Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Όλα για την Υγεία mou»: ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στις 16.50 από το MEGA, αποκαλύπτει πώς ένας άνθρωπος με προδιαβήτη θα μπορούσε να είχε προλάβει την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη 7-10 χρόνια πριν την εμφάνισή του, αν είχε υποβληθεί σε μια απλή μέτρηση σακχάρου. Οι ειδικοί εξηγούν τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προλάβουμε τον διαβήτη και επιμένουν ότι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας όχι μόνο μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην εκδήλωση της νόσου, αλλά μας βοηθούν να παραμείνουμε με σταθερές τιμές σακχάρου στο αίμα για χρόνια.

Χιλιάδες Έλληνες κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά, εμφανίζουν «τσιμπημένες» τιμές σακχάρου στο αίμα. Ο διαβήτης τύπου 2, που σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προβλέψεις θα είναι η νόσος του 21ου αιώνα, εμφανίζεται ύπουλα καθώς δεν δίνει ξεκάθαρα συμπτώματα για πολλά χρόνια. ΟΙ επιστήμονες εκτιμούν ότι πολλοί άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας βρίσκονται στο προδιαβητικό στάδιο, δηλαδή έχουν ελάχιστα αυξημένες τιμές σακχάρου, χωρίς να το γνωρίζουν.

Ένα μεγάλο μέρος της  εκπομπής είναι αφιερωμένο στους  μύθους γύρω από την διατροφή και τον διαβήτη. Παρουσιάζονται νεότερα δεδομένα για τροφές που φαίνεται ότι «ρίχνουν» τις τιμές σακχάρου στο αίμα, όπως το ξύδι και η κανέλα, αλλά και τροφές που φαινομενικά φαίνονται αθώες αλλά ανεβάζουν τις τιμές του. Επίσης, γίνεται ξεκάθαρο ότι ο τρόπος μαγειρέματος και η επεξεργασία της τροφής μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον γλυκαιμικό της δείκτη με αποτέλεσμα να την κάνει ακατάλληλη για έναν διαβητικό αλλά και όσους θέλουν να προλάβουν τον σακχαρώδη διαβήτη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τις νεότερες θεραπείες που βοηθούν ώστε να περιοριστούν οι κρίσεις υπογλυκαιμίας, που είναι «πονοκέφαλος» για πολλούς διαβητικούς, ενώ παρουσιάζεται με δραματικούς τόνους μέσα από μια ανθρώπινη ιστορία η επίπτωση της οικονομικής κρίσης στη ζωή ενός διαβητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...