Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο δεύτερος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Without a Trace» του Star - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο δεύτερος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Without a Trace»  θα συναρπάσει τους τηλεθεατές του Star  στη ζώνη prime time, καθημερινά στις 21:00. Πρόκειται για αστυνομική – δραματική σειρά αμερικανικής παραγωγής 2003 - 2004, που θα ολοκληρωθεί σε 24 επεισόδια. (2ος κύκλος)

Όποιον ντετέκτιβ και  αν ρωτήσεις θα σου πει ότι οι έρευνες για χαμένη ιδιοκτησία ή  για έναν θάνατο είναι εύκολες  υποθέσεις σε σύγκριση με  την  ανεύρεση ενός αγνοούμενου προσώπου. Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη υπάρχει  μία ειδική ομάδα του FBI, που ασχολείται αποκλειστικά με τέτοιες υποθέσεις. Ο δυναμικός ντετέκτιβ Τζακ Μαλόουν μαζί με την ομάδα του αγωνίζεται ενάντια στον χρόνο, αφού για τις Αρχές, εφόσον περάσουν 72 ώρες μετά την εξαφάνιση του θύματος οι πιθανότητες για την ανεύρεσή του είναι μηδαμινές. Η ανάλυση των στοιχείων μετά από μία απαγωγή ή εξαφάνιση, απαιτεί: ιδιαίτερες ικανότητες, τελευταία μέσα τεχνολογίας αλλά και τη βοήθεια εξειδικευμένων ψυχολόγων. Καταλυτικός παράγοντας για τη διαλεύκανση των ανεξήγητων υποθέσεων είναι η εμπειρία, που έχουν αποκτήσει με τον χρόνο τα μέλη της ομάδας. Σε κάθε επεισόδιο πέρα από την υπόθεση, που προσπαθεί η ομάδα να εξιχνιάσει, αποκαλύπτεται και ένα κεφάλαιο ζωής από το παρελθόν αλλά και τον χαρακτήρα των ντετέκτιβ.

Στον 2ο κύκλο της σειράς,  καθώς η ομάδα συνεχίζει να εντοπίζει αγνοούμενους, ο Τζακ και η σύζυγός του οδηγούνται στο διαζύγιο.  Εκείνος πρέπει να συνεχίσει να φροντίζει τον πατέρα του, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Επίσης μαθαίνουμε πράγματα από το παρελθόν κάποιων μελών της ομάδας, όπως οι δραματικές ιστορίες του Μάρτιν, που ουσιαστικά μεγάλωσε με τους θείους του, και του Ντάνι, που είναι ορφανός και ο αδελφός του είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας.

Ο Μάρτιν πυροβολεί θανάσιμα έναν σωματέμπορο παιδιών και τόσο ο ίδιος όσο και η Βίβιαν πρέπει να αποσιωπήσουν το γεγονός, προκειμένου να παραμείνουν στην υπηρεσία.

Ο Τζακ κάνει μια τελευταία προσπάθεια να σώσει τον γάμο του μετακομίζοντας στο Σικάγο με την οικογένειά του, παραχωρώντας έτσι στη Βίβιαν την πολυαναμενόμενη προαγωγή, που ονειρευόταν.   Παρόλες τις καλές προθέσεις του Τζακ, την τελευταία στιγμή η σύζυγός του τον εγκαταλείπει…

Η σειρά έχει κερδίσει τα εξής βραβεία:
2003: Emmy ως «Καλύτερη Σκηνοθεσία σε τηλεοπτική σειρά»

Emmy ως «Καλύτερη  Γκεστ εμφάνιση σε δραματική σειρά» ο  ηθοποιός Τσαρλς Ντούτον

ASCAP Filmand Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2004:  Χρυσή σφαίρα στον Άντονι Λα Πάγκλια (ρόλος Τζακ Μαλόουν) ως καλύτερη ερμηνεία σε σειρά.

ASCAP Film and Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2005:  ASCAP Filmand Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2006:  ASCAP Film and Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2008: ALMA ως «Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά» η Ρόσελιν Σάντσεζ (ρόλος Έλενα Ντελγκάντο, εμφανίζεται από τον 4ο κύκλο)

Ο δεύτερος κύκλος προσέλκυσε το ενδιαφέρον 17 εκατομμυρίων τηλεθεατών κατά επεισόδιο.
Σε αυτόν τον κύκλο εμφανίζονται σε ρόλους γκεστ σταρ:
στο 8ο επεισόδιο, η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος υποδύεται μια επιθεωρητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

στο 16ο επεισόδιο, η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, Κίρστι Άλεϊ ερμηνεύει την ψυχικά διαταραγμένη μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, που έχει εξαφανιστεί.

Ένα στοιχείο, το οποίο διαφοροποιεί το «Without a Trace» από τις υπόλοιπες αστυνομικές σειρές στις ΗΠΑ, είναι η μετάδοση πληροφοριών σχετικά με πραγματικούς  αγνοούμενους στο τέλος των περισσότερων επεισοδίων. Μερικές φορές τις ανακοινώσεις αυτές αντικαθιστούν μηνύματα ή πληροφορίες από διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες, οι  οποίες σχετίζονται με το θέμα του κάθε επεισοδίου (π.χ. στο τέλος του 17ου επεισοδίου του πρώτου κύκλου, όπου υπάρχει μία απόπειρα αυτοκτονίας, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη γραμμή βοήθειας για την αποτροπή αυτοκτονιών). Την ίδια μέθοδο πληροφόρησης, εκτός από τις ΗΠΑ, ακολούθησαν τηλεοπτικοί σταθμοί σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ.
Από την Παρασκευή 14 Ιουνίου, Δευτέρα – Παρασκευή στις 21:00.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Φ. Σόουγουολτερ, Πολ Χόλαχαν, Μάρθα Μίτσελ, Τίμοθι Μπάσφιντ, Πίτερ Μαρκλ, Ράνταλ Ζισκ, Ντέιβιντ Νούτερ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Άντονι Λα Πάγκλια, Πόπι Μοντγκόμερι, Ενρίκε Μαρτσιάνο, Έρικ Κλόουζ, Μάριαν Ζεν Μπαπτίστ


Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Υπήρχε άλλη συνταγή εξόδου από την κρίση;

Πριν ένα χρόνο η Ελλάδα πήγαινε  στις κάλπες με το δίλημμα: μένουμε  στο ευρώ ή όχι; Ένα χρόνο αργότερα, βρεθήκαμε ξανά στην δίνη μιας πολιτικής κρίσης, μπροστά στο φάσμα νέων εκλογών. Κι έτσι, ξανατίθεται το ερώτημα: Τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά, ποιά άλλη συνταγή εξόδου από την κρίση ήταν εφικτή;

Ο Παύλος Τσίμας ταξίδεψε στην άκρη του κόσμου, στην μακρινή Ισλανδία, για να δει με άλλα μάτια, κάτω από άλλη οπτική γωνία, τα ερωτήματα που μας βασανίζουν. Ταξίδεψε στην πρώτη χώρα που έπληξε η κρίση αλλά και την πρώτη που, επισήμως, ξεπέρασε την κρίση. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν, υποτίμησε το νόμισμά της, απέφυγε την εσωτερική υποτίμηση. Ήταν καλύτερα ή χειρότερα τα αποτελέσματα; Και τι μαθήματα έχει να μας δώσει η εμπειρία αυτής της μακρινής, παράξενης χώρας, την οποία οικονομολόγοι όπως ο Κρούγκμαν και ο Στίγκλιτς χαρακτηρίζουν παράδειγμα προς μίμηση;

Για αυτήν την τελευταία «Έρευνα» της χρονιάς, ο Παύλος Τσίμας ταξιδεύει στην χώρα των πάγων, μπαίνει στα σπίτια ανθρώπων που έζησαν την κρίση, και συζητά με τον νέο πρωθυπουργό αλλά και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης το ερώτημα: Πώς τελειώνει μια Κρίση;

 «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 στις 23.40 στο MEGA

Για ποιο λόγο δεν βγήκε το πρωινό μου - Τι λέει ο Γιώργος Λιάγκας!

Σε επανάληψη προβλήθηκε σήμερα το Πρωινό Mou και ο Γιώργος Λιάγκας εξήγησε, μέσω twitter, τον λόγο. «Χωρίς εκπομπή η επιστροφή μας στην Αθήνα.... Καλημέρες!» έγραψε ο 44χρονος παρουσιαστής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που η εκπομπή προβλήθηκε σε επανάληψη, σχολίασε: «Απεργία τεχνικών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπομπές που προβάλλονταν τις τελευταίες μέρες ήταν μαγνητοσκοπημένες στην Κυλλήνη, όπου η ομάδα είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και σήμερα αναμενόταν η εκπομπή να βγει και πάλι ζωντανά από το στούντιο στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Όλα όσα έγιναν στο Your Face Sounds Familiar-Guest star οι Στανίση και Σαπουντζάκη [βίντεο]



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο live του Your Face Sounds Familiar. Εκεί που την παράσταση έκλεψαν οι εμφανίσεις των Κατερίνα Στανίση και Γωγώ Σαπουντζάκη.
Νικήτρια του 10ου live αναδείχθηκε η Θωμαή Απέργη που κέρδισε 24 βαθμούς και την εκτίμηση του κοινού για την δυσκολία του να μεταμορφωθεί σε Νίνα Σιμόν . Ενώ, μετά την ερμηνεία της, δάκρυσε εξαιτίας της δύναμης του κομματιού.

Στην δεύτερη θέση (με 21 βαθμούς) βρέθηκε δικαίως η Κρυσταλλία που τραγούδησε το «Συγνώμη κύριε, ποιος είστε» της Κατερίνας Στανίση. Μάλιστα αμέσως μετά την εμφάνιση της Κρυσταλλίας στο πλατό εμφανίσθηκε η ίδια η Κατερίνα Στανίση, η οποία έδωσε συγχαρητήρια στη νεαρή συνάδελφό της.


Ενώ τρίτη με 19 πόντους βγήκε η Μαντώ που ήταν όντως πολύ πειστική ως Λουτσιάνο Παβαρότι.


Στην μέση της βαθμολογικής κατάταξης βρίσκουμε τον Θανάση Αλευρά ως Λάρι Μπλάκμαν (18 βαθμοί), τον Κωνσταντίνο Καζάκο ως Γιάννη Καλαντζή (15 βαθμοί) και την Άντα Λιβιτσιάνου ως Μπεθ Γκίμπονς (15 βαθμοί).

Η συνέχεια περιλαμβάνει τον Νίκο Γκάνο ως Ζωζώ Σαπουντζάκη (12 βαθμοί), τον Κρατερό Κατσούλη ως Professional Sinnerz ( 12 βαθμοί) και τον Κώστα Μαρτάκη ως Λένι Κράβιτς ( 7 βαθμοί).









Συγκεκριμένα ο Νίκος Γκάνος είχε την χαρά να υποδεχθεί στην σκηνή την Ζωζώ Σαπουντζάκη που εμφανίσθηκε στην αρχή στην θέση του κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ενώ στην συνέχεια τραγούδησαν ζωντανά μαζί το τραγούδι «Είμαι Κορίτσι Ζόρικο».

Τέλος, στην τελευταία θέση βρέθηκε η Σύλβια Δεληκούρα με μόλις 7 βαθμούς η οποία προφανώς δεν έπεισε καθόλου ως Σαμάνθα Φοξ.

Την επόμενη Κυριακή, όπως εξήγησε η Μαρία Μπεκατώρου, είναι το 11ο live που αποτελεί τον ημιτελικό του Your Face Sounds Familiar.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν θα εμφανιστούν κανονικά και οι δέκα παίκτες, αλλά την πρώτη θέση στον θα διεκδικήσουν μόνο οι τέσσερις που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη αθροιστικά βαθμολογία στα δέκα ζωντανά show που προηγήθηκαν και οι οποίοι είναι οι : Θανάσης Αλευράς (202 βαθμοί), Κρατερός Κατσούλης (171 βαθμοί), Μαντώ (164 πόντοι) και Κρυσταλλία (163 βαθμοί).

Συγκεκριμένα στον ημιτελικό θα δούμε την Σύλβια Δεληκούρα ως Τζέσικα Ράμπιτ, τον Κρατερό Κατσούλη ως Σωτηρία Μπέλου, την Κρυσταλλία ως Αντρέα Μποτσέλι, τον Κώστα Μαρτάκη ως Σταμάτη Γονίδη, την Μαντώ ως Λάρα Φαμπιάν, τον Θανάση Αλευρά ως Αντώνη Κυρίτση, την Άντα Λιβιτσάνου ως Λάνα Ντελ Ρέι, τον Νίκο Γκάνο ως Μάικλ Τζάκσον, τον Κωνσταντίνο Καζάκο ως Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Θωμαή Απέργη ως Φρανκ Σινάτρα.







Πηγή: | iefimerida.gr

Εξώδικο στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη -Προειδοποίηση και για αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ

Θεοδωράκης - Γραμματικάκης
Όπως γράφει το περιοδικό TV BOX, εξώδικο στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη έστειλε Λαρισαίος δικηγόρος, ζητώντας του να αποκαταστήσει την ιστορική αξιοπρέπεια των Σαρακατσαναίων.

Μάλιστα, αν αυτό δεν γίνει, όπως γράφει στην επιστολή του ο κ. Στέλιος Σούρλας, θα προχωρήσει σε αγωγή, στην οποία θα ζητάει 1 εκ. ευρώ, ποσό που «θα εκχωρηθεί στην Πανελλήνια ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων».

Ο κ. Σούρλας αναφέρει στο εξώδικο: «Κατά τη διάρκεια της εκπομπής Πρωταγωνιστές (στις 19 Μαΐου), φιλοξενήθηκε ο καθηγητής κ. Γραμματικάκης, ο οποίος σε μία ατυχή αναφορά του αποκάλεσε τους Σαρακατσαναίους ως «αβλαβείς βοσκούς», οι οποίοι μάλιστα «δεν εγνώριζαν καθόλου εάν υπήρχε το 1897 ελληνοτουρκικός πόλεμος», θίγοντας τοιουτοτρόπως βάναυσα το πατριωτικό τους συναίσθημα, καθότι εννόησε ότι ήσαν αμέτοχοι κατά τη διάρκεια του πολέμου αυτού και κατ' επέκταση στην προσπάθεια του Γένους να απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό».



Πηγή:  iefimerida.gr 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Από τη συχνότητα της ERT HD το κανάλι της Βουλής

Προηγήθηκε συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ και το υπουργείο Οικονομικών


Κανονικά εκπέμπει πρόγραμμα το Κανάλι της Βουλής σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, Θάνο Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου η εκπομπή γίνεται από τη συχνότητα EΡT HD.

Για την εξέλιξη αυτή, είπε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, προηγήθηκε συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ κ. Μάναλη και το υπουργείο Οικονομικών στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει οι συχνότητες της ΕΡΤ.

Οι Πρωταγωνιστές που πρέπει να θυμάσαι

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

 Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, στις 22.30 στο MEGA θα μεταδοθούν εκτάκτως οι προτελευταίοι «Πρωταγωνιστές» της σεζόν.

Ποια ήταν τα γεγονότα που  πρέπει να θυμόμαστε από αυτήν  την τηλεοπτική χρονιά; Ποια πρόσωπα πρωταγωνίστησαν;


Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε την Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης για να γνωρίσει τον καθηγητή και ζωγράφο Βασίλη Βασιλακάκη (ΦΩΤΟ), σύζυγο της Ελευθερίας Ρούσσου, της δασκάλας που σκοτώθηκε τα Χριστούγεννα ενώ προσπαθούσε να στολίσει το σχολείο της στην Τούμπα. Από το ατελιέ του ο κ. Βασιλακάκης αφηγείται: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα, η Ελευθερία ήθελε να δίνει χαρά στα παιδιά του σχολείου της».


Ο Γιώργος Κατίδης,(ΦΩΤΟ) ο ποδοσφαιριστής που πανηγύρισε την επιτυχία ενός γκολ χαιρετώντας ναζιστικά είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής αυτής της έκτακτης εκπομπής. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ζητάει συγγνώμη για τα ψέμματα που είπε πάνω στον πανικό του εκείνη την ημέρα και για πρώτη φορά αφηγείται στην τηλεόραση τα πραγματικά περιστατικά. Ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει στους «Πρωταγωνιστές» είναι γιατί δεν θέλει να τον σταματούν στο δρόμο οι πιτσιρικάδες και να του λένε μπράβο για τον ναζιστικό χαιρετισμό. «Θέλω να τους πω ότι δεν είμαι ένας μάγκας, όπως μου λένε, αλλά ένας βλάκας, γιατί έκανα κάτι που δεν πίστευα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη - «την μόνη σίγουρη επένδυση στην Κύπρο», κατά την γαλλική Liberation – και συζητά μαζί του για τις νεοελληνικές φούσκες, για την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους. Αφορμή για την συνάντησή τους στάθηκε το κείμενό του, που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Αλκίνοος τις μέρες της κυπριακής κρίσης και το οποίο χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα από τα σημαντικότερα κείμενα εκείνων των ημερών. «Εάν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον τόπο σου, δεν αγαπάς κανέναν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλκίνοος υπερασπιζόμενος έναν «άλλο» πατριωτισμό.

Τέλος, σε ένα χωριό της Βορείου Ελλάδος, τον Σταύρο Θεοδωράκη υποδέχονται στο σπίτι τους δυο αδελφές, οι οποίες έχουν κάνει και οι δύο προληπτική μαστεκτομή. Η Ελλάδα δεν είναι Χόλιγουντ λένε η 'Ελενα και η Στέλλα και αφηγούνται πως αντιμετωπίστηκαν από την τοπική κοινωνία αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, μετά την απόφαση τους να κάνουν επέμβαση στο στήθος τους μόλις πήραν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον Δημόκριτο. Οι δύο γυναίκες υπερασπίζονται, βέβαια, την απόφαση της Αντζελίνας Τζολί να πει δημοσίως ότι έκανε επέμβαση στο στήθος της, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ενημερώθηκαν εκατομμύρια γυναίκες - που έχουν το ίδιο μεταλλαγμένο γονίδιο - πώς μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στήθους.

 «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013, στις 22.30, στο MEGA

Το Πάμε Πακέτο ρίχνει αυλαία, με δύο πολύ ιδιαίτερες ιστορίες.

Την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, το Πάμε Πακέτο ρίχνει αυλαία, για όγδοη σεζόν, με δύο πολύ ιδιαίτερες ιστορίες.

Η Βασιλική, αποστολέας του πρώτου πακέτου, είναι μια νέα γυναίκα και μητέρα τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών. Η ζωή της τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές. Αναγκάστηκε, σε μικρό χρονικό διάστημα, να μείνει άστεγη και κανένας δεν βρέθηκε να τη στηρίξει. Την πρώτη φορά την έδιωξε η πεθερά της, ενώ τη δεύτερη κάηκε το σπίτι της. Η αποστολέας μέσα από τις δυσκολίες ανακάλυψε ότι κρύβει μέσα της μια ανεξάντλητη δύναμη. Με την αποστολή αυτού του πακέτου θέλει να ανταποδώσει την αγάπη μιας άγνωστης γυναίκας, που της στάθηκε καλύτερα και από μητέρα, στις πιο δύσκολες στιγμές.

Το άνοιγμα  του δεύτερου πακέτου θα προσπαθήσει  να ενώσει ένα ανδρόγυνο που λίγο μετά την απόκτηση του παιδιού  τους, απομακρύνθηκε. Ο Ορέστης, έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει στην Αμερική και πολύ σύντομα γνωρίστηκε με την Λαζούν. Αφού παντρεύτηκαν και απέκτησαν ένα γιο, εκείνος ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να ζήσει άλλο μακριά απ’ την πατρίδα και αποφάσισε να επιστρέψει. Έφυγε δίνοντας υπόσχεση στη σύζυγό του, ότι πολύ σύντομα θα ερχόταν κι εκείνη στην Ελλάδα. Κι όμως, πέρασαν τέσσερα χρόνια και όχι μόνο δεν τήρησε την υπόσχεσή του, αλλά δεν είχε και καμία επαφή με τον γιο και τη σύζυγό του. Οι επιλογές του τον έχουν φέρει σε ρήξη και με την οικογένειά του. Κανείς δεν επικρότησε την επιλογή του, να αφήσει τον γιο του, να μεγαλώνει με την μητέρα του. Πώς θα είναι η συνάντηση των δύο συζύγων; Μήπως, τελικά, η απόσταση μεταξύ τους δεν είναι μόνο χιλιομετρική;

Το Πάμε Πακέτο συνεχίζει για όγδοη σεζόν, δυνατότερο από ποτέ.

Το πρώην κορίτσι του Θέμου στον Alpha;


Όλα είναι έτοιμα για την νέα εκπομπή του Alpha.Σύμφωνα με πληροφορίες ένα απο τα επικρατέστερα πρόσωπα που...θα πλαισιώνουν τον Παύλο Σταματόπουλο θα είναι η Λάουρα Νάργκες,το πρώην κορίτσι του ΌΛΑ ..

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη νέα καλοκαιρινή εκπομπή του Alpha. Τα δοκιμαστικά έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και από τα πλατό πέρασαν εκτός απο την Λάουρα που τους άρεσε πολύ , ο Γιώργος Δάσκαλος , η Ελένη Τσολάκη και πολλά νέα πρόσωπα.

Αρχισυντάκτης της εκπομπής,αναλαμβάνει ο Γίωργος Βλαχογιάννης ,πρώην αρχισυντάκτης του Δέστε τους.Η νέα μεσημεριανή εκπομπή του σταθμού ,με παρουσιαστή τον Παύλο Σταματόπουλο ,πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Θα πρόκειται για ένα ελαφρύ μαγκαζίνο με θέματα gossip και έρευνες, που θα διαρκεί δυόμιση ώρες, με ώρα έναρξης τις 15:00.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το σεξ δεν είναι «παιχνίδι»

Το σεξ είναι ένα  ωραίο παιχνίδι. Όμως, έχει «οδηγίες χρήσης». Γιατί ξεχνάμε το προφυλακτικό; Πόσο επικίνδυνα είναι τα κονδυλώματα; Ο ιός του aids μάς αφορά όλους; Γιατί το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι αντισύλληψη; «Παίξε με ασφάλεια. Απόλαυσε το σεξ» αυτό είναι το σύνθημα της εκπομπής «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάνη, το το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, στις 17.20 στο MEGA.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης και η ομάδα του, διερευνούν κατά πόσο η ανησυχία πολλών ανθρώπων, που είναι φορείς του ιού HPV, που ευθύνεται για τα ανθρώπινα θηλώματα (κονδυλώματα), είναι δικαιολογημένη. Ειδικοί επισημαίνουν ποιές μορφές κονδυλωμάτων είναι επικίνδυνες να εξελιχθούν σε καρκίνο και τι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε μία τέτοια εξέλιξη. Επίσης, διαπιστώνουν ότι η χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, οδήγησε σε μια δραματική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως η σύφιλη, η βλεννόρροια, ο έρπης και τα χλαμύδια, ιδίως σε νεαρές ηλικίες.

Οι νέες πρακτικές στο  σεξ, όπως ο στοματικός και ο πρωκτικός  έρωτας, έχουν συμβάλλει σημαντικά  σύμφωνα με τους επιστήμονες στην αύξηση και άλλων πιο σοβαρών  νοσημάτων όπως η ηπατίτιδα B και C, παρότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι έχει περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της ηπατίτιδα C μέσω της σεξουαλικής επαφής. Πονοκέφαλος παραμένει για τους επιστήμονες αλλά και για όλους μας, η μόλυνση από τον ιό HIV του AIDS , καθώς φαίνεται ότι η λανθασμένη αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι οι ασθενείς θεραπεύονται, έχει οδηγήσει σε χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης με κίνδυνο να βρεθούν μπροστά σε νέα έξαρση του φαινομένου στην χώρα μας.

Η εκπομπή αποδεικνύει  ότι ο μόνος και σοβαρός  τρόπος πρόληψης από τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής παραμένει η ορθή χρήση του προφυλακτικού. Οι ειδικοί εξηγούν με παραστατικό τρόπο τα λάθη που κάνουμε στην χρήση του προφυλακτικού, και διαλύουν μύθους γύρω από αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εκπομπή, για μια άλλη «ανεπιθύμητη» ενέργεια της μη χρήσης προφυλακτικού, που είναι η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.  Παρουσιάζονται όλοι οι σύγχρονοι τρόποι αντισύλληψης και δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για την ασφάλεια και την σωστή χρήση του χαπιού της επόμενης μέρας.

Δημήτρης Κοντομηνάς: Η νέα εποχή Alpha ξεκίνησε ήδη

O Alpha διάγει την πιο δημιουργική του περίοδο και γι’ αυτό αλλάζει πρόσωπα, ιδέες, στόχους! Με έμφαση στην ενημέρωση και με στόχο να αναδείξει καινούργια πρόσωπα, το νέο πρόγραμμα του Alpha ετοιμάζεται πυρετωδώς με τον Δημήτρη Φουρλεμάδη στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, τον Τζώρτζη Ποφάντη στη διεύθυνση προγράμματος, τον Κώστα Σούσουλα στη διεύθυνση της Plus, την Άννα Βλαβιανού στη διεύθυνση της Εταιρικής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.

Σε συνάντηση  που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Alpha κ. Δημήτρης Κοντομηνάς με όλα τα διοικητικά στελέχη του Ομίλου Demco αναφέρθηκε στη νέα εποχή που μόλις άρχισε: «Τώρα είναι η εποχή που πρέπει να συγκεντρωθούμε. Το φθινόπωρο όλες οι δραστηριότητές μας θα πρέπει να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πρέπει να θέσουμε τους νέους εφικτούς, αλλά βελτιωμένους στόχους μας. Η πρόοδος είναι το παν! Έγιναν αλλαγές σε βασικούς τομείς. Άδικη αλλαγή δεν έγινε καμία. Έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους, αλλά και πολύ έρμα. Να απαλλαγούμε απ αυτό. Είμαι αποφασισμένος να τα δώσω όλα για να κάνω τον καλύτερο όμιλο εταιριών. Είμαι εγώ και εσείς. Κανένας άλλος. Δεν ετέθη ποτέ θέμα στρατηγικού επενδυτή. Αυτό που πρέπει να τεθεί απ όλους μας είναι: Ανανέωση/ Θέληση/ Φιλοδοξία και Αγάπη για τη δουλειά. Αγαπήστε τη δουλειά σας. Κάντε το παραπάνω!». 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση από τους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές στην πρωτοβουλία του Alpha

Alpha Ενημέρωση στη νοηματική γλώσσα

 Εντυπωσιακή είναι  η ανταπόκριση από τους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές στην πρωτοβουλία του Alpha να διαθέτει το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων με παράλληλη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, μέσα από την ιστοσελίδα του και το Alpha Mobile App.

Ήδη, με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της πρωτοποριακής  αυτής ενέργειας, χιλιάδες τηλεθεατές με προβλήματα ακοής έχουν επισκεφθεί και τις δύο ψηφιακές πλατφόρμες για να παρακολουθήσουν τα δελτία ειδήσεων αλλά και τις διαθέσιμες ενημερωτικές εκπομπές 60’ Ελλάδα, Αυτοψία και Alpha Check up.

Συγκεκριμένα, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων είχαν περισσότερες από 130.000 επισκέψεις κατά τον τελευταίο μήνα (13 Μαΐου – 13 Ιουνίου 2013), ενώ αντίστοιχα οι ενημερωτικές εκπομπές περισσότερες από 150.000 επισκέψεις. Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής, το διαθέσιμο πρόγραμμα του Alpha με απόδοση στη νοηματική αγγίζει τα 1.900 λεπτά σε κάθε ένα από τα δύο ψηφιακά μέσα.

Η απήχηση αυτή επιβεβαιώνει την πάγια ανάγκη των 25.000-30.000 περίπου (σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος) Ελλήνων πολιτών με προβλήματα ακοής για έγκυρη και άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση, στην οποία ανταποκρίθηκε ο Alpha κάνοντας μία ουσιαστική τομή στην ενημέρωση.

Την απόδοση στη νοηματική γλώσσα κάνει η πιστοποιημένη από την Ομοσπονδία Κωφών διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και παρουσιάστρια του δελτίου του Alpha στη νοηματική, Σοφία Ρομπόλη.

Ο Alpha βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ενημέρωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Στόχος του Alpha είναι η σταδιακή διεύρυνση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στο σύνολο του προγράμματός του αλλά και η πρωτοποριακή αυτή κίνηση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και την αφετηρία για αντίστοιχες ενέργειες με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Η Κέλλυ Σακάκου για την ΕΡΤ

30 ολόκληρα χρόνια ιστορίας στην ΕΡΤ χωρίς όπως λέει και η ίδια να λείψει ούτε μέρα. Η Κέλλυ Σακάκου με τη δική της μακρά και επιτυχημένη πορεία στην κρατική ραδιοτηλεόραση ξέσπασε σε κλάματα μόλις άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει το κλείσιμο της. Σε μια «χειμαρρώδη» συνέντευξη της στο nocomments καταθέτει την «ψυχή» της και τα επιχειρήματα της για το ποιοί κατέστρεψαν την ΕΡΤ.

Διαβάστε τι λέει:

-Αιφνιδιαστήκατε από την απόφαση της κυβέρνησης;

-Πάρα πολύ αιφνιδιάστηκα. Αιφνιδιάστηκα γιατί άκουσα τον Κεδίκογλου να λέει ότι «σε 3 ώρες κλείνει η ΕΡΤ» κι αφού έπαθα σοκ, άρχισα να κλαίω ατελείωτα επί ώρες. Ε, κι όταν είδα και το «μαύρο» τα παιξα. Στεναχωρήθηκα βαθύτατα κι αιφνιδιάστηκα όπως όλοι οι Έλληνες, Νομίζω ότι ήταν μια ακραία κίνηση.

-Είναι παλιά υπόθεση η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ;

-Ναι, πράγματι πάει βαθιά στο χρόνο. Το κακό ξεκινάει από το 1981 με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ. Άρχισαν εν μία νυκτί να καταφθάνουν στρατιές ασχέτων περί τα ραδιοτηλεοπτικά, αμόρφωτων, πρασινοφρουρών, συστήθηκαν οι κλαδικές, συνδικαλιστές πήρανε την εξουσία, διευθυντές και πρόεδροι ακυρώθηκαν, τις αποφάσεις τις έπαιρναν αυτοί, αυτοί διεκδικούσαν και λάμβαναν διότι ήταν ένας κομματικός στρατός. Και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε.

Ευθύνεται βεβαίως μετά και η Νέα Δημοκρατία γιατί κι εκείνη προσπάθησε να μιμηθεί την πρακτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και η αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Διότι εγώ θυμάμαι από την εποχή του ΚΚΕ εσωτερικού, οι Ρηγάδες, οι μετέπειτα Συνασπισμοί, το ΚΚΕ, όλοι βάζαν τους ανθρώπους τους εκεί. Έτσι κι αλλιώς μετά την μεταπολίτευση, τον πολιτισμό και την παιδεία την πήραν οι αριστεροί, την οικονομία την πήραν οι δεξιοί. Ο πολιτισμός ήτανε πάντοτε καπελωμένος από την αριστερά. Άρα σε έναν τέτοιο χώρο που ήταν χώρος πολιτισμού οι αριστεροί έπαιξαν ρόλο. Και εξουσία άσκησαν και να τα αφήσουν τώρα αυτά που λένε ότι «μόνο τα δυό κόμματα φταίνε κι εμείς δεν κυβερνήσαμε».

Είχε χαθεί ο έλεγχος. Γίνανε προσπάθειες από προέδρους όλων των κομμάτων να γίνει εξορθολογισμός αλλά δεν μπορούσε να γίνει. Δηλαδή σε αυτό το σημείο καταλαβαίνω ίσως και τον Σαμαρά. Δεν επικροτώ όμως καθόλου τον τρόπο με τον οποίο το έκανε.

-Μα η ΕΡΤ είναι από την άλλη ζωντανή ιστορία του τόπου.

-Βεβαίως. Την τίμησε ένας Μίκης Θεοδωράκης, την τίμησε ένας Μάνος Χατζηδάκις, ο Αλέξης Σολομός, ο Δημήτρης Χορν, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Σπουδαίοι άνθρωποι οι οποίοι ήρθανε με τις καλύτερες των προθέσεων. Μόνο ο Μάνος Χατζηδάκις δεν καταλάβαινε τίποτα και καμία παρέμβαση δεν δεχότανε κι έκανε το μεγαλειώδες Γ Πρόγραμμα που έμεινε στην ιστορία.

-Την εικόνα έξω από το προαύλιο της ΕΡΤ πως την σχολιάζετε;

-Αυτό είναι ένα «καπέλωμα» από τα κόμματα και δεν συμφωνώ καθόλου σε αυτό. Πρέπει να σου πω, ξεκίνησα να πάω και μόλις βρήκα εκεί πέρα τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ που απέλυσε από τον «Ριζοσπάστη», που απέλυσε από τον «902″ και ξαφνικά όλοι αυτοί πηγαίνουν εκεί πέρα και βλέπω έναν Στρατούλη και βλέπω έναν Λαφαζάνη κι όλους αυτούς οι οποίοι ξημεροβραδιάζονται εκεί και «καπελώσανε» την κινητοποίηση των απολυμένων, το βρίσκω απαράδεκτο. Και μόλις πήγα, σηκώθηκα κι έφυγα. Σε παρακαλώ πολύ. Η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Όλοι οι Έλληνες την πληρώνουν. Δεν καταλαβαίνω αυτό το «καπέλωμα». Βρήκανε την εύκολη αντιπολίτευση να κάνουνε επάνω σε αυτό.

-Είχε υπάρξει στο παρελθόν προσπάθεια εξυγίανσης στην ΕΡΤ.

-Πάρα πολλές φορές. Είχε παραγγελθεί μία έκθεση την εποχή του Καραμανλή, ήταν η έκθεση του BBC η οποία παραγγέλθηκε την δεκαετία του 80. Πολλές. Κι όσοι ήρθαν προσπάθησαν να κάνουνε πράγματα αλλά προσέκρουσαν στα κόμματα, διοτι τα κόμματα θα χάναν ψηφοφόρους.

-Πως σας φαίνεται το ΝΕΡΙΤ;

-Εγώ θέλω ΕΡΤ η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες. Δύο ονόματα ενώναν όλους τους Έλληνες. Η ΕΡΤ κι η Ολυμπιακή Αεροπορία. Η Ολυμπιακή δεν υπάρχει πια. ΝΕΡΙΤ και ΞΕΝΕΡΙΤ… αυτά είναι αηδίες.

-Φοβάστε εκλογές;

-Πάρα πολύ. Το φοβάμαι και το τρέμω. Αυτή τη στιγμή δεν χρειαζεται η Ελλάδα εκλογές. Έχω την πεποίθηση ότι θα πάμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες εάν γίνουν εκλογές. Θα είναι μεγάλο πλήγμα και για τον τουρισμό. Θέλω να τα βρούνε αυτά τα δύο δεκανίκια. Θέλω να ανοίξει η ΕΡΤ τώρα. Είμαι πολύ αντίθετη σε αυτή την απόφαση του Σαμαρά και θέλω να τα βρούνε και νομίζω ότι αυτό εκφράζει και πάρα πολλούς Έλληνες.



Συνέντευξη στον Δημήτρη Δεμεσούκα



Πηγή: nocomments.gr
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...