Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η κατάρα του «Πρωινού Καφέ»!

Από το 2005 που αποχώρησε η Ελένη Μενεγάκη, σχεδόν κάθε χρόνο ο ΑΝΤ1 προσπαθεί να «ξορκίσει» τη δεύτερη θέση, αλλά κανένα πρόσωπο δεν έχει στεριώσει. Λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν αναζητούνται ακόμη παρουσιαστές.
Ύστερα από μια δεκαετία, η βασίλισσα της πρωινής ζώνης και παρουσιάστρια του «Πρωινού καφέ» Ελένη Μενεγάκη αποχωρεί το 2005 από τον ΑΝΤ1. Έκτοτε δεν βρέθηκε το νέο πρόσωπο του σταθμού αλλά και ούτε το concept της πρωινής εκπομπής που θα ηγηθεί στη ζώνη. Πρωτοκλασάτα και μη πρόσωπα δοκιμάστηκαν αλλά κανένα δεν μακροημέρευσε, ενώ υπήρξαν και αντικαταστάσεις, μεσούσης της σεζόν.

Ως αντικαταστάτρια της Μενεγάκη, επιλέχθηκε ένα φρέσκο – τότε – πρόσωπο από το τμήμα ειδήσεων. Η Ελεονώρα Μελέτη. Την πρώτη χρονιά τα καταφέρνει και αρκετούς μήνες τερματίζει πρώτη (με 20%) μπροστά από τον «Όμορφο κόσμο το πρωί» με τον Αρναούτογλου. Τη δεύτερη σεζόν ξεκίνησε καλά αλλά οι συνεχείς αλλαγές στην αρχισυνταξία και το κακό κλίμα οδηγούν στην πτωτική πορεία της εκπομπής, με την παρουσιάστρια να αντιμετωπίζει προς το τέλος της σεζόν προβλήματα υγείας. Ο Γιώργος Σατσίδης θα την αναπληρώσει για λίγο και εκείνη δεν θα επιστρέψει στη θέση της να αποχαιρετήσει το κοινό του ΑΝΤ1. Η επόμενη χρονιά θα τη βρει στο Star, απ’ όπου θα πνέει μένεα για τις μέρες της στο τιμόνι του Καφέ.

Τη σεζόν 2008-2009 ο Γιάννης Λάτσιος επιστρέφει στον ΑΝΤ1 και η φημολογία για επιστροφή της Μενεγάκη είναι έντονη. Εκείνη ανανεώνει με τον Alpha, έτσι Νίκος Μουτσινάς και Κατερίνα Ζαρίφη αναλαμβάνουν την παρουσίαση του «Καφέ». Η σχέση μεταξύ τους γίνεται κάθε μέρα και πιο κακή, οι τηλεθεάσεις είναι άσχημες και το όλο κλίμα μυρίζει μπαρούτι!

Ο Γιώργος Λιανός και η Δέσποινα Καμπούρη καλούνται να αναλάβουν. Το «υπηρεσιακό δίδυμο» με άγνοια κινδύνου σώζει κάπως την κατάσταση αλλά αμέσως μετά το Πάσχα, αντικαθίσταται από τη Βίκυ Καγιά. O «Πρωινός Καφές» μετατρέπεται σε ροζ δωμάτιο έφηβου κοριτσιού και εκπέμπει εκνευριστικά «θετική ενέργεια», με το μοντέλο να ζητά από το κοινό να αγκαλιάσει τη θετική πλευρά της ζωής.

Την επόμενη σεζόν, 2009-2010 εγκαταλείπεται εντελώς ο «Πρωινός Καφές» και δύο φίλοι ρεπόρτερ, ο Γιώργος Καραμέρος και ο Σπύρος Χαριτάτος εγκαινιάζουν τη στροφή στο infotainment με το «10 με 1 μαζί». Την πρώτη χρονιά -έχοντας απέναντί τους την «πεντάμορφη ομάδα» του Mega, Νομικού, Ουγγαρέζος, Καινούργιου, Παπαδάκης και Αραμπατζή που σημειώνουν απογοητευτικές τηλεθεάσεις και τη Μενεγάκη που ψάχνει τον βηματισμό της (που δεν τον βρήκε ποτέ βέβαια)- τερματίζουν πρώτοι!

Την επόμενη χρονιά, το Mega αντεπιτίθεται με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα και το «Πρωινό Mou» σαρώνει στις τηλεθεάσεις. Ο εκνευρισμός στο στρατόπεδο του ΑΝΤ1 είναι έκδηλος με τους Καραμερο-Χαριτάτους να προβαίνουν σε άκομψες δηλώσεις για τους αντιπάλους, ενώ η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου εγκαταλείπει το καράβι «10 με 1 μαζί» που έχει αρχίσει να βουλιάζει. Η γάτα Ελένη Μενεγάκη μένει εκτός του παιχνιδιού των δηλώσεων και καταφέρνει να κλέψει τηλεθέαση.

Τη σεζόν που μας πέρασε, ο Alpha κατήργησε εντελώς την πρωινή ζώνη και έμεινε το Mega να μάχεται με τον ΑΝΤ1. Ο δεύτερος προβαίνει σε μια θεαματική κίνηση και καταργεί το ενημερωτικό «Καλημέρα Ελλάδα» και το ενώνει με το ψυχαγωγικό κομμάτι κάτω από την ομπρέλα του «Πρωινό ΑΝΤ1». Ο Γιώργος Παπαδάκης τίθεται επικεφαλής, αλλά εντέχνως αποφεύγει τον ρόλο που του ανατέθηκε και αφήνει τον Χρήστο Φερεντίνο με τη Σίσσυ Χρηστίδου να ανταγωνιστούν τους Λιάγκα-Σκορδά.

Η ήττα του ΑΝΤ1 είναι και πάλι γεγονός και το δίδυμό του δεν κατάφερε ποτέ να βγάλει χημεία on air αφού αρκετές μέρες έχαναν ακόμα και από την Πόπη Τσαπανίδου. Θεωρείται βέβαιη η αντικατάστασή τους, παρόλο που κρίθηκαν ικανοποιητικές οι επιδόσεις τους. Περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη της σεζόν και ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να σπάσουν την κατάρα της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...