Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Το «ευαίσθητο» ουροποιητικό και η... Κάρμεν Ρουγγέρη

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Μαΐου στις 17:10, εξετάζει τις συχνότερες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες και επικεντρώνει στα συμπτώματα που θα πρέπει να μας οδηγήσουν στον ουρολόγο. Εκτιμάται ότι το 50% των προβλημάτων υγείας στα παιδιά είναι ουρολογικής φύσεως, ενώ τα ουρολογικά προβλήματα στον άνδρα σχετίζονται με τον προστάτη και στις γυναίκες με τις λοιμώξεις στο ουροποιητικό σύστημα.

Οι επιστήμονες εξηγούν πώς καθημερινές συνήθειες όπως η αναβολή της επίσκεψης στην τουαλέτα μπορούν να επιδεινώσουν σημαντικά τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και προτείνουν λύσεις για πολλές ασθένειες που σχετίζονται με αυτό όπως οι ουρολοιμώξεις, η προστατίτιδα, η ακράτεια κ.ά. Επίσης, παρουσιάζονται όλες οι καινούργιες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της ακράτειας, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού που αφορούν τους νεφρούς, τις πέτρες που σχηματίζονται σε αυτούς, τον κολικό αλλά και τις νεώτερες μεθόδους αντιμετώπισης της νεφρολιθίασης.

Kαλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός – σκηνοθέτης – συγγραφέας, Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία μιλά ανοιχτά για την πρόπτωση μήτρας και την ακράτεια που αντιμετώπισε αλλά και τη λύση στην οποία κατέφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...