Σάββατο 4 Μαΐου 2013

"Floricienta": Η σειρά του STAR- ΤΑ τρία τελευταία ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Τελευταίο Σαββατοκυριακο στο Star για ένα σίριαλ με έρωτα, περιπέτειες, ανατροπές και τραγούδι.

Στην  "Floricienta", την σειρά του καναλιού (που είναι μια μοντέρνα εκδοχή του παλιού παραμυθιού της Σταχτοπούτας) ένα κορίτσι θα υποφέρει πολύ, μέχρι ο έρωτας - ως συνήθως - να δώσει τη λύση...

Η αισθηματική σειρά είναι αργεντίνικης παραγωγής 2004 και θα ολοκληρωθεί σε 175 επεισόδια.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάρτιν Μαριάνι, Κρις Μορένα, Μάουρο Σκαντολάρι
ΠΑΙΖΟΥΝ: Φλορένσια Μπετρότι, Χουάν Γκιλ Ναβάρο, Μπέντζαμιν Ρόχας, Αγκουστίν Σιέρα, Νίκολας Μαικές, Στέφανο Ντι Γκρεγκόριο, Ζούλμα Φαίαντ, Χέινι Τρέιλες, Αλμπέρτο Άνχαρτ, Ίζαμπελ Μάσεντο, Ανχέλες Μπαλμπιάνι, Μαριάννα Εσπόζιτο, Εστεμπάν Πέρεθ

Επεισόδιο 173
Ο Φεδερίκο βρίσκεται σε σύγχυση καθώς προσπαθεί να καταλάβει ποιον χτύπησε το αυτοκίνητο. Σύντομα ανακαλύπτει πως μπορεί να δει το σώμα του να κείτεται στον δρόμο και συνειδητοποιεί ότι είναι νεκρός. Αργότερα το πνεύμα του Φεδερίκο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Φλορ. Τελικά ο Φεδερίκο καταφέρνει να γίνει ορατός έστω και για λίγο και λέει στη Φλορ ότι αυτό δεν είναι το τέλος και πως δεν χρειάζεται να στεναχωριέται. Στην έπαυλη, μαθαίνουν όλοι για τον χαμό του Φεδερίκο και η θλίψη είναι μεγάλη. Ο Φεδερίκο πάει στον παράδεισο και προσπαθεί να βρει τον Θεό για να του ζητήσει σαν χάρη να μάθει τι κάνει η οικογένεια του. Τρεις μήνες αργότερα ο Φεδερίκο έχει εικόνα για το τι έχει συμβεί μετά τον θάνατο του στους ανθρώπους, που αγαπάει. Η Ντελφίνα έχει κερδίσει την κηδεμονία των παιδιών από τον Ματίας, αφού ο Φεδερίκο δεν πρόλαβε να υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου. Η Ντελφίνα με τη Μάλαλα φαίνονται πως δεν θα χάσουν εύκολα την εξουσία, που τους έδωσε το δικαστήριο.

Επεισόδιο 174

Η Μάλαλα και η Ντελφίνα συνεχίζουν να συμπεριφέρονται  απαίσια, με αποτέλεσμα όλοι στην έπαυλη να επαναστατήσουν. Η Ντελφίνα αντιμετωπίζει τη Φλορ σαν να είναι σκλάβα της και την απειλεί πως αν δεν κάνει ότι της ζητάει, θα τιμωρήσει τα παιδιά. Ο Φεδερίκο έρχεται αντιμέτωπος με τον Θεό και τον ρωτάει αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γυρίσει πίσω στη Γη. Το ίδιο βράδυ, η Φλορ μαζί με τα παιδιά καταφέρνουν και διώχνουν από την έπαυλη τη Μάλαλα και τη Ντελφίνα. Την επόμενη μέρα η Ντελφίνα επιστρέφει στην έπαυλη αλλά αυτή τη φορά συνοδεύεται από ένα δικαστή. Εξηγεί στον δικαστή την κατάσταση και εκείνος απειλεί τα παιδιά πως αν δεν συμμορφωθούν θα πρέπει να τα στείλει στο ορφανοτροφείο. Στον παράδεισο, ο Φεδερίκο επιμένει ότι πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να γυρίσει πίσω στη Γη και ο Θεός του εξηγεί πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να μεταφερθεί η ψυχή του σε άλλο σώμα. Όταν του δείχνει το σώμα, που μπορεί να πάρει, ο Φεδερίκο είναι ενθουσιασμένος.

Επεισόδιο 175 (τελευταίο)

Ο Θεός λέει στον Φεδερίκο πως όταν κατέβει στη Γη θα έχει χάσει τελείως τη μνήμη του. Εκείνος διαμαρτύρεται πως έτσι δεν θα μπορέσει να βοηθήσει τη Φλορ και τα παιδιά. Τελικά ο Θεός του ανακοινώνει πως θα μπορεί να έχει τη μνήμη του για κάποιες ώρες όταν φτάσει στη Γη, έτσι ώστε να εκπληρώσει την αποστολή του, αλλά μετά θα την χάσει για πάντα. Η ψυχή του Φεδερίκο κατεβαίνει στη Γη και μπαίνει στο σώμα του Κόμη Μάξιμο. Στην έπαυλη, η Ντελφίνα δεν μπορεί να βρει ούτε τα παιδιά αλλά ούτε και τη Φλορ. Αμέσως καλεί τον δικαστή και κατηγορεί τη Φλορ για απαγωγή. Ο Μάξιμο, αν και στην αρχή τρομάζει με την ιδέα ότι βρίσκεται μέσα του ο Φεδερίκο, τελικά καταλαβαίνει τα αισθήματα του και αποφασίζει να τον βοηθήσει. Όσο η Ντελφίνα προσπαθεί να βρει τη Φλορ και τα παιδιά, ο Φεδερίκο φτιάχνει ένα βίντεο και αφήνει την κασέτα στο κρεβάτι της Φλορ. Αργότερα με τον δικό του γραφικό χαρακτήρα γράφει ένα γράμμα, στο οποίο λέει πως επιθυμεί την κηδεμονία των παιδιών να την πάρει ο Μάξιμο. Μετά από πολύ κόπο καταφέρνει να παραδώσει το έγγραφο στο δικαστήριο και πλέον του απομένει λίγος χρόνος για να δει τη Φλορ. Όταν καταφέρνει και τη βρίσκει, εκείνη τον ρωτάει ποιος είναι αλλά εκείνος δεν απαντάει…
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Κόβουν την εκπομπή της Μελέτη μετά το περιβόητο tweet;


Ανοιχτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο να διακοπεί η μεσημεριανή εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη τόσο λόγο τηλεθέασης όσο και εξαιτίας των αντιδράσεων που πυροδότησε το tweet της.

Σύμφωνα με το Enimerosi.24, η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού φέρεται να είναι δυσαρεστημένη.

«Οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια, ισχυρίζονται ότι το παραπάνω γεγονός, συνδυαστικά με τις πολύ κακές επιδόσεις της μεσημεριανής εκπομπής της, δεν θα ωφελήσει την παρουσιάστρια στο μέλλον. Με άλλα λόγια μεταφέρουν ένα κλίμα προβληματισμού για την τύχη της αθυρόστομης δημοσιογράφου και δεν αποκλείουν η σκέψη που ήδη έχει αρχίσει να συζητείται, δηλαδή, να κοπεί η εκπομπή της του χρόνου και να παραμείνει μόνο στην εκφώνηση ορισμένων δελτίων ειδήσεων, να γίνει πράξη!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σάλος στο Twitter με το kinky tweet της Ελεονώρας Μελέτη: Εγώ τις π....ες τις τρώω 

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης με τον Νίκο Μάνεση

Νέα εκπομπή «60’ Ελλάδα» - Πρεμιέρα την Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 24:00


Στη νέα εκπομπή του Alpha, πρωταγωνιστής είναι ο άνθρωπος και πλαίσιο αναφοράς η μνημονιακή πραγματικότητα.

Στόχος είναι η ανάδειξη της αισιόδοξης διαφορετικής πρότασης, μέσα από ιστορίες πολιτών που αναζήτησαν και βρήκαν τις λύσεις εκείνες που τους επιτρέπουν να αποκτήσουν προοπτική στη χώρα τους.

Εκτός τηλεοπτικού πλατό, μακριά από τα αστικά κέντρα, σε «ευαίσθητες» περιοχές με κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, ο Νίκος Μάνεσης βιώνει τη ζωή των πρωταγωνιστών δίπλα τους, στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους, αναδεικνύοντας τη διαφορετική πραγματικότητα και αλήθεια τους.

Στη διάρκεια μίας ώρας, θα δούμε εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης αλλά και ιστορίες συνανθρώπων μας που μέσα από μια επίπονη προσωπική διαδρομή αναζήτησαν και βρήκαν λύσεις για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους αλλά και τον τόπο τους.

Πρώτος σταθμός: Φλώρινα
60’ Ελλάδα: Ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης, με τον Νίκο Μάνεση
Κάθε Τετάρτη στις 24:00

"Μες στην καλή χαρά": Φωτογραφίζοντας την ελπίδα

Lumix
Lumix (Photo credit: Michael Dales)
H εκπομπή του Alpha «Μες στην καλή χαρά», αποδεικνύοντας ακόμα μία φορά την αγάπη της για την τέχνη και πάντα με αισιόδοξη διάθεση, αποφάσισε να διοργανώσει τη δημιουργία ενός φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα: «Φωτογραφίζοντας την ελπίδα».

Η εκπομπή, καλεί όλους τους φίλους και εραστές της φωτογραφίας να πειραματιστούν με τις φωτογραφικές τους μηχανές, να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να συμμετέχουν σε μία μεγάλη «φωτογραφική γιορτή» που έχει σκοπό να ενώσει τη δημιουργικότητα με την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Μικρά ή μεγάλα γεγονότα της καθημερινότητάς μας μπορούν όχι απλώς να «χωρέσουν» στο φωτογραφικό κλικ, αλλά να γίνουν φάροι αισιοδοξίας και ελπίδας.

Το «Μες στην καλή χαρά» θα δημιουργήσει ειδική σελίδα στο site της εκπομπής, όπου όλοι θα μπορούν να «ανεβάσουν» τις φωτογραφίες τους καθώς και να ψηφίσουν τις συμμετοχές των άλλων διαγωνιζόμενων. Έτσι ευελπιστούμε να γίνουμε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση και προβολή της «ελπίδας».

Μια κριτική επιτροπή, βραβευμένων και καταξιωμένων επαγγελματιών της φωτογραφικής τέχνης, θα επιλέγει με τη συμμετοχή του κοινού την καλύτερη φωτογραφία του μήνα. Η επιτροπή θα ανακοινωθεί το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου, όπως και οι τεχνικές λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

Το βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία του μήνα θα είναι ένα σετ Panasonic mirrorless Lumix GX1 με φακό 14-42ΜΜ και έναν φακό 12.5mm για φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις 3D.

Ελπίζουμε η πρωτοβουλία αυτή να δώσει τη δυνατότητα στην εκπομπή να «ταξιδέψει» ακόμα μακρύτερα τον φωτογραφικό διαγωνισμό, διοργανώνοντας και μία έκθεση φωτογραφίας με φιλανθρωπικό σκοπό.

Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Πέρκα στιφάδο με ρύζι.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου

Η Νταϊάν καθαρίζει τα ψάρια που αγόρασε και επιλέγει νηστίσιμες συνταγές για το σημερινό μενού: Μπουγιαμπέσα, αλλά και αϊολή με κόκκινες πιπεριές. Αυτή τη φορά η Νταϊάν χρίζει βοηθό της στην κουζίνα τον σύζυγό της. Μαζί θα μαγειρέψουν κολοκυθόψωμο από τη Σέριφο και πέρκα στιφάδο με ρύζι.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Έτσι Απλά: Mια βιβλιοθήκη από τελάρα δίνει ένα pop ύφος στο καθιστικό

Έτσι Απλά μπορείς και εσύ να δημιουργήσεις. Με κέφι και φαντασία, με λίγο ελεύθερο χρόνο και ελάχιστα χρήματα.

Την Κυριακή 12 Μαΐου, η Κέλλυ Καρυπίδη, η Ιωάννα Κουτσιουμάρη, η Αγγελική Παλαμίδη και η Νατάσσα Σκρινή ανανεώνουν με πρωτότυπους τρόπους τους χώρους του σπιτιού. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι τοίχοι πρέπει να αποκτήσουν χρώμα, μια βιβλιοθήκη από τελάρα δίνει ένα pop ύφος στο καθιστικό. Η εποχή επιτάσσει έξυπνες και οικονομικές ιδέες, έτσι το μπετόν αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για ξεχωριστές κατασκευές.
Ακόμα, μια δημιουργία από γλάστρες βάζει σε τάξη το μπαλκόνι. Τέλος, η Αρετή Μουλακάκη αποκαλύπτει τα μυστικά του σωστού σοταρίσματος. Ένα ζουμερό φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας ολοκληρώνει το μαγείρεμα.

Τέσσερις νέες και δυναμικές γυναίκες, η Κέλλυ Καρυπίδη, installation artist, η Ιωάννα Κουτσιουμάρη, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και οι αρχιτέκτονες Αγγελική Παλαμίδη και Νατάσα Σκρινή, με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, αποδεικνύουν ότι η δημιουργικότητα δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή χρήμα, ούτε ιδιαίτερες δεξιότητες. Οι συμβουλές τους εμπνέουν και βοηθούν, δίνουν λύσεις και διασκεδάζουν. Μαζί τους, αξιοποιούμε τα παλιά αντικείμενα και τους δίνουμε νέα χρήση, οργανώνουμε τους χώρους, ανανεώνουμε τον κήπο, με γνώμονα την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Ακόμη, η Αρετή Μουλακάκη παρουσιάζει βασικές τεχνικές μαγειρικής και ετοιμάζει έξυπνες και δημιουργικές συνταγές. Και όταν ξεκινήσουμε να δημιουργούμε, η αυτοπεποίθηση και η ικανοποίηση της δικής μας δημιουργίας θα φέρει μόνο χαμόγελα, Έτσι Απλά!

Έτσι  Απλά, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας δημιουργικά, κάθε Κυριακή στις 15:10, στον Alpha.

Από την Ιατρική στο «θαύμα»: Η περιπέτεια του Κουρκούλη

Όπου η ιατρική επιστήμη σηκώνει  τα χέρια ψηλά, ενδεχομένως η θετική σκέψη και η καλή ψυχολογία  μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε ένα ιατρικό «θαύμα». Ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου 4 Μαϊου 2013, στις 16.50 στο MEGA, η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, επιχειρεί να αναδείξει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η θετική σκέψη, η πίστη για ζωή, η προσευχή αλλά και οι μικρές καθημερινές απολαύσεις μπορούν να γίνουν το αντίδοτο για μια σοβαρή ασθένεια. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι λάθος να πιστέψουμε στα «θαύματα» χωρίς τη συμβολή της Ιατρικής, αλλά τονίζουν ότι η Ιατρική με τη δική μας συμβολή μπορεί να κάνει θαύματα.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι μια  γυναίκα που πριν από 25 χρόνια εμφάνισε μικροκυτταρικό καρκίνο στον πνεύμονα και οι θεράποντες ιατροί της ακόμη και στο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης, της έδιναν αυστηρά δυο μήνες ζωής. Όμως, η ίδια αποκαλύπτει στην εκπομπή πώς με τη βοήθεια της επιστήμης και τη δύναμη της σκέψης της κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο μετά από δεκάδες δύσκολες θεραπείες και να συνεχίζει σήμερα τη ζωή της, αποτελώντας παράδειγμα για την ιατρική βιβλιογραφία.

Επίσης, την βιωματική  του εμπειρία καταθέτει στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και, όπως ο ίδιος επισημαίνει, οι γιατροί του τού είπαν ότι αυτοϊάθηκε. Ο ίδιος αποδίδει τη θετική αυτή εξέλιξη στην πίστη του στον Θεό.

Στην εκπομπή μιλούν ένας ογκολόγος, ένας ακτινολόγος, μια γιατρός παρηγορητικής θεραπείας και ένας διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Κάθε ένας από την πλευρά του θυμάται περιπτώσεις ανθρώπων που νίκησαν την ασθένεια παρά τις αντίθετες προβλέψεις, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού τους.

Η ψυχολόγος υγείας Άννα Χατζηδημητρίου εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη τους τρόπους με τους οποίους η θετική σκέψη μπορεί να μας θεραπεύσει και επισημαίνει τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στη ζωή μας και τα οποία συμβάλλουν έως ένα βαθμό στην εμφάνιση μιας ασθένειας.

Το αισιόδοξο μήνυμα από την “ιδιαίτερη” αυτή εκπομπή  που διερευνά τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης σε σχέση με μια ασθένεια αλλά και γενικότερα στη ζωή μας, είναι ότι αρκετοί άνθρωποι μέσα από μια συγκεκριμένη στάση ζωής καταφέρνουν να βοηθήσουν σημαντικά την επιστήμη να τους δώσει επιπλέον χρόνια ζωής, ακόμη και όταν οι προβλέψεις είναι πέρα για πέρα αρνητικές. Στην εκπομπή παρουσιάζονται, επίσης, δυο νέοι τρόποι “ενίσχυσης” της θετικής σκέψης, τα σεμινάρια θετικής ψυχολογίας και ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP)

«Πρωταγωνιστές»: Οδοιπορικό στα χωριά της Ηπείρου

 
Ιστορίες γυναικών της  Ηπείρου θα παρουσιάσουν την Κυριακή του Πάσχα οι «Πρωταγωνιστές», στις 23.15 στο MEGA. Γυναίκες στα χωράφια, στα σπίτια, στους φούρνους, στους στάβλους, στα χασάπικα, στην Λίμνη, στα εργαστήρια του ασημιού. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξίδεψε στην Ήπειρο τις πρώτες μέρες της άνοιξης και οι κάμερες της εκπομπής κατέγραψαν τη ζωή στα Γιάννενα, το Νησί, το Πάπιγκο, το Μάζι, την Ελάτη, το Καπέσοβο, τον Παρακάλαμο, την Δωδώνη, την Ντραμπάτοβα. 

Οι «Πρωταγωνιστές» παρουσιάζουν:
- Δάφνη Δήμου, Μεγάλο Πάπιγκο
Μισή Ολλανδή, μισή Ελληνίδα που εκτρέφει πουλάρια και διοργανώνει  εκδρομές στο βουνό γι' αυτούς που  αγαπούν τα άλογα και την άγρια  φύση.
«Ο αρχηγός στο κοπάδι είναι πάντα η φοράδα. Ο αρσενικός έχει μόνο δύο πράγματα στο μυαλό του, το σεξ και το φαγητό, όπως συμβαίνει και με τον άνθρωπο».
- Ιωάννα Λάππα, Μάζι Κόνιτσας
Είναι 28 χρόνων, έχει 2 παιδιά και 212 πρόβατα. Τα αρμέγει δυο φορές την ημέρα, τα ξεγεννά, τα φροντίζει, τους κόβει τα νύχια και το βράδυ στους στάβλους τους βάζει ηπειρώτικη μουσική.
«Δεν έμεινα εδώ με το ζόρι. Ο πατέρας μου ήθελε  να πάω να σπουδάσω, εγώ όμως αγαπούσα τα ζώα. Η Αθήνα με τρομάζει».

- Γιώτα Στεφανοπούλου, Ελάτη
Άφησε την Θεσσαλονίκη  για ένα χωριό 10 κατοίκων που δεν έχει ούτε περίπτερο. Και κάθε Μάη, στην κουρά των προβάτων παίρνει το μαλλί, το πλένει, το λανάρει και φτιάχνει κουρελούδες, κιλίμια, κασκόλ, καπέλα και τσάντες.
«Βάφω με τα χρώματα της φύσης  όπως με έμαθαν οι γιαγιάδες της  Ηπείρου. Κίτρινο από το πράσινο τσάι, καφέ από τα καρύδια, πορτοκαλί από τα άνθη της ντάλιας».
- Έλλη και Γιάννα Παπαγεωργίου, Καπέσοβο
Κόρες του καθηγητή Θουκυδίδη που  είναι γνωστός για την προσπάθεια του να αναπτυχθούν τα Ζαγοροχώρια  με σεβασμό στην παράδοση τους. Άνοιξαν έναν ξενώνα κι ένα μαγαζάκι πάνω στον παλιό πηγάδι του χωριού όπου προσφέρουν ότι φτιάχνετε με τα χέρια από μαρμελάδες, τσίπουρο, τραχανά μέχρι κολιέ και λαμπάδες για την Λαμπρή. 

«Τους Ζαγορίσιους μας κατηγορούν για τσιγκούνηδες. Δεν είμαστε  όμως τσιγκούνηδες, είμαστε οικονόμοι. Σε αυτόν τον φτωχό τόπο μαθαίνεις ότι για να επιβιώσεις πρέπει να αξιοποιείς ότι σου προσφέρει η φύση».
- Ελένη Σιούτα, Παρακάλαμος
Μητέρα τριών παιδιών και  κρεοπώλισσα του χωριού. Φτιάχνει λουκάνικα με πράσο και πάπρικα  και είναι περήφανη για το χωριό της, την Φούρκα Κόνιτσας, «εκεί που πολέμησε η γυναίκα της Πίνδου».
«Το καλό αρνί είναι αυτό που ξέρεις την μάνα του και τον πατέρα του. Που γνωρίζεις δηλαδή που  έχει μεγαλώσει και τι έτρωγε».
- Σοφία Μωυσίδου, Γιάννενα
Η Σοφία συνεχίζει  την τέχνη της αργυροχοΐας  στα εργαστήρια ασημιού στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων. Μια  τέχνη που έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο ο Ηπειρώτης  Σωτήρης Βούλγαρης, ιδρυτής του  διάσημου οίκου Bulgari.
«Μπορεί κάποιοι να ψάχνουν  ακόμα τον θησαυρό το Αλί Πασά, ο πραγματικός θησαυρός όμως είναι η τέχνη της αργυροχοΐας που μας άφησε ο Αλί Πασάς».
- Αθηνά Κολιονάσιου, Γιάννενα
Οι γονείς της ξεκίνησαν  από έναν φούρνο και σήμερα η κόρη έχει μια μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση μπακλαβά. Αυστραλία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Βόρεια Ευρώπη. Σε κάποιες χώρες μάλιστα που δεν έχουν συνηθίσει την γεύση του βουτύρου στέλνουν μπακλαβά – λάιτ.
«Ο μπακλαβάς είναι  το γλυκό που έδιναν οι μάνες στους  γιους που έφευγαν για δουλειές στο εξωτερικό, γιατί άντεχε και δεν ήθελε ψυγείο. Το κουβαλούσαν στις τσάντες τους ένα χρόνο».
- Ευαγγελία Χρύση, Δωδώνη
Πρωταθλήτρια Ελλάδος  στην πάλη μέχρι πρόσφατα, δουλεύει τώρα στο εργοστάσιο της «Δωδώνης». Εκεί που καθημερινά φτάνει το γάλα 7.000 παραγωγών της Ηπείρου και εκεί που μετά από μερικούς μήνες ωρίμανσης παράγεται η διάσημη φέτα.
«Η γιαγιά μου τυροκομούσε. Θυμάμαι τις γεύσεις και τις  μυρωδιές από τα φτωχικά σπίτια του  χωριού. Η γυναίκα της Ηπείρου  έχει μάθει να παλεύει».
- Τασία Γκίνη, Νησί Ιωαννίνων
Η πρόεδρος των Ψαράδων της Λίμνης των Ιωαννίνων μιλάει για τους θρύλους της κυρά – Φροσύνης που θα ακούσει κανείς στο Νησί. Με την παραδοσιακή βάρκα που υπάρχει μόνο στην Λίμνη και έχει δυο πλώρες – για να μπαίνει και να βγαίνει εύκολα στους καλαμιώνες – ψαρεύει κάθε ξημέρωμα παρέα με τον άντρα της. Αυτή στο τιμόνι και ο άντρας στο κουπί.
«Κάποτε η Λίμνη είχε πολύ ψάρι. Λιγόστεψε μαζί με τους ανθρώπους  που έφυγαν σιγά σιγά από το Νησί. Τώρα με την κρίση όμως γυρνάνε  πίσω. Φτιάχνουν τα σπίτια των πατεράδων  τους και επιστρέφουν».

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαϊου 2013, στις 23.15, στο MEGA
Enhanced by Zemanta

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

To Πασχαλινό Πρόγραμμα Alpha


Τη  Μεγάλη Εβδομάδα:
  • Η εορταστική ατμόσφαιρα ξεκινάει από το πρωί με το παιδικό πρόγραμμα Άκατα Μάκατα με τα Ζουζούνια που θα προβάλλεται καθημερινά στις 08:00.
  • Η Ελένη, πιστή στο ραντεβού της στις 13:00, μας κρατάει συντροφιά τις τρεις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Μεταξύ άλλων, παίρνουμε χρηστικές συμβουλές για το πώς ετοιμάζουμε το κοκορέτσι και πώς βάφουμε τα αυγά του Πάσχα. Ακόμη, ο Βασίλης Καλλίδης, μας δείχνει τον τρόπο για να φτιάξουμε το αρνάκι στον φούρνο αλλά και την πιο εύκολη τυρόπιτα, ενώ η Άννα Μαρία Μπαρού κάνει art de la table προτάσεις για τις εορταστικές ημέρες. Επίσης, τι θα πρέπει να περιέχει η βαλίτσα του Πάσχα όσων αποδράσουν και πώς θα αποφύγουν τους οδικούς κινδύνους; Τέλος, η ομάδα του Έτσι Απλά παρουσιάζει ευφάνταστες πασχαλινές κατασκευές.
  • Στις 16:00, μας κρατά συντροφιά η παρέα του Δέστε Τους! τις τρεις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
  • Τα βράδια της Μεγάλης Εβδομάδας παρακολουθούμε ελληνικές και ξένες ταινίες: Τη Μεγάλη Δευτέρα στις 21:00, Το Ημερολόγιο (The Notebook), τη Μεγάλη Τρίτη στις 21:00, Μετάξι (Silk), τη Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00, H κυρά μας η μαμή, τη Μεγάλη Παρασκευή στις 21:00, Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι (The princess and the pea) και το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00, Καρδιές του Φθινοπώρου (Emotional arithmetic) και στις 23:15, Τα σταυροδρόμια της ψυχής (Bringing out the dead).
  • To M. Σάββατο στη 01:30, tospirto.net παρουσιάζει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη που διασκευάζει Σταύρο Ξαρχάκο. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγουδά, μοναδικά, Σταύρο Ξαρχάκο. Μια, από τους σημαντικότερους εκφραστές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση-πρόκληση να διασκευάσει έναν από τους κλασικούς συνθέτες με μεγάλη ιστορία και πλούσιο ρεπερτόριο. Τη συναυλία (στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 21-09-2012) συνδιοργάνωσε tospirto.net με το Mέγαρο Μουσικής και χορηγό επικοινωνίας την τηλεόραση του Αlpha. Τραγούδια γνωστά, τραγούδια εμβληματικά, ένα παιχνίδι με το παρελθόν από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Μια καινούργια μουσική ματιά σε ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας.
  • Tη Μ. Παρασκευή στις 20:55, και το Μ. Σάββατο στις 23:55, συνδεόμαστε με τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Παιανία για τη λειτουργία του Επιταφίου και της Ανάστασης αντίστοιχα.

Την Κυριακή του  Πάσχα, 05/05:
  • Στις 10:00, το Μες στην Καλή Χαρά γιορτάζει ένα παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα. Χορευτικά συγκροτήματα από τον Πόντο, το Αιγαίο, την Κρήτη και την Ήπειρο ταξιδεύουν τους τηλεθεατές στους ήχους, στις γεύσεις, στα ήθη και στα έθιμα του Πάσχα, όπως τηρούνταν ευλαβικά από γενιά σε γενιά. Οι παραδοσιακές Πασχαλινές συνταγές έχουν την τιμητική τους, ενώ συνταξιδιώτες στην γιορτή αυτή είναι οι ηθοποιοί Κώστας Ευριπιώτης, Κώστας Κόκλας, Τζέσυ Παπουτσή και οι παρουσιαστές Αντωνία Καλλιμούκου και Άλεξ Κάβδας. Όλοι τους θυμούνται εορταστικές προσωπικές στιγμές περασμένων ετών και μας ενημερώνουν για τα έθιμα των περιοχών, απ’ όπου κατάγονται. Ακόμη, ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφού μας ξεναγεί στον χώρο όπου έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα, μας διασκεδάζει με ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του.
  • Στις 14:15 στο Stars System, η Άση Μπήλιου αναλύει τη Νέα Σελήνη - Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Ταύρο μία εβδομάδα μετά το Πάσχα. Ποιοι θα έχουν την ευκαιρία για νέα ξεκινήματα και ποιοι θα κλείσουν κεφάλαια στη ζωή τους; Ακόμη μαθαίνουμε ποιο είναι το δικό μας μυστικό στον έρωτα. Τι σημαίνει για την προσωπική μας ζωή; Τέλος, ευχόμαστε χρόνια πολλά στους Ταύρους. Πώς θα είναι η γενέθλια χρονιά τους;
  • Στις 00:45 διασκεδάζουμε με το μουσικό πρόγραμμα Τα Ίσια Ανάποδα με τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Τη  Δευτέρα του Πάσχα, 06/05:
  • Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 13:00, απολαμβάνουμε τις καλύτερες στιγμές της εκπομπής Ελένη με ένα best of αφιέρωμα.
  • Στις 16:00, η παρέα του Δέστε Τους! υποδέχεται στο πλατό την Έλλη Κοκκίνου, η οποία ερμηνεύει γνωστά τραγούδια και δοκιμάζει τις επιδόσεις της στην Ώρα του Παιδιού και το Λεξιγκόνγκ. Το τελευταίο επεισόδιο της Οδύσσειας αναβιώνει και μας θυμίζει μοναδικές στιγμές.
  • Στις 21:45, tospirto.net παρουσιάζει τον Vassiliko που διασκευάζει Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Vassilikos μας επανασυστήνει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον Βασίλη Τσιτσάνη. Η πρόκληση-προκληση για τον καλλιτέχνη να ερμηνεύσει έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες μετατράπηκε σε μια μοναδική συναυλία (στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 22-09-2012) με συνδιοργανωτές tospirto.net και το Mέγαρο Μουσικής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...