Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

H Λεμονίτσα Μεσογίτου είναι η «Μητέρα της Ζωής μας» για το 2013

Η κυρία Λεμονίτσα Μεσογίτου, είναι η «Μητέρα της Ζωής μας» για το 2013, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου, από την Ελένη Μενεγάκη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ελένη».

Η κυρία Μεσογίτου, μετά τον θάνατο του 13χρονου γιου της το 1989, πήρε τη δύσκολη απόφαση να δωρίσει όλα του τα όργανα. Έγινε, έτσι, ο πρώτος δωρητής όλων των οργάνων στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ίδρυσε τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», σύνδεσμος που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1.800 μέλη.

Η ιστορία της Λεμονίτσας Μεσογίτου άγγιξε την πλειοψηφία των τηλεθεατών, οι οποίοι έκαναν την επιλογή τους μέσω τηλεφωνικής κλήσης, της ιστοσελίδας του θεσμού και του Alpha Mobile App. Η ανταπόκριση στη διαδικασία ανάδειξης της «Μητέρας της Ζωής μας» ήταν εντυπωσιακή, καταδεικνύοντας την απήχηση που έχει ο θεσμός αλλά και την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για την αναγνώριση σύγχρονων προτύπων αλληλεγγύης και προσφοράς.

Σχολιάζοντας  την τιμητική της διάκριση, η κα Μεσογίτου δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Alpha και την εκπομπή Ελένη για αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους και τηλεθεατές που με στήριξαν και στήριξαν στο πρόσωπό μου, βέβαια, τις ιδέες που πρεσβεύει ο Σύνδεσμός μας: Της αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων, της δωρεάς μυελού των οστών. Η δωροεπιταγή που έλαβα θα αξιοποιηθεί για τις ανάγκες τους Συνδέσμου “Κωστάκης Μεσογίτης”, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να υποστηρίζουμε τις ιδέες μας».

Για τη στήριξη  του έργου της, η «Μητέρα της Ζωής μας» θα λάβει μία δωροεπιταγή ύψους €10.000, προσφορά της Μαρινόπουλος Α.Ε., χορηγού του θεσμού. Αντίστοιχες δωροεπιταγές ύψους €500 θα λάβουν και οι υπόλοιπες υποψήφιες μητέρες.

Σημειώνεται ότι «Οι Μητέρες της ζωής μας», είναι μία πρωτοβουλία του Alpha που γεννήθηκε μέσα από τη θεματολογία της εκπομπής «Ελένη» για την ανάδειξη και αναγνώριση των μητέρων εκείνων που με τις πράξεις ή τη στάση τους επηρεάζουν έμπρακτα και με θετικό τρόπο τη ζωή άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι στη διαδικασία ανάδειξης  σημειώθηκαν πάνω από 130.000 συμμετοχές. Η κυρία Μεσογίτου συγκέντρωσε 61.226 συμμετοχές.

Περισσότερες  πληροφορίες για το έργο της «Μητέρας της Ζωής μας» για το 2013 αλλά και για τις υπόλοιπες υποψήφιες μητέρες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.alphatv.gr/mothers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...