Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η ΥΠΟΥΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ


H εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 16:00 αναζητά τις θετικές αλλά και αρνητικές πλευρές του αλκοόλ σε σχέση με την σωματική και την ψυχική μας υγεία. Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύρια Έλληνες έχουν αναπτύξει προβληματική σχέση με το αλκοόλ ενώ 1 στους 10 αλκοολικούς στην χώρα μας είναι ανήλικος.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί οι άνθρωποι «περνούν» στον αλκοολισμό χωρίς καν να το αντιληφθούν και παρουσιάζουν στο στούντιο τις “ασφαλείς” ποσότητες αλκοόλ που αντιστοιχούν ημερησίως σε έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλες οι νέες θεραπείες απεξάρτησης από το αλκοόλ όπως η αποτοξίνωση του οργανισμού που ακολουθείται και σε δημόσια νοσοκομεία, τα προγράμματα που εφαρμόζονται για την ψυχολογική απεξάρτηση και όλες οι νεότερες απόψεις για τα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην διαδικασία αυτή. Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι περισσότεροι από 3 στους 10 που προσπαθούν, τα καταφέρνουν να απεξαρτηθούν από το αλκοόλ.

Για την περιπέτεια που έζησε με το αλκοόλ, μιλά, ο γνωστός στιχουργός, Άρης Δαβαράκης, ο οποίος κινδύνεψε αρκετές φορές να χάσει ακόμα και την ζωή του, εξαιτίας των παρενεργειών του αλκοόλ στο πάγκρεας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...