Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο Παπαδάκης στη βραδινή ζώνη


Ο Γιώργος Παπαδάκης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Ποντίκι" κάνει το βήμα και επιστρέφει στη βραδινή ζώνη με τη νέα εκπομπή του τα βράδια του Σαββάτου.

Ένα talk show ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, που είναι κομμένο και ραμμένο στην τηλεοπτική του εμπειρία και παρουσία.

Πηγές από τον ΑΝΤ1 σύμφωνα με το "Ποντίκι" λένε ότι ο τίτλος της εκπομής θα είναι "Sold Out" που προσδιορίζει και και το περιεχόμενο της νέας βραδινής εκπομπής, που προβλέπεται να βγει στον αέρα στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Η εκπομπή θα βγαίνει απέναντι από το "Στην υγειά μας" του Σπύρου Παπαδόπουλου, αλλά δεν θα δίνει βάρος στη μουσική, αν και θα έχει και μουσική.

Ο καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη και η συζήτηση με τον παρουσιαστή, στο μοντέλο της θρυλικής εκπομπής του Φρέντυ Γερμανού "Αλάτι και Πιπέρι" είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές στο νέο project του ΑΝΤ1.

Πηγή: To Ποντίκι

Οι δραματικές αλλαγές στο Μεγάλο κανάλι

Θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο...
Το ήρεμο τηλεοπτικό τοπίο θα αλλάξει με τις ραγδαίες εξελίξεις στο Μεγάλο κανάλι που θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα κανάλια. Το Mega Channel αποφάσισε από 4 Φεβρουαρίου να αλλάξει τα μεσημέρια του και να καθιερώσει τη νέα ζώνη που θα λέγεται "Drama Therapy" και θα προβάλλει καθημερινά στις 15:00 ιστορικές δραματικές σειρές. Κάθε μήνα και από μια σειρά. Η πρώτη δραματική σειρά που θα κάνει την αρχή είναι η "Λένη"!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Φως στο Τούνελ: Η επιστολή που ρίχνει φως στην ομαδική δολοφονία…


Το θρυλικό  και πολυβραβευμένο Φως στο Τούνελ υπόσχεται να καθηλώσει για άλλη μια φορά τους λάτρεις της έρευνας και του μυστηρίου.

Αυτή την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, το Φως στο Τούνελ επιχειρεί να φωτίσει την υπόθεση ενός ομαδικού εγκλήματος που πάγωσε την Ελλάδα.

Ο άντρας που πληρώθηκε για να εκτελέσει το χρυσό συμβόλαιο. Το παιδί που έγινε μάρτυρας του  αποτρόπαιου εγκλήματος. Η επιστολή που χρόνια μετά ρίχνει φως στην ομαδική δολοφονία…

Η Αγγελική Νικολούλη αποκαλύπτει  την αθέατη πλευρά του φρικτού  εγκλήματος στον Λόγγο Αιγίου. Μία οικογένεια ξεκληρίστηκε μπροστά στα μάτια δύο παιδιών. Το μεγαλύτερο κατέγραψε την εικόνα του πληρωμένου εκτελεστή. Μία επιστολή που έφτασε στην εκπομπή αποκαλύπτει πρόσωπα και πράγματα και ανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης από την αρχή.

Τι στοιχεία φέρνει στο φως το απόρρητο σήμα της Ιντερπόλ; Τι αποκαλύψεις μεταφέρει ο μάρτυρας που έφθασε στην εκπομπή, για τη δολοφονία;

Φως στο Τούνελ, κάθε Παρασκευή στις 23:00, στον Alpha.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Νίκος Αναδιώτης:"Έχουμε κινηθεί νομικά για τους Βασιλιάδες"


" Η τηλεόραση είναι καθρέφτης της κοινωνίας"
Ο Νίκος Αναδιώτης μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ και τη Γωγώ Θωμά για τους "Βασιλιάδες" και για τη νομική όδο που θα ακολουθήσει και οι συνάδελφοί του, αφού ακόμα δεν έχει πληρωθεί για τα επεισόδια που έχουν γυρίσει...

Και ενώ η δεύτερη σεζόν ήταν στα σκαριά, τελικά η σειρά κόπηκε. Τι γεύση σας άφησε όλο αυτό;


Θα σταθώ στη χαρά που μου έδωσε και δεν θα μείνω στη λύπη που μου προκάλεσε το γεγονός. Μακάρι να συνεχιζόταν η σειρά, αλλά αν έχουμε υγεία θα έρθει κάτι άλλο.

Στεναχωρηθήκατε, που εξαιτίας της κρίσης μια τόσο καλή σειρά "κόπηκε";

Η τηλεόραση είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας. Θα πρέπει ο κόσμος που βλέπει τα πρόσωπα της τηλεόρασης να μην φαντάζεται πως ζουν σε ένα διαφορετικό κόσμο. Οι παραστάσεις αλλάζουν, η ζωή είναι η ίδια. Όπως όλοι οι υπόλοιποι σε όλους τους επαγγελματικούς τομείς έχουν τα προβλήματα τους, τόσα και ακόμα περισσότερα ίσως έχουμε και εμείς.

Τα χρήματα σας από τα επεισόδια που έχουν γυριστεί, θα τα πάρετε τελικά;

Δεν τα έχουμε πάρει, αλλά όλοι οι ηθοποιοί έχουμε κρατήσει μια κοινή στάση απέναντι στην παραγωγή και όσους ευθύνονται για τις αμοιβές μας.

Έχετε κινηθεί νομικά;

Ναι, μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών. Δεν ξέρω τα αποτελέσματα ακόμη. Μακάρι να ήμουν ο μοναδικός που τα περνάει αυτά και να ήταν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες καλύτερα. Αλλά, δυστυχώς, συμπάσχουμε όλοι.

Η Έλλη Στάη θα συνεχίσει να παρουσιάζει το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ

Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη θα συνεχίσει να παρουσιάζει το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη, και τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, η κυρία Στάη θα συνεχίσει να παρουσιάζει και την εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή «NETWEEK» στη ΝΕΤ.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ, εκτιμώντας τον επαγγελματισμό και το κύρος της κυρίας Στάη, αποφάσισε να ανανεώσει και για την επόμενη χρονιά τη σύμβασή της με τη Δημόσια Τηλεόραση.

Η συμφωνία μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας και της δημοσιογράφου οριστικοποιήθηκε μετά τη χθεσινή συνάντησή της – σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα – με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Νίκο Σίμο και τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιο Λιάτσο.

Είχαν προηγηθεί συζητήσεις με τον κ. Λιάτσο, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε η διάθεση και των δύο πλευρών για συνέχιση της συνεργασίας.

Αυτοψία για τη Βουλευτική Ασυλία

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών. Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, στις 23:00, η Αυτοψία βάζει στο επίκεντρο τη Βουλευτική Ασυλία και τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών. Υπουργοί και βουλευτές που δεν κάθισαν ποτέ στο σκαμνί για την ανάμειξή τους σε μεγάλα σκάνδαλα. Πώς προστατεύονται  από τη Βουλή;

137 χρόνια από την ψήφιση του πρώτου νόμου για τη βουλευτική ασυλία, δεν είναι λίγες οι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, αλλά και συγκλονίσει την κοινή γνώμη, και έχουν προκαλέσει δημόσιες συζητήσεις για την άρση της. Από απλές περιπτώσεις παραβίασης του ΚΟΚ μέχρι ξυλοδαρμούς, άσκοπους πυροβολισμούς και θανατηφόρα τροχαία. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει άρει τη βουλευτική ασυλία για κάποιους βουλευτές, προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως μένει αμέτοχο.

Βουλευτές που δεν έγινε άρση της ασυλίας τους αλλά και πολίτες, των οποίων οι μηνύσεις δεν έφτασαν ποτέ στο ακροατήριο, μιλούν στην κάμερα της εκπομπής.  Επίσης, μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία επιτέθηκαν σε διαιτητές, αποκαλύπτουν τον λόγο για τον οποίο προέβησαν σε αυτή την πράξη αλλά και γιατί δεν ζήτησαν την άρση της ασυλίας τους.

Για τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και για τα μεγάλα σκάνδαλα της SIEMENS και του Βατοπεδίου μιλούν στην κάμερα της εκπομπής συνταγματολόγοι, βουλευτές καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Τέλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλάει στον Αντώνη Σρόιτερ μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Ο πρώην Υπουργός αναφέρεται στον νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, στην προσωρινή του κράτηση, στη VIP πτέρυγα των φυλακών, στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά και στους δικαστές.

Αυτοψία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, κάθε Πέμπτη στις 23:00

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Έρευνα»: Η λίστα, εμείς και οι άλλοι...


Ποια είναι στ΄ αλήθεια η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ»; Πώς μπήκε στην ζωή μας; Ποια είναι τα μυστικά της; Πώς την αξιοποίησαν άλλες χώρες -η Γαλλία, η Ισπανία ή η Ιταλία- που είχαν πρόσβαση σε αυτήν; Και γιατί η Ελλάδα δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο; Πώς διεξάγεται η μάχη κατά των φορολογικών παραδείσων στον κόσμο; Και γιατί η Ελλάδα δεν μετέχει στη μάχη αυτή;

Γύρω από αυτά τα ερωτήματα  κινείται η εκπομπή «Έρευνα» που μεταδίδεται την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 στις 23.20 από το MEGA. Και αναζητεί απαντήσεις ταξιδεύοντας στο Παρίσι, την Μαδρίτη και την Γενεύη και συζητώντας με μερικούς από τους πρωταγωνιστές της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.

«Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 23:20 στο MEGA

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Αγγελόπουλο


Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου (24 Ιανουαρίου 2012) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.er - archives.gr και www.ert.gr το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ», με τίτλο «ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ», σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Μαντά, παραγωγής 2009.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη σχέση του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου με τον χώρο που γυρίστηκε η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους «Αναπαράσταση» το 1970, στο χωριό Τυμφαία της Ηπείρου.

Ο σκηνοθέτης επιστρέφει στα ορεινά χωριά Βίτσα και Μονοδέντρι του νομού Ιωαννίνων και μας ξεναγεί στους χώρους των γυρισμάτων, με αναφορές στο κλίμα και στις συνθήκες του παρελθόντος.

Εξηγεί την επιλογή του σχετικά με την πραγματοποίηση της ταινίας στον συγκεκριμένο τόπο και αναλύει την προσωπική του ματιά απέναντι στο ελληνικό τοπίο, με άξονα τις έννοιες της ταυτότητας, της ιστορίας, της μνήμης και της αναζήτησης του χαμένου χρόνου.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στο θέμα της ταινίας και στην αποδοχή του από την τοπική κοινωνία, καθώς αναδύονται νοοτροπίες και κοινωνικά χαρακτηριστικά της ζωής της επαρχίας στη δεκαετία του ’70, με επίκεντρο μια υπόθεση εγκλήματος.

Ο σκηνοθέτης ξανασυναντά μετά από 39 χρόνια κατοίκους που συμμετείχαν στην ταινία, ενώ παρατίθενται στιγμιότυπα από την ταινία με παράλληλα πλάνα των ίδιων χώρων σήμερα .

Το Digital TV στα περίπτερα

Συνεπές στο ραντεβού του με τους αναγνώστες του, το Digital TV info κυκλοφορεί για άλλη μια φορά στην ώρα του στα περίπτερα. Στα πλαίσια της ανανέωσης του περιοδικού που έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα με την καλύτερη τιμή, σε αυτό το τεύχος σας προσφέρουμε ένα πλήρες θεματικά περιοδικό με πολλά και καινοτόμα άρθρα, που αρέσουν κατά βάση στο ευρύ κοινό.

Η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή TV έχει ήδη ολοκληρωθεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και πολλοί καταναλωτές διαθέτουν ήδη ψηφιακό δέκτη, τον οποίο χειρίζονται σε συνδυασμό με την TV τους. Η ύπαρξη δύο τηλεχειριστήριων πλέον στο σαλόνι δυσκολεύει την χρηστικότητα και μειώνει την τηλεοπτική εμπειρία, που πρέπει να είναι απροβλημάτιστη. Ακριβώς για αυτό το λόγο σαρώσαμε την ελληνική αγορά και μαζέψαμε στο εργαστήριο μας, 21 τηλεχειριστήρια για ταυτόχρονο έλεγχο τηλεόρασης και ψηφιακού δέκτη. Πολλά και διαφορετικά μοντέλα με μικρά ή μεγάλα πλήκτρα, προγραμματιζόμενα από το PC ή χειροκίνητα, και με κόστος γύρω στα 12 ευρώ, τα τηλεχειριστήρια αντικατάστασης 2:1 είναι η απόλυτη λύση στο πρόβλημα των δύο τηλεκοντρόλ.

Για πολλούς ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της δορυφορικής TV είναι η πρόσβαση σε άφθονα προγράμματα ερωτικού περιεχομένου με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος. 20 συνολικά κανάλια συμμετέχουν σε διάφορους συνδυασμούς σε 10 ερωτικά πακέτα, με 6μηνη ή ετήσια συνδρομή, με τιμή εκκίνησης στα 22 ευρώ.

Από πλευράς δορυφορικών αναζητήσεων αυτό το μήνα εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη, με το όνομα SatView, όπου σε κάθε τεύχος θα παρουσιάζουμε ένα τηλεοπτικό δορυφόρο με τα κανάλια του και αναφορές για την λήψη του. Αυτό το μήνα κάνουμε στάση στον Yahsat 1A – 52,5E με τα πολλά ελεύθερα HD κανάλια.

Όσοι από εσάς ψάχνετε για μια TV με DVB-T tuner, μέσα από το άρθρο με τα κριτήρια επιλογής οικονομικής HDTV μπορείτε να επιλέξετε μια Full HD τηλεόραση με τις τελευταίες προδιαγραφές της τεχνολογίας, χωρίς να χρειαστείτε να βάλετε βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Η διεθνής έκθεση CES άνοιξε τις πύλες της και φέτος στο Las Vegas και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές τηλεοπτικών συσκευών παρουσίασαν ότι πιο εξελιγμένο είχε το οπλοστάσιό τους. Διαβάστε αποκλειστικές λεπτομέρειες για τις τηλεοράσεις – ναυαρχίδες των μεγάλων εταιριών που θα μας απασχολήσουν έντονα τα επόμενα χρόνια.

Το άρθρο ταράτσας επιστρέφει και πάλι στην θεματογραφία του περιοδικού. Αυτό το μήνα σας παρουσιάζουμε 10 βασικούς κανόνες εγκατάστασης που πρέπει να τηρήσετε, ώστε να εξασφαλίσετε την επιτυχία λειτουργίας της δορυφορική σας εγκατάστασης.

Η φωνή των αναγνωστών αυτό το μήνα φιλοξένει τον φίλο Δημήτρη Καδή (Irte180), ο οποίος μας παρουσιάζει το νέο του απόκτημα DH 2,40m.

Η θεματογραφία ολοκληρώνεται με ένα άρθρο για τους αναμεταδότες επίγειας ψηφιακής TV (Gap Fillers) που θα απασχολήσουν άμεσα τον τεχνικό κόσμο της αγοράς μας, τα επόμενα χρόνια.

Από τα πολλά τεστ του τεύχους ξεχωρίζουν ο νέος διπύρηνος δέκτης Skybox F3, το νέο AV Link της Global Invacom που μπορεί να μεταφέρει ασύρματα στην μπάντα των 5,8GHz μια πηγή HDMI, η νέα κεραία NEO 085 της Alcad, ο ολοκαίνουργιος DVB-T modulator TM250 της Anttron και τα πεδιόμετρα Rover HD Flash και Deviser DS2400T.

Όσο αφορά την ειδησεογραφία του μήνα, διαβάστε σε αποκλειστικότητα τι ισχύει για τα δικαιώματα των ταινιών που διεκδικούν Nova και ΟΤΕ TV και την αποκλειστική είδηση ότι το επόμενο switch off θα είναι αυτό της Πάρνηθας (μαζί με όλο το παρασκήνιο). Ενημερωθείτε για την νεκρανάσταση των καρτών Blue Dragon, που φωτίζουν πλέον το Cryptoworks, για το transcoding του VU+ Solo2, για το πρόγραμμα του Copa Africa, την διεκδίκηση της Premier League και πολλά ακόμη.

Και αυτό το μήνα το περιοδικό Security Report κυκλοφορεί σε παράλληλη τροχιά με το Digital TV info με πλούσια και πολλά τεστ, που αφορούν κατά βάση τους τεχνικούς - επαγγελματίες των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Τα μεγάλα συγκριτικά τεστ συνεχίζονται και αυτό το μήνα. Έτσι, σε συνέχεια των IP DVR του προηγούμενου μήνα, αυτό το μήνα δοκιμάσαμε συνολικά 21 IP cameras και σας καταγράφουμε τα συμπεράσματα μας. Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε σε τεστ, το νέο προσιτής τιμής 4κανάλο καταγραφικό της MSS Electronics, αλλά και την νέα οπτική αλυσίδα ETER VPX 200.

Η Libra Press για άλλο ένα μήνα κρατάει την χαμηλή χριστουγεννιάτικη τιμή του τεύχος, παρέχοντας σας δύο άκρως ενημερωμένα και τεχνικά καταρτισμένα περιοδικά στην τιμή των 3,90€.

Γιατί η ΕΡΤ έκλεισε την πόρτα στο "Με λένε Βαγγέλη";

Μετά το τέλος του πρώτου κύκλου του σίριαλ του MEGA, "Με λένε Βαγγέλη" είχε ακουστεί πολύ έντονα ότι οι παραγωγοί της σειράς θα αναζητούσαν άλλη τηλεοπτική στέγη. 

Έτσι, έγιναν πολλές συζητήσεις μήπως ο ανορθόδοξος ήρωας που κλείνει έναν - έναν τους λογαριασμούς του με το παρελθόν μετακομίσει στην δημόσια τηλεόραση.

Όμως, όπως γράφει το περιοδικό HELLO, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ έκριναν ότι δεν μπορούν δύο κανάλια να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία, αλλά ούτε θα ήταν υπέρ της κρατικής τηλεόρασης να προβάλει μια σειρά από δεύτερο χέρι.

H Γεωπολιτική της σαπουνόπερας

Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στις 23:00, στη ΝΕΤ

Τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα μια ταινία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την εικόνα της Τουρκίας στο εξωτερικό. Το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» έγινε έκφραση που χαρακτήριζε όχι μόνο την κακομεταχείριση και τους βιασμούς στις τουρκικές φυλακές, αλλά και την υπανάπτυξη της χώρας.  40 χρόνια αργότερα, η Τουρκία με μια επιτυχημένη συνταγή για σαπουνόπερες, παίρνει τη ρεβάνς.



Η βιομηχανία των τηλεοπτικών σειρών έγινε εξαγωγικό προϊόν με έσοδα περίπου 100 εκατ. δολάρια,  που τα ερχόμενα χρόνια υπολογίζεται να φτάσουν στα 300 εκατ. Αλλά τα οικονομικά κέρδη δεν περιορίζονται στην πώληση των σειρών στις τηλεοράσεις του εξωτερικού. Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ταξιδεύουν στην Τουρκία για να επισκεφτούν τα μέρη που γυρίζονται τα σήριαλ. Η εικόνα της Τουρκίας, ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, αναβαθμίζεται.

Το «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, συναντά τους συντελεστές της τουρκικής βιομηχανίας του θεάματος, ερευνά την κοινωνική διάσταση αλλά και τις  διπλωματικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις της σαπουνόπερας: πρόκειται για το “μαλακό οπλοστάσιο” της Τουρκίας.

Ο Ιζέτ Πίντο είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής. Αυτός είχε και την ιδέα να πουλήσει τις σειρές στο εξωτερικό. Αυτό που ακολούθησε ήταν το φαινόμενο «Χίλιες και μια Νύχτες», το παραμύθι της Σεχραζάτ και του Ονούρ που καθήλωσε πολλές ελληνικές οικογένειες μπροστά στην τηλεόραση. Η συνέχεια ήταν απλά ένα ντόμινο. Οι τούρκικες σειρές άρχισαν να πωλούνται η μια μετά την άλλη σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στις χώρες του εξωτερικού και κυρίως στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

Η Τζεϊντά Ντουβεντζί έγινε πασίγνωστη στην Ελλάδα ως η αλκοολική Μπενού από τις «Χίλιες και μια Νύχτες». Τώρα είναι μια από τις τουρκάλες «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» και υποδύεται μια μητέρα που προσπαθεί να συνδυάσει οικογένεια και καριέρα. Ο παραγωγός Φατίχ Ακσόυ λέει ότι η συνταγή της επιτυχίας δεν είναι οι φόνοι, όπως στην αμερικάνικη εκδοχή της σειράς, αλλά τα συναισθήματα. Πρόκειται για μια καλοστημένη βιομηχανία παραγωγής εικόνας.

Για την Άσλι Τουντζ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μπιλγκί της Κωνσταντινούπολης, τα περισσότερα σήριαλ προβάλλουν συντηρητικά πρότυπα και ενισχύουν την κυρίαρχη θέση του άνδρα στην κοινωνία. Στο ίδιο πανεπιστήμιο διδάσκει και η ηθοποιός Ντιντέμ Γιαλινέϊ. Στη χώρα μας έγινε γνωστή ως Φερντά, μια από τις τρεις αδερφές της μελοδραματικής σειράς «Μοιραίος Έρωτας» στην οποία δύο αδερφές αγαπούν τον ίδιο άντρα. Κρατά στα χέρια της ένα ελληνικό περιοδικό με αφιέρωμα στην ίδια και μιλά για την επιτυχία της σειράς και τα ακαδημαϊκά της σχέδια.

Ο έρωτας είναι το θέμα και του σήριαλ «Δύο όχθες ένας Ισμαήλ». Πρόκειται για τις  περιπέτειες  ενός ψαρά που έχει 2 ζωές και 2 οικογένειες, μια στο Αϊβαλί και μια στην Μυτιλήνη. Όταν λείπει στην Τουρκία λέει στην ελληνίδα γυναίκα του (Ελένη Φιλίνη) ότι πάει για ψάρεμα. Η ιδέα για το σενάριο ήταν του Ερντάλ Οζγιαντζιλάρ, του ηθοποιού που υποδύεται τον Ισμαήλ. Συναντά τον Στέλιο Κούλογλου στο Βόσπορο και λέει ότι εμπνεύστηκε την ιστορία από πραγματικές καταστάσεις που συνάντησε δουλεύοντας και ταξιδεύοντας στην Μικρά Ασία και στα ελληνικά νησιά.

Στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης το δαχτυλίδι που σχεδίασε ο ίδιος ο σουλτάνος Σουλεϊμάν και το χάρισε στην αγαπημένη του Χιουρέμ γίνεται ανάρπαστο με αντίτιμο 35 ευρώ. Ο πωλητής του παζαριού δείχνει όλη τη σειρά κοσμημάτων της Χιουρέμ στο φακό του «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» και ισχυρίζεται ότι παρά την οικονομική κρίση η πελατεία καλά κρατεί και ότι οι ελληνίδες είναι από τις καλές πελάτισσές του. Η δημοτικότητα του δαχτυλιδιού εκτινάχθηκε στα ύψη μετά από τη σειρά που από το 2011 έχει διχάσει την Τουρκία: «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», ο 10ος σουλτάνος της οθωμανικής αυτοκρατορίας τον 16 αιώνα. Ο ίδιος ο  Ερντογάν ζητά δημοσίως την παύση των γυρισμάτων με τη δικαιολογία ότι διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από φανατικούς υπερασπιστές της οθωμανικής κληρονομιάς. Ο κωμικός Φερχάν Σενσόι, σατιρίζει τις δηλώσεις του Ερντογάν λέγοντας ότι αντιδρά «γιατί δεν θέλει να βλέπει άλλον σουλτάνο στην τηλεόραση εκτός από τον εαυτό του».

«Για τα μεσαία νοικοκυριά της Τουρκίας η παρακολούθηση των τουρκικών  σήριαλ είναι ένας τρόπος ζωής» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Τουργούλ Έριλμαζ ο οποίος παράλληλα  γράφει το σενάριο για τη «Χαμένη Πόλη» μια σειρά διαφορετική που στηρίζεται στη ρεαλιστική απεικόνιση μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς της Κωνσταντινούπολης με πολλούς μετανάστες και μεγάλη εγκληματικότητα.

Ο Ορχάν Τεκέλιογλου ερευνά στο πανεπιστήμιο Μπαχτσεσεχίρ τα τηλεοπτικά σήριαλ και τα ριάλιτι σόου. «Και τα δύο εκφράζουν τα όνειρα και τις δυσκολίες εκατομμυρίων Τούρκων που μεταναστεύουν από τις επαρχίες στις πόλεις» θα πει. Για κάποιες ηρωίδες το τέλος είναι καλό: Η ηθοποιός Σονγκιούλ Οντέν έκλεψε με το χαμόγελό της τις καρδιές των τηλεθεατών και αναδείχθηκε καλύτερη ηθοποιός στη Μ. Ανατολή. Το ΡΧΣ συναντά την τηλεοπτική Γκιουμούς στα γυρίσματα της σειράς «Νοικοκυρές σε Απόγνωση» όπου πρωταγωνιστεί.

Η κωμική σειρά «Ευρώπη-Ευρώπη» καταπιάνεται με ένα άλλο τουρκικό όνειρο, την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. και διακωμωδεί την προσαρμογή δύο διαμετρικά αντίθετων οικογενειών στα νέα δεδομένα. Η μια πιστή σε τουρκικές παραδόσεις όπως το κοκορέτσι, η άλλη έχει ήδη εγκαταστήσει τρεις διαφορετικούς κάδους σκουπιδιών για ανακύκλωση… Έλα όμως που η κόρη της τυπικής τουρκικής δεσμεύεται κρυφά με το γιο της δυτικής οικογένειας;
«Μπορεί κανείς να μη μιλά πια για το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» καταλήγει η Άσλι Τουντζ. «Τώρα οι περισσότεροι κάνουν λόγο για τα τηλεοπτικά σήριαλ. Αυτό δείχνει ότι η τακτική αυτή είναι επιτυχής παρότι τα σενάρια είναι τις περισσότερες φορές κενά νοήματος».

Το «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα» δε χάνει την ευκαιρία να συναντήσει και Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη. Πίνει καφέ με τη Ρένα και την Πόπη που έχουν μόλις ανοίξει το καφέ «Καλημέρα Τζιχάνγκιρ» στην ομώνυμη περιοχή της πόλης, συναντά την παρέα του «Hava Baba» και συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Αριάννα Φερεντίνου.

Στην εκπομπή "Αυτοψία" για τη βουλευτική ασυλία η Νατάσα Ράγιου

Στην εκπομπή "Αυτοψία" του Alpha που επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόϊτερ, φιλοξενείται το βράδυ της Πέμπτης στις 11, η δημοσιογράφος και  πρώην βουλευτής Αχαϊας Νατάσα Ράγιου.

Το θέμα της δημοσιογραφικής έρευνας-ανάλυσης, είναι η βουλευτική ασυλία και η Νατάσα Ράγιου καταθέτει την πολιτική αλλά και προσωπική της άποψη, αφού κατά το παρελθόν και στη διάρκεια της βουλευτικής της διαδρομής, η ίδια είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία της, 
προκειμένου να αντιμετωπίσει πολίτη ο οποίος είχε ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον της.
Υπενθυμίζεται οτι για την υπόθεση αυτή η κυρία Ράγιου είχε δικαιωθεί δικαστικά.
Γίνεται επίσης λόγος για τον νόμο "περί ευθύνης υπουργών" αλλα και για την γενικότερη συμπεριφορά πολιτικών προσώπων, εντός και εκτός Βουλής.

Πάμε Πακέτο:Συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.


Νέες ιστορίες, απροσδόκητες συναντήσεις, δυνατά συναισθήματα. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου ανοίγει, για όγδοη σεζόν, πακέτα που αποκαλύπτουν συγκλονιστικές αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της διπλανής πόρτας.

Την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, το Πάμε Πακέτο θα προσπαθήσει να ενώσει μετά από πολλά χρόνια έναν πατέρα με τον γιο του αλλά και δύο αδελφές που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ.

Ο αποστολέας του πρώτου πακέτου, ο Αλέξανδρος, έρχεται από την Κύπρο με μία ελπίδα: να αντικρύσει, για πρώτη φορά, τον πρωτότοκο γιο του και να δώσει τέλος στις τύψεις που τον καταδιώκουν μια ζωή, καθώς δεν τον κράτησε ποτέ στην αγκαλιά του. Η γνωριμία του Αλέξανδρου με τη μητέρα του γιου του θυμίζει σενάριο αισθηματικής ταινίας. Εκείνη Σουηδέζα που είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές κι εκείνος εποχιακός υπάλληλος. Το πάθος τους ήταν τόσο δυνατό που μετά από λίγο καιρό έφυγαν και οι δύο για τη Σουηδία. Όμως, μετά από ένα χρόνο τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά για το ζευγάρι. Οι έντονες αντιπαραθέσεις και προστριβές ώθησαν τον Αλέξανδρο στην απόφαση να δώσει τέλος στη σχέση τους. Λίγο πριν ανέβει στο τρένο της επιστροφής, η σύντροφός του τον ενημέρωσε ότι περιμένει το παιδί του, ωστόσο, ο Αλέξανδρος δεν άλλαξε γνώμη. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, διεκδικεί μια πρώτη γνωριμία με τον γιο του. Κάνει τον απολογισμό των πράξεών του και αναλαμβάνει όλο το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Θα συγκινήσει η συγγνώμη του τον νεαρό παραλήπτη; Πώς ήταν η ζωή του μακριά από τον πατέρα του;

Το άνοιγμα του δεύτερου πακέτου θα αποκαλύψει μια απίστευτη ιστορία, η οποία θα προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα. Η αποστολέας, η Φωτεινή, στέλνει πακέτο στην αδελφή που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Εξομολογείται τα δύσκολα παιδικά χρόνια που έζησε κοντά στον πατέρα της, αλλά και τον αγώνα που έχει κάνει προκειμένου να βρει τα ίχνη της αδελφής της. Μετά από μια ζωή γεμάτη δυσκολίες, εύχεται να καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Όμως, ποια δυσάρεστη τροπή στην υπόθεση θα φέρει η έρευνα της εκπομπής;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αυτοί είναι οι Έλληνες υποψήφιοι για την 58η Eurovision!

Τα ονόματα των υποψήφιων καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού στην Eurovision ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΡΤ και το MAD TV.

Έτσι λοιπόν, οι τραγουδιστές και τα συγκροτήματα που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό, για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στον 58ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού είναι, με αλφαβητική σειρά, οι: Θωμαή Απέργη, Αγγελική Ηλιάδη, Alex Leon feat. Giorgina και Koza Mostra μαζί με τον ρεμπέτη Αγάθωνα Ιακωβίδη.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων τραγουδιών και των συντελεστών τους θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Ο ελληνικός τελικός, για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 58ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, και θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ

Enhanced by Zemanta

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο Σουλέιμαν χτίζει σαλέ στα Μετέωρα


Ένα υπερσύγχρονο σαλέ στα πρότυπα των ευρωπαϊκών προτίθεται να χτίσει στη χώρα μας ο ηθοποιός Χαλίτ Εργκέτς του γνωστού σήριαλ Σουλεϊμάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, ο φιλέλληνας και προφανώς ιδιαιτέρως εύρωστος ηθοποιός, έχει βρει μεγάλη έκταση στο χωριό Παναγία Τρικάλων, κοντά στο Μέτσοβο και τα Μετέωρα και επιθυμεί να χτίσει σαλέ στα πρότυπα των ελβετικών.

Ο Εργκέτς επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή για να κάνει επαγγελματική φωτογράφιση όπου μαγεύτηκε από την ομορφιά της περιοχής και αποφάσισε να επενδύσει η περιοχή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...