Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η κρίση φέρνει αλλαγές και στο Μega

Πρόγραμμα σκληρής λιτότητας τίθεται σε εφαρμογή για την επόμενη σεζόν στο Μega, κυρίως στον ψυχαγωγικό τομέα. Προτού η οικονομική κρίση χτυπήσει και την πόρτα της τηλεόρασης, το Μεγάλο Κανάλι είχε διαμορφώσει το ψυχαγωγικό πρόγραμμά του δίδοντας έμφαση στις ελληνικές σειρές, ενώ κρατούσε αποστάσεις «ασφαλείας» από τα ριάλιτι και real life προγράμματα- επιλογή που το ξεχώριζε από τα υπόλοιπα και του έδινε την άνετη πρωτιά στην τηλεθέαση. Ολα όμως αλλάζουν! Ετσι η νέα τηλεοπτική σεζόν θα χαρακτηρίζεται από: δραματική μείωση της μυθοπλασίας, καθημερινή παρουσία ριάλιτι και ενίσχυση των καθημερινών σειρών. Αυτά είναι τα τρία βασικά συστατικά ενός προγράμματος που μαρτυρά πλήρη προσαρμογή στα δυσμενή οικονομικά δεδομένα. Σταθερή στον προσανατολισμό της αλλά και στο περιεχόμενό της παραμένει η ενημέρωση (αν και δεν γλιτώνει τις περικοπές) αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν κόβονται εκπομπές.

Από τις σημαντικότερες αλλαγές στον τομέα της ψυχαγωγίας θα είναι η μετακίνηση της καθημερινής σειράς «Η ζωή της άλλης» στη ζώνη του prime time και συγκεκριμένα στις 21.00. Μάλιστα, το κανάλι, για να «χτυπήσει» την επιλογή του Αntenna να προβάλει την τουρκική σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» τον Ιούνιο, ρίχνει στην αρένα από τις 14 Ιουνίου και για τρεις εβδομάδες την Κάτια Δανδουλάκη και την τηλεοπτική παρέα της: ένα test drive πριν από τον Σεπτέμβριο.

Το κενό που δημιουργείται από τη συγκεκριμένη καραμπόλα θα καλυφθεί την επόμενη σεζόν από τη λατινοαμερικανική νεανική σειρά «Ρatito Feo». Κανονικά στις 19.00 θα προβάλλεται η άλλη καθημερινή σειρά του καναλιού «Τα μυστικά της Εδέμ». Για το prime time μέχρι στιγμής έχουν πάρει πράσινο φως μόνο τέσσερις σειρές: η «Πολυκατοικία», «Το νησί» και δύο ξένες, η μία με πρωταγωνίστριες γυναίκες-φίλες (στα βήματα του «Sex and the city») και η άλλη αμιγώς νεανική. Πρόκειται για τη γνωστή συνταγή «ξένο σενάριο προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα».

Στο βραδινό μενού καθημερινό παρών θα δίνει η σειρά μαγειρικής «Μaster Chef», ενώ δρομολογείται και ριάλιτι τύπου «Βig Βrother» με παρουσιαστή, όπως όλα δείχνουν, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Κανονικά θα συνεχιστούν οι μεταδόσεις αγώνων του Champions League, τα δικαιώματα των οποίων έχει εξασφαλίσει το κανάλι, ενώ στο πρόγραμμα θα παραμείνουν οι ενημερωτικές εκπομπές «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη , «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, «Ερευνα»με τον Παύλο Τσίμα και «Εμπόλεμη ζώνη» με τον Σωτήρη Δανέζη.

Στην πρωινή ενημερωτική ζώνη δεν θα σημειωθεί αλλαγή, με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα να συνεχίζουν κανονικά το«Κοινωνία ώρα Μega», ενώ σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στην ψυχαγωγική εκπομπή «Ομορφος κόσμος το πρωί», με το ζευγάρι Γιώργου Λιάγκα και Φαίης Σκορδά να βρίσκονται- μόλις ολοκληρωθούν και οι συζητήσεις για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας- ένα βήμα πριν από την ανάληψη της παρουσίασης του μαγκαζίνο. Στην περίπτωση που η συμφωνία ναυαγήσει, γεγονός που φαντάζει απίθανο, το κανάλι θα επιλέξει να ανανεώσει την εκπομπή μειώνοντας τον αριθμό των παρουσιαστών (από τους πέντε στην περίπτωση αυτή μόνο τρεις φαίνεται να παραμένουν) και αλλάζοντας αισθητά τη θεματολογία της.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=334878&dt=01/06/2010#ixzz0palES6xa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...