Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

H Λεμονίτσα Μεσογίτου είναι η «Μητέρα της Ζωής μας» για το 2013

Η κυρία Λεμονίτσα Μεσογίτου, είναι η «Μητέρα της Ζωής μας» για το 2013, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, από την Ελένη Μενεγάκη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ελένη».

Η κυρία Μεσογίτου, μετά τον θάνατο του 13χρονου γιου της το 1989, πήρε τη δύσκολη απόφαση να δωρίσει όλα του τα όργανα. Έγινε, έτσι, ο πρώτος δωρητής όλων των οργάνων στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ίδρυσε τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», σύνδεσμος που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1.800 μέλη.

Η ιστορία της Λεμονίτσας Μεσογίτου άγγιξε την πλειοψηφία των τηλεθεατών, οι οποίοι έκαναν την επιλογή τους μέσω τηλεφωνικής κλήσης, της ιστοσελίδας του θεσμού και του Alpha Mobile App. Η ανταπόκριση στη διαδικασία ανάδειξης της «Μητέρας της Ζωής μας» ήταν εντυπωσιακή, καταδεικνύοντας την απήχηση που έχει ο θεσμός αλλά και την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για την αναγνώριση σύγχρονων προτύπων αλληλεγγύης και προσφοράς.

Σχολιάζοντας  την τιμητική της διάκριση, η κα Μεσογίτου δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Alpha και την εκπομπή Ελένη για αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους και τηλεθεατές που με στήριξαν και στήριξαν στο πρόσωπό μου, βέβαια, τις ιδέες που πρεσβεύει ο Σύνδεσμός μας: Της αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων, της δωρεάς μυελού των οστών. Η δωροεπιταγή που έλαβα θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες τους Συνδέσμου “Κωστάκης Μεσογίτης”, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να υποστηρίζουμε τις ιδέες μας».

Για τη στήριξη  του έργου της, η «Μητέρα της Ζωής μας» θα λάβει μία δωροεπιταγή ύψους €10.000, προσφορά της Μαρινόπουλος Α.Ε., χορηγού του θεσμού. Αντίστοιχες δωροεπιταγές ύψους €500 θα λάβουν και οι υπόλοιπες υποψήφιες μητέρες.

Σημειώνεται ότι «Οι Μητέρες της ζωής μας», είναι μία πρωτοβουλία του Alpha που γεννήθηκε μέσα από τη θεματολογία της εκπομπής «Ελένη» για την ανάδειξη και αναγνώριση των μητέρων εκείνων που με τις πράξεις ή τη στάση τους επηρεάζουν έμπρακτα και με θετικό τρόπο τη ζωή άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στη διαδικασία ανάδειξης  σημειώθηκαν πάνω από 130.000 συμμετοχές. Η κυρία Μεσογίτου συγκέντρωσε 61.226 συμμετοχές.

Περισσότερες  πληροφορίες για το έργο της «Μητέρας της Ζωής μας» για το 2013 αλλά και για τις υπόλοιπες υποψήφιες μητέρες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.alphatv.gr/mothers.

Νέα παιδική σειρά στο STAR!

Συναρπαστική και εντυπωσιακή συνέχεια της αγαπημένης σειράς «Beyblade»!

Η νέα σειρά «BeyWheelz by Beyblade» αποτελείται από 13 επεισόδια, ιαπωνικής παραγωγής 2012 και παρόλο, που ανήκει στη μεγάλη οικoγένεια Beyblade, έχει τελείως διαφορετική πλοκή από το προηγούμενο Beyblade Metal Fury, που ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Ιουνίου. Αμέσως την επόμενη μέρα Κυριακή 23 Ιουνίου και κάθε Σαββατοκύριακο στις 11:30, θα προβάλλεται στο Star.

Οι χειριστές ονομάζονται πλέον Beywheelers ενώ οι ίδιες οι σβούρες στροβιλίζουν κάθετα και όχι παράλληλα με το έδαφος.

Η δράση ξετυλίγεται σε μία φουτουριστική πόλη, την «Destenction». Η «Destenction» είναι μια ειρηνική πόλη με φιλήσυχους κατοίκους, όπου οι μάχες μεταξύ των Beywheelers προωθούν πάντα την ευγενή άμιλλα και γίνονται κυρίως για λόγους εκμάθησης και εξάσκησης μεταξύ φίλων και συμμάχων.

Ο νέος μας ήρωας ονομάζεται Σο και χειρίζεται με τη σβούρα του ένα εξωπραγματικό πλάσμα, το “Soaring Wing Pegasus”.  Είναι επίσης ο παγκόσμιος BeyWheeler πρωταθλητής και μέλος της ομάδας Εστρέλα.

Όλα αυτά αλλάζουν όταν ο ήρωάς μας, Σο, καλείται να προστατέψει την πόλη του από την επικείμενη απειλή ενός εχθρικού στρατού Beywheelers, τους Ντομινέιτορς !
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"Με τα παντελόνια κάτω" -Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επεισόδιο

Μια νέα ελληνική σειρά, που τιτλοφορείται "Με τα παντελόνια κάτω" έκανε πρεμιέρα στις οθόνες μας.

Μία ιδιότυπη συγκατοίκηση, τρελαμένων από την κρίση ανθρώπων, σε ένα κάμπινγκ.

Άνθρωποι σαν κι εμάς, έχασαν τη δουλειά τους, άλλοι έχασαν την οικογένειά τους, σε άλλους κόψανε τη σύνταξη και έτσι όλοι αυτοί αναγκάστηκαν να βρεθούν μόνιμοι κάτοικοι σε ένα κάμπινγκ, που η ζωή είναι πιο οικονομική.

Μέσα σ’ αυτό το καινούργιο περιβάλλον οι ένοικοι κουβαλάνε ο καθένας την προσωπική του ιστορία και το παρελθόν του. Όμοιοι και διαφορετικοί παράλληλα, πρέπει να επιβιώσουν στο καινούργιο περιβάλλον. Έτσι δημιουργούνται νέες σχέσεις, νέες συγκρούσεις. Η κωμωδία συνυπάρχει με το δράμα και το αίσθημα, όπως και στην πραγματική ζωή.

Τα γεγονότα της ζωής ή απλώς τα μικρά γεγονότα που συμβαίνουν μέσα στο κάμπινγκ, αναστατώνουν τη ζωή των ηρώων και τους φέρνουν συχνά σε σύγκρουση μεταξύ τους. Όμως, όσο κι αν τσακώνονται, όσο κι αν κάποιοι είναι δύστροποι, ψεύτες ή και κακοί, στο τέλος βρίσκουν τον τρόπο να συμβιώσουν, να συνυπάρξουν, να βάλουν πλάτη στα δύσκολα και να τελειώσουν την ημέρα με ένα γλέντι, όπως στο τελευταίο εναπομείναν Γαλατικό χωριό.

Αν μπορούν να τα καταφέρουν όλοι αυτοί μαζί, γιατί όχι και εμείς;

Η σειρά θέλει να υπενθυμίσει ότι στους δύσκολους καιρούς η αλληλεγγύη και το χιούμορ, είναι το τελευταίο μας καταφύγιο.

Επεισόδιο 13

Η ξαφνική επίσκεψη ενός εφοριακού και ενός υπαλλήλου της πολεοδομίας αναστατώνουν το κάμπινγκ.

Οι παρατυπίες και οι παρανομίες θα επιφέρουν βαριά πρόστιμα για τον Σεραφείμ.

Το λουκέτο δεν είναι μακρυά.

Υπάρχει λύση;....

Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μηχαηλίδης (Αντώνης), Αριέττα Μουτούση (Λίλα), Πηνελόπη Πιτσούλη (Βάσω), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Γιώργος), Μάριος Αθανασίου (Άγγελος), Ιζαμπέλλα Κογεβίνα (Σάντρα), Φωτεινή Τσακίρη (Αλίκη), Ρένος Χαραλαμπίδης (Χρύσανθος), Νικολέτα Καρρά (Υβόνη), Μαρία Κωνσταντάκη (Νέλλη), Γιάννης Στεφόπουλος (Σεραφείμ), Πηνελόπη Πλάκα (Ειρήνη),  Φερνάν Ρομπλό (Ζαν Πιερ), Μαίρη Νέγρη (Νατάσσα), Αντρέας Λαμπρόπουλος (Τάκης), Χιν Γιου Φονγκ (Γιούκι), Θεοδώρα Παπά (Μαρία), Κατερίνα Παππά (Άννα) και ο Κώστας Βουτσάς (Κώστας)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος

Διασκευή σεναρίου: Βασίλης Σπηλιόπουλος, Άγγελος Χασάπογλου

Εκτέλεση παραγωγής: Άνωση Α.Ε".

Σκορδά-Λιάγκας: Συνεχίζουν μαζί στο «Πρωινό Mou»

Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό για το τι θα γίνει από την νέα σεζόν στο Πρωινό Mou, ειδικά για τον αν πρόκειται να συνεχίσει μαζί με την υπόλοιπη παρέα ο Γιώργος Λιάγκας.

Εκείνοι που έκαναν λόγο για τηλεοπτικό «διαζύγιο» του ζευγαριού, μάλλον διαψεύδονται, μιας και θα συνεχίσουμε να τους βλέπουμε μαζί στην εκπομπή.

Οι δυο τους θα συνεχίσουν κανονικά να λένε καλημέρα στους τηλεθεατές τους μιας και έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με το κανάλι και τους υπευθύνους και έχουν δοθεί οι κατάλληλες εγγυήσεις για την νέα σεζόν. Βάσει των όσων έχουν ειπωθεί, το «Πρωινό Mou» θα παραμείνει στην πρωινή ζώνη παρά τα όσα είχαν γραφτεί το τελευταίο διάστημα για πιθανή μετακίνησή του.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Φως στο Τούνελ: Βρέθηκαν 49 αγνοούμενοι και μπήκε τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων.

 
Η αγαπημένη  και πολυβραβευμένη εκπομπή αναζητήσεων  της ελληνικής τηλεόρασης, το Φως στο Τούνελ με την Αγγελική Νικολούλη, ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν στην τηλεόραση του Alpha αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η επίμονη έρευνα μπορεί να έχει αποτέλεσμα. 

 Η εκπομπή Φως στο Τούνελ με τη βοήθεια των εθελοντών τηλεθεατών, εντόπισε συνανθρώπους μας οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί επηρεασμένοι κυρίως από προβλήματα οικονομικά και υγείας. Στη διάρκεια της τηλεοπτικής σεζόν βρέθηκαν 49 αγνοούμενοι και μπήκε τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων.


Κατά τη διάρκεια του φετινού κύκλου, ιδιαίτερη  αίσθηση προκάλεσε η πρωτοφανής για τα ελληνικά εγκληματολογικά  χρονικά υπόθεση της απαγωγής του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου και η τροπή που πήρε μετά τα αποκαλυπτικά ευρήματα της εκπομπής. Η επιστημονική έρευνα στο αυτοκίνητο του θύματος, που οργάνωσε η εκπομπή και η οικογένεια του άτυχου νέου, οδήγησε την Αγγελική Νικολούλη να εντοπίσει τα στοιχεία που δεν είχαν βρεθεί εννέα μήνες από την Ελληνική Αστυνομία. Το αίμα του αγνοούμενου το οποίο οι δράστες είχαν πλύνει για να εξαφανίσουν τα ίχνη του, ανιχνεύτηκε με νέες τεχνικές στο πορτμπαγκάζ.


Παρόμοια ήταν και τα αποτελέσματα της μεθοδικής  έρευνας στην υπόθεση του αγνοούμενου Κώστα Κολιαβασίλη από το Μαρκόπουλο. Το κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκε κάτω από το κάθισμα του οδηγού στο αυτοκίνητο του, που είχε ερευνηθεί από τη Σήμανση και βρισκόταν επί δεκατέσσερις μήνες έξω από αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η σωστή εκτίμηση των στοιχείων μιας υπόθεσης και ο εντοπισμός πιθανών παραλείψεων των Αρχών, παίζουν σημαντικό ρόλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση της 52χρονης Νίτσας Ντολαπτσή. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε στα αζήτητα του νεκροτομείου Πειραιά από την πρώτη μέρα του χαμού της χωρίς κανείς να έχει ψάξει για την ταυτότητά της. Η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας,  που την είχε βρει και νεκρή.

Κατά τη διάρκεια της  φετινής τηλεοπτικής σεζόν υπήρξαν  κι άλλες υποθέσεις που προκάλεσαν την οργή των τηλεθεατών. Ο Ρέζο Μπουρτζαλιάνι εξαφανίστηκε από την περιοχή της Πατησίων και βρέθηκε να κρατείται, γιατί δεν είχε πάνω του στοιχεία ταυτότητας, στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, όπου είχε δηλωθεί και η εξαφάνισή του. Οι μόνοι που δεν το είχαν αντιληφθεί ήταν οι Αστυνομικοί. Σοκ προκάλεσε και η αναζήτηση ενός συνταξιούχου καμαρότου από τη Σαλαμίνα, που δεν είχε συγγενείς πρώτου βαθμού για να κινήσουν τη διαδικασία εντοπισμού του. Με την επιμονή της εκπομπής, οι αστυνομικοί άνοιξαν το σπίτι του για να βρεθεί τελικά μέσα σε αυτό νεκρός, δέκα μήνες μετά.



Η αποτελεσματικότητα των ερευνών της εκπομπής αποδεικνύεται ακόμη και στις ολιγόλεπτες ανακοινώσεις υποθέσεων αγνοουμένων. Παράδειγμα η 17χρονη Γ. Γ. που επέστρεψε σπίτι της μετά τη συγκινητική έκκληση του αδελφού της στην εκπομπή αλλά και της Αγγελικής Νικολούλη.

Οι τηλεθεατές έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, καθώς δηλώνουν πάντα πρόθυμοι και συμμετέχουν εθελοντικά στις έρευνες. Η εκπομπή από την πρώτη μέρα της προβολής της προάγει τον εθελοντισμό, αφού η ενεργή συμμετοχή όλων μας αποδεικνύεται όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα η 77χρονη Κρυστάλλω Γιαννοπούλου, που είχε χαθεί από το Πολυδένδρι Ημαθίας. Εθελοντές διασώστες της "Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης" και της ομάδας "Έλληνες Διασώστες", κινήθηκαν έγκαιρα και τέσσερις μέρες, μετά τη βρήκαν εξαντλημένη σε ένα δάσος.

Το Φως στο Τούνελ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που αποτυπώθηκε και στην τηλεθέαση της εκπομπής. Συγκεκριμένα στο δυναμικό κοινό ηλικίας 15-44 η εκπομπή είχε μερίδιο τηλεθέασης 22,5% ενώ στο γενικό σύνολο σημείωσε 27,9%. Το Φως στο Τούνελ παρουσίασε σταθερότητα στην απόδοσή του κάθε εβδομάδα, δημιουργώντας ένα πιστό φανατικό κοινό.

Η εκπομπή Φως στο Τούνελ ξανά στους δέκτες σας με το νέο πρόγραμμα του Αlpha το φθινόπωρο.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

«60’ Ελλάδα» σε Ελαφόνησο, Κύθηρα και Αντικύθηρα

 
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν το οδοιπορικό τους, με έκτο σταθμό την Ελαφόνησο, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. 

Με ορμητήριο την περιοχή της Νεάπολης και των Βατίκων, η κάμερα της εκπομπής  καταγράφει τη ζωή στα νησιά του Μυρτώου Πελάγους: οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η μοναξιά του χειμώνα αλλά και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


Κύθηρα:

Οι ομορφιές του νησιού: το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, οι Καταρράκτες της Φόνισσας, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα. Αλλά και τα προβλήματά του: το νέο Νοσοκομείο του νησιού παραμένει κλειστό λόγω γραφειοκρατίας. Οι εργασίες περάτωσης του έργου ολοκληρώθηκαν πριν από 4 χρόνια, ωστόσο οι υπηρεσίες Υγείας παρέχονται στις παλιές ετοιμόρροπες εγκαταστάσεις.


Νέοι άνθρωποι που επέστρεψαν στο νησί, λόγω κρίσης, μοιράζονται μαζί μας τις ανησυχίες και τα όνειρά τους. Μιλούν για την απόφασή τους να αλλάξουν τρόπο ζωής, αλλά και για την απρόσμενα ευχάριστη προσαρμογή τους σε μια καθημερινότητα διαφορετική από αυτή των αστικών κέντρων. Από τα πρόσωπα των Κυθήρων που ξεχωρίζουν είναι ο επί 35 συναπτά έτη γιατρός παθολόγος του νησιού, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερέας ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στους συμπολίτες του. Ξεχωριστή είναι και η ιστορία ενός μπάρμαν που επέλεξε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να δημιουργήσει οικογένεια στο νησί. Εδώ και 6 χρόνια έχει μετατρέψει τον χώρο του σε κέντρο πολιτιστικών δρώμενων.

Αντικύθηρα:

Το νησί των 25 κατοίκων. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις μικρές και μεγάλες ιστορίες τους. Από τα καλύτερα πλάνα το χαμόγελο των δύο μοναδικών παιδιών του νησιού. Τη δική του ιστορία διηγείται και ο αστυνομικός των Αντικυθήρων που έχει ξεχάσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, πότε καταχώρησε στο βιβλίο αστυνομικών συμβάντων το τελευταίο περιστατικό. Η θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων όμως έχει και τους… θησαυρούς της. Η εκπομπή πηγαίνει για επιτόπια λήψη στο σημείο ανεύρεσης του αρχαίου ναυαγίου των Αντικυθήρων και κάνει εκτενή αναφορά στα σημαντικά ευρήματα.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Ετοιμάζει δική της εκπομπή

Ο κύβος ερρίφθη στον Alpha.

To πολυσυζητημένο καλοκαιρινό μαγκαζίνο του σταθμού θα βγει στον αέρα από τις 3:30 το μεσημέρι και θα έχει δίωρη διάρκεια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά.

Τα ηνία θα αναλάβει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...