Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Οι Έλληνες της Τουρκίας διαμαρτύρονται για τα τουρκικά σίριαλ!

Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία απέναντι στα τουρκικά σίριαλ που θίγουν συστηματικά τους Έλληνες. 
 
Η διαμαρτυρία έγινε από τον Πρόεδρο κ. Λάκη Βίγκα και την γεν. γραμματέα Κατερίνα Πρόκου των ελληνικών μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων, ενώπιον του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (RTÜK) με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η ελληνική μειονότητα της Τουρκίας.

Ορισμένοι χαρακτήρες απεικονίζονται κατά τρόπο που φέρνει σε δύσκολη θέση την ελληνική μειονότητα της Τουρκίας, τα μέλη της οποίας είναι πολίτες αυτής της χώρας, τόνισε ο κ. Βίγκας, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόγλωσσης Today's Zaman.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΕΤ1: Έρχεται η "Κερκίδα του Σαββάτου"


Από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, επανέρχεται η εκπομπή " Η κερκίδα του Σαββάτου" μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ1...

Το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ αναφέρει:

" Η  «Κερκίδα του Σαββάτου» επανέρχεται ανανεωμένη από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 14.00 μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ1, με θέα σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα και τον κόσμο.
 Κάθε Σάββατο, οι φίλαθλοι θα ενημερώνονται από τον Πέτρο Μαυρογιαννίδη και τους συντελεστές της εκπομπής για τα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας, με τα καλύτερα στιγμιότυπα της αγωνιστικής της Euroleague, αφιερώματα στις σημαντικότερες μορφές των Ολυμπιακών Αγώνων, ανάλυση της αγωνιστικής της Superleague και της Basket League, απευθείας μεταδόσεις των αγώνων Πόλο Ανδρών και Βόλεϊ Γυναικών και ειδικές ενότητες για το «ΣΤΟΙΧΗΜΑ»".

Ηλίας Μαμαλάκης: «Ας τελειώνουμε» - Τι λέει για την αποχώρησή του από τη ΝΕΤ

Με σημείωμα στην ιστοσελίδα του και τίτλο «Ας τελειώνουμε» ο Ηλίας Μαμαλάκης επανέρχεται σήμερα στην είδηση της αποχώρησής του από την εκπομπή της ΝΕΤ και δηλώνει ενοχλημένος για τις διαστάσεις που πήρε.

«.. Έχοντας ξεκινήσει η πιο δύσκολη χρονιά της κρίσης για την πατρίδα μας και όντας όλοι μας κάτω από προσπάθειες επιβίωσης, πολλά μέσα Μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, τηλεοπτικές εκπομπές, ασχολούνται μετ' επιμονής έως σημείο ενοχλήσεως με τη διακοπή συνεργασίας μου με την εκπομπή 136 και που χωρίς να έχουν καμία, από κανέναν, συγκεκριμένη πληροφορία ισχυρίζονται αναληθή πράγματα.

Ότι τσακώθηκα με την Ανθή Σαλαγκούδη και ότι λογοφέραμε, πράγμα το οποίο είναι εντελώς αναληθές. Και την Ανθή Σαλαγκούδη και τον Γιάννη Δάρρα τους συμπαθώ πολύ και κοιτάω με μεγάλη τρυφερότητα την αγωνία τους να μπουν στον χώρο της τηλεόρασης. Έχουμε γίνει φίλοι και οπωσδήποτε αν μπορώ σε κάτι να βοηθήσω στο μέλλον θα το κάνω ευχαρίστως και στους δύο.

Ο λόγος της αποχώρησής μου είναι καθαρά προσωπικός και βασίζεται σε προσωπικές μου εκτιμήσεις άλλων θεμάτων. Όσον αφορά στην πιθανότητα να κάνω δική μου εκπομπή είτε στην ΕΤ 3 είτε στην ΝΕΤ είναι μικρές. Σύμφωνα με τους κανονισμούς πρέπει να υποβληθεί αίτηση και να εγκριθεί από μια σειρά επιτροπών καταλήγοντας στην διαφάνεια και στη συνέχεια να υπογραφούν συμβόλαια με τους παραγωγούς για να ανατεθεί το έργο.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει συμβεί ούτε στην Αθήνα, ούτε στη Θεσσαλονίκη. Είμαι δε σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί, εάν προχωρήσουν, να τα σταματήσει. Οι δικλίδες ασφαλείας που μπήκαν στην κρατική τηλεόραση η οποία είναι η μόνη που μπορεί να επιβιώσει θα της φέρουν πολλές δυσκολίες στο ποιοτικό πρόγραμμα.

Η τελευταία φορά που βγήκα στην τηλεόραση ήταν ο Ιανουάριος του 2011 όταν έκλεισε ο κύκλος της εκπομπής TOP CHEF απ' όπου διατηρώ τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη συνεργασία, όσο και για την οργάνωση του ΑΝΤ1. Έκτοτε υπέβαλλα πολλές προτάσεις σε διάφορα κανάλια οι οποίες δεν έγιναν ποτέ δεκτές, μερικοί μάλιστα ζητούσαν να φέρω και σπόνσορες, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζω να κάνω. Πριν λίγες εβδομάδες δέχτηκα την πρόταση για την εκπομπή 136 που όμως η συνεργασία δεν ευοδώθηκε. Δεν υπάρχουν ίντριγκες, δεν υπάρχουν πονηριές, δεν υπάρχει τίποτα κάτω από το τραπέζι.

Θα ήθελα όσοι δημοσιογράφοι διαβάσουν αυτό το κείμενο να μην με ξαναενοχλήσουν ποτέ πια, εκτός εάν θέλουν να τους μιλήσω για άλλα πράγματα, για τα όνειρα, για τους αγγέλους, τα μακρινά ταξίδια, την αγριεμένη Κεντρική Αφρική, τη γλυκύτητα των ανθρώπων της Σοβιετικής Ένωσης και τα κύματα του Ωκεανού στον Καναδά.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ό,τι επιθυμείτε».

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Πρωτιά για το " Στην υγειά μας"

Η εκπομπή "Στην υγειά μας" με παρουσιαστή το Σπύρο Παπαδόπουλο, φαίνεται ότι κέρδισε την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, η οποία προβλήθηκε λίγα λεπτά μετά την είσοδο του 2013...

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ:

"Την πρώτη θέση της τηλεθέασης στη ζώνη των προγραμμάτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατέλαβε η ΝΕΤ με το εορταστικό επεισόδιο της εκπομπής «Στην υγειά μας».

Συγκεκριμένα,  την εκπομπή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 803.534 τηλεθεατές (2.886.242 την παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό), ενώ το μέσο μερίδιο τηλεθέασης ανήλθε στο 24,1%, αγγίζοντας ακόμα και το 36,4%".

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Έφυγε ο Μαμαλάκης από τη ΝΕΤ

Παρελθόν για την ΕΡΤ, ο Ηλίας Μαμαλάκης. 

Τη στιγμή που ετοιμαζόταν να πάρει και δεύτερη εκπομπή στην ΕΤ-3 ο Ηλίας Μαμαλάκης τα βρόντηξε και έφυγε από τη Δημόσια τηλεόραση.

Γράφτηκε ότι "μετά το θόρυβο για το κόστος της εκπομπής “Μεσογείων 136″ το οποίο δυνητικά θα υπερβεί το 1 εκατ. ευρώ, ο παρουσιαστής επέλεξε να αποχωρήσει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάζει η Ανθή Σαλαγκούδη, , και ο Γιάννης Δάρρας".

Η αλήθεια  είναι ότι ο ίδιος θεωρούσε τον ρόλο του υποβαθμισμένο και η συνεργασία του με το δίδυμο των παρουσιαστών δεν ήταν καλή.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τέλος στις γυναίκες-γλάστρες στην τηλεόραση θέλει να βάλει η διευθύντρια της RAI

Μια περισσότερο ρεαλιστική παρουσίαση των γυναικών στην ιταλική τηλεόραση, μακριά από την σεξιστική εικόνα της όμορφης, ελαφρά ντυμένης γλάστρας που κυριαρχεί σε δημόσια και ιδιωτικά κανάλια, θέλει να φέρει η νέα διευθύντρια της RAI, Άννα Μαρία Ταραντόλα.

Όπως εξηγεί στο BBC, στα κανάλια δίνεται υπερβολική έμφαση στην ομορφιά και στη χυδαιότητα. «Θέλω οι γυναίκες να αντιπροσωπεύονται με περισσότερη ακρίβεια, πιο κοντά σε αυτό που είναι: άνθρωποι με δεξιότητες, ταλέντα και ικανότητες».

«Έχω δύο κόρες και δύο εγγονές», λέει ακόμη και προσθέτει ότι όταν ανοίγουν την τηλεόραση θέλει να παίρνουν το μήνυμα ότι «αυτή η χώρα δίνει σε όλους ευκαιρίες ανάλογα με το ταλέντο όχι την ομορφιά τους»–και μάλιστα την ομορφιά που δίνουν οι πλαστικές επεμβάσεις, επισημαίνει.

Αν και τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κάπως από την περασμένη δεκαετία, οι παρουσιαστές συνεχίζουν να περιστοιχίζονται από χαμογελαστές αλλά σιωπηλές κοπέλες ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι γυναίκες στα πλατό γίνονται στόχος τολμηρών αστείων.

Πάντως δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις της Ταραντόλα.

Η αρκετά γνωστή στην Ιταλία παρουσιάστρια και μοντέλο Μπελέν Ροντρίγκες δεν θεωρεί ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται μάλιστα με τρόπο υποτιμητικό. Προσθέτει μάλιστα ότι «θα ήταν καλύτερα για όλους αν ήμασταν πιο ελεύθεροι»

«Έτσι δουλεύει η τηλεόραση: αν υπάρχει μια όμορφη γυναίκα, ο κόσμος θα το δει», εξηγεί.

Δύσπιστη για τις προθέσεις της διευθύντριας της RAI εμφανίζεται και η Μανταλένα Κορβάλια, που έγινε γνωστή από τα κανάλια του Μπερλουσκόνι: «ανυπομονώ να δω αυτές τις ‘ριζικές αλλαγές’ [της διευθύντριας], χωρίς να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για να λυθεί».

Αλλά, έστω και με αντιρρήσεις και δυσπιστία, τα πράγματα αλλάζουν διαπιστώνει και το BBC: ήδη οι κοπέλες σε ένα από τα δημοφιλή σόου της RAI είναι καλύτερα, πιο σεμνά ντυμένες
Enhanced by Zemanta

Με δεύτερη εκπομπή ο Μαμαλάκης στην ΕΡΤ

Εκτός του πλατό της εκπομπής “136″ φαίνεται ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Ηλία Μαμαλάκη για πιο αισθητή τηλεοπτική παρουσία στην ΕΡΤ. Ο γνωστός μάγειρας αναμένεται να αναλάβει και δεύτερη εκπομπή, η οποία θα μεταδίδεται στην ΕΤ3.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real life η εκπομπή θα είναι ένα γαστρονομικό οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη που θα γνωρίσουμε μέσα από τη μαγειρική και ο επικρατέστερος τίτλος είναι “Μαμαλάκης and the city”.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας εκπομπής, ο συμπαρουσιαστής της Ανθής Σαλαγκούδη και του Γιάννη Δάρρα αναμένεται να αραιώσει τις εμφανίσεις του στο καθημερινό μαγκαζίνο της ΝΕΤ, όπου πλέον θα τον βλέπουμε 3-4 φορές την εβδομάδα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...