Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"ΤΟΜΑΣ, ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ" : Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 08: 15 στο STAR

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 08: 15 στο STAR προβάλλεται η σειρά κινουμένων σχεδίων "ΤΟΜΑΣ, ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ"  βρετανικής παραγωγής 2009 .
Τηλεοπτική πρόσκληση για μικρά και μεγάλα παιδιά στο Σόντορ, ένα πανέμορφο νησί γεμάτο φιλικά ποτάμια, ρυάκια, καταπράσινες πεδιάδες και πολλά δέντρα με πουλιά. Έχει ανεμόμυλους και ένα ορυχείο, αλλά και ένα λιμάνι για να δένουν τα καράβια. Οι μετακινήσεις και οι μεταφορές γίνονται με πολύχρωμα τρένα, που ενώνουν το νησί από τη μία άκρη στην άλλη. Την όλη οργάνωση έχει αναλάβει ο δήμαρχος του νησιού, κύριος Χοντροπατάτας. Ο Τόμας είναι ένα μικρό χαρούμενο τρενάκι, πολύ περήφανο, που επιτέλους έχει τη δική του σιδηροδρομική γραμμή. Κάνει παρέα με τα άλλα τρένα και πάντα είναι πρόθυμο να τα βοηθήσει και να λύσει όλα τους τα προβλήματα. Του αρέσει η περιπέτεια και συνέχεια μπλέκει στις πιο απίθανες ιστορίες…

* Η σειρά προβάλλεται μεταγλωττισμένη

Η τηλεοπτική σειρά βασίζεται στη σειρά βιβλίων «The Railway Series» του αιδεσιμότατου του Γουιλτσαίερ της Αγγλίας, Γουίλμπερτ Αντράι και του γιου του Κρίστοφερ. Ο Γουίλμπερτ από μικρό παιδί ήταν παθιασμένος με τις ατμομηχανές, όταν το 1940 απέκτησε τον γιο του, Κρίστοφερ, άρχισε να του μεταδίδει την αγάπη του για τα τρένα. Το 1943 ο Γουίλμπερτ άρχισε να λέει ιστορίες με τρένα στον γιο του για να κοιμηθεί. Μετά από πιέσεις της γυναίκας του αποφάσισε να τις εκδώσει και το 1945 «γεννήθηκε» το πρώτο βιβλίο της σειράς. Τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς, ο Γουίλμπερτ έφτιαξε ένα ξύλινο τρενάκι και το έκανε δώρο στον Κρίστοφερ. Μαζί το ονόμασαν Τόμας. Από τότε ο Γουίλμπερτ άρχισε να επινοεί ιστορίες για τον Τόμας και το νησί Σόντορ. Ο αιδεσιμότατος εκδίδει ένα βιβλίο κάθε χρόνο μέχρι την 26η και τελευταία του ιστορία το 1972 με τίτλο «Tramway Engines» 25 χρόνια πριν το θάνατο του. Το 1983 και μετά από αίτημα των φανατικών του Τόμας, ο Κρίστοφερ αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και να συνεχίσει τις ιστορίες, γράφοντας έτσι ακόμα 14 βιβλία. Πιο πρόσφατη έκδοση είναι «Thomas and His Friends» (Ο Τόμας και οι Φίλοι Του) το 2011.

Από το 2012 η εταιρία παραγωγής HIT Entertainment εξαγοράστηκε από τη Mattel, που εκτός από τον «Τόμας», έχει τα δικαιώματα των «Μπομπ ο Μάστορας», «Μπάρνεϊ, ο δεινόσαυρος» αλλά και τον «Πίνγκου».

Η «πορεία» του Τόμας

1984, έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στη βρετανική τηλεόραση

1998, απέκτησε το πρώτο εξολοκλήρου δικό του θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία το οποίο ακόμα γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

Το 2002 ο Εθνικός Οργανισμός Αυτιστικών Παιδιών της Βρετανίας πραγματοποίησε έρευνα, που ανέδειξε ότι παιδιά με αυτισμό συνδέονται έντονα με τους χαρακτήρες της σειράς. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω των γραμμών των τρένων, των στρογγυλών σχημάτων, αλλά και των εκφράσεων των ηρώων, που είναι έντονες αλλά εναλλάσσονται πολύ αργά. Τα στοιχεία αυτά βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό να συγκεντρώνονται πιο εύκολα και τα κάνουν, σύμφωνα με την έρευνα, να παραμένουν φανατικά του «Τόμας» δύο χρόνια παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά.

2009 ιδρύεται ένα ακόμα θεματικό πάρκο στην Ιαπωνία και πολλά ακόμα θεματικά πάρκα στην Ευρώπη όπου έχουν αφιερώσει μεγάλη έκταση στον «Τόμας».

2012 η HIT Entertainment εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρία Mattel, που μεταξύ άλλων έχει και τα δικαιώματα της Barbie.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...