Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΣΡ: Πρόστιμα ύψους 45.000 ευρώ σε Mega, ΑΝΤ1 , ALTER

Δύο νέα πρόστιμα, συνολικού ύψους 45.000 ευρώ, και δυο συστάσεις, επέβαλε σήμερα το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας για παραβάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.

Η ανεξάρτητη αρχή, επέβαλε την κύρωση του προστίμου των 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Alter για ανακριβή παράθεση πληροφοριών από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού καθώς και από την ενημερωτική εκπομπή Καλημέρα, τα οποία προέβαλαν μεταχρονολογημένο βίντεο επεισοδίων στο Σύνταγμα, χωρίς να ενημερώνουν το τηλεοπτικό κοινό ότι πρόκειται για πλάνα αρχείου.

Επίσης πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για υπέρβαση του προβλεπόμενου από το νόμο χρόνο διαφημίσεων ανά ώρα. Το κανάλι αντί για 12 λεπτά διαφήμισης, μετέδωσε 20 λεπτά.

Εξάλλου σύσταση, επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Antenna για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση κατά τη διάρκεια ψυχαγωγικού τηλεοπτικού προγράμματος καθώς και στο τηλεοπτικό σταθμό Alter, για μη μετάδοση των πολιτικών απόψεων των Πρασίνων. Επισημαίνεται ότι για την τελευταία κύρωση, το ΕΣΡ, εξέτασε τα στοιχεία προβολής των κομμάτων, ενός εξαμήνου.

naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...