Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

“Όλα για την υγεία mou” και η συγκλονιστική ιστορία του Α. Βαρδή


Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 17:00, αναζητά τις πραγματικές αιτίες που δοκιμάζουν την μνήμη μας και προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα όπως : όταν ένας νέος ξεχνάει, κινδυνεύει από Αλτσχάιμερ όταν περάσουν τα χρόνια;

Όλοι ξεχνάμε και συνήθως το αποδίδουμε στην αφηρημάδα μας. Όσο περνούν τα χρόνια είναι λογικό να καταγράφουμε λιγότερες πληροφορίες αλλά και καταστάσεις. Όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως το στρες που ενδεχομένως ευθύνονται για την πρόσκαιρη απώλεια μνήμης.

 Οι επιστήμονες  επισημαίνουν ότι το περιβάλλον των ανθρώπων που εμφανίζουν άνοια, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ουδείς αντιλαμβάνεται τα πρόδρομα συμπτώματα της νόσου σε μια εποχή που με τις νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις, οι εδικοί μπορούν να καθυστερήσουν σημαντικά την εξέλιξη της νόσου.

Ψυχολόγος εξηγεί πώς ο ψυχισμός μπορεί να επιδράσει στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερ και πώς πρέπει να φερθούν το εγγόνι στον παππού που πάσχει, το παιδί στον γονέα αλλά και ο σύντροφος ενός ανθρώπου που βιώνει την νόσο. Φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ περιγράφουν τον «Γολγοθά» της περίθαλψης του ασθενούς και την στήριξη που χρειάζονται για  να τα καταφέρουν. Ακόμη, η εκπομπή, πραγματοποιεί ένα ρεπορτάζ-αυτοψία στο silver alert στην οργάνωση που βοηθά στον εντοπισμό ηλικιωμένων που χάνονται εξαιτίας της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Στη εκπομπή, μιλάει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, για την συγκλονιστική ιστορία που βίωσε με την μητέρα του, η οποία στο τελικό στάδιο της νόσου έπαψε να τον αναγνωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...