Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ο Alpha δίνει πρόσβαση στην ενημέρωση σε κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές


Μέσα από την ιστοσελίδα του και το Alpha Mobile App


Στο πλαίσιο  της κοινωνικής του δράσης, ο Alpha πρωτοστατεί και κάνει μία ουσιαστική κοινωνική τομή στην ενημέρωση. Από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, η ενημέρωση στον Alpha θα είναι διαθέσιμη και στη νοηματική γλώσσα, καθιστώντας την προσβάσιμη στους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές.

Η έγκυρη και  άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αποτελεί πάγιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών με προβλήματα ακοής, οι οποίοι αγγίζουν τους 25.000-30.000 περίπου, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Ανταποκρινόμενος σε αυτή την ανάγκη, ο Alpha προχωρά στη διάθεση του Δελτίου Ειδήσεων και στη νοηματική γλώσσα μέσα από το Web TV του.

Αμέσως μετά την προβολή του, το καθημερινό κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού θα αναρτάται με απόδοση στη νοηματική γλώσσα στην ιστοσελίδα του www.alphatv.gr και το Alpha Mobile App, τη δωρεάν εφαρμογή του για smartphones και tablets. Έτσι, για πρώτη φορά για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, οι κωφοί και βαρήκοοι τηλεθεατές θα έχουν ανά πάσα στιγμή άμεση, έγκαιρη και ουσιαστική εικόνα της επικαιρότητας, σε ισότιμη βάση με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Σημειώνεται, ότι περισσότεροι από 1.000.000 μοναδικοί χρήστες επισκέπτονται σε μηνιαία βάση την ιστοσελίδα του Alpha για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία τους, ενώ περισσότεροι από 210.000 χρήστες έχουν «κατεβάσει» το Alpha Mobile App.

Στην ενέργεια θα συμπεριληφθούν και οι ενημερωτικές εκπομπές «Αυτοψία», «60’ Ελλάδα» και «Alpha check up», καθώς και επιλεγμένες εκπομπές από το αρχείο του σταθμού που θα συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη ενημέρωση των κωφών και βαρήκοων τηλεθεατών.

Την απόδοση  στη νοηματική γλώσσα θα κάνει η πιστοποιημένη από την Ομοσπονδία Κωφών διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και παρουσιάστρια του δελτίου του Alpha στη νοηματική, Σοφία Ρομπόλη.

Ο Alpha βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ενημέρωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Στόχος του Alpha είναι η σταδιακή διεύρυνση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στο σύνολο του προγράμματός του αλλά και η πρωτοποριακή αυτή κίνηση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και την αφετηρία για αντίστοιχες ενέργειες με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο.

"Έτσι Απλά": Μια βιβλιοθήκη από τελάρα δίνει ένα pop ύφος στο καθιστικό


Έτσι Απλά μπορείς και εσύ να δημιουργήσεις. Με κέφι και φαντασία, με λίγο ελεύθερο χρόνο και ελάχιστα χρήματα.

Την Κυριακή 12 Μαΐου, η Κέλλυ Καρυπίδη, η Ιωάννα Κουτσιουμάρη, η Αγγελική Παλαμίδη και η Νατάσσα Σκρινή ανανεώνουν με πρωτότυπους τρόπους τους χώρους του σπιτιού. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι τοίχοι πρέπει να αποκτήσουν χρώμα, μια βιβλιοθήκη από τελάρα δίνει ένα pop ύφος στο καθιστικό. Η εποχή επιτάσσει έξυπνες και οικονομικές ιδέες, έτσι το μπετόν αλλάζει χρήση και μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για ξεχωριστές κατασκευές.

Ακόμα, μια δημιουργία από γλάστρες βάζει σε τάξη το μπαλκόνι. Τέλος, η Αρετή Μουλακάκη αποκαλύπτει τα μυστικά του σωστού σοταρίσματος. Ένα ζουμερό φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας ολοκληρώνει το μαγείρεμα.

Τέσσερις νέες και δυναμικές γυναίκες, η Κέλλυ Καρυπίδη, installation artist, η Ιωάννα Κουτσιουμάρη, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και οι αρχιτέκτονες Αγγελική Παλαμίδη και Νατάσα Σκρινή, με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, αποδεικνύουν ότι η δημιουργικότητα δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή χρήμα, ούτε ιδιαίτερες δεξιότητες. Οι συμβουλές τους εμπνέουν και βοηθούν, δίνουν λύσεις και διασκεδάζουν. Μαζί τους, αξιοποιούμε τα παλιά αντικείμενα και τους δίνουμε νέα χρήση, οργανώνουμε τους χώρους, ανανεώνουμε τον κήπο, με γνώμονα την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Ακόμη, η Αρετή Μουλακάκη παρουσιάζει βασικές τεχνικές μαγειρικής και ετοιμάζει έξυπνες και δημιουργικές συνταγές. Και όταν ξεκινήσουμε να δημιουργούμε, η αυτοπεποίθηση και η ικανοποίηση της δικής μας δημιουργίας θα φέρει μόνο χαμόγελα, Έτσι Απλά!

Έτσι  Απλά, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας δημιουργικά, κάθε Κυριακή στις 15:10, στον Alpha.

Enhanced by Zemanta

Alpha check up: Η καταπολέμηση της αϋπνίας


Αυτή την Κυριακή κλείνουμε  ραντεβού για ένα Alpha check up και ενημερωνόμαστε για τη σημασία του αθλητισμού στην υγεία μας, την καταπολέμηση της αϋπνίας, το άγχος των μαθητών στις εξετάσεις και την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη.

Οι απαιτητικές συνθήκες ζωής πολλές φορές μας οδηγούν στα άκρα, σωματικά και ψυχολογικά. Ο αθλητισμός είναι η καλύτερη λύση, ώστε αφενός το σώμα μας να αποκτήσει την αντοχή και ικανότητα να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες σωματικές ανάγκες, και αφετέρου η ψυχολογία μας να ενισχυθεί από την αντιστρεσογόνο επίδραση της καλής φυσικής κατάστασης. Ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, εξηγεί όλα τα οφέλη που θα έχουμε εντάσσοντας στη ζωή μας τον αθλητισμό και κυρίως το τρέξιμο, αλλά και τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε πριν ασχοληθούμε με τον αθλητισμό, ώστε να προλάβουμε τυχόν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η ηθοποιός και πρώην πρωταθλήτρια στίβου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, μας μιλά για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε και παίζει ο αθλητισμός στη ζωή της.

Σε μερικές ημέρες, οι μαθητές ετοιμάζονται για τον αγώνα των εξετάσεων. Στο απόγειο της προσπάθειάς τους, το άγχος και το στρες κάνουν την εμφάνισή τους, πολλές φορές με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία τους. Ειδικοί κάνουν την τοποθέτησή τους για τις αυξημένες ανάγκες τους, την ειδική μεταχείριση καθώς και την επιπλέον υποστήριξη που χρειάζονται, ενώ μαθητές μιλούν για όσα βιώνουν.

Η αϋπνία είναι, επίσης, ένα σημείο των καιρών, καθώς ο τρόπος ζωής και εργασίας επιδρά διαφορετικά στον καθένα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι, ενώ είναι κουρασμένοι, αδυνατούν να κοιμηθούν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους εξαιτίας της έλλειψης ύπνου. Πώς μπορεί να συμβάλει η διατροφή στην καταπολέμηση της αϋπνίας;

Τέλος, η εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών της εκπομπής θα μας ενημερώσει και θα μας παρουσιάσει πώς μπορούμε να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε κάποιον στη ζωή κάνοντας καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, μέχρι να έρθει ιατρική βοήθεια.

Stars System! Οι αστρολογικές επιρροές την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων


Την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 14:15, η Άση Μπήλιου αναλύει αστρολογικά το πέρασμα των πλανητών από τον Ταύρο στους Διδύμους. 

Πώς θα μας επηρεάσει και σε ποιους τομείς; Ποιοι θα ευνοηθούν, σε θέματα σπουδών, από την είσοδο του Ερμή στους Διδύμους;

Επίσης, ο αστρολόγος Θανάσης  Ματσώτας μας μιλά για τις αστρολογικές επιρροές την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων. Τι προβλέπει για κάθε ζώδιο;

Τέλος, καλεσμένη αυτή την εβδομάδα η Αθηνά Οικονομάκου. Τι φανερώνει το ωροσκόπιο της για τον χαρακτήρα της;

Για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, Stars System!

Ο ΣΚΑΪ δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιο της Τσαπανίδου

Το πρόσωπό της έχει συνδεθεί με την πρωινή ζώνη της τηλεόρασης, τόσο στη ΝΕΤ, όπου έδωσε δυναμική στη συγκεκριμένη ζώνη, όσο και στον ΣΚΑΪ όπου τη δημιούργησε από το μηδέν.
Η Πόπη Τσαπανίδου καθιερώθηκε ως μια από τις αξιοπρεπείς παρουσίες της ελληνικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, το τελευταίο διάστημα ωστόσο έχει γίνει συχνά στόχος κριτικής μέσω των social media, για το ύφος που ενστερνίζεται στις εκπομπές της.

Στα social media άλλωστε είχε “επενδύσει” και η ίδια, κυρίως μέσω του Twitter, για να καθιερώσει μια σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας με το τηλεοπτικό κοινό, εσχάτως ωστόσο δέχεται αρνητικά σχόλια για επιλογές της, όπως την προβολή συγκεκριμένων “συστημικών” μέσων, ενώ στο παρελθόν είχε διακριθεί για τη διάθεσή της να δίνει βήμα και να προβάλλει πρωτοβουλίες “εκτός συστήματος”.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ακόμη βρίσκεται στον αέρα το μέλλον της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα “Παραπολιτικά”, δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό της, και πληροφορίες την εμφανίζουν να βρίσκεται στο στόχαστρο άλλων καναλιών.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Άτακτος ερωτικά ο «Σουλεϊμάν»

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό στην Τουρκία από τον χωρισμό του Χαλίτ Εργκέντζ και της Μπεργκιουζάρ Κορέλ.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και πιο αγαπημένα ζευγάρια της τουρκικής showbiz, η χάρη του οποίου κατάφερε να φτάσει μέχρι και στην… Ελλάδα .

 Ο «Σουλεϊμάν» φαίνεται πως έχει πάρει το ρόλο του στα σοβαρά μιας και δεν του φτάνει μια γυναίκα, συνήθισε με το χαρέμι του στα γυρίσματα και είπε να το δοκιμάσει και στην προσωπική του ζωή . Ο γάμος του κρέμεται από μια κλώστη και όπως όλα δείχνουν δεν θα σωθεί μιας και ο ηθοποιός είναι επιρρεπείς στις απιστίες… Αυτή τη φορά πέτρα του σκανδάλου είναι μια εντυπωσιακή μελαχρινή η οποία έκλεψε τη καρδιά του ηθοποιού και ράγισε της συζύγου του.

Η Μπεργκιουζάρ, έγινε έξαλλη καθώς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφάσισε να τον αφήσει οριστικά.

Η Νικολούλη με έκτακτη εκπομπή δίνει λύση σε ένα μεγάλο μυστήριο..

Το Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου. Την Παρασκευή 10 Μαΐου, σε μία έκτακτη εκπομπή, θα αποκαλυφθούν συγκλονιστικά στοιχεία για μια υπόθεση που έχει αναστατώσει την κοινή γνώμη.

Η Αγγελική Νικολούλη φέρνει στο φως αποκαλύψεις που σοκάρουν. Ντοκουμέντα που πέρασαν απαρατήρητα...

Με τα στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας ανοίγει ο δρόμος της εξιχνίασης της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα, υπόθεσης.

Φως στο Τούνελ, την Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τα γιατροσόφια της Πηνελόπης Πιτσούλη

Βεντούζες για τον πόνο στη μέση; Ματζουράνα για τα τσιμπήματα; Ντομάτα  για την κακοσμία των ποδιών; Πεπόνι για το ηλιακό έγκαυμα; Αυγό για την  τριχόπτωση; Τα γιατροσόφια είναι  φθηνά. Είναι και αποτελεσματικά; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 11 Μαϊου 2013 στις 16.50 στο MEGA.

Καλεσμένοι στο στούντιο είναι  ένας Καθηγητής Φαρμακευτικής, ένας παθολόγος, μια δερματολόγος και  μια Ω.Ρ.Λ, οι οποίοι υποστηρίζουν ή απορρίπτουν την ευεργετική δράση των «συνταγών της γιαγιάς» που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και εξακολουθούν να εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα. Η έρευνα της εκπομπής αναζητά μύθους και αλήθειες για όσα υπόσχονται τα γιατροσόφια και παρουσιάζει την επιστημονική πλευρά των όποιων θετικών ή αρνητικών δράσεών τους στον οργανισμό μας.

Ειδικές ενότητες μέσα στην εκπομπή διερευνούν την αποτελεσματικότητα που έχουν οι βεντούζες, κάποιες  τροφές για την τριχόπτωση και  την κακοσμία των ποδιών, ορισμένα φυτά για τα τσιμπήματα εντόμων και  πολλά άλλα. Επίσης, γίνεται αναφορά  στα πιο γνωστά γιατροσόφια για τον πονοκέφαλο, τη φαγούρα, τα κοψίματα, το μπούκωμα της μύτης και των αυτιών και για πολλές δερματικές εκδηλώσεις.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη, η οποία μιλά για τα γιατροσόφια που έμαθε από την μητέρα και την πεθερά της, επισημαίνοντας ότι τα χρησιμοποιεί συνήθως ως πρώτες βοήθειες αλλά πάντα τηλεφωνεί στον γιατρό της προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Οι ειδικοί, τέλος, επισημαίνουν ότι  τα γιατροσόφια μπορεί να είναι  μια φθηνή λύση ανάγκης αλλά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται μετά από συμβουλή γιατρού καθώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα εάν συνδυάζονται με φάρμακα.

«Οι Μητέρες της ζωής μας» και η Ελένη!

Ο Alpha ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση των ετήσιων βραβείων «Οι Μητέρες της ζωής μας», για την ανάδειξη και αναγνώριση των μητέρων εκείνων που με τις πράξεις ή τη στάση τους επηρεάζουν έμπρακτα και με θετικό τρόπο τη ζωή άλλων.

O Alpha, με τη συμμετοχή των τηλεθεατών θα αναδείξει μέσα από δέκα μητέρες εκείνη που με τη δράση της θα αποτελέσει σύγχρονο πρότυπο κοινωνικής προσφοράς.

Η ανακοίνωση του θεσμού θα γίνει από την Ελένη Μενεγάκη στις 13 Μαΐου στην εκπομπή «Ελένη».

Την εβδομάδα 13-17 Μαΐου η εκπομπή θα προβάλλει τις δέκα υποψήφιες «Μητέρες της ζωής μας» μέσω βίντεο τα οποία θα είναι διαθέσιμα και στο alphatv.gr και στο Alpha Mobile App.

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να κάνουν την επιλογή του έως τις 26 Μαΐου, μέσω τηλεφωνικής κλήσης, sms, της ιστοσελίδας και του Alpha Mobile App.

Η μητέρα, την οποία θα στηρίξει η πλειοψηφία των τηλεθεατών εκτιμώντας το έργο της, θα ανακοινωθεί στην εκπομπή «Ελένη» στις 27 Μαΐου.

Χορηγός του θεσμού είναι η Μαρινόπουλος Α.Ε., η οποία θα συμβάλει στη στήριξη του θεσμού «Οι Μητέρες της Ζωής μας».

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Όσα Μου Κρύβεις: Όταν προσπαθεί να διακόψει τη σχέση του με την ανήλικη, αρχίζουν τα προβλήματά


Την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 23:00, το Όσα Μου Κρύβεις ξετυλίγει την ιστορία του Αποστόλη.

Ο 45χρονος Αποστόλης συγκατοικεί με τη φίλη του Σοφία και τη 17χρονη κόρη της Έλενα και συχνά γίνεται ο καταλύτης στις εντάσεις ανάμεσα σε μάνα και κόρη. Η Έλενα είναι ένα όμορφο και ατίθασο κορίτσι, που γοητεύει τον Αποστόλη, όσο κι αν δε θέλει ο ίδιος να το παραδεχτεί. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν ο Αποστόλης την βλέπει σχεδόν γυμνή και ξυπνάει μέσα του το ερωτικό πάθος για εκείνη.

Η Έλενα συνεχίζει να τον προκαλεί και παρότι ο Αποστόλης αντιστέκεται, σύντομα οι δυο τους δημιουργούν σχέση κρυφά από τη Σοφία. Η κατάσταση στο σπίτι δυσκολεύει, καθώς η Σοφία καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον σύντροφό της. Ο Αποστόλης προσπαθεί να διακόψει τη σχέση του με την ανήλικη και τότε αρχίζουν τα προβλήματά του…

Όσα μου κρύβεις, κάθε Πέμπτη στις 23:00 στον Alpha.

Πάμε Πακέτο: Αντίκρισε ζωντανό τον..."πεθαμένο" πατέρα της!


Αυτή  την Πέμπτη, 9 Μαΐου, το Πάμε Πακέτο θα μας συγκινήσει με δύο συγκλονιστικές ιστορίες.

Το πρώτο  πακέτο έρχεται από την αρχόντισσα των Κυκλάδων, την πανέμορφη Σύρο. Ο Νίκος επιθυμεί να εκφράσει τα συναισθήματά του στη σύζυγό του, που τα τελευταία δεκατρία χρόνια στέκεται στο πλευρό του. Η τελευταία διετία σηματοδότησε μια νέα αρχή για το ζευγάρι, αφού ο Νίκος δύο μήνες μετά τη γέννηση των δίδυμων παιδιών τους, είχε ένα τροχαίο ατύχημα που του στέρησε τη δυνατότητα να στέκεται στα πόδια του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η μεγάλη αγάπη της Κατερίνας για τον σύζυγό της δεν άφησε κανένα εμπόδιο να μπει ανάμεσά τους. Ο Νίκος εκτίμησε αυτή τη στάση της και θέλει να της ανταποδώσει όλη τη δύναμη που του έδωσε και να της υποσχεθεί πως θα κάνει τα πάντα για να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Η παραλήπτρια  του δεύτερου πακέτου έρχεται  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από  το Cape Town, της Νοτίου Αφρικής. Η ίδια αν και δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, σε ηλικία οκτώ χρονών έμαθε ότι είναι Έλληνας αλλά δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Αποδεχόμενη την πρόσκληση της εκπομπής ελπίζει οι αποστολείς του πακέτου να είναι κάποιοι συγγενείς της από την Ελλάδα. Όλα όμως ανατρέπονται για την Τάνια, όταν μπροστά της αντικρίζει ολοζώντανο τον πατέρα της. Πώς θα αντιδράσει όταν μάθει πόσο πολύ κόστισε στην κόρη του η απουσία του αυτά τα 40 χρόνια; Πώς θα αισθανθεί ο πατέρας της όταν μάθει για τα δραματικά παιδικά της χρόνια, καθώς η αλκοολική μητέρα της και ο πατριός της την κακοποιούσαν;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

MEDIUM: Στο STAR η μεταμεσονύχτια σειρά μυστηρίου με τον 7ο - και τελευταίο - κύκλο της


Από τη Δευτέρα 27/5 (Δευτέρα – Πέμπτη), θα προβληθεί από το STAR η μεταμεσονύχτια σειρά μυστηρίου MEDIUM, με τον 7ο - και τελευταίο -  κύκλο της, παραγωγής 2010 – 2011, που θα ολοκληρωθεί σε 13  επεισόδια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άαρον Λίπσταντ, Ρόλαντ Σβάρι, Βινς Μισιάνο, Πίτερ Βέρνερ, Πατρίτσια Αρκέτ, Λάρι Τενγκ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Πατρίσια Αρκέτ, Μιγκέλ Σάντοβαλ, Σοφία Βασιλίεβα, Μαρία Λαρκ, Τζέικ Γουέμπερ

Η Άλισον Ντιμπουά είναι μία  φιλήσυχη γυναίκα, που ζει μία  συνηθισμένη, οικογενειακή ζωή. Κανένας  όμως δεν υποψιάζεται ότι πίσω από το μειλίχιο πρόσωπό της και  την χαμηλών τόνων προσωπικότητα, κρύβεται ένα ξεχωριστό δώρο. Προικισμένη από τη φύση με το χάρισμα της ενόρασης, βλέπει όλα όσα αγνοεί ο υπόλοιπος κόσμος. Οι νεκροί επικοινωνούν μαζί της, ενώ μπορεί να «διαβάζει» και να «ακούει» τις σκέψεις όσων την περιβάλλουν. Προσπαθώντας να συνδυάσει τον ρόλο της μητέρας με αυτόν της ντετέκτιβ και να ζήσει ως φυσιολογικός άνθρωπος, η Άλισον θα περπατήσει σε τεντωμένο σχοινί, ακροβατώντας ανάμεσα στο υπερπέραν και την τακτοποιημένη καθημερινότητα των προαστίων της Αριζόνα...

Medium (TV series)
Medium (TV series) (Photo credit: Wikipedia)
Ο 7ος και τελευταίος κύκλος του «Medium» αναλύει σε ένα δεύτερο, βαθύτερο επίπεδο την προσωπική ζωή τής Άλισον και της οικογένειάς της.

Η Άριελ, η μεγάλη κόρη της οικογένειας, φεύγει για το πανεπιστήμιο ενώ οι οικογενειακές σχέσεις του ζευγαριού δοκιμάζονται. Η Άλισον θέλει να επιστρέψει στη Νομική και να πάρει το πτυχίο της ενώ ο άντρας της, Τζο, αποφασίζει να κυνηγήσει ένα master στη διοίκηση επιχειρήσεων. Η οικονομική τους κατάσταση όμως, συν τα έξοδα για το πανεπιστήμιο της Άριελ, δεν επιτρέπει και στους δύο να ακολουθήσουν αυτό, που επιθυμούν και θα πρέπει γρήγορα να αποφασίσουν ποιος είναι αυτός, που θα παραχωρήσει το “δικαίωμα” της καριέρας στον άλλον.

Παράλληλα, αλλαγές έρχονται και στον εργασιακό χώρο της Άλισον καθώς ο Μάνουελ αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, γεγονός, που κάνει ακόμα πιο αβέβαιη τη θέση της Άλισον στην εισαγγελία, σε περίπτωση, που το αφεντικό της εκλεγεί.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματάνε να «χτυπούν» τους Ντιμπουά, καθώς σύντομα ο Τζο μαθαίνει πως η μητέρα του πάσχει από μια πολύ σοβαρή αρρώστια, γεγονός, που τον αποσυντονίζει.

Ο κύκλος και μαζί του η  σειρά, ολοκληρώνεται με μία αναπάντεχη ανατροπή στο τελευταίο επεισόδιο ενώ πρώτα οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί, έχουν φροντίσει να απαντήσουν οποιαδήποτε εναπομείναντα ερωτηματικά και να “κλείσουν” οποιεσδήποτε «τρύπες» του σεναρίου.  Η σειρά έχει προβλέψει ένα τέλος, που δεν τον απογοητεύει, αλλά όπως δηλώνουν και οι παραγωγοί «Η Άλισον θα δει το τελευταίο της όνειρο σε ένα τέλος, που ξεκάθαρα, ορίζει ολόκληρο το νόημα της σειράς. Η Άλισον και η οικογένειά της θα κοιτάξουν κατάματα το πεπρωμένο».

Η σειρά κέρδισε  βραβεία:

2005: EMMY η Πατρίσια Αρκέτ ως «Καλύτερη Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά».

2006:  ASCAP ως «Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά».

Golden Reel ως «Καλύτερος Ήχος».

Young Artist Award η ρωσικής καταγωγής Σοφία Βασιλίεβα ως «Καλύτερη Νεαρή Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά».

2007:  Young Artist Award ως «Καλύτερη Νεαρή Ηθοποιός σε Δραματική Σειρά» η επίσης ρωσικής καταγωγής Μαρία Λαρκ.

Enhanced by Zemanta

“Smallville”: Στο STAR ο νέος 10ος – και τελευταίος - κύκλος της νεανικής σειράς φαντασίας

Από την Τετάρτη 15/5 (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 11:20 στο STAR , θα προβληθεί ο νέος 10ος – και τελευταίος - κύκλος της νεανικής σειράς φαντασίας, παραγωγής 2010 – 2011, που θα ολοκληρωθεί σε 21 επεισόδια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέιμς Μάρσαλ, Γκρεγκ Μπίμαν

ΠΑΙΖΟΥΝ: Τομ Γουέλινγκ, Άλισον Μακ, Μάικλ Ρόζενμπαουμ, Τζον Γκλόβερ, Ανέτ Ο΄Τουλ, Έρικα Ντουράνς, Τζον Σνάιντερ

Ο νεαρός Κλαρκ Κεντ μεγαλώνει στη Σμόλβιλ για να γίνει ο μεγαλύτερος ήρωας: ο Σούπερμαν. Ανώριμος και ευαίσθητος συχνά ακολουθεί τη φωνή της καρδιάς του, κόντρα σε αυτά που υπαγορεύει η λογική. Ξέρει ότι στο μέλλον η ζωή του δεν θα είναι πια η ίδια! Έτσι, υποκύπτει συχνά στα νεανικά παραστρατήματα του έρωτα και της τρέλας, διατηρώντας όμως τις αρετές, την τετράγωνη λογική, το ατσάλινο πείσμα και τη θέληση που θα τον μετατρέψουν στον σούπερ μαχητή του αύριο. Στο στάδιο αυτό δεν έχει ακόμη πλήρη επίγνωση της τρομακτικής του δύναμης και είναι επιρρεπής στα λάθη και στα γλυκά χαμόγελα που καλύπτουν σκοτεινές προθέσεις. Κι αν ο ρόλος που του ανατέθηκε είναι ένα βάρος δυσβάσταχτο για το νεαρό αγόρι, με τη σωστή υποστήριξη και τις κατάλληλες συμβουλές θα μεγαλουργήσει!

10ος κύκλος

Στον τελευταίο κύκλο της σειράς, ο Κλαρκ βρίσκεται αναίσθητος στο έδαφος έχοντας ακόμα το κομμάτι από κρυπτονίτη καρφωμένο στο πλευρό του. Ο ήρωας μας πια βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην αναπόφευκτη ολοκλήρωση του πεπρωμένου του.

Έχει όμως το κουράγιο να αποδεχθεί τη μοίρα του; Έχει το θάρρος να αναλάβει “καθήκοντα” σούπερ ήρωα και να γίνει η εμβληματική μπλε και κόκκινη φιγούρα, ο άνθρωπος από ατσάλι… ο Σούπερμαν;!

Η διαρκής αμφισβήτηση, στην οποία ο Κλαρκ επέβαλλε τον εαυτό του και η αβεβαιότητα για τον σκοπό της ύπαρξής του στον πλανήτη μας, που κυριαρχούσαν τις σκέψεις του, δίνουν τη θέση τους στην απόλυτη σιγουριά και αποφασιστικότητα, που ταιριάζουν μόνο σε έναν πραγματικό σούπερ ήρωα.
Τα πράγματα βέβαια δεν θα είναι εύκολα για τον Κλαρκ καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει κακοποιούς, διαβολικούς υπεράνθρωπους ακόμα και θεούς. Παράλληλα στον τελευταίο αυτόν κύκλο επιστρέφει και η προσωπική του Νέμεσις.

Με την ολοκλήρωση του 10ου κύκλου, το “Smallville”, είναι πλέον η μακροβιότερη σειρά επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών, ξεπερνώντας τον προκάτοχό της (Stargate SG-1) κατά μία σεζόν και καταλαμβάνοντας τη θέση του στο βιβλίο των ρεκόρ “Guinness”.

Η πρεμιέρα του 10ου κύκλου χάρισε στον σταθμό προβολής της σειράς CW, τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, στη συγκεκριμένη ζώνη τα τελευταία 2 έτη.

Στον κύκλο αυτό εμφανίζεται σε ρόλο – έκπληξη, η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, Τέρι Χάτσερ.
H σειρά, ξεκίνησε το 2001 και ολοκληρώθηκε σε 10 κύκλους το 2011.

Έχει τιμηθεί με τα εξής βραβεία:
ΕΜΜΥ για την Επεξεργασία Ήχου τις χρονιές 2002, 2006 και 2008
ASCAP Film & Television Music Awards ως «Κορυφαία Τηλεοπτική Σειρά» για τη χρονιά 2002.
Βραβείο Saturn από την Ακαδημία Φαντασίας και Τρόμου για τη χρονιά 2005
Leo Awards: «Οπτικά Εφέ» για τη χρονιά 2002, «Μέικ απ» για τη χρονιά 2005, «Καλύτερη Παραγωγή» 2006, «Κινηματογράφηση» 2006.
Πέντε βραβεία Leo το 2007 στις κατηγορίες «Σχεδιασμός Κοστουμιών», «Καλύτερη Σκηνοθεσία», «Καλύτερη Δραματική Σειρά», «Μακιγιάζ», «Παραγωγή».
Teen Choice Award: «Αγαπημένος Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Σειρά» Τομ Γουέλινγκ για τις χρονιές 2002 και 2009. «Αγαπημένη Ηθοποιός σε Τηλεοπτική Σειρά» Άλισον Μακ για τις χρονιές 2006 και 2007
Βραβείο Visual Effects Society Awards για τη χρονιά 2004.
Enhanced by Zemanta

THE MENTALIST στο STAR: Ξεκινά ο νέος 4ος κύκλος της αστυνομικής σειράς


Από  τη Δευτέρα 13/5 (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 21:00 στο STAR, ξεκινά ο νέος 4ος κύκλος της αστυνομικής σειράς, THE MENTALIST, παραγωγής 2011 – 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 24 επεισόδια.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κρις Λονγκ, Ντέιβιντ Νούτερ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Σάιμον Μπέικερ, Ρόμπερτ Τάνεϊ, Τιμ Κανγκ, Αμάντα Ριγκέτι

Ο Πάτρικ Τζέιν εργάζεται  ως σύμβουλος στο Γραφείο Ερευνών της Αστυνομίας της Καλιφόρνια. Οι επιτυχίες του στην εξιχνίαση εγκλημάτων έχουν γράψει ιστορία και θεωρείται ο καλύτερος στο είδος του. Όπλο του; Η απίστευτη παρατηρητικότητά του που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Εκκεντρικός, φαντασμένος, ιδιαίτερα  οξυδερκής είναι μερικά από τα στοιχεία του χαρακτήρα του. Αγνοεί τους κάθε είδους κανόνες και χρησιμοποιεί τις ιδιαίτερες πνευματικές του ιδιότητες για την επίλυση των υποθέσεων. Στο παρελθόν ο Πάτρικ υπήρξε μέντιουμ αν και πλέον παραδέχεται πως υποκρινόταν. Εγκατέλειψε τον χώρο όταν ένας κατά συρροή δολοφόνος, που είχε εμμονή μαζί του, δολοφόνησε την οικογένειά του.

Οι συνάδελφοί του εκτιμούν το φυσικό του χάρισμα αλλά η προϊσταμένη  του, Τερέζα Λίσμπον, δεν είναι και  η μεγαλύτερη θαυμάστριά του.

Αν και αναγνωρίζει  την προσφορά του, η παρουσία και το ύφος του την ενοχλούν και την επηρεάζουν αρνητικά. Παραδόξως όμως είναι η πρώτη, που τον  υπερασπίζεται και στηρίζει ακόμα και τις πιο παράξενες απόψεις του.

Η μοχθηρή πλευρά του Πάτρικ έρχεται στην επιφάνεια όταν βρίσκεται στα ίχνη του Ρεντ Τζον, του δολοφόνου της οικογένειάς του. Είναι αποφασισμένος να τον συλλάβει, ακόμα και αν είναι η τελευταία του επιτυχία, ακόμα και αν πρέπει να χάσει την ίδια του τη ζωή....

Ο 3ος κύκλος έφτασε στο τέλος του και μάλιστα με απόλυτα αποκαλυπτικό τρόπο. Ο Πάτρικ βρίσκει και σκοτώνει, εν ψυχρώ και δημόσια, την προσωπική του Νέμεσις, τον Ρεντ Τζον.

Ο νέος 4ος κύκλος ξεκινάει ακριβώς από αυτό το σημείο. Ο Πάτρικ έχει σκοτώσει τον άνθρωπο, που νομίζει ότι είναι ο Ρεντ Τζον και βρίσκεται πλέον στη φυλακή. Επιπτώσεις όμως για την πράξη αυτή δεν έχει μόνο ο Πάτρικ αλλά και ολόκληρη η ομάδα του CBI καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τεθούν υπό διαθεσιμότητα ενώ μπορεί ακόμα να τους αφαιρεθούν τα σήματα.

Ο Πάτρικ παίρνει την εκδίκηση, που τόσο καιρό επιζητούσε. Άλλωστε αυτό ήταν το κίνητρό του για να βοηθήσει και να γίνει μέλος της ομάδας εξ αρχής. Τώρα όμως; Έχει πια λόγο να βρίσκεται με την ομάδα; Βρήκε την πνευματική του γαλήνη, που τόσο αναζητούσε; Έβαλε τέλος στο κεφαλαίο αυτό της ζωής του με μία εν ψυχρώ δολοφονία;

Οι παραγωγοί της σειράς αποκαλύπτουν πως ο τέταρτος αυτός  κύκλος είναι περισσότερο ψυχογραφικός από τους υπόλοιπους και ασχολείται κυρίως με τη συναισθηματική πρόοδο του  Πάτρικ, μέσα από αυτά τα χρόνια συνεργασίας  του με την ομάδα.

Ο κύκλος έκανε πρεμιέρα, στις Η.Π.Α, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 και προσέλκυσε πάνω από 13 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Σημαντικές guest star εμφανίσεις στον 4ο αυτό κύκλο κάνουν :
- Χένρι Τόμας, το πασίγνωστο παιδάκι από τη θρυλική ταινία «E.T, ο εξωγήινος», ο οποίος βέβαια είναι πλέον πάνω από σαράντα χρονών

- Μορένα Μπακαρίν, μια εντυπωσιακή μελαχρινή, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως Άννα, την αρχηγό των «Visitors» στη σειρά “V”, που προβλήθηκε από το Star

- Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, τον διαβόητο Άλεξ από την ταινία «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Η σειρά βραβεύτηκε το 2009 από τα People’s Choice Awards ως «αγαπημένη τηλεοπτική δραματική σειρά».
Ο πρωταγωνιστής Σάιμον Μπέικερ το 2009 ήταν υποψήφιος για ΕΜΜΥ στην κατηγορία «καλύτερος ηθοποιός δραματικής σειράς» και το 2010 για την ξεχωριστή του ερμηνεία ήταν υποψήφιος στα βραβεία Screen Actors Guild Awards και στις Χρυσές Σφαίρες.

Enhanced by Zemanta

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Χταποδοκεφτέδες και καλυμνιώτικα φύλλα γεμιστά


Πιάτα από την διεθνή κουζίνα θα ετοιμάσει το Σάββατο η Νταϊάν, με βοηθό τον σύζυγό της. Μαγειρεύουν Μεξικάνικα τάκος ή αραβικές πίτες με φασόλια και σάλτσα και φαχίτες με κοτόπουλο. Στο τέλος ανυπομονούν να δοκιμάσουν τις νοστιμιές που ετοίμασαν.

 Με Ικαριώτικη παρέα την Ανέζα και την Όλγα θα μαγειρέψει απόψε η Νταϊάν. Οι τρεις φίλες αναπολούν τα καλοκαίρια τους στο νησί και μαγειρεύουν σαλάτα κολοκάσι και γιουβαρλάκια με κύμινο και πορτοκάλι μαγειρεμένα με σάλτσα ντομάτας.

Η Νταϊάν την  Κυριακή, έχει καλεσμένη την φίλη της Μαρία, η οποία είναι σεφ και κατάγεται από την Κάλυμνο. Οι δυο γυναίκες θα ετοιμάσουν συνταγές από το όμορφο Αιγαιοπελαγίτικο νησί : χταποδοκεφτέδες και καλυμνιώτικα φύλλα γεμιστά (ντολμαδάκια).

 Η  κόρη της Νταϊάν η Κυβέλη, έχει όρεξη για γλυκό. Η μαμά της την ανακοινώνει ότι θα μαγειρέψει εξοχικό Θεσσαλίας αλλά και μπακλαβά. Μητέρα και κόρη επιδίδονται μαζί στη μαγειρική. Είναι ευκαιρία για την Κυβέλη να μάθει κάτι εύκολο να μαγειρεύει όταν θα είναι στο εξωτερικό για σπουδές.

Τι  θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.


Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ριάλιτι με γιαγιάδες ξεκινάει στον Alpha


Τα δικαιώματα του ριάλιτι Gran Plan εξασφάλισε ο Alpha… 

Πρόκειται για μία εκπομπή που τρεις ηλικιωμένες γυναίκες δίνουν συμβουλές για θέματα γάμου, παιδιών αλλά και καριέρας σε νεότερες γυναίκες και ζευγάρια.

Η νέα αυτή παραγωγή θα ξεκινήσει άμεσα, αφού στόχος του καναλιού της Κάντζας είναι οι «γιαγιάδες» να προβληθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

TO ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ


Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  MEGA ενημέρωσε έγκυρα και έγκαιρα για τα όλα τα σημαντικά θέματα της ειδησεογραφίας, παραμένοντας στην πρώτη θέση της προτίμησης των τηλεθεατών και τον μήνα Απρίλιο, με ποσοστό 23,9%, τις καθημερινές, και διαφορά 4,9 μονάδων από τον δεύτερο στην κατάταξη ΑΝΤ1.

Η πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η δολοφονική επίθεση σε βάρος μεταναστών στην Μανωλάδα Ηλείας, οι βομβιστικές ενέργειες στον μαραθώνιο της Βοστώνης, παράλληλα με τις οικονομικο-πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, αλλά και την κρίσιμη κατάσταση στη Συρία, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα.

Στον πίνακα που ακολουθεί  αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού  δελτίου ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα:

Αναλυτικά:

1-30 Απριλίου (Δευτέρα- Παρασκευή)
 
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
23,9
732.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
19
580.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16,1
402.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10,7
313.000
ΣΚΑΙ
6,2
248.000
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4
156.000


1-30 Απριλίου (Δευτέρα- Κυριακή)
 
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
23,5
706.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
19,1
568.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18,9
465.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11,2
320.000
ΣΚΑΙ
6,8
265.000
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4
156.000

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Συγκλονιστικό: Η τραγωδία που άλλαξε τη ζωή της «Φατμαγκιούλ»


Μπορεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία η Φατμαγκιούλ να θεωρείται η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός και να είναι στραμμένα πάνω της όλα τα φωτά της δημοσιότητας, η Μπερέν Σαάτ όμως, προσπαθεί να ξεπεράσει την απώλεια του συντρόφου της, του πρώτου της έρωτα, του Εφέ, ο οποίος έφυγε από τροχαίο δυστύχημα. 

Ήταν μαζί τρία ολόκληρα χρόνια και είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες του γάμου τους .Ήταν μάλιστα αυτός που την παρότρυνε να ασχοληθεί με την υποκριτική, παρά το γεγονός ότι σπούδαζε διοίκηση επιχειρήσεων. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ο θάνατός του έγινε την ήμερα που η Φατμαγκιούλ κέρδισε σε διαγωνισμό τραγουδιού .

«Το μονό που θυμάμαι από εκείνη τη νύχτα» εξομολογήθηκε αργότερα η ηθοποιός, «ήταν ότι στη διαδρομή για το νοσοκομείο προσευχόμουν να ήταν καλά».

Δυστυχώς όμως για εκείνη τα πράγματα δεν ήταν καλά. Η Φατμαγκιούλ έκανε πολύ καιρό να ξεπεράσει την απώλεια του αγαπημένου της, ενώ ακόμη έχει επαφή με τους γονείς του που την έχουν μάλιστα ως κόρη τους ..


Πηγή: Δελτίο Star

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...