Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αυτά είναι τα επικρατέστερα ονόματα για την παρουσίαση του «Πρωινό mou» στο Mega!

Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας «έδωσαν τα χέρια» με τον Ant1 και αποτελούν παρελθόν για το Mega! Tι θα κάνουν όμως τώρα οι ιθύνοντες του Μεγάλου Καναλιού; Ποιος θα αναλάβει την παρουσίαση της πετυχημένης ψυχαγωγικής εκπομπής στο Μεγάλο Κανάλι;

Σύμφωνα με την Espresso η άδεια της Έλενας Κατραβά ανακλήθηκε, ενώ άρχισαν τα σενάρια για το ποιος θα διαδεχθεί τους παρουσιαστές στο «Πρωινό mou». Ένα από τα ονόματα που ακούγονται πολύ έντονα είναι εκείνο της Ναταλίας Γερμανού, μιας και πια δεν θα παρουσιάζει το «Μες στην καλή χαρά». Το δεύτερο όνομα που ακούγεται πως ενδέχεται να επιστρέψει στην πρωινή ζώνη είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο παρουσιαστής ανήκει ήδη στο δυναμικό του καναλιού και είναι σε συζητήσεις για το τι θα κάνει τη νέα χρονιά. Να αναφέρουμε ότι στη στήλη της μαγειρικής φυσικά και θα είναι ο Άκης Πετρετζίκης, ο οποίος έχει συμβόλαιο με το κανάλι, όπως και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, που έχει υπογράψει για ένα παιχνίδι στο Mega!

Η Πατέρα για την μεταγραφή Σκορδά-Λιάγκα: «Έχω συνηθίσει στις αλλαγές και στα απρόβλεπτα»!

Η Λίτσα Πατέρα από τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα συνεργάζεται με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα!

Η αστρολόγος μιλώντας στην κάμερα του star είπε:

"Τα έμαθα τα νέα από ένα δελτίο τύπου. Το μόνο που μπορώ να πω... να καλωσορίσω τα παιδιά, καλώς να 'ρθουν, καλά να πάνε.. να πάμε... δεν ξέρω τι θα γίνει. Από εκεί και πέρα, εγώ έχω συνηθίσει τόσο στις αλλαγές και στα απρόβλεπτα που δεν μου κάνει εντύπωση τίποτα".

Πώς η Μενεγάκη έπαιξε ρόλο στη μετεγγραφή του Λιάγκα και της Σκορδά στον ΑΝΤ1;

Πολλά θα ακουστούν τις επόμενες ημέρες για τη μετακίνηση του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίη Σκορδά στον ΑΝΤ1 και για τους λόγους που οδήγησαν το ζευγάρι σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί άλλα έχει πολύ ενδιαφέρον και κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι πέρα για πέρα αληθινό, η αρχική πρόθεση του ΑΝΤ1 ήταν να εντάξει στο καθημερινό του πρόγραμμα την Ελένη Μενεγάκη. Όσο καθυστερούσε η υπογραφή του συμβολαίου της Ελένης έμενε ανοιχτό και το ενδεχόμενο της επιστροφής της.

Μάλιστα κάποιοι λένε επίσης ότι ο ΑΝΤ1 ήταν και ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της Ελένης και μέσο πίεσης για τον Alpha, άλλα αυτό φαίνεται τραβηγμένο σενάριο μια και η Ελένη δεν είχε λόγο να έχει εναλλακτική λύση. Αν αποφάσισε ποτέ να φύγει από την Κάντζα θα έβρισκε νέο κανάλι σε λίγα λεπτά.

Ο ΑΝΤ1 λοιπόν ήλπιζε στην επιστροφή της Ελένης στο κανάλι που ξεκίνησε την καριέρα της, όταν όμως ανακοινώθηκε η παραμονή της στον Alpha, προχώρησαν στην επόμενη καλή λύση και αυτή ήταν το ζεύγος Λιάγκας, Σκορδά.

Έτσι άθελά της η Ελένη δρομολόγησε την απρόσμενη μετεγγραφή των παρουσιαστών στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1.

Λάουρα Νάργες: Έχω γεννηθεί για να κάνω εκπομπή

«Μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά έχω γεννηθεί έτοιμη γι' αυτό, επειδή το θέλω και το αγαπάω πολύ αυτό που κάνω»

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή της σε εβδομαδιαίο περιοδικό, η Λάουρα Νάργες δηλώνει έτοιμη να αναλάβει δική της εκπομπή στην τηλεόραση!

«Μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο, αλλά έχω γεννηθεί έτοιμη γι' αυτό, επειδή το θέλω και το αγαπάω πολύ αυτό που κάνω. Δεν τα ξέρω όλα, αλλά είμαι έτοιμη να τολμήσω αυτό το βήμα. Ο καθένας με τον καιρό μαθαίνει. Ωστόσο, δεν εξαρτώνται τα πάντα από εσένα. Έχεις ένα μεγάλο κομμάτι ευθύνης για τον τρόπο που θα δουλέψεις, αλλά πρέπει να βρεθούν και οι άνθρωποι που θα πιστέψουν και θα επενδύσουν πάνω σου», δήλωσε η νεαρή παρουσιάστρια.

Αναφερόμενη στο τι είδος εκπομπής θα προτιμούσε να παρουσιάζει, η Λάουρα είπε στο περιοδικό «Like»: «Θα ήταν μια εκπομπή που θα ταίριαζε απόλυτα σε μένα. Αρκετά νεανική, ίσως και λίγο πρωτότυπη. Ωστόσο, θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή -εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία- ένα talent show, επειδή είμαι κι εγώ ένα παιδί μου ονειρεύομαι και έχω στόχους».

Στον ΣΚΑΪ: H Ντορέτα Παπαδημητρίου ετοιμάζεται να «χτυπήσει ξύλο»!

Η πρώτη φωτογραφία από τη νέα της εκπομπή!


Είναι από τα πρόσωπα που στην ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν θα μας κάνει παρέα μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, μιας και θα βρίσκεται στο τιμόνι μιας νέα εκπομπής στον ΣΚΑΪ, με τίτλο «Χτύπα ξύλο!».

Ο λόγος για την Ντορέττα Παπαδημητρίου, η οποία όχι μόνο έχει μιλήσει ανοιχτά για το νέο της επαγγελματικό βήμα, αλλά πριν από λίγες ώρες ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram φωτογραφία, με την οποία προμηνύει την έναρξη της εκπομπής της.

Η ηθοποιός συνόδεψε τη φωτογραφία με το σχόλιο: «Χτύπα Ξύλο... Έρχεται τον Σεπτέμβριο στον ΣΚΑΪ. Mαμάδες, μπαμπάδες stay tuned...».

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Φαρμάκι στάζει το MEGA για την μεταγραφή του Γ. Λιάγκα και της Φ. Σκορδά!

Φαρμάκι στάζει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος για τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά ! Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega δεν δίστασε τόσο μέσα από το Facebook, όσο και μέσα από το sait του το aixmi.gr να κατακεραυνώσει το γνωστό ζευγάρι και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την αποχώρησή τους από το Mega και το νέο τους συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1. 

Πιο συγκεκριμένα στο Facebook γράφει : «Κούνησαν το μαντίλι χωρίς καν προειδοποίηση» ενώ στο site αναφέρει χαρακτηριστικά : «Το δίδυμο που ανέδειξε και στήριξε το Μega, τα τελευταία τρία χρόνια, έφυγε χωρίς καν να προειδοποιήσει για λόγους τακτ…» και σπεύδει να διευκρινίσει εμέσσως πλην σαφώς, πως η μεταγραφή της Φαίης στο Mega, έγινε καθαρά λόγω του Γιώργου Λιάγκα! Τι γράφει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος; «Ο Λιάγκας είχε επιλεγεί από το Μega για την παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού (πράγμα που έκανε επί ένα χρόνο) και στη συνέχεια μετεγράφη και η Φαίη Σκορδά για να εμφανιστούν ως δίδυμο στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη!"

Οπως και να ΄χει πάντως, ένα είναι σίγουρο. Η αιφνιδιαστική αποχώρηση αυτή του ζευγαριού έχει παγώσει τους πάντες στο κανάλι και το φυσσάνε και δεν λέει να κρυώσει!

Γιώργος Λιάγκας: "Πάμε κάπου που έδειξαν ότι μας θέλουν"

Η πρώτη δήλωση του παρουσιαστή για τη μεταγραφή βόμβα στον ΑΝΤ1.


Η είδηση της μεταγραφής του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο κανάλι του Αμαρουσίου έπεσε σαν βόμβα στα ήρεμα (καλοκαιρινά) νερά της ελληνικής τηλεόρασης.

Τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι το ζευγάρι θα συνέχιζε την πρωινή εκπομπή στο Mega για ακόμη μια χρονιά, ο ANT1 με δελτίου Τύπου που απέστειλε την Πέμπτη 1 Αυγούστου κοινοποίησε την αποκλειστική τους συνεργασία.

Ο Γιώργος Λιάγκας μιλώντας στο tvshow.gr έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την είδηση και ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους λόγους της μεταγραφής. "Ήταν και για μας ένα σοκ . Πάμε κάπου που έδειξαν οτι μας θέλουν και δεν αδιαφορούν".

Το ρεπορτάζ της Ντέπυς Γκολεμά συνεχίζει: "Χθες το βράδυ ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη ανακοίνωσαν στους γονείς τους το κλείσιμο της μεγάλης συμφωνίας. Προηγουμένως είχε ειδοποιηθεί και ο Πέτρος Μπούτος που απλά έμεινε... ξερός με την εξέλιξη. Το τελευταίο ραντεβού του ζευγαριού με τον διευθυντή ψυχαγωγία του Μεγάλου καναλιού ηταν την περασμένη βδομάδα, όπου ο Πέτρος Μπούτος δεν ήταν σε θέση να υποσχεθεί την υπογραφή η την συνέχιση της συνεργασίας επικαλούμενος ακόμα οικονομικές δυσπραγίες".

Η συνεργασία του τηλεοπτικού διδύμου με τον ΑΝΤ1 για την πρωινή ζώνη του σταθμού υπόσχεται πολλές τηλεοπτικές εκπλήξεις! 

Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά πάνε στον ΑΝΤ1

Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά πάνε στον ΑΝΤ1. Είναι επίσημο και οριστικό!


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που απόστειλε ο σταθμός, το πετυχημένο δίδυμο στη ζωή και την ΤV ανήκει από σήμερα και επίσημα στο δυναμικό του καναλιού.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά από σήμερα, 1η Αυγούστου 2013, ανήκουν στο δυναμικό του καναλιού. Οι δύο παρουσιαστές υπέγραψαν συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τον ΑΝΤ1».

Το κανάλι μαζί με τους δύο παρουσιαστές βρίσκονται σε εκτενείς συζητήσεις για το τηλεοπτικό project που θα παρουσιάσουν, ενώ το πιθανότερο είναι να συνεχίσουν στην πρωινή ζώνη, απλά από άλλο πλέον κανάλι.

Πασχαλίδου: Η Μπόκοτα δεν πάτησε το πόδι της στην ΕΡΤ -Πήγαινε στη Eurovision για ψώνια


Σε υψηλούς τόνους μιλά η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, η οποία συνεχίζει την κόντρα της με την Δάφνη Μπόκοτα, κατηγορώντας την πως «επί 17 χρόνια δεν πάτησε το πόδι της στην ΕΡΤ», ενώ παράλληλα υποστηρίζει πως πήγαινε στη Eurovision «μόνο για shopping και παρτι».

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΕΓΩ» του Γιάννη Βίτσα, αναφέρεται στην περίοδο που παρουσίασε την Eurovision, δηλώνοντας: «Οι απλοί πολίτες ήταν ευγενικοί και γλυκείς. Σε επαγγελματικό επίπεδο δεχόμουν τεράστιο πόλεμο! Αν δείτε το ημερολόγιό μου εκείνη την περίοδο, θα βάλετε τα κλάματα. Όταν κοιτάζω πίσω, βλέπω πόσο δυνατός άνθρωπος είμαι, χάρη όλων αυτών που συνέβησαν».

Στη συνέχεια ωστόσο, η κ. Πασχαλίδου ανεβάζει τους τόνους και αναφέρεται στη Δάφνη Μπόκοτα και την δήλωση της πως έπαιρνε 80.000 ευρώ τον μήνα όταν παρουσίαζε τη Eurovision, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι αλήθεια. Πάρτε το βιβλιάριό μου να το δείτε. Δεν πήρα ποτέ αυτά τα λεφτά. Η συγκεκριμένη κυρία για δεκαεπτά χρόνια δεν πατούσε το πόδι της στην ΕΡΤ. Έκανε τη Eurovision και έφευγε. όταν πήγα το 2005 ως σχολιάστρια στο Κίεβο ζήτησα συγνώμη από τους υπόλοιπους συναδέλφους από τις άλλες χώρες. Μου απάντησαν: "Ούτε καν τη βλέπαμε. Δεν έρχονταν ούτε στις συσκέψεις. Ήταν μόνο με την ελληνική ομάδα. Πήγαιναν για shopping και πάρτι"!».


Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΜΗΝΑΣ ΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ για το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ του MEGA

Με διαφορά 3.4 μονάδων, τις καθημερινές, από τον δεύτερο στην κατάταξη ΑΝΤ1, οι Ειδήσεις του MEGA σημείωσαν πρωτιά στον πίνακα τηλεθέασης και τον Ιούλιο με ποσοστό 25%.

Οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης, η δραματική κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο, η επίσκεψη Σόιμπλε και Λέτα στην Αθήνα, οι σιδηροδρομικές τραγωδίες σε Ισπανία και Γαλλία, ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα της εσωτερικής και διεθνούς επικαιρότητας.

Στον πίνακα που ακολουθεί  αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα:

Αναλυτικά:

1-30 Ιουλίου (Δευτέρα- Παρασκευή)
 
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
25
412.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
21,6
355.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19,4
335.000
ΣΚΑΙ
17,6
359.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12,1
197.000


1-29 Ιουλίου (Δευτέρα- Κυριακή)
 
Μ.Ο.
Αρ.Τηλεθεατών
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
25,4
406.000
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
22.1
352.000
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20,9
350.000
ΣΚΑΙ
16,9
332.000
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12,8
200.000

Είναι οριστικό!Ποιος ηθοποιός θα αντικαταστήσει τον Αλέξανδρο Σταύρου στα ¨Κλεμμένα Όνειρα¨?


Ο ηθοποιός που θα αντικαταστήσει τον Αλέξανδρο Σταύρου δεν θα είναι ο Γιάννης Στάνκογλου.

Καιρό τώρα «έπαιζε» το όνομα του για το νέο κύκλο των «Κλεμμένων Ονείρων» - μαζί μ’αυτά των Αιμίλιου Χειλάκη, Φάνη Μουρατίδη, Τάσου Νούσια και Γιάννη Στάνκογλου- και τις προηγούμενες μέρες πάρθηκε η οριστική απόφαση να μπει στη σειρά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μαλτέζου.
Μιλάμε για τον Παναγιώτη Μπουργιούρη!

Η αντικατάσταση θα γίνει βάση σεναρίου. Προκειμένου να γλιτώσει ο Μαλτέζος από τη σύλληψη, θα υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση ολικής αλλαγής προσώπου. Ο Αλέξανδρος Σταύρου θα παραμείνει στη σειρά ως η φωνή της σκέψης του Παναγιώτη Μπουγιούρη.
tvnea.blogspot.com


Ο τελευταίος κύκλος του «Gossip Girl» στο Star

​Ο 6ος και τελευταίος κύκλος της συναρπαστικής νεανικής σειράς «Gossip Girl» στο Star!

Από το Σάββατο 10/8 και κάθε Σάββατο στις 17:45, ο νέος κύκλος, παραγωγής 2012, που θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια.

Οι ήρωές μας μεγάλωσαν στο Άπερ Ιστ Σάιντ του Μανχάταν, πόνεσαν, αγάπησαν και αγαπήθηκαν, προδόθηκαν και πρόδωσαν και πλέον, στον 6ο και τελευταίο κύκλο της σειράς, καλούνται να πάρουν αποφάσεις, που θα σημαδέψουν την υπόλοιπη ζωή τους. Ξεκαθαρίσματα, χωρισμοί, γάμοι, επιστροφές, αναχωρήσεις και βέβαια αυτό, που όλοι περιμένουν: την αποκάλυψη της ταυτότητας του «Gossip Girl»!
Ο Τσακ και η Μπλερ παλεύουν με τους προσωπικούς τους δαίμονες, προσπαθώντας να αγγίξουν την ευτυχία.
Η Μπλερ θα αναλάβει τον οικογενειακό οίκο μόδας και θα νιώσει την απόλυτη ικανοποίηση.
Ο Νταν, με σύμμαχό του την αδίστακτη Τζορτζίνα, είναι αποφασισμένος να «βγάλει στη φόρα» τα μυστικά όλης της παρέας και της καλής κοινωνίας του Άπερ Ιστ Σάιντ με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν όλοι από κοντά του, εκτός από τον Νέιτ.
Ο Νέιτ όμως είναι αποφασισμένος να ξεσκεπάσει το φαρμακερό «Gossip Girl» και αυτή του η επιμονή ίσως να είναι καταστροφική για τη φιλία των δύο αντρών.
Και η Σερένα αποφασίζει να αλλάξει ζωή και συνήθειες, να διαγράψει το παρελθόν και να κάνει μια νέα αρχή ντυμένη στα άσπρα!

• Ο 6ος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 8 Οκτωβρίου 2012 και ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012.
• Στον 6ο κύκλο κάνουν γκεστ εμφανίσεις η Κρίστεν Μπελ, η “Gossip Girl” αφηγήτρια της σειράς αλλά και η Τέιλορ Μόμσεν, η ατίθαση Τζένι, που είχε αποχωρήσει από τη σειρά στον 4ο κύκλο.
• Στις 29 Οκτωβρίου 2012 το προγραμματισμένο 4ο επεισόδιο του 6ου κύκλου με τίτλο «Portrait of a Lady Alexander» δεν προβλήθηκε στις ΗΠΑ εξαιτίας του τυφώνα Σάντι, που σάρωσε τις ανατολικές ακτές. Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος οδήγησαν τους υπεύθυνους στην απόφαση να αναβάλουν την προβολή του νέου επεισοδίου και να προβληθεί το προηγούμενο σε επανάληψη.
• Η σειρά έχει προσαρμοστεί σε πολλές χώρες.  Η  τουρκική εκδοχή έχει τον τίτλο «Küçük Sırlar» (Μικρά Ψέματα).
• Στις 5 Μαρτίου 2012 ανακοινώθηκε ότι η Warner Bros Television και η εταιρία Metan Development Group θα αναλάβουν την παραγωγή μιας κινεζικής, νεανικής, δραματικής σειράς, που θα έχει τον τίτλο «China Girl» εμπνευσμένη από το «Gossip Girl». Η σειρά θα ακολουθεί τη ζωή μιας ομάδας φοιτητών στο πανεπιστήμιο.
• Η μεξικάνικη εκδοχή της σειράς έχει τον τίτλο «Gossip Girl: Acapulco».
• Το 2012 η σειρά προβαλλόταν σε 197 χώρες.
• Τις χρονιές 2008 – 2009 – 2010 - 2011 οι νεαροί πρωταγωνιστές της σειράς Μπλέικ Λάιβλι, Λέιτον Μίστερ, Τσέις Κρόφορντ, Εντ Γουέστγουικ βραβεύτηκαν στα “Teen Choice Award” σε διάφορες κατηγορίες.
Enhanced by Zemanta

H Όλγα Τρέμη με μαγιό!


Έκανε μια ολόκληρη παραλία να… Τρέμη η Όλγα

Στις Κυκλάδες αποφάσισε να περάσει μέρος των καλοκαιρινών διακοπών της η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, Όλγα Τρέμη.

Φυσικά, δεν είναι μόνη της, αλλά μαζί της είναι ο σύζυγός της, χειρουργός Νίκος Νικητέας, με τον οποίο είναι παντρεμένη από το 2007, ο 20χρονος γιος της, Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος και ο σκύλος της, ράτσας καβαλιέ κινγκ τσαρλς σπάνιελ, σύμφωνα με το περιοδικό «OK!».

Μάλιστα, η δημοσιογράφος έκανε βόλτες στην αμμουδιά με τον τετράποδό της φίλο.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η Ελένη Τσολάκη δηλώνει ότι δεν είναι... κορίτσι για σπίτι

"Όλες οι σχέσεις που είχα μέχρι τώρα κράτησαν από δύο χρόνια και πάνω"


Η παρουσιάστρια ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να παρουσιάσει μαζί με τέσσερα ακόμα νέα άτομα την εκπομπή «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.».

Ο λόγος για την Ελένη Τσολάκη η οποία σε συνέντευξη της στο περιοδικό «ΕΓΩ! Weekly» μίλησε για το νέο της ξεκίνημα, αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Για την ημέρα που της έκανε πρόταση ο Alpha για το «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.», η νεαρή παρουσιάστρια θυμήθηκε:

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα! Η ιστορία είναι λίγο αστεία. Θυμάμαι ότι εδώ και ένα τρίμηνο έλεγα για πλάκα στα παιδιά της εκπομπής: «Κορίτσια για σπίτι»:

«Θέλω να χτυπήσει το τηλέφωνο και αυτό που θα ακούσω να μου αλλάξει τη ζωή». Μια εβδομάδα αργότερα, με πήραν τηλέφωνο από τον Alpha.

Στην αρχή νόμιζα ότι κάνουν πλάκα. Το πήρα αψήφιστα και στο χαβαλέ για να μην με κοροϊδεύουν οι υπόλοιποι με τους οποίους το συζήτησα.

Όταν με ξαναπήραν, κατάλαβα ότι η πρόταση ήταν όντως σοβαρή».

Σχετικά με τις υποχρεώσεις της στο Makedonia TV και την εκπομπή «Κορίτσια Για Σπίτι», η Ελένη Τσολάκη είπε:

«Τέλη Ιουνίου ολοκληρώσαμε και αυτή τη σεζόν. Κάθε χρόνο, γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου, μαθαίνουμε εάν θα συνεχιστεί. Δεν ξέρω από τώρα τι θα γίνει.

Θα το δω εκείνη την ώρα και θα αποφασίσω. Αυτή τη στιγμή είναι όλα τόσο ανοιχτά και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό που κάνω τώρα.

Είναι μεγάλο βήμα και θέλω να δώσω το 100% της ενέργειάς μου. Δεν με αγχώνει τι θα γίνει από τον Οκτώβριο».

Όσο για την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο ενός γάμου, δήλωσε:

«Ποτέ δεν ήμουν "κορίτσι για σπίτι" με αυτήν την έννοια. Ήμουν λίγο πιο... ανήσυχη. Όταν, όμως, έρθει η ώρα που θα το έχω αποφασίσει – είναι ακόμα μακριά – θα γίνω πολύ καλό κορίτσι για σπίτι» .

Και συμπλήρωσε:

«Όλες οι σχέσεις που είχα μέχρι τώρα κράτησαν από δύο χρόνια και πάνω. Είμαι άνθρωπος που θέλει να έχει μια σταθερά στη ζωή του, να νιώθω ασφαλής.

Θέλω οι σχέσεις μου να έχουν την προοπτική να κρατήσουν για πολύ – για να μην πω για πάντα στο οποίο δεν πιστεύω».

Τέλος, για το φημολογούμενο ειδύλλιο της με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, που ξεκίνησε από κάποια σχόλια του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο «Πρωινό Mou», η οικοδέσποινα του «Π.Ε.Δ.Ε.Σ.» ξεκαθάρισε:

«Ήταν απλώς μια πλάκα. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν πάλι κάποια πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν τρέχει τίποτα με τον Δημήτρη.

Η συμπάθεια είναι αμοιβαία, για δυο ανθρώπους που γνωρίζονται από απόσταση και σέβεται ο ένας τη δουλειά του άλλου. Εκτιμώ τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και ως τηλεοπτική προσωπικότητα, αλλά και έξω από το "γυαλί".

Είναι ένα πολύ καλό και ταλαντούχο παιδί».

Όσα δεν ξέρατε για τον πρωταγωνιστή του «Ένα αστέρι γεννιέται»

Ο Τζανσέλ Ελτσίν έχει γίνει αγαπητός στο ελληνικό κοινό μέσα από τον ρόλο του ως «Μουράτ» στην τουρκική σειρά «Ένα αστέρι γεννιέται».

Γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και με ένα βλέμμα που… μαγνητίζει έχει καταφέρει δίκαια να κλέψει τις γυναικείες καρδιές.

Ο Τζανσέλ λοιπόν γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1973. Από την ηλικία των 9 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στο Παρίσι, όπου από μικρή ηλικία έμαθε τρεις γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά και τουρκικά.

Έχει γαλλική υπηκοότητα και φοίτησε στο EcoleFlorent. Από μικρός αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.

Η υποκριτική μπήκε στην ζωή του κατά τύχη, ενώ έχει δηλώσει και στο παρελθόν πως όνειρό του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής και όχι ηθοποιός.

Στις 4 Ιουλίου του 2012 ο Τζανσέλ παντρεύτηκε την επί χρόνια αγαπημένη του, Πινάρ. Ο γάμος του μέλιτος έγινε στο Παρίσι, μια πόλη που… γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του ο ηθοποιός.

Ως το 2015, η Κοσιώνη στο ΣKAI…

Ως τον Ιούνιο του 2015 ανανέωσε η συνεργασία με τον όμιλο Σκάι, η Σία Κοσιώνη, στη θέση της  παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.


typologies.gr

Καπουτζίδης: Δεν παίρνει το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν


Τίτλοι τέλους φαίνεται πως πέφτουν για την εκπομπή «Παρέα Στην Κουζίνα» που παρουσίαζε ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Αλέξανδρος Παπανδρέου στο Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Yupiii, παρά το γεγονός ότι τόσο οι παρουσιαστές της εκπομπής όσο και το κανάλι είχαν θετική διάθεση σχετικά με τη συνέχιση της εκπομπής για τρίτη συνεχή σεζόν, η αποτυχία ανεύρεσης χορηγών αποτελεί βασικό εμπόδιο. «Φυσικά, αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει, αλλά προς το παρόν οι δυο παρουσιαστές έχουν ενημερωθεί σχετικά με τη διακοπή της εκπομπής» αναφέρει η πηγή του Yupiii. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου έχει ήδη συμφωνήσει με το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι SIGMA για να παρουσιάσει τη δική του εκπομπής μαγειρικής.
yupiii.gr

Τρέμε Σουλεϊμάν!! Η Χουρέμ πάει στο «Karadayi»!

​Μπορεί να έφυγε κακήν κακώς η Meryem Uzerli , γνωστή ως «Χουρέμ» στο ευρύ κοινό, από τη σειρά «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής» , οι μάνατζερ της όμως της βρήκαν καλύτερα σειρά να παίξει.

Η Meryem θα συμμετάσχει στην τουρκική σειρά «Karadayi». Εκεί πρωταγωνιστές είναι ο «Εζέλ» και η «Σεχραζάτ»!

Η 31χρονη ηθοποιός θα υποδυθεί μια δικηγόρο, αντίζηλο της «Σεχραζάτ»..

Οι θαυμαστές της περιμένουν με αγωνία την επιστροφή της στα τηλεοπτικά, μετά και την περιπέτεια της υγείας της.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Alpha: Επισήμως η Κατερίνα Καραβάτου «Μες Στην Καλή Χαρά»!

Tην επιστροφή της Κατερίνας Καραβάτου στη μικρή οθόνη και την ένταξή της στην ομάδα της εκπομπής ««Μες Στην Καλή Χαρά» ανακοίνωσε ο Alpha, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Διάβασε την επίσημη ανακοίνωση του καναλιού:

Ο Alpha ανακοινώνει την ένταξη της Κατερίνας Καραβάτου στο δυναμικό του.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η παρουσιάστρια επιστρέφει στη μικρή οθόνη ανανεωμένη και γεμάτη θετική ενέργεια.

Δυναμική, έμπειρη, και άνθρωπος με χιούμορ, η Κατερίνα Καραβάτου θα είναι στην παρέα της εκπομπής «Μες στην καλή χαρά», που και φέτος θα μονοπωλήσει τα Σαββατοκύριακά μας, για έκτη τηλεοπτική σεζόν.

Ο Ant1 «έκοψε» την κροατική σειρά «Στα κύματα του έρωτα»

Τι συνέβη με την κροατική σειρά «Στα κύματα του έρωτα»; Δεν θα την ξαναδούμε στην prime time ζώνη;

Ο σταθμός του Αμαρουσίου αποφάσισε να βάλει την σειρά άλλη ώρα και άλλη μέρα! Πότε θα την βλέπουμε;

Στις 6 το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής! Ναι καλά διαβάσατε, αν θέλετε να βλέπετε την κροατική σειρά πρέπει να ξυπνάτε από τα άγρια χαράματα. Και στη θέση της σειράς, από σήμερα θα βλέπουμε την κωμική σειρά Γιάννης Ο Όμορφος, με τον Γιάννη Σερβετά! Ο λόγος που συνέβη αυτή η αλλαγή είναι τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης!

Η Λάρα Μπόζιτς, μια πανέμορφη κοπέλα, παρόλο που έχει σπουδάσει μουσική, εργάζεται περιστασιακά σε ένα Catering. Έτσι γνωρίζει τον πλούσιο Γιακόβ Ζλατάρ, ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα, παρά μόνο να ζήσει έτσι όπως ο ίδιος επιθυμεί. . Μια ζωή ευτυχισμένη μακριά από τα βάσανα που μπορούν να επιφέρουν τα πλούτη του.

Οι δυο νέοι ερωτεύονται παρόλο την κοινωνική τους διαφορά. Η μητέρα του Γιακόβ, θα κάνει τα πάντα για να απορρίψει ο γιος της την Λάρα . Τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα πιο πολύ μετά την πρόταση γάμου. “Στα κύματα του έρωτα” η σχέση των δυο νέων. Μπορεί μια αγάπη να αντέξει σε έναν ψυχολογικό πόλεμο;

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ της Ναταλίας Γερμανού! Τι έγραψε στο Twitter;;;

Είναι γεγονός. Η Ναταλία Γερμανού έφυγε από το «Μες στην Καλή Χαρά» και φεύγοντας φρόντισε να κλείσει και δυνατά την πόρτα.

Εδώ και καιρό ακουγόταν πολύ έντονα ότι η παρουσιάστρια δεν θα βρίσκεται άλλο στο τιμόνι της εκπομπής και ήρθε η ίδια να επιβεβαιώσει τις φήμες.

«Οι κύκλοι είναι για να κλείνουν. Τα καλύτερα είναι για να έρχονται. Και το πιο σημαντικό - μετά την υγεία - είναι η αξιοπρέπεια», έγραψε στο Twitter η Ναταλία, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά.

Πάντως πληροφορίες θέλουν τον Alpha να της έχει προτείνει δύο project για το prime time του καναλιού, η ίδια όμως φέρεται να μιλάει και με άλλους... «μνηστήρες».

star.gr

Η κόρη του “Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή” πιο σέξι από ποτέ! (φωτό)


Combination of Image:Flag of Turkey.png and Im...

Η Pelin Karahan υποδύεται την πριγκίπισσα Μιχριμάχ Σουλτάνα στον "Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή"! Η Μιχριμάχ ταξίδεψε σε όλη την Οθωμανική αυτοκρατορία μαζί με τον πάτερα της. Σε ηλικία 17 ετών και συγκεκριμένα στις 26 Νοεμβρίου του 1539 παντρεύτηκε το πασά Rustem.

Όσο δε για τη νεαρή Pelin, γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1984 στην Άγκυρα της Τουρκίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Anadolu και τελείωσε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επαγγελμάτων.


Τα πρώτα βήματα της στη τηλεόραση τα έκανε συμμετέχοντας σε διαφημίσεις, ενώ μέσα από τη σειρά "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" έγινε γνωστή!


Όταν έγινε γνωστή ξέσπασε και ένα σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό! Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα η Pelin γνώρισε τον πατέρα της, 15 χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών της. Όταν έγινε δηλαδή γνωστή, ο πατέρας της βρήκε τον τρόπο να την πλησιάσει!


Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις πιο σέξι φωτογραφίες της νεαρής ηθοποιού, αλλά και φωτογραφίες από την καθημερινότητά της.



Enhanced by Zemanta

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Μπέζος - Δανδουλάκη ΜΑΖΙ στη νέα κωμική σειρά με τίτλο "Το σπίτι της Έμμας".


Δείτε τι ετοιμάζει το MEGA για τη συνεργασία έκπληξη...  


Στην τελική ευθεία της διαμόρφωσης του προγράμματος για τη νέα σεζόν μπαίνει το MEGA, το οποίο έδωσε ήδη το πράσινο φως για μία νέα κωμική σειρά με τίτλο "Το σπίτι της Έμμας".

Σύμφωνα με τη Real, στο σίριαλ θα πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Μπέζος, ενώ έκπληξη αποτελεί το όνομα της παρτενέρ του, που έκλεισε πριν από λίγες ημέρες και θα είναι η Κάτια Δανδουλάκη. Η σειρά σηματοδοτεί την επιστροφή των δύο πρωταγωνιστών στο κανάλι με το οποίο έχουν συνδέσει το όνομά τους πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα σειρά επαναφέρει το MEGA στην τροχιά των πρωτότυπων ελληνικών σεναρίων, είδος που μέσα στην κρίση κόντεψε να εκλείψει, καθώς τα λιγοστά σίριαλ ήταν adaptation ξένων φορμάτ. Σύμφωνα με το σενάριο η Κάτια Δανδουλάκη θα υποδύεται την πρώην σύζυγο του χαρακτήρα που θα ενσαρκώνει ο Γιάννης Μπέζος. Η συμφωνία για την υλοποίηση της σειράς οριστικοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρωθεί το κάστινγκ.

Στόχως των ιθυνόντων του MEGA, όπως γράφει η Real, είναι η νέα σειρά να κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο ως βασικό δομικό στοιχείο του νέου προγράμματος, μαζί με τα Κλεμμένα Όνειρα -τα οποία μπορεί να μεταφερθούν στην prime time ζώνη- και το κωμικό σίριαλ Με Τα Παντελόνια Κάτω. Όσο για το δεύτερο μέρος της σεζόν, το κανάλι της Μεσογείων σχεδιάζει επίθεση με δύο ακόμα νέες σειρές, ενώ στα πλάνα των υπευθύνων μπαίνει και η επιστροφή στην παραγωγή μεγάλων ψυχαγωγικών πρότζεκτ, καθώς συζητείται η προσθήκη ενός show.

Οι πέντε που συνεχίζουν στο MEGA

Ποιοι παίρνουν το πράσινο φως...

Παρότι υπήρχαν πληροφορίες για το αντίθετο, τελικά φαίνεται πως οι μάντεις κακών διαψεύστηκαν και οι ίδιοι κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο για μια ακόμα χρονιά στον αέρα του Μεγάλου Καναλιού.

Το Κάψε Το Σενάριο συνεχίζει και την επόμενη σεζόν, καθώς -σύμφωνα με τη Real- η απόφαση ελήφθη πριν από μερικές ημέρες, μετά και την τελική αξιολόγηση των στελεχών του καναλιού για τα ποσοστά τηλεθέασης σε συνάρτηση με το κόστος της παραγωγής της εκπομπής. Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Γιώργος Βαγιάτας επιστρέφουν στις οθόνες μας το φθινόπωρο.

Κοσιώνη και Ευαγγελάτος “μπλοκάρουν” τον Μαλέλη

Στις αντιδράσεις της Σίας Κοσιώνη και του Νίκου Ευαγγελάτου σκοντάφτουν μέχρι στιγμής τα σχέδια του Σταμάτη Μαλέλη για ριζικές αλλαγές στην παρουσία των ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο άνθρωπος ο οποίος άλλαξε την ελληνική τηλεόραση, αρχικά με την εισαγωγή των “παραθύρων” στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ πριν από περίπου 20 χρόνια, και στη συνέχεια με το “νεανικό δελτίο” του Star, σχεδιάζει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” να επικεντρωθεί σε ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων για το κανάλι του Ομίλου Αλαφούζου, που θα ξεκινάει στις 20.00 και όχι στις 21.00, ώστε να χτυπήσει ευθέως τον ανταγωνισμό με το MEGA και τον ΑΝΤ1.

Αυτό σημαίνει ότι η Σία Κοσιώνη και ο Νίκος Ευαγγελάτος θα… ξεβολεύονταν, με τον δεύτερο να έχει τα ηνία του “αναπληρωματικού” δελτίου ειδήσεων, πριν τις 21.00, και τη Σία Κοσιώνη να αναλαμβάνει τα πιο ‘βαριά” πολιτικά θέματα από εκείνη την ώρα και έπειτα.

Οι πληροφορίες του “Πρώτου Θέματος” επιμένουν ότι στο άκουσμα των σχεδίων του Σταμάτη Μαλέλη, τόσο η Σία Κοσιώνη όσο και ο Νίκος Ευαγγελάτος εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Ο Παπαχελάς στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΚΑΪ


Στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραίτητα και την αποχώρησή του από τον Όμιλο Αλαφούζου και την “Καθημερινή” βρίσκεται ο Αλέξης Παπαχελάς, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος”.

Η εφημερίδα του Θέμου Αναστασιάδη υποστηρίζει, με αφορμή και την αποχώρηση της επί σειράς ετών στενής συνεργάτιδας του Αλέξη Παπαχελά, Σοφίας Παπαϊωάννου για την τηλεόραση του Alpha, ότι η έλευση στο κανάλι του Νέου Φαλήρου του Σταμάτη Μαλέλη, έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται πιθανό το “αντίο” του Αλέξη Παπαχελά, που με την εκπομπή “Φάκελοι” διατηρεί εδώ και χρόνια σε ένα υψηλό επίπεδο την παρουσία, ανάλυση και δημοσιογραφική έρευνα από την πλευρά της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Η Έλενα Παπαβασιλείου με εκπομπή στον ΣΚΑΪ

Η Έλενα Παπαβασιλείου αναμένεται να είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που θα συνοδεύσουν την έλευση του Σταμάτη Μαλέλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει εκπομπή στο νέο πρόγραμμα του σταθμού.

Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύει το σημερινό “Πρώτο Θέμα”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου θα στοχεύει στα νεανικά κοινά, στην προσπάθεια την οποία θα ξεκινήσει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ υπό την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, για να διευρύνει την επιρροή της.

Η Έλενα Παπαβασιλείου μετράει ήδη σημαντική τηλεοπτική παρουσία, και το φρέσκο πρόσωπό της αναμένεται να ταιριάξει γάντι με τις αλλαγές που σχεδιάζει στον ΣΚΑΪ ο Σταμάτης Μαλέλης.

Μεσημεριανή Μελέτη... τέλος! Τι ετοιμάζει η Ελεονώρα;

Πλήρης ανανέωση του κόνσεπτ της εκπομπής της Ελεονώρας Μελέτη σχεδιάζεται στο Star, σύμφωνα με την εφημερίδα Real. H Ελεονώρα μένει, αλλά η Μεσημεριανή Μελέτη φεύγει, δηλαδή, η παρουσιάστρια διατηρεί τη θέση της στη μεσημεριανή ζώνη, αλλά όχι με την ίδια εκπομπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τίτλος Μεσημεριανή Μελέτη καταργείται και αναζητείται ο νέος που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή στο κόνσεπτ. Στη νέα εκπομπή θα παραμείνουν ο αρχισυντάκτης Θέμης Μάλλης, οι δημοσιογράφοι Σπύρος Σιγούρος και Δήμητρα Καλφούντζου, ωστόσο θα ενταχθούν νέα πρόσωπα, ενώ αναμένεται να καταργηθεί το καθιστό πάνελ και να βρεθεί άλλος τρόπος παρουσίασης ρεπορτάζ, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα έχουν όχι μόνο ψυχαγωγικό, αλλά και ενημερωτικό - χρηστικό χαρακτήρα.

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη: Οδοιπορικό στα χωριά της Ηπείρου

Ιστορίες γυναικών της  Ηπείρου θα παρουσιάσουν σε επανάληψη οι «Πρωταγωνιστές», την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, στις 24:00 στο MEGA. Γυναίκες στα χωράφια, στα σπίτια, στους φούρνους, στους στάβλους, στα χασάπικα, στην Λίμνη, στα εργαστήρια του ασημιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ταξίδεψε στην Ήπειρο τις πρώτες μέρες της άνοιξης και οι κάμερες της εκπομπής κατέγραψαν τη ζωή στα Γιάννενα, το Νησί, το Πάπιγκο, το Μάζι, την Ελάτη, το Καπέσοβο, τον Παρακάλαμο, την Δωδώνη, την Ντραμπάτοβα.

Οι «Πρωταγωνιστές» παρουσιάζουν:

- Δάφνη Δήμου, Μεγάλο Πάπιγκο

Μισή Ολλανδή, μισή Ελληνίδα που εκτρέφει πουλάρια και διοργανώνει  εκδρομές στο βουνό γι' αυτούς που  αγαπούν τα άλογα και την άγρια  φύση.

«Ο αρχηγός στο κοπάδι είναι πάντα η φοράδα. Ο αρσενικός έχει μόνο δύο πράγματα στο μυαλό του, το σεξ και το φαγητό, όπως συμβαίνει και με τον άνθρωπο».

- Ιωάννα Λάππα, Μάζι Κόνιτσας

Είναι 28 χρόνων, έχει 2 παιδιά και 212 πρόβατα. Τα αρμέγει δυο φορές την ημέρα, τα ξεγεννά, τα φροντίζει, τους κόβει τα νύχια και το βράδυ στους στάβλους τους βάζει ηπειρώτικη μουσική.

«Δεν έμεινα εδώ με το ζόρι. Ο πατέρας μου ήθελε  να πάω να σπουδάσω, εγώ όμως αγαπούσα τα ζώα. Η Αθήνα με τρομάζει».

- Γιώτα Στεφανοπούλου, Ελάτη
Άφησε την Θεσσαλονίκη  για ένα χωριό 10 κατοίκων που δεν έχει ούτε περίπτερο. Και κάθε Μάη, στην κουρά των προβάτων παίρνει το μαλλί, το πλένει, το λανάρει και φτιάχνει κουρελούδες, κιλίμια, κασκόλ, καπέλα και τσάντες.

«Βάφω με τα χρώματα της φύσης  όπως με έμαθαν οι γιαγιάδες της  Ηπείρου. Κίτρινο από το πράσινο τσάι, καφέ από τα καρύδια, πορτοκαλί από τα άνθη της ντάλιας».

- Έλλη και Γιάννα Παπαγεωργίου, Καπέσοβο

Κόρες του καθηγητή Θουκυδίδη που  είναι γνωστός για την προσπάθεια του να αναπτυχθούν τα Ζαγοροχώρια  με σεβασμό στην παράδοση τους. Άνοιξαν έναν ξενώνα κι ένα μαγαζάκι πάνω στον παλιό πηγάδι του χωριού όπου προσφέρουν ότι φτιάχνετε με τα χέρια από μαρμελάδες, τσίπουρο, τραχανά μέχρι κολιέ και λαμπάδες για την Λαμπρή.

«Τους Ζαγορίσιους μας κατηγορούν για τσιγκούνηδες. Δεν είμαστε όμως τσιγκούνηδες, είμαστε οικονόμοι. Σε αυτόν τον φτωχό τόπο μαθαίνεις ότι για να επιβιώσεις πρέπει να αξιοποιείς ότι σου προσφέρει η φύση».

- Ελένη Σιούτα, Παρακάλαμος

Μητέρα τριών παιδιών και  κρεοπώλισσα του χωριού. Φτιάχνει λουκάνικα με πράσο και πάπρικα και είναι περήφανη για το χωριό της, την Φούρκα Κόνιτσας, «εκεί που πολέμησε η γυναίκα της Πίνδου».

«Το καλό αρνί είναι αυτό που ξέρεις την μάνα του και τον πατέρα του. Που γνωρίζεις δηλαδή που  έχει μεγαλώσει και τι έτρωγε».

- Σοφία Μωυσίδου, Γιάννενα

Η Σοφία συνεχίζει  την τέχνη της αργυροχοΐας  στα εργαστήρια ασημιού στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων. Μια  τέχνη που έκανε διάσημη σε όλο τον κόσμο ο Ηπειρώτης  Σωτήρης Βούλγαρης, ιδρυτής του  διάσημου οίκου Bulgari.

«Μπορεί κάποιοι να ψάχνουν ακόμα τον θησαυρό το Αλί Πασά, ο πραγματικός θησαυρός όμως είναι η τέχνη της αργυροχοΐας που μας άφησε ο Αλί Πασάς».

- Αθηνά Κολιονάσιου, Γιάννενα

Οι γονείς της ξεκίνησαν  από έναν φούρνο και σήμερα η κόρη έχει μια μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση μπακλαβά. Αυστραλία, Καναδάς, Ηνωμένες Πολιτείες, Βόρεια Ευρώπη. Σε κάποιες χώρες μάλιστα που δεν έχουν συνηθίσει την γεύση του βουτύρου στέλνουν μπακλαβά – λάιτ.

«Ο μπακλαβάς είναι  το γλυκό που έδιναν οι μάνες στους  γιους που έφευγαν για δουλειές στο εξωτερικό, γιατί άντεχε και δεν ήθελε ψυγείο. Το κουβαλούσαν στις τσάντες τους ένα χρόνο».

- Ευαγγελία Χρύση, Δωδώνη

Πρωταθλήτρια Ελλάδος  στην πάλη μέχρι πρόσφατα, δουλεύει τώρα στο εργοστάσιο της «Δωδώνης». Εκεί που καθημερινά φτάνει το γάλα 7.000 παραγωγών της Ηπείρου και εκεί που μετά από μερικούς μήνες ωρίμανσης παράγεται η διάσημη φέτα.

«Η γιαγιά μου τυροκομούσε. Θυμάμαι τις γεύσεις και τις  μυρωδιές από τα φτωχικά σπίτια του  χωριού. Η γυναίκα της Ηπείρου  έχει μάθει να παλεύει».

- Τασία Γκίνη, Νησί Ιωαννίνων

Η πρόεδρος των Ψαράδων  της Λίμνης των Ιωαννίνων μιλάει για τους θρύλους της κυρά –  Φροσύνης που θα ακούσει κανείς στο  Νησί. Με την παραδοσιακή βάρκα  που υπάρχει μόνο στην Λίμνη και  έχει δυο πλώρες – για να μπαίνει  και να βγαίνει εύκολα στους καλαμιώνες – ψαρεύει κάθε ξημέρωμα παρέα με τον άντρα της. Αυτή στο τιμόνι και ο άντρας στο κουπί.

«Κάποτε η Λίμνη είχε πολύ ψάρι. Λιγόστεψε μαζί με τους ανθρώπους  που έφυγαν σιγά σιγά από το Νησί. Τώρα με την κρίση όμως γυρνάνε  πίσω. Φτιάχνουν τα σπίτια των πατεράδων τους και επιστρέφουν».

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013, στις 24:00, στο MEGA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...