδα από διαφημίσεις συνεχώς μειώνονται και λεφτά δεν υπάρχουν για παραγωγή ακριβού και ποιοτικού προγράμματος.

Ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο ηθοποιόςΑλέξανδρος Αντωνόπουλος γιατί δεν θα εμφανιστεί κάπου φέτος και απάντησε λέγοντας «δεν μαγειρεύω, δεν χορεύω και δεν τραγουδάω. Πού να δουλέψω;». Και συνόψισε με απόλυτη ακρίβεια τι παρουσιάζει φέτος η ελληνική τηλεόραση.

Τα διάφορα ριάλιτι μαγειρικής, σόου και εκπομπές με αντικείμενο την κουζίνα για τη φετινή τηλεοπτική χρονιά αγγίζουν συνολικά τις 55 ώρες προγράμματος. Το Mega είναι... ώρες μπροστά, καθώς θα παρουσιάζει 18 ώρες την εβδομάδα πρόγραμμα μαγειρικής εξαιτίας του καθημερινού «Master Chef», ενώ οAlpha και ο ΣΚΑΪ βρίσκονται στο τηλεοπτικό του κατόπι με 6 ώρες εβδομαδιαίως και βέβαια υπάρχει και το εβδομαδιαίο «Top Chef» του ΑΝΤ1.

Κάποτε η μαγειρική... εκ της μικρής οθόνης αφορούσε αποκλειστικά τις νοικοκυρές καθώς αποτελούσε αγαπημένη στήλη των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα αποκτήσαμε...εθνικές μαγείρισσες αλλά το… κατσαρολικό και η ετοιμασία της συνταγής αφορούσε συγκεκριμένες εκπομπές και ακόμη πιο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κοινό. Που συνδύαζε εκείνη την ώρα αυτό που παρακολουθούσε με αυτό που έκανε στη δική του κουζίνα...

Σήμερα οι εκπομπές και τα ριάλιτι μαγειρικής αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του τηλεοπτικού προγράμματος. Και δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι πλέον ολόκληρες τηλεοπτικές ζώνες, ακόμη και των πιο μεγάλων και ισχυρών τηλεοπτικών σταθμών, δείχνουν να έχουν επενδύσει σε συνταγές και υψηλή (δήθεν) κουζίνα ώστε να κερδίσουν νούμερα τηλεθέασης.

Και φτάσαμε στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε τη φετινή χρονιά όπου είναι η χαρά της κουτάλας, καθώς οποιαδήποτε ώρα και αν ανοίξεις την τηλεόραση θα συναντήσεις επίδοξους επαγγελματίες και ερασιτέχνες σεφ να διαγκωνίζονται για μια θέση στην... κουζίνα και... μάγειρους να ασκούν υψηλή εποπτεία κατέχοντας την απόλυτη γαστριμαργική αλήθεια, ενώ σταθερή παρουσία αποτελούν στη μικρή οθόνη αυτοί που σώνουν επιχειρήσεις, μαγειρικής πάντοτε...

http://topontiki.gr/article/10350

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ξαναγυρνάμε στο βασίλειο του Μεγάλου Αδερφούthumb
Της Αντριάνας Βασιλά

Ξαναμπήκαμε από την κλειδαρότρυπα…. Παρακολουθούμε νυχθημερόν και πάλι από το μάτι της κάμερας τους έγκλειστους και γινόμαστε θιασώτες ενός ανθρώπινου ζωολογικού κήπου. Ο λόγος για το Big Brother στον Alpha …την νέα εκπομπή του σταθμού με άρωμα ξαναζεσταμένης συνταγής από το παρελθόν η οποία ανοίγει και πάλι τον κύκλο των σκληρών reality shows.

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τέτοιου είδους τηλεοπτικά show ή όπως αλλιώς θέλει κανείς να τα ονομάσει. Το θέμα είναι γιατί μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί τα προτιμούν.

Είναι απλό... Παρά το σκεπτικισμό και την κριτική που ασκείται από πολλές πλευρές, δεν υπάρχει τηλεθεατής που να μη ρίχνει έστω και στα κλεφτά μια ματιά στη μικρή οθόνη την ώρα που διαδραματίζεται κάποιο ριάλιτι!!! Με λίγα λόγια οι τηλεθεατές τα παρακολουθούν «μανιωδώς» (!)

'Ετσι το άγχος και η απελπισία που αποτελούν κακούς συμβούλους καθώς και η αγωνία των τηλεοπτικών καναλιών για μεγαλύτερη τηλεθέαση και περισσότερα έσοδα, τα οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερα ατοπήματα.

Μας σερβίρουν δηλαδή ό,τι μας αξίζει…Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες είναι τα βιογραφικά πολιτών που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν με αποκλειστικό σκοπό τη μικρή πιθανότητα κέρδους και την επιτυχία «δημοσιότητας». Δεν ενδιαφέρονται για το αν η προσωπική τους ζωή θα γίνει έρμαιο της τηλεθέασης.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι για λόγους εξυπηρέτησης των αναγκών της εκπομπής, και όχι μόνο, αφού η προβολή είναι αδιάλειπτη και μέσω του διαδικτύου, οδηγείται σε εξαφάνιση η ιδιωτική ζωή ως πυρήνας της ανθρώπινης προσωπικότητας. Και όμως «γουστάρουν»…

Μήπως μας αξίζει η μικρή τηλεόραση;
http://www.topontiki.gr/article/10234

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Ψηφιακή πρεμιέρα» κάνει η Digea στη Θράκη

Στις 19 Νοεμβρίου ξεκινάει η DIGEA τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας Mega, ANT1, Alpha, Alter, Star, ΣΚΑΙ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, καλύπτοντας την περιοχή της νοτιοδυτικής Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την επιτυχημένη εμπειρία και στο λεκανοπέδιο Αττικής και εφαρμόζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Πλάκας, καλύπτοντας τη νοτιοδυτική Θράκη και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα του Έβρου, το νότιο της Ροδόπης, το ΝΑ τμήμα της Ξάνθης αλλά και το βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης και πόλεις όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη.
Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Πλάκα, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Θάσου δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.
Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορέσουν να απολαύσουν ψηφιακά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 24 (498 MHz) και 32 (562 MHz). Για τη λήψη του σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Πλάκας. PIAZZA DEL POPOLO
Enhanced by Zemanta

Ο Σάκης θα περάσει το... «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο»!

Όπως αποκαλύπτεται στο τρέιλερ της εκπομπής, πρεμιέρα με πρώτο προσκεκλημένο τον ακριβοθώρητο Σάκη Ρουβά, κάνει ο Πέτρος Κωστόπουλος στον Alpha. 

Το talk show ονομάζεται «Βράδυ» και ακολουθεί τα πρότυπα των γνωστών αμερικάνικων νυχτερινών εκπομπών τύπου Λέτερμαν. Οι δύο άντρες συζητούν στον μπαρμπέρη για το ραντεβού τους λίγο πριν ξυριστούν…

Το τρέιλερ ήδη έχει κάνει την έκπληξη και έχει δημιουργήσει έντονες συζητήσεις μιας και ο Σάκης Ρουβάς είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του «X Factor», το οποίο αποτελεί το πιο μεγαλεπήβολο και ακριβό εγχείρημα του μεγάλου αντιπάλου του, ANT1!

Cinemania: Επιστροφή στα ΘρανίαΒιβλία και εξετάσεις, φλερτ και φιλίες, κοπάνες και εκδρομές! Η Cinemania ξεκινά τη νέα τηλεοπτική σεζόν, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις 12 τα μεσάνυχτα, με το αφιέρωμα «Επιστροφή στα θρανία»!

Η σινεφίλ εκπομπή της ΕΤ3 που επιμελείται και παρουσιάζει ο Νίκος Γουλιάς μάς προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μαζί ένα χιουμοριστικό, κινηματογραφικό «μάθημα» αλλιώτικο από τα άλλα!
Ελάτε να θυμηθούμε και να γελάσουμε με αξέχαστες στιγμές από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο, με καλοκάγαθους καθηγητές και αυστηρές δασκάλες, “σκονάκια” και αντιγραφές, σπασίκλες και νταήδες, φάρσες και πειράγματα, θερμόαιμους μαθητές και «καυτές» μαθήτριες!

CINEMANIA: Μια… διδακτική εκπομπή!

Επιμέλεια – παρουσίαση: Νίκος Γουλιάς
Παραγωγή – σκηνοθεσία: Γιάννης Σανιώτης – Studio DSP

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

"Γκρέμισαν" το...βαν του Σπύρου Σούλη !

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τον Σπύρο Σούλη. Ο γνωστός παρουσιαστής της εκπομπής "Με το Δεξί", πληροφορήθηκε πως έγινε διάρρηξη στο βανάκι που χρησιμοποιεί στις εκπομπές του! Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδι και, όπως δήλωσε στο ο Σπύρος Σούλης, οι επιτήδιοι κυριολεκτικά... το άδειασαν!

"Πήραν τα πάντα από μέσα. Πήραν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, τα κασετόφωνα, τηλέοραση, αδειάσαν όλες τις ντουλάπες, πήραν τα εργαλεία της δουλειάς. Απ' ότι μου είπαν έχουν πάρει τα πάντα μέσα από το μπάνιο, ακόμη και τα ψυγεία, ενώ μέσα είναι σε άσχημη κατάσταση", ανέφερε ο παρουσιαστής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σπύρος Σούλης, το βανάκι αυτό είναι σαν δεύτερο σπίτι του. " Είναι το αρχηγείο της εκπομπής και το δεύτερό μου σπίτι. Πηγαίνει μαζί μου, όπου είμαι κι εγώ. Κάθε μέρα, κάθε βδομάδα σε διαφορετική περιοχή. Εκεί μέσα γίνονται τα meetings, η δουλειά και οι συναντήσεις με τους συνεργάτες μου".

Αν και το περιστατικό χάλασε τη διάθεση τοτυ παρουσιαστή και τον συνεργατών του, ο Σπύρος Σούλης υποστηρίζει πως η διάρρηξη δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό της εκπομπής. "Δεν πρόκειται να καθυστερήσει τίποτα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαστε στη μέση των γυρισμάτων, χτίζουμε ένα σπίτι, το οποιο δεν πρόκειται να καθυστερήσει καθόλου.

Η παραγωγή φροντίζει για όλα, απλά...μου διερρήξαν το σπίτι!", λέει χαριτολογώντας και συμπληρώνει " Η ζωή συνεχίζεται, όλα καλά, απλά αυτό που λέμε εδώ και γελάμε, είναι ότι κι εγώ γκρεμίζω σπίτια, τα κάνω άνω-κάτω τα διαλύω αλλά μετά τα ξαναφτιάχνω!"

Ο «Παραμυθάς» επιστρέφει στη μικρή μας οθόνη

Από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου εντάσσονται στο πρόγραμμα του πρίσμα+καινούργιες παραγωγές, προσβάσιμες για άτομα με αναπηρία, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013 (Ε. Π. Ψηφιακή Σύγκλιση) και συγχρηματοδοτήθηκαν από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για τηλεοπτικές παραγωγές όλων των ειδών (ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και παιδικό πρόγραμμα), οι οποίες θα προβληθούν την τηλεοπτική περίοδο 2010 -2011 από το ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ πρίσμα+, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες και από τον ιστότοπο της ΕΡΤ στο διαδίκτυο (www.ert.gr). Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ, όπως διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ψηφιακούς υποτίτλους για άτομα με προβλήματα ακοής και, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης.
Οι νέες εκπομπές που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του πρίσμα+ είναι οι εξής:
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ο Παραμυθάς» – κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17.45 (26 επεισόδια)
Ο «Παραμυθάς» επιστρέφει στη μικρή μας οθόνη με νέες περιπέτειες, χρησιμοποιώντας τα σημερινά εξελιγμένα  τεχνικά μέσα, με computer animation και με προσβασιμότητα για ΑμεΑ. Πρόκειται για μία ψυχαγωγική σειρά περιπέτειας που μεταδίδει απλά μηνύματα ανθρώπινων και ηθικών αξιών, οικολογίας και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς, με ήρωα τον «Παραμυθά» οι περιπέτειες του οποίου δεν περιέχουν ίχνος βίας.
Στο ρόλο του «Παραμυθά», ο Νίκος Πιλάβιος
Σκηνοθέ: Κωνσταντίνος Πιλάβιος
Εκτέλεση Παραγωγής: MOVIETELLER FILMS
«Το Κουτάλι» - κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.00 (24 επεισόδια).
Το «Κουτάλι»… μαγειρεύει μαζί με τα παιδιά και τα μαθαίνει με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο να παίζουν με τα χρώματα των υλικών, τις γεύσεις, τις μυρωδιές και να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους στην κουζίνα. Τα παιδιά δέχονται, επίσης, διατροφικές συμβουλές, μαθαίνουν διαφορετικά υλικά, ή ακόμη και το πόσο σημαντικό είναι να στολίσουν ένα πιάτο.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπανικολάου, Έμιλυ Γιαννούκου
Εκτέλεση Παραγωγής: Persona Production
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ – ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
«Ό, τι φτιάχνεται… το φτιάχνετε» – κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 14.30(35 επεισόδια).
Η εκπομπή επιχειρεί να μας μάθει τα μυστικά των κατασκευών για το σπίτι, το αυτοκίνητο, τον κήπο, τα hobby και ό, τι άλλο μπορεί να φτιάξει τους άνθρωπος που καταπιάνεται με…  ό,τι φτιάχνεται.
Παρουσίαση: Σοφοκλής Μπαλτατζής
Σκηνοθεσία: Μαρία Μαρίνα Μπρίλη
Εκτέλεση Παραγωγής: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α. Ε.
«Όλα για τον κήπο» – κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 15.00 (18 επεισόδια).
Μια εκπομπή που επιχειρεί να μεταδώσει ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για να κάνουμε πιο όμορφο τον κήπο, το σπίτι, την βεράντα μας.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καγιαλεδάκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Τάσος Κατσάρης
«Βότανα, Μυστικά και Θεραπείες» – κάθε Σάββατο στις 15.30 (24 επεισόδια).
Εκπομπή με θέμα τους θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των φυτών, αλλά και την καταγραφή των γνώσεων της λαϊκής παράδοσης που έχουν επιβιώσει μέχρι τους μέρες μας.
Σκηνοθεσία: Καλέσης Θεόδωρος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΙΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ: ΚΑΛΕΣΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Υγιαίνετε» – κάθε Δευτέρα στις 18.30 (32 επεισόδια)
Ένα τηλεπεριοδικό που παρουσιάζει θέματα υγείας, διατροφής, πρόληψης – αντιμετώπισης ασθενειών, ψυχική υγεία και αισθητική.
Παρουσίαση: Φώτης Ιγνατίου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Γρηγορόπουλος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΝΑΜΑ MEDIA PRODUCTIONS LTD
«Επαγγελματικός Προσανατολισμός» – κάθε Τρίτη στις 18.00 (13 επεισόδια)
Η σειρά στοχεύει στην ενημέρωση των υποψηφίων επαγγελματιών, των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών και των γονέων σχετικά με τη γνώση, τις σπουδές, την αγορά εργασίας, αλλά και τις αντιξοότητες που θα συναντήσουν στην πορεία για μια επιτυχημένη καριέρα. Παρουσιάζονται και αναδεικνύονται στοιχεία που αφορούν επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Σκηνοθεσία: Κώστας Ρωμανός
Εκτέλεση Παραγωγής: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ FUNCTION PRODUCTIONS
«Ζωογραφία» – κάθε Τρίτη στις 18.30 (13 επεισόδια)
Μια χρηστική και ψυχαγωγική εβδομαδιαία εκπομπή για τα κατοικίδια ζώα και τη σχέση τους με τους ανθρώπους.
Παρουσίαση: Ελένη Κεφαλοπούλου
Σκηνοθεσία: Άρης Φωτιάδης
Εκτέλεση Παραγωγής: FASMA ΕΠΕ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
«Παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται» - κάθε Σάββατο στις 16.00(13 επεισόδια)
Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων κοινωνικοοικονομικών ανακατατάξεων, εξελίξεων και αλλαγών που ολοένα αλλοιώνουν την εθνική μας φυσιογνωμία, τα ήθη και έθιμά μας, την γεωπολιτική ιδιομορφία μας. Στόχος της εκπομπής είναι να δείξει στον θεατή όχι μόνο επαγγέλματα μιας άλλης εποχής που χάνονται, αλλά και τη λειτουργία  μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Παρουσίαση: Νίκος Κωνστάντης
Σκηνοθεσία: Γιαχνής Δημήτρης
Παραγωγή: ΑΛΦΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.
«Η Γειτονιά μας τα Βαλκάνια» – κάθε Σάββατο στις 18.30 (24 επεισόδια).
Η σειρά μας ταξιδεύει σε όλες τις Βαλκανικές χώρες προκειμένου να γνωρίσουμε πολιτιστικά δρώμενα, σύγχρονες τάσεις, πτυχές της καθημερινής ζωής, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, αλλά και τα όνειρα και τις αγωνίες των πολιτών τους. Παράλληλα, γνωρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες της σύγχρονης Ελλάδας στην περιοχή, τα κοινά σημεία μεταξύ των λαών, τη συνύπαρξη και τη συμβίωση διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών.
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης
Παραγωγή: ΑΙΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ: ΚΑΛΕΣΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Δύο φορές ξένος» – κάθε Σάββατο στις 19.00 (12 επεισόδια).
Με σημείο εκκίνησης τη Συνθήκη της Λωζάνης μετά τη μικρασιατική καταστροφή και την υποχρεωτική μετακίνηση πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η σειρά διηγείται την ιστορία των πιο σημαντικών ανταλλαγών πληθυσμού του 20ου αιώνα. Συνδυάζοντας προσωπικές μαρτυρίες, πολιτική ανάλυση και σπάνιο αρχειακό υλικό, εξετάζει τα αίτια αυτών των μετακινήσεων και το πώς επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης, Γιούρι Αβέρωφ
Εκτέλεση Παραγωγής: ANEMON PRODUCTIONS
«Ιστορίες πραγμάτων» – κάθε Σάββατο στις 19.30 (13 επεισόδια).
Η παρουσίαση και η ουσιαστική κατανόηση της διαδικασίας παραγωγής αντικειμένων – αγαθών καθημερινής χρήσης, αποτελούν τον πυρήνα της σειράς.
Αφήγηση: Βίκυ Μπαρμπόρκα
Σκηνοθεσία: White Room
Εκτέλεση Παραγωγής: White Room
«Πρόβα γάμου» – κάθε Κυριακή στις 20.30 (20 επεισόδια).
Η σειρά καταγράφει μια από τις σημαντικότερες συμβάσεις και δεσμεύσεις της κοινωνίας μας, αυτή του γάμου. Πρωταγωνιστές είναι, κυρίως, νέα ζευγάρια που κατοικούν στην Ελλάδα ή τέλεσαν τον γάμο τους στη χώρα μας, ελληνικής ή ξένης καταγωγής, χριστιανοί ή μη, εύποροι ή χαμηλότερων εισοδημάτων, αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι τους.
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου, Δέσποινα Κονταργύρη, Χρήστος Μπάρμπας, Νίκος Νταγιαντάς, Seyfettin Tokmak
Εκτέλεση Παραγωγής: ONOS PRODUCTIONS
«Ένας μοντέρνος Παυσανίας» – κάθε Δευτέρα στις 18.00 (24 επεισόδια).
Μια σειρά περιηγήσεων του Γιάννη Βαρβιτσιώτη σε ιστορικούς τόπους. Επισκέπτεται γνωστούς ή και λιγότερο γνωστούς στο ευρύ κοινό αρχαιολογικούς χώρους, και μαζί με τον εκάστοτε συνομιλητή του επιχειρούν να εισαγάγουν τον θεατή στην ιστορία και τοπογραφία του κάθε τόπου. Ταξιδεύοντας μαζί τους ανακαλύπτουμε την γοητεία που ασκούν στον σημερινό επισκέπτη οι μοναδικοί αυτοί χώροι.
Παρουσίαση: Γιάννης Βαρβιτσιώτης
Σκηνοθεσία: Αναστάσης Αγάθος
Εκτέλεση Παραγωγής: URGH PRODUCTIONS
«Νυχτερινή βάρδια» – κάθε Τρίτη τα μεσάνυχτα (13 επεισόδια)
Στην εκπομπή παρουσιάζονται άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάθε επεισόδιο παρουσιάζει ένα διαφορετικό χώρο, έναν μικρόκοσμο που αν και είναι ζωντανό κομμάτι της πόλης, παραμένει ουσιαστικά άγνωστος στην πλειοψηφία των κατοίκων της.
Σκηνοθεσία: Νίκος Πανουτσόπουλος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Λογο-Τεχνία» – κάθε Τετάρτη στις 18.00 (13 επεισόδια)
Η εκπομπή καταδεικνύει τη διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας και ποίησης. Παρουσιάζει την ιστορία και την πορεία του ελληνικού λόγου, της ποίησης και της λογοτεχνικής δημιουργίας στους αιώνες, βασισμένη σε μια επιλογή των πιο χαρακτηριστικών έργων των λογοτεχνών μας από την Άλωση έως σήμερα.
Σκηνοθεσία: Ηρώ Σγουράκη, Γιώργος Σγουράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ Ο.Ε.
«Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία» - κάθε Πέμπτη στις 18.00 (13 επεισόδια)
Οι δρόμοι μιας πόλης, της κάθε πόλης, είναι δεμένοι με τη ζωή μας. Στους δρόμους αυτούς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Κρύβουν την ιστορία μας, αλλά και ένα μέρος από την ιστορία της πόλης. Προσωπικότητες της ιστορίας, της επιστήμης και της τέχνης έχουν “χαρίσει” τα ονόματά τους σε αναρίθμητους κεντρικούς ή μη δρόμους της πρωτεύουσας. Σ’ αυτούς τους δρόμους θα “ταξιδέψουμε” μέσα από την εκπομπή.
Παρουσίαση: Θεοδώρα Βαρδαξή
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος
Εκτέλεση Παραγωγής: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α. Ε.
«Μια μέρα μαζί» – κάθε Παρασκευή στις 18.00 (26 επεισόδια)
Η εκπομπή παρουσιάζει μια ολόκληρη μέρα από τη ζωή ενός ατόμου με αναπηρία. Παρουσιάζει τον τρόπο που ζει, εργάζεται και διασκεδάζει, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα φυσικά και κοινωνικά εμπόδια που υψώνονται μπροστά του προκειμένου να ανταποκριθεί στις καθημερινές δραστηριότητες που έχει επιλέξει.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος
Εκτέλεση Παραγωγής: TEAM WORK COMMUNICATION Ε.Π.Ε.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ
«Pedal» – κάθε Κυριακή στις 15.30 (15 επεισόδια).
Με όχημα το ποδήλατο, ο Λευτέρης Πλακίδας γυρίζει τον κόσμο και γνωρίζει ανθρώπους και τόπους, φέρνοντάς μας σε επαφή με τον θαυμαστό κόσμο του «Pedal».
Παρουσίαση: Λευτέρης Πλακίδας
Σκηνοθεσία: Νίκος Τσουτσούλης
Εκτέλεση Παραγωγής: N-ORASIS Film 7 Video
«On the Road» – κάθε Κυριακή στις 20.00 (20 επεισόδια).
Μια ταξιδιωτική εκπομπή που απευθύνεται όχι μόνο στους φίλους του αυτοκινήτου και τους λάτρεις του ταξιδιού, αλλά και σε οποιονδήποτε απολαμβάνει δράση, γέλιο και ανατροπές. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή συνταγή παρουσίασης μιας θεματικής εκπομπής, στοχευμένης αποκλειστικά στο μοντέλο του αυτοκινήτου και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η εκπομπή ασχολείται με τον οδηγό. Ανακαλύπτουμε τις ανάγκες του, τον τρόπο με τον οποίο καλείται να ξεπεράσει φυσικά εμπόδια και τις ειδικές γνώσεις που οφείλει να επιδεικνύει σε ένα άγνωστο περιβάλλον.
Παρουσίαση: Αλέξης Καπλάνης
Σκηνοθεσία: Νίκος Μιστριώτης
Εκτέλεση Παραγωγής: XYZ PRODUCTIONS

Ο διωγμός των Τσιγγάνων


Στις 10 Οκτωβρίου  του 1944, στις 12 τα μεσάνυχτα, με εντολή του Χίτλερ 800 παιδιά τσιγγάνικης  καταγωγής, ηλικίας από 8 – 18 χρόνων, θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς. Εξήντα έξη χρόνια μετά, οι Tσιγγάνοι της Ευρώπης ζουν μικρούς και μεγάλους διωγμούς  τους οποίους και θα παρουσιάσουν οι «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στις 23:40 στο MEGA.
Οι δημοσιογράφοι  των «Πρωταγωνιστών» στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τις συνήθειες των σκηνιτών αλλά και για να καταγράψουν τα προβλήματά τους, πέρασαν μια εβδομάδα στον νέο καταυλισμό που δημιούργησαν πρόσφατα στο Σοφό Ασπροπύργου 150 οικογένειες Τσιγγάνων.
Γυναίκες  και άντρες του καταυλισμού αφηγούνται στην κάμερα των «Πρωταγωνιστών»  πώς ζουν κυνηγημένοι εδώ και μια εικοσαετία από τη μια περιοχή του Ασπροπύργου στην άλλη. Η τελευταία εκδίωξή τους έγινε στις αρχές Αυγούστου, όταν η δημοτική αστυνομία του δήμου μαζί με μπουλντόζες ισοπέδωσαν τον καταυλισμό τους στη θέση Ψάρι. 
Ο Σταύρος  Θεοδωράκης επισκέφθηκε και το 12ο Δημοτικό Σχολείο  Ασπροπύργου  όπου φοιτούν αποκλειστικά παιδιά Τσιγγάνων και συνομίλησε με τους μαθητές αλλά και με τον διευθυντή του Αλέξη Κουτρουβέλη ο οποίος μαζί με άλλους τρεις νεαρούς δασκάλους προσπαθεί εδώ και έναν χρόνο να μάθει γράμματα στα παιδιά των Ρομά.
        «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 στις 23:40 στο MEGA 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΕΙ ...EURO ΜΕ ΤΟ MEGA!

Η Εθνική ομάδα  μετά τις δύο πρώτες ισοπαλίες  στον όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2012, θέλει μόνο τη νίκη κόντρα στην Λετονία, στην κρίσιμη μάχη που θα μεταδώσει το MEGA.
Μη χάσετε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 21:45 τον αγώνα ΕΛΛΑΔΑ- ΛΕΤΟΝΙΑ, σε απευθείας μετάδοση από το Καραϊσκάκη. Τον αγώνα περιγράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Από τις 21:00 δείτε την εκπομπή «ΠΑΜΕ EURO» , με τον Γιώργο Θαναηλάκη, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο και τον Γιάννη Θειακό. Αμέσως μετά τον αγώνα, στις 23:45, παρακολουθήστε ζωντανά το «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα, με δηλώσεις του Σάντος και των πρωταγωνιστών, αλλά και με ειδική ανάλυση των κρίσιμων φάσεων του ματς. Eπίσης στην εκπομπή μπορείτε να δείτε τον άλλο μεγάλο αγώνα της βραδιάς ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ, στις 00:15 σε περιγραφή του Αλέξη Σπυρόπουλου. Προσκεκλημένος στην εκπομπή είναι ο παίκτης της Λάρισας Νίκος Νταμπίζας.   
Παρασκευή βράδυ, η Εθνική πάει ...Euro μόνο με το MEGA. 

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΡ καλεί ΝΕΤ, ΣΚΑΪ και STAR για μη τήρηση της πολυφωνίας

Εξηγήσεις στο ΕΣΡ θα πρέπει να δώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΝΕΤ, ΣΚΑΪ και STAR αναφορικά με τη χαμηλή παρουσίαση κομμάτων στο πρόγραμμά τους. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ αποφάσισε να καλέσει τη ΝΕΤ για τη χαμηλή παρουσίαση της ΝΔ, το ΣΚΑΪ για τη χαμηλή παρουσίαση ΝΔ και ΚΚΕ και το STAR για τη χαμηλή παρουσίαση επίσης της ΝΔ, προκειμένου να αιτιολογήσουν τις αναλογίες αυτές.

Αναλυτικά, η εικόνα της πολιτικής πολυφωνίας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το ΕΣΡ, έχει ως εξής:

ΝΕΤ

ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, 63,5%

ΝΔ, 17%

ΚΚΕ, 7,1%

ΣΥΡΙΖΑ, 6,9%

ΛΑΟΣ, 4,7%

Οικολόγοι Πράσινοι, 0,1%

Δημοκρατική Αριστερά, 0,7%


MEGA

ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, 51,8%

ΝΔ, 29,3%

ΚΚΕ, 7,7%

ΣΥΡΙΖΑ, 1,8%

ΛΑΟΣ, 8,2%

Οικολόγοι Πράσινοι, 0,1%

Δημοκρατική Αριστερά, 1,1%ΑΝΤΕΝΝΑ

ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, 55,9%

ΝΔ, 28%

ΚΚΕ, 4,5%

ΣΥΡΙΖΑ, 4,9%

ΛΑΟΣ, 5,7%

Οικολόγοι Πράσινοι, 0,3%

Δημοκρατική Αριστερά, 0,8%ALPHA

ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, 37,7%

ΝΔ, 28,1%

ΚΚΕ, 12,5%

ΣΥΡΙΖΑ, 9,3%

ΛΑΟΣ, 12,2%

Οικολόγοι Πράσινοι, 0,2%

Δημοκρατική Αριστερά, 0,1%STAR

ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, 59,4%

ΝΔ, 19,2%

ΚΚΕ, 6,8%

ΣΥΡΙΖΑ, 2,6%

ΛΑΟΣ, 5,8%

Οικολόγοι Πράσινοι, 0,8%

Δημοκρατική Αριστερά, 5,4%ALTER

ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, 54,8%

ΝΔ, 26,2%

ΚΚΕ, 4,7%

ΣΥΡΙΖΑ, 1,7%

ΛΑΟΣ, 10,3%

Οικολόγοι Πράσινοι, 0,1%

Δημοκρατική Αριστερά, 2,3%ΣΚΑΪ

ΠΑΣΟΚ - κυβέρνηση, 70,7%

ΝΔ, 16,9%

ΚΚΕ, 3,9%

ΣΥΡΙΖΑ, 2,8%

ΛΑΟΣ, 4,8%

Οικολόγοι Πράσινοι, 0,1%

Δημοκρατική Αριστερά, 0,7%

Δημοσιογράφος καταγγέλλει το κανάλι της για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά

Την έβαλαν σε δεύτερη μοίρα γιατί ήταν σαραντάρα, δεν φορούσε μίνι φούστες για να βλέπει ο κόσμος τα μπούτια της και την θεωρούσαν πλέον ήταν....τελειωμένη.

Το Fox Νews είναι σεξιστικό και ρατσιστικό, καταγγέλλει η δηµοσιογράφος του καναλιού Κάθριν Εριτζ.

Και το τηλεοπτικό δίκτυο του Ρούπερτ Μέρντοκ, η κύρια φωνή της πολύ συντηρητικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, ελέγχεται για µεροληπτική αντιµετώπιση των εργαζοµένων.

Ο ιδιοκτήτης του Fox Νews, ο µεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, βρίσκεται σε δύσκολη θέση. ANAΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Το κορίτσι του Ράδιο Αρβύλα πρέπει να διαλέξει!

Σημαντική ημέρα για την Χριστίνα Μουστάκα η αυριανή...κι άραγε πως θα την περάσει;

Το κορίτσι έχει τα γενέθλια του και σίγουρα μια τέτοια μέρα η παρουσία αγαπημένων της προσώπων είναι σημαντική.

Με ποιόν όμως θα σβήσει τα κεράκια; Τα πόσο κλείνει ακριβώς δεν το ξέρουμε...αλλά ως Ζυγός στο ζώδιο σίγουρα θέλει να τα γιορτάσει ρομαντικά.

Η Χριστίνα όμως έχει να επιλέξει ανάμεσα στον στενό της φίλο  Αντώνη Κανάκη αλλά και στον αγαπημένο της που της έστειλε μήνυμα σαφές....

Ο έρωτας της απο την Φιλοθέη...της είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού να μην διανοηθεί να περάσει την ημέρα των γενεθλίων της χωρίς εκείνον.

H KAYTH ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤ-1 Η Χούκλη η νέα πρόταση και τα ριάλιτι η "λύση"..

Ο ΑΝΤ1 έδωσε και φέτος το καθιερωμένο του ραντεβού με τους ανθρώπους του Τύπου και της διαφημιστικής αγοράς, σε μια ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου του προγράμματος, χθες το βράδυ στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Σόου, ριάλιτι, σειρές ελληνικές και ξένες διαθέτει φέτος το κανάλι του Αμαρουσίου, που έχει συγκροτήσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα, το οποίο θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό τηλεθεατή.

Ενημέρωση
Η σεζόν ξεκίνησε με μια νέα πρόταση στην ενημέρωση, το νέο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη, ένα δελτίο με άποψη, αξιοπιστία και χωρίς περιττά λόγια. Την καθημερινή μας ενημέρωση συμπληρώνει και φέτος η μακροβιότερη ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ψυχαγωγία
Απόλυτη κυριαρχία φαίνεται πως θα έχει στον ΑΝΤ1 ο ψυχαγωγικός τομέας, καθώς θα προβληθούν πολλά talent shows και πρωτότυπα παιχνίδια. Το ξεκίνημα της σεζόν φέρνει στον ΑΝΤ1 τέσσερα πολύ «δυνατά» προγράμματα: ένα θρυλικό τηλεπαιχνίδι και τρία shows. Πρόκειται για τα γνωστά κι αγαπημένα «The X Factor», με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά, και «Next Top Model», με παρουσιάστρια τη Βίκυ Καγιά, το διεθνώς επιτυχημένο και βραβευμένο «Top Chef», που κάνει τώρα πρεμιέρα και στην Ελλάδα, με παρουσιάστρια τη Νάντια Μπουλέ, αλλά και την επιστροφή του «Deal», του παιχνιδιού που μοίρασε τα περισσότερα χρήματα στην ελληνική τηλεόραση, με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο. Παράλληλα, κάποιες «σταθερές αξίες» του ΑΝΤ1 μας δίνουν και πάλι ραντεβού: ο Γιώργος Καραμέρος και ο Σπύρος Χαριτάτος «10 με 1 μαζί», η Μαρί Κυριακού «Με αγάπη», οι φοβεροί «Ράδιο αρβύλα» (Αντώνης Κανάκης , Γιάννης Σερβετάς, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Κιούσης) αλλά και ο Θέμος Αναστασιάδης με το «Ola 11».
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν αγαπημένες ελληνικές σειρές, η «Ονειροπαγίδα», που επιστρέφει για 2η σεζόν, και τα τελευταία επεισόδια της σειράς «Κάρμα». Ακόμη, συνεχίζονται οι «μεγάλες Πέμπτες» του ΑΝΤ1, με τρεις ελληνικές ομάδες να διεκδικούν την ευρωπαϊκή διάκριση στο Europa League. Στον ψυχαγωγικό τομέα περιλαμβάνονται, επίσης, ένα επιλεγμένο ξένο πρόγραμμα με τις καλύτερες Prime Series, η συνέχεια των δύο τουρκικών σειρών «Χίλιες και μια νύχτες» και «Kismet», οι δύο απολαυστικές κωμικές σειρές του Σαββατοκύριακου «How I met your mother» και «Samantha who» και, όπως πάντα, επιτυχημένες ταινίες.

Προσεχώς
Κατά τη διάρκεια της σεζόν θα προστεθούν στο πρόγραμμα τα «Dancing with the stars», «Ελλάδα έχεις ταλέντο», «Με το δεξί», «Wipe out», «Real housewives», «Don’t tell the bride», «Deal with it», οι σειρές «Πόλεμος των άστρων», «Ελεύθερος και ωραίος», «Steps» και «Χωρίς όρια» και οι ξένες σειρές «True blood» (3ος κύκλος), «The Pacific», «Prison break» (4ος κύκλος), «Criminal minds» (3ος κύκλος) και «Brothers and sisters».

Το Mega βάζει 3 μεγάλα στοιχήματα

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Mega για την τηλεοπτική σεζόν 2010-2011. Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μπούτος στο γραπτό σημείωμά του, «το Mega βάζει 3 μεγάλα στοιχήματα... Εμπλουτίζει το πρόγραμμα με νέου τύπου ψυχαγωγικές εκπομπές, επιχειρεί ανανέωση σε πρόσωπα, με νέους σεναριογράφους, ηθοποιούς και παρουσιαστές, και επιμένει στην παραγωγή ποιοτικών ελληνικών σειρών».

Ελληνικές σειρές
Μεγάλο στοίχημα αποτελεί το «Νησί» για το κανάλι, καθώς πρόκειται για την πιο ακριβή παραγωγή στην ελληνική τηλεόραση. Η εντύπωση που αποκομίσαμε από το μεγάλης διάρκειας trailer που προβλήθηκε στην παρουσίαση ήταν ότι η σειρά αναμφίβολα θα συγκινήσει μεγάλη μερίδα του κοινού, ενώ πρόκειται για ένα ποιοτικό πρόγραμμα, που αξίζει την προσοχή των τηλεθεατών.
Εκτός από το «Νησί», θα παρακολουθήσουμε τις «Κούκλες», όπου αποτυπώνεται η προβληματική ζωή τεσσάρων γυναικών περίπου στα 40 τους χρόνια, τη «Γενιά των 592 ευρώ», ένα νεανικό σίριαλ που προσεγγίζει με χιούμορ την οικονομική κρίση, και το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», ένα animated κωμικό σίριαλ για ενηλίκους, στα πρότυπα των «Σίμπσονς». Από τις σειρές συνεχίζεται «Η πολυκατοικία», ενώ μετά το χειμώνα θα παρακολουθήσουμε τα νέα επεισόδια του «50-50». Τέλος, όπως μάθαμε στην παρουσίαση, η «Ζωή της άλλης» και τα «Μυστικά της Εδέμ» ολοκληρώνονται φέτος.

Ψυχαγωγία
Όσον αφορά τον ψυχαγωγικό τομέα του σταθμού, Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα για την πρωινή ζώνη και μάλλον θα ξεκινήσουν από τις 11/10. Το «Master chef», που κάνει πρεμιέρα αυτή την Κυριακή, επίσης θεωρείται πως θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Αναμένονται, ακόμα, το «Just the two of us» με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τα trailer του οποίου μας εντυπωσίασαν κατά την παρουσίαση του προγράμματος· άλλωστε η παρουσία του Καπουτζίδη σημαίνει δεδομένη επιτυχία. Αξιόλογη φαίνεται και η εκπομπή «Food and the city», με το συμπαθέστατο Βασίλη Καλλίδη, ενώ θα δούμε, επίσης, το «Money drop», τους «Κηπουρούς», το «Guiness» και το reality show «U man». Συνεχίζονται οι «Γλυκές αλχημείες», το «Mega star», το «Traction» και το «Fifty fifty».
Να σημειωθεί ότι στον ενημερωτικό τομέα του Mega δεν υπάρχουν αλλαγές, καθώς συνεχίζουν την πορεία τους οι εκπομπές «Ανατροπή», «Πρωταγωνιστές», «Έρευνα», «Εμπόλεμη ζώνη», «Κοινωνία ώρα Mega», «Mega Σαββατοκύριακο» και, φυσικά, οι καθιερωμένες αθλητικές μεταδόσεις, που καθηλώνουν το ανδρικό κοινό.

«Νέοι Φάκελοι»η πρώτη εκπομπή σε High Definition

Πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου κάνουν οι «Νέοι Φάκελοι», οι οποίοι θα προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 23.00.

Με τη γνώριμη εμμονή στη συστηματική και σε βάθος δημοσιογραφική έρευνα, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Τάσος Τέλλογλου, η Σοφία Παπαϊωάννου (φωτό) και οι ρεπόρτερ των «Νέων Φακέλων» ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον κόσμο, συναντούν τους πρωταγωνιστές των γεγονότων και καταγράφουν τις άγνωστες ιστορίες τους.

Επίσης, σε ένα νέο, ειδικά διαμορφωμένο όσο και πρωτοποριακό σκηνικό ο Αλέξης Παπαχελάς φιλοξενεί ζωντανά κάθε εβδομάδα μεγαλύτερες προσωπικότητες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο και ανακρίνει αυτούς που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στην πολιτική και την οικονομία.

Ακόμη, οι «Νέοι Φάκελοι» ανοίγουν από τη φετινή σεζόν σε High Definition, καθιστώντας την εκπομπή την πρώτη του είδους στην ελληνική τηλεόραση.

 Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν η εκπομπή μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία της τηλεοπτικής της πορείας και γιορτάζει στο www.folders.gr με αποσπάσματα από τις πιο χαρακτηριστικές και πολυσυζητημένες έρευνες.

MEGA: «Έρευνα» στη μακρινή Ισλανδία

Στη μακρινή Ισλανδία ταξιδεύει ο Παύλος Τσίμας (φωτό) για τις ανάγκες της πρώτης «Έρευνας» της χρονιάς, που θα μεταδοθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 24.00.

Η Ισλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που μπήκε στη δίνη της κρίσης, στα τέλη του 2008, προσέφυγε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εφάρμοσε πρόγραμμα λιτότητας.

Πριν από λίγους μήνες διενεργήθηκε στη χώρα δημοψήφισμα και οι Ισλανδοί ψήφισαν «δεν πληρώνω», ψήφισαν εναντίον της πληρωμής των χρεών σε βρετανικές και ολλανδικές τράπεζες. Και αυτές τις ημέρες η Βουλή ψηφίζει την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού και τριών υπουργών του, ως υπεύθυνων για την πτώχευση.

Μπορεί, λοιπόν, μια χώρα που πιάστηκε στο δόκανο του χρέους να αρνηθεί να πληρώσει; Μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να δικαστεί για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε;

ΑΝΤ1: Το καλύτερο «deal»

Tο θρυλικό «Deal», το παιχνίδι που μοίρασε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, επανέρχεται στον ΑΝΤ1 από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 19.00. Ο Χρήστος Φερεντίνος θα υποδέχεται καθημερινά στο «Deal» 22 παίκτες από όλη την Ελλάδα και θα τους μοιράζει 22 κουτιά, τα οποία θα περιέχουν από 1 λεπτό έως 150.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα τους κάνει μία ερώτηση, προκειμένου να αναδεικνύεται ο «πρωταγωνιστής» του επεισοδίου. Ο παίκτης αυτός, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο των κουτιών (ούτε και του δικού του), θα επιλέγει να ανοίγει ένα-ένα τα 21 κουτιά των υπόλοιπων παικτών, με όποια σειρά θέλει. Σε κρίσιμα σημεία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα έρχεται αντιμέτωπος με το μυστηριώδη Τραπεζίτη της εκπομπής, ο οποίος θα του κάνει διάφορες δελεαστικές προσφορές, είτε για να σταματήσει τη διαδικασία είτε για να ανταλλάξει το κουτί του με κάποιο άλλο.
Ακόμη κι όσοι δεν βρεθούν στο πλατό της εκπομπής, μπορούν φέτος να κάνουν «Deal»! Ο καθένας θα μπορεί να παίξει και να κερδίσει από το σπίτι του μέσα από την ιστοσελίδα του παιχνιδιού www.antenna.gr/deal.

Πρώτη χωρίς αντίπαλο η Ναταλία Γερμανού

Πρώτη χωρίς αντίπαλο ήταν το Σάββατο η Ναταλία Γερμανού και το «Μες Στην Καλή Χαρά», με καλεσμένη την Κατερίνα Ζαρίφη.
Σύμφωνα με το ραβασάκι της AGB, το πρωινό Σαββατοκύριακο του Alpha έκανε στο σύνολο περίπου 23%.

Αν και το πρώτο ημίωρο η Ναταλία ξεκίνησε από χαμηλά (17%), κατάφερε να φτάσει το ποσοστό της στο 28% κατά το τρίτο ημίωρο.

Μάλλον ο κόσμος εκτίμησε το χιούμορ της Κατερίνας Ζαρίφη ή τις... καστανομαχίες που έπαιξε με τον Παύλο Σταματόπουλο...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...