Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Τα ευτράπελα της τηλε - µαγειρικής

Τα λάθη στα τηλεσόου µαγειρικής είναι ουκ ολίγα, παρατηρούν δάσκαλοι µαγειρικής και υποστηρίζουν πως «δεν είναι εκποµπές µαγειρικής» και ότι «προσφέρουν µόνον τηλεθέαση»

«Τα σαλιγκάρια τον χειµώνα γεννούν αυγά και εκείνη την περίοδο είναι δηλητηριώδη», είπε κριτής στο «Master Chef», αποδοκιµάζοντας επιλογή επίδοξου σεφ - παίκτη να έχει σαλιγκάρια στο πιάτοπου θα έφτιαχνε. «Λάθος. Ολη η Κρήτη γελάει», παρατηρεί δάσκαλος µαγειρικής µε πολυετή πείρα.

«Υπάρχουν δύο είδη µόλε», σηµείωνε σεφ - κριτής απευθυνόµενος σε επαγγελµατίες παίκτες του «Top Chef». «Αυτό είναι λάθος», εξηγούσε στα «ΝΕΑ» ο ίδιος δάσκαλος _ από τους πρωτοπόρους της µαγειρικής _ που δενπίστευε σ’ αυτά που άκουγε. «“Μόλε” σηµαίνειπολτός και κατά συνέπεια υπάρχουν χιλιάδες µόλε», εξηγούσε. Κι αυτές είναι δύο µόνον _ ενδεικτικά _ περιπτώσεις λαθών που έχουν µεταδοθεί από τις τηλεσυχνότητες στις εκποµπές µαγειρικής. Η τηλεόραση της κατσαρόλας, η γκουρµέτηλεόραση, είναι το νέο τρεντ της µικρής οθόνης. Για τα κανάλια είναι _ µεσούσης της οικονοµικής κρίσης _ χήνα που κάνει χρυσά αυγά. Οµως πόσο... γκουρµέ είναι η τηλεόραση γκουρµέ; Και πόσο σωστά προβάλλεται η υψηλή µαγειρική;

ANAΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΙΣ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...