Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ψάρια – σφουγγάρια – δυναμίτες Ένα ρεπορτάζ στην θάλασσα, στον βυθό και στην στεριά


Το δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικής έρευνας  την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στις 23.50, στο MEGA


Ποια μυστικά κρύβουν οι θάλασσες μας; Γιατί οι σφουγγαράδες στην Κάλυμνο συνεχίζουν τις βουτιές; Τι δικαιολογίες έχει αυτός που ψαρεύει με δυναμίτες; Οι Αθηναίοι τι ψάρια τρώνε; Είναι υγιεινά τα ψάρια των ιχθυοτροφείων; Ποιος σκοτώνει τα μωρά του ξιφία; Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει πολλά δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να καταστρέψουμε τα παλιά καΐκια; Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να ψαρέψουν τόνο και οι Ιταλοί μπορούν; Γιατί οι ψαράδες της Καλύμνου δεν θέλουν να ψαρεύουν τον Μάιο; Ως πότε οι ανεμότρατες θα θερίζουν τον βυθό των θαλασσών;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι κάμερες της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» ταξίδεψαν στους ψαρότοπους ανοιχτά της Αττικής,  αλλά και στην Κάλυμνο, το νησί του σφουγγαράδων, με τα 658 καΐκια της, τον μεγαλύτερο δηλαδή αλιευτικό στόλο παράκτιας αλιείας στη Μεσόγειο.

Στην εκπομπή, μεταξύ άλλων, μιλούν:

Ο Νικόλας Κατσίλης που από μικρός ήθελα να γίνει μόνο ψαράς και τίποτε άλλο.  Σήμερα ο 20χρονος ψαράς ταξιδεύει με τα ξιφιάδικα και γυρνάει σπίτι του κάθε 30-40 μέρες. Η κοπέλα του η Ειρήνη όμως, ξέρει ότι αυτή είναι η μοίρα των γυναικών σε τούτο το νησί και δεν διαμαρτύρεται.
Ο Νικόλας Πεταλάς, ιχθυοκαλλιεργητής που ήταν  μετανάστης στην Αυστραλία, έβγαλε λεφτά και ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει ένα από τα πιο σύγχρονα ιχθυοτροφεία. Απαντάει σε όλα τα απαγορευμένα ερωτήματα σε σχέση με τα ψάρια ιχθυοτροφείου - τα ψάρια του είναι ανάρπαστα στο εξωτερικό. Θέλει να φύγει και να γυρίσει πίσω στην Αυστραλία, την «ωραία πατρίδα» όπως την ονομάζει, γιατί η Ελλάδα δεν είναι χώρα για καθαρές επιχειρήσεις.
Ο Χρήστος Χιώτης ο ψαράς από την Αίγινα που περιμένει τις μπουλντόζες για να του καταστρέψουν το καΐκι. Ο «Γιάννος» του θα γίνει συντρίμμια  κι αυτός θα πάρει 90.000 ευρώ από την ΕΕ που επιδοτεί την απόσυρση και την καταστροφή των παλιών καϊκιών της Ευρώπης.
Η Μαρία Δαμανάκη Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια σε θέματα θαλασσών και αλιείας – η οποία θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από τις μαρτυρίες των ψαράδων αλλά και το ρεπορτάζ των «Πρωταγωνιστών».

Αποστολή: Βελίκα Καραβάλτσιου

Ρεπορτάζ:  Άντρη Κωνσταντίνου – Λεωνίδας Σάββας
Συντονισμός: Λίνα Παπαδάκη
Κάμερα: Γιώργος Πετράκης – Μαρία  Μαράκη
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, στις 23.50, το Β’ Μέρος, στο MEGA

Έτσι Απλά: Αλλάζουμε την καθημερινότητά μας δημιουργικά


Έτσι Απλά μπορείς και εσύ να δημιουργήσεις. Με όλο το κέφι και τη φαντασία σου, με λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου, και ελάχιστα χρήματα.

Τέσσερις νέες και δυναμικές γυναίκες, η Κέλλυ Καρυπίδη, installation artist, η Ιωάννα Κουτσιουμάρη, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και οι αρχιτέκτονες Αγγελική Παλαμίδη και Νατάσα Σκρινή, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία τους, αποδεικνύουν ότι η δημιουργικότητα δεν απαιτεί πολύ χρόνο ή χρήμα, ούτε ιδιαίτερες δεξιότητες, κάνοντας τις επισκευές, τις κατασκευές και τις μετατροπές διασκέδαση. Οι συμβουλές τους εμπνέουν, λύνουν τα χέρια και βοηθούν να αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τις υποχρεώσεις στο σπίτι. Μαζί τους, αξιοποιούμε τα παλιά αντικείμενα ως πρώτη ύλη, οργανώνουμε τους χώρους, τον κήπο αλλά και τις σημαντικές εκδηλώσεις της ζωής μας δημιουργικά, βάζοντας τη δική μας προσωπική σφραγίδα. Ακόμη, η μαγειρική γίνεται έξυπνη και οικονομική με τη βοήθεια της Αρετής Μουλακάκη. Και όταν ξεκινήσουμε να δημιουργούμε, η αυτοπεποίθηση και η ικανοποίηση της δικής μας δημιουργίας θα φέρει μόνο χαμόγελα, Έτσι Απλά.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου, παίρνουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνουμε πιο όμορφη και εύκολη την καθημερινότητά μας. Πώς ένα κηροπήγιο από πλαστικούς σωλήνες και μια καρέκλα ντυμένη στα ασπρόμαυρα δημιουργούν ένα ασυναγώνιστο ντουέτο και δίνουν ζωντάνια σε ένα συμβατικό εσωτερικό χώρο; Με ποιο τρόπο μπορούμε να απαλλαγούμε από το παλιό χρώμα που έχουν τα πλακάκια στο μπάνιο μας χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα; Ακόμη, μαθαίνουμε πώς να αξιοποιήσουμε μια παλιά ξύλινη καρέκλα μετατρέποντάς τη σε κρεμάστρα. Τέλος, η Αρετή Μουλακάκη μαγειρεύει ένα ιδιαίτερο νηστίσιμο πιάτο, μύδια φρικασέ με κους κους.

Έτσι  Απλά, αλλάζουμε την καθημερινότητά μας δημιουργικά, κάθε Κυριακή στις 15:15, στον Alpha.



Enhanced by Zemanta

Alpha Δημοσκόπηση: Τι θα ψήφιζαμε εάν είχαμε σήμερα εκλογές;


Σε μία κρίσιμη κοινωνική  και πολιτική συγκυρία για τη χώρα, ο Alpha βρίσκεται σε διάλογο με την κοινωνία μέσα από τη μηνιαία, ενημερωτική εκπομπή Alpha Δημοσκόπηση, με την Κάτια Μακρή.

Την Τρίτη, 19 Μαρτίου, η εκπομπή θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας του Alpha και της Marc για την άποψη των πολιτών αναφορικά με τη διαφθορά και τα αποτελέσματα της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Οι πολίτες  παίρνουν θέση: Τι λένε για την καταιγιστική μορφή των αποκαλύψεων για τη   διαφθορά; Πώς βλέπουν τις καταδίκες πολιτικών και τις δημεύσεις των περιουσιακών τους στοιχείων;

Οι πολίτες απαντούν σε καίρια ερωτήματα: Δίνουν ακόμη φακελάκι; Ποιος είναι ο «τιμοκατάλογος» της διαφθοράς; Προχωρούν σε καταγγελίες; Θεωρούν επαρκείς τους ελέγχους από τα αρμόδια όργανα; Είναι ικανοποιημένοι από τις ποινές και τον χρόνο ανταπόκρισης της Πολιτείας;

Επίσης, πώς κρίνουν τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα; Πώς βλέπουν τη φορολογία στα ακίνητα και τις ρυθμίσεις των χρεών σε εφορία και ταμεία; Τι πιστεύουν για τους διακανονισμούς για τα κόκκινα δάνεια και τη μείωση των θέσεων στο Δημόσιο;

Τέλος, πώς αξιολογούν την κυβέρνηση; Ποια είναι η γνώμη τους για την αντιπολίτευση; Ποιους πολιτικούς αρχηγούς εμπιστεύονται; Τι θα ψήφιζαν εάν είχαμε σήμερα εκλογές;

Στο στούντιο της  εκπομπής μαζί με την Κάτια Μακρή, ο Θωμάς Γεράκης, Διευθύνων Σύμβουλος  της Marc, αναλύει τα αποτελέσματα της έρευνας. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σχολιάζουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής της ΝΔ, ο Νίκος Παππάς, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η Σώτη Τριανταφύλλου, ιστορικός – συγγραφέας και ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος.

Alpha Δημοσκόπηση, η κοινή γνώμη αποκτά δύναμη στον Alpha!

Νέα εκπομπή για τον Αντώνη Κανάκη

Ντοκιμαντέρ για την Αφρική ετοιμάζει ο Αντώνης Κανάκης, κάτι που σημαίνει ότι αναλαμβάνει μία νέα εκπομπή, η οποία βέβαια δεν θα έχει καμία σχέση με το «Ράδιο Αρβύλα».

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που θα προβάλλει ο ΑΝΤ1 στα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τη real. Ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» συμμετείχε πριν από μερικούς μήνες σε αποστολή της Action Aid σε χώρες της Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, που διήρκεσε μια εβδομάδα, είχε την ευκαιρία να καταγράψει στην κάμερα τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε υποβαθμισμένες περιοχές της «μαύρης ηπείρου».

Το υλικό που συγκεντρώθηκε βρίσκεται στο τελικό στάδιο του μοντάζ και θα προβληθεί με τη μορφή ντοκιμαντέρ που θα έχει τον τίτλο Immersion.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το "Πάμε Πακέτο" νίκησε ποδόσφαιρο, Master Chef, και ελληνική ταινία


Το νέο επεισόδιο του Πάμε Πακέτο, ο ημιτελικός του Master Chef, ο ποδοσφαιρικός αγώνας Τσελσι - Στεαουα και η ελληνική ταινία Νήσος, αναμετρήθηκαν στη ζώνη prime time της Πέμπτης.
Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Βίκυ Χατζηβασιλείου με 26,1% στο γενικό σύνολο. 

Ο ημιτελικός του Master Chef 2 δεν είχε την αναμενόμενη πορεία, καθώς έλαβε 24,9%, ενώ ακολούθησε η κωμική ταινία Νήσος με 14,9%.

Τέλος, ο αγώνας του Europa League δεν είχε τη δέουσα αναπόκριση καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 14,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη θέση του top 10, βρέθηκε η απογευματινή σειρά του Mega, «Kλεμμένα όνειρα» με 42,3%

Αλ Τσαντίρι Νιουζ After στο YouTube μετά το... Αλ Τσαντίρι Νιουζ


Αλ Τσαντίρι Νιουζ την Τρίτη, 19 Μαρτίου, στις 21:00 και Αλ Τσαντίρι Νιουζ After στις 23:00 μόνο διαδικτυακά στο ανανεωμένο επίσημο κανάλι του Αlpha στο YouTube.

Ο μοναδικός  σατιρικός λόγος του Λάκη, τα ανατρεπτικά  βίντεο, τα σκετς εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, θα φωνάξουν για άλλη μια φορά τις σκέψεις μας. Ο Λάκης Λαζόπουλος θα είναι κοντά μας αυτή την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 21:00 για να γίνει και πάλι της… Τρίτης μέχρι την Τετάρτη.

Ο Λάκης Λαζόπουλος θα σερφάρει και αυτή την Τρίτη από τις 23:00 στους υπολογιστές μας μεσα από το ανανεωμένο κανάλι του Αlpha στο YouTube δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε χρήστη του ίντερνετ να γίνει μέλος της παρέας του. Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ Αfter, έχει ως στόχο να ενισχύσει τον διάλογο με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τους νέους, και να αναδείξει τη δυνατή σχέση αλληλεπίδρασης της τηλεόρασης και του διαδικτύου.

Το Αλ Τσαντίρι Νιουζ After θα προβληθεί αποκλειστικά μέσω live streaming στην ιστοσελίδα

   www.youtube.com/AlphaTVGreece.

ΒΙΝΤΕΟ- "Με τα παντελόνια κάτω"

Στην εκπομπή "Πρωινό Mou" προβλήθηκε ένα απόσπασμα από το σίριαλ "Με τα πανελόνια κάτω" που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 22:30.

Πρόκειται για το νέο σίριαλ του Mega που πρωταγωνιστούν ο Κώστας Βουτσάς, ο Ιεροκλής Μηχαηλίδης, η Αριέττα Μουτούση, η Πηνελόπη Πιτσούλη, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Μάριος Αθανασίου, η Ιζαμπέλλα Κογεβίνα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Νικολέτα Καρρά και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.

Δείτε το βίντεο από το "Πρωινό Mou":

Το "Έχει γούστο" παραμένει Κυριακή;


Δημοσιεύματα ανέφεραν πριν από λίγο καιρό, ότι η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά "έχει γούστο" θα μετατρεπόταν από εβδομαδιαία σε καθημερινή. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι άλλαξε.

Διαβάσαμε: " Απομακρύνεται το ενδεχόμενο επιστροφής της Μπήλιως Τσουκαλά στο καθημερινό πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης. Οι καθυστερήσεις στο θέμα των συμβασιούχων οδηγούν την διοίκηση να κάνει εναλλακτικές σκέψεις για την απογευματινή ζώνη 16:00 - 18:00".



Πηγή: Η Αξία

Μήνυσαν τον "Σουλεϊμάν"


Η τουρκική σειρά " Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και στην Τουρκία.

Διαβάσαμε: " Αναρμόδια να εξετάσει τη μηνυτήρια αναφορά δύο πολιτών για προσβολή της τουρκικής ιστορίας, που κατατέθηκε κατά των συντελεστών της σειράς "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής", δήλωσε η Εισαγγελεία της Κωνσταντινούπολης, η οποία έκρινε ότι το υποκείμενο προσβολής μπορεί να γίνει κάποιος που βρίσκεται εν ζωή, ενώ για τους νεκρούς το δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη έχουν μόνο οι συγγενείς του θιγόμενου ώς το β΄βαθμό.

Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ακόμη ότι πρόκειται για σειρά το σενάριο της οποίας εμπνέεται μεν από τα γεγονότα της εποχής, στηρίζεται, όμως, σε μυθοπλασία. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο Τούρκοι πολίτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά των σκηνοθετών της σειράς Γιαγμούρ και Ντορούλ Ταϊλάν και των πρωταγωνιστών Χαλίντ Εργκέντς και Μεριέμ Ουζερλί.

Οι δύο μηνυτές ζητούσαν την απαγόρευση της τηλεοπτικής μετάδοσης του σίριαλ και τη δίωξη των συντελεστών, επιεδή όπως υποστήριζαν σπιλώνει τον Οθωμανό σουλτάνο, παρουσιάζει τα γεγονότα της εποχής με ψευδή στοιχεία και προσβάλλει ιστορικές αξίες της Τουρκίας".



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Η Tσιμτσιλή αποχωρεί από το "Fthis"


H Σταματίνα Τσιμτσιλή σε λίγους μήνες θα κρατά στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να παρουσιάζει την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 "FthisTV". Η αποχώρησή της αναμένεται τέλη Απριλίου. 

Διαβάσαμε: " Τέλος Απριλίου θα αποχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωινό του ΑΝΤ1 η Σταματίνα Τσιμτσιλή για να γεννήσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν θα αντικατασταθεί ή αν θα ολοκληρωθεί πρόωρα η εκπομπή, ωστόσο από τη νέα σεζόν αναμένεται να είναι απο τα ισχυρά χαρτιά του καναλιού".



Πηγή: Η Αξία

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Style & Action! με την Έρση Πατακιά

Aπό αυτή την Παρασκευή και κάθε Παρασκευή στις 21:00 έρχεται στη συχνότητα του Action 24 η νέα εκπομπή Style & Action! 

Η Έρση Πατακιά παρουσιάζει όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλητικού lifestyle, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Καλεσμένος της ο διεθνής πολίστας, Γιώργος Αφρουδάκης.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η Formula 1 απο φέτος στην ΕΡΤ

Cars wind through the infield section of the I...
 (Photo credit: Wikipedia)
Η ΕΡΤ θα μεταδίδει για τα επόμενα δύο χρόνια το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

Η Formula 1 επιστρέφει στην ΕΡΤ, που απέκτησε τα δικαιώματα μετάδοσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την επίτευξη της οριστικής συμφωνίας. Έτσι οι Έλληνες τηλεθεατές που αγαπούν το σπορ θα μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες σε ελεύθερη συχνότητα.

Θυμίζουμε πως τα δικαιώματα προβολής όλων των δοκιμών και των αγώνων έχει ο OTE TV.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Sold out»: Η Πρεμιέρα του Γιώργου Παπαδάκη με την Άννα Βίσση και τους Δαίμονες της!‏


Έτοιμο είναι το πρώτο επεισόδιο του νέου βραδινού talk show του Γιώργου Παπαδάκη με τίτλο «Sold out» με βασική καλεσμένη την Άννα Βίσση και το καστ από τους θεατρικούς "Δαίμονες".

Τα γυρίσματα έγιναν την περασμένη Τετάρτη σε πολύ καλό κλίμα καθώς και ο παρουσιαστής και η καλεσμένη του, είχαν πολλά κέφια. Στην πρώτη εκπομπή, "Sold Out" η Αννα Βίσση σε μια εκ βαθέων συζήτηση, όπως αναφέρει το www.vipnews.gr.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, μέσα από πλούσιο υλικό αρχείου, δίνει τη χαρά στους τηλεθεατές να παρακολουθήσουν μοναδικά στιγμιότυπα από τη ζωή της αγαπημένης σταρ. Όπως, το συγκινητικό video με την Αννα Βίσση να ερμηνεύει το all time classic "Δώδεκα", σε διάφορες φάσεις της ζωής της, ξεκινώντας από το χθες και φτάνοντας στο σήμερα.

Ταξιδεύοντας στο παρελθόν, να θυμηθούν οι τηλεθεατές τις σημαντικές στιγμές της, όπως πλάνα από τη ζωή της με τον Νίκο Καρβέλα και τις κοινές τους εμφανίσεις κατά τη διάρκεια των 90s. Να ακούσουν δηλώσεις που είχαν κάνει για εκείνη σπουδαίοι celebrities από διάφορους χώρους. Να δουν την μεγάλη σταρ να συγκινείται παρακολουθώντας ένα video με την κόρη της Σοφία να τραγουδάει σε μικρή ηλικία το "Ακόμα μια φορά", αλλά και να μάθουν τα μελλοντικά της σχέδια. Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα της παράστασης "Δαίμονες", η Αννα Βίσση, μαζί με τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτη Πετράκη και Νικόλαο Καραγκιαούρη, μιλούν για τη σύγχρονη version της εντυπωσιακής rock όπερας. Μετά από 22 χρόνια οι "Δαίμονες" έρχονται στην οθόνη των τηλεθεατών με πλάνα από την αναβίωση του έργου, αλλά και video με πρωτογενές υλικό από την πρώτη του εκτέλεση το 1991. Επίσης, η Αννα Βίσση μαζί με ολόκληρο τον θίασο ερμηνεύουν στο πλατό μουσικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Φίλοι από τα παλιά, αλλά και νέοι βρίσκονται σε ένα ζεστό περιβάλλον που προδιαθέτει για μια χαλαρή και ευχάριστη συζήτηση. Ο Γιώργος Παπαδάκης προσφέρει ένα "Sold Out" ταξίδι στον χρόνο και προσκαλεί τους τηλεθεατές από το Σάββατο 16 Μαρτίου, να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της πιο όμορφης τηλεοπτικής παρέας του ΑΝΤ1.

Πρεμιέρα, Σάββατο 16 Μαρτίου στις 21.00 το βράδυ από τον ΑΝΤ1.

Enhanced by Zemanta

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Φιλί ζωής στο "Αμάρτημα της μητρός μου"!


Και μετά σου λένε ότι δεν γίνονται θαύματα! Να που το θαύμα για το "Αμάρτημα της μητρός μου" έγινε ή τουλάχιστον απ ΄ότι μαθαίνω, βρίσκεται...καθ ΄οδόν! Με άλλα λόγια;  Ο ΑΝΤ1 και η εταιρία παραγωγής είναι πολυ κοντά στο να βρεθεί η χρυσή τομή, για να μπορέσουν να γυριστούν τα τελευταία πέντε επεισόδια της σειράς.

Τα γυρίσματα του "Αμαρτήματος" πάγωσαν πριν από τρεις μήνες λόγω τι άλλο; Λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας παραγωγής που είχε αναλάβει την νέα αυτή δουλειά του Αλέξανδρου Ρήγα και η οποία κινδύνευσε να γνωρίσει το ίδιο άδοξο τέλος των "Βασιλιάδων".

Ομως, μετά από παρέμβαση των υπευθύνων του ΑΝΤ1, η λύση στο πρόβλημα βρέθηκε. Απ ΄ότι όλα δείχνουν ,λοιπόν, το κανάλι του Αμαρουσίου θα αναλάβει το κόστος των τελευταίων πέντε επεισοδίων, τα οποία θα γυριστούν πια ως εσωτερική παραγωγή του ΑΝΤ1.

Αυτές τις ημέρες ,λοιπόν, γίνονται οι τελευταίες συζητήσεις ανάμεσα στο κανάλι, στην εταιρία παραγωγής και στους συντελεστές, έτσι ώστε από την επόμενη εβδομάδα αν είναι εφικτό να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, μιας και ο στόχος των Αντεννικών είναι, η σειρά να βρίσκεται ξανά στον αέρα στις αρχές Απριλίου. Μακάρι...

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

«Δεν έχουμε εξοφληθεί από το Νησί», αποκαλύπτει γνωστός ηθοποιός!


Παρότι το «Νησί» ήταν μία από τις πιο πετυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και σημείωσε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες μεταξύ της παραγωγής και των πρωταγωνιστών.

Αυτός δήλωσε ο ηθοποιός, Νίκος Ορφανός, στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μες στην καλή χαρά», προκαλώντας την εύλογη απορία όλων με δεδομένο ότι η σειρά έχει ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.

«Είναι μια κακή συγκυρία, αλλά εντάξει έχει πάρει το δρόμο της αυτή η κατάσταση. Εξοφλείται σιγά, σιγά. Και όχι μόνο με εμάς αλλά και με άλλους ηθοποιούς, από τις άλλες δουλειές. Η πτώση της διαφημιστικής αγοράς συμπαρέσυρε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Δεν είμαστε οι μόνοι απλήρωτοι».

Τάκης Ζαχαράτος: Θα είναι ο παρουσιαστής του νέου σόου του ΑΝΤ1;

Στον πυρετό της προετοιμασίας και της αναζήτησης παρουσιαστή και κριτικής επιτροπής, βρίσκονται οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 για το καινούριο σόου "Your face looks familiar" . 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Real life, στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε ήδη το όνομα του Τάκη Ζαχαράτου, ο οποίος για πολλούς φαντάζει ο ιδανικός παρουσιαστής για το συγκεκριμένη κόνσεπτ του σόου.

Παράλληλα, προχωρά ο σχεδιασμός της στελέχωσης της κριτικής επιτροπής για την οποία επικρατέστερα είναι τα ονόματα της Ματθίλδης Μαγγίρα και της Μπέσυς Μάλφα.

Τα τουρκικά σίριαλ στο στόχαστρο του ΕΣΡ


Είναι γεγονός ότι τα τουρκικά σίριαλ καταλαμβάνουν αρκετό χρόνο του τηλεοπτικού προγράμματος. Αυτό, φαίνεται, ότι άρχισε να απασχολεί το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Διαβάσαμε:

«Στο στόχαστρο του ΕΣΡ έχουν μπει οι τουρκικές σειρές που προβάλλουν κατά κόρον τα ιδιωτικά κανάλια, αλλάζοντας δραματικά το συσχετισμό μεταξύ ευρωπαϊκών παραγωγών και ξενόγλωσσων εκπομπών από τρίτες, μη κοινοτικές, χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου εξετάζει σε ποιο βαθμό εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή οδηγία 97/36/ΕΚ που ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ. 100/2000 και προβλέπει ότι «οι τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται να μεταδίδουν ευρωπαϊκά έργα σε ποσοστό τουλάχιστον 51% επί του συνολικού χρόνου των μεταδιδόμενων από αυτούς προγραμμάτων».

Στον υπολογισμό του συνολικού χρόνου μετάδοσης δεν περιλαμβάνεται ο χρόνος που αφιερώνεται σε ειδήσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, τηλεοπτικά παιχνίδια, τηλεπώληση, καθώς και σε υπερωρίες τηλεκειμενογραφίας, ενώ επιβάλλεται και υποχρέωση προμήθειας προγράμματος από ανεξάρτητους παραγωγούς, τουλάχιστον σε ποσοστό 10% του προγράμματος κάθε καναλιού».


Πηγή: Τύπος της Κυριακής

ΕΡΤ: Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου


Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη της ερευνήτριας της ελληνικής δημοτικής μουσικής Δόμνας Σαμίου (10 Μαρτίου 2012),  ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της σειράς εκπομπών με τον Γιάννη Έξαρχο «ΒΑΘΟΣ ΠΕΔΙΟΥ», παραγωγής 1995.

Στην εκπομπή, η Δόμνα Σαμίου μιλάει για τη σχέση της με την παραδοσιακή μουσική, ήδη από τα παιδικά χρόνια της, στον προσφυγικό συνοικισμό της Καισαριανής που μεγάλωσε. Περιγράφει τις επιρροές που δέχθηκε από τον Μικρασιατικό πολιτισμό, από το οικογενειακό της περιβάλλον και από τη βυζαντινή μουσική. Εξηγεί τους λόγους που αφοσιώθηκε στη μουσική και αναφέρεται στη γνωριμία της-σταθμό με τον δάσκαλό της Σίμωνα Καρά. Αναλύει τις καταβολές και τα αίτια γέννησης των δημοτικών τραγουδιών, συνυφασμένα με συγκεκριμένες ιστορικοκοινωνικές συνθήκες, ενώ συγκρίνει τη διαδικασία δημιουργίας τους με τις σύγχρονες τάσεις και την αστικοποίηση, που δεν επιτρέπουν την παραγωγή τους. Αναφέρεται στη στροφή των νέων στην παραδοσιακή μουσική τα τελευταία χρόνια, γεγονός που η ίδια αποδίδει στην επιθυμία για επιστροφή στις ρίζες.

Ακόμα, η Δόμνα Σαμίου μιλά για τις σχέσεις Δύσης-Ανατολής, για τα λαϊκά μουσικά όργανα και εξηγεί την απήχηση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, με αφορμή τις περιοδείες της. Αναφέρεται στη συνεργασία της με τον Διονύση Σαββόπουλο το 1971, στη μπουάτ «Ροντέο» στην Πλάκα και στον τρόπο προβολής της δημοτικής μουσικής κατά την περίοδο της Δικτατορίας.

Επιστρέφει το “Κόκκινο δωμάτιο”;

Την επαναφορά του "Κόκκινου δωματίου" στη μικρή οθόνη μαζί με την Βασιλική Ανδρίτσου, σκέφτεται σοβαρά ο Αλέξανδρος Ρήγας. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Tv Ζάπινγκ, εδώ και καιρό είχε πέσει στο τραπέζι των συσκέψεων του Mega η σκέψη να επανέλθει η επιτυχημένη κωμική σειρά του πολυμήχανου σεναριογράφου-σκηνοθέτη, αλλά προσφάτως αναθερμάνθηκε η κουβέντα με τον Πέτρο Μπούτο, διευθυντή προγράμματος του Mega, που του ζήτησε να γράψει νέα δυνατά επεισόδια για τη σειρά που  αγαπήθηκε ιδιαίτερα. Οι τελικές αποφάσεις  "κλείνονται" αυτές τις μέρες.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...