Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Τι ετοιμάζει η Νταϊάν το Σαββατοκύριακο

Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η καταξιωμένη chef, συγγραφέας και μαμά μας προσκαλεί στον χώρο της για να μοιραστούμε μαζί της απλές, καθημερινές στιγμές. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αγάπη, η Νταϊάν μας βοηθάει να γνωρίσουμε την ουσιαστική πλευρά της μαγειρικής μέσα από εύκολες και υγιεινές λύσεις για το οικογενειακό τραπέζι με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: Δημιουργίες με επίκεντρο την ελληνική μεσογειακή διατροφή που όχι μόνο βλέπουμε αλλά και μπορούμε όλοι να ετοιμάσουμε.

Tο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, η Νταϊάν δημιουργεί ένα μπουφέ με εορταστικό finger food: λουκανικάκια γλασέ με μέλι, σόγια και πορτοκάλι, ψημένες πατάτες γεμιστές με γαρίδες και σπανάκι, ταρτάκια με καπνιστό σολωμό και κατίκι Δομοκού και κριτσίνια με μαρμελάδα ελιάς και προσούτο. O σύζυγός της, ο Βασίλης, είναι στον κήπο και φωτογραφίζει έναν δικό του πίνακα ζωγραφικής. Όταν έρχεται στην κουζίνα και βλέπει τις πολύχρωμες πιατέλες με τo finger food, προτείνει στη Νταϊάν να τις φωτογραφίσει για να έχουν υλικό για κάποιο επόμενο βιβλίο της.

Στη συνέχεια, η Νταϊάν, φοράει την ποδιά της κι ετοιμάζει δυο εκδοχές της γνωστής σε όλους μας Βασιλόπιτας: μια παραδοσιακή Βασιλόπιτα Ηπείρου, δηλαδή μια κρεατόπιτα, και μια γλυκιά Βασιλόπιτα με μαστίχα. Τελευταίο αλλά σημαντικό μέλημα της μαμάς Νταϊάν, ο στολισμός του πρωτοχρονιάτικου μπουφέ.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, η καταξιωμένη chef περιμένει στο σπίτι της τους φίλους της και θέλει όλα να είναι στην εντέλεια! Θα τους κεράσει ζουμερούς κεφτέδες με δαμάσκηνα και καρύδια αλλά κι ένα αλμυρό τσίζκεικ με καπνιστό σολωμό.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες του Δεκεμβρίου εμπνέουν την Νταϊάν να φτιάξει μια παραδοσιακή κοτόσουπα. Για να εμπλουτίσει το τραπέζι της ετοιμάζει και μια σαλάτα με κοτόπουλο, κάρυ και ελληνικό γιαούρτι.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...