Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ψάχνουν λύση για τις κεραίες

Αφορμή για νοικοκύρεμα της διαδικασίας που ακολουθείται σήμερα για την αδειοδότηση των κεραιών φαίνεται να δίνει η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.
Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) παραδέχθηκαν χθες (σ.σ. για πολλοστή φορά) πως το υφιστάμενο νομικό καθεστώς είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο και χρονοβόρο και πως η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα έχει αποτέλεσμα 6 στους 10 σταθμούς κινητής τηλεφωνίας να είναι, τυπικά ή ουσιαστικά, παράνομοι.
Το θέμα ενδιαφέρει ιδιαιτέρως και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς η ψηφιακή εκπομπή απαιτεί την εγκατάσταση νέων υποδομών, για τις οποίες αν ισχύσει το σημερινό καθεστώς θα χρειαστούν 2 ή και περισσότερα χρόνια για την αδειοδότησή τους. Κατ' επέκταση αν δεν υπάρξει αναθεώρηση της διαδικασίας, είναι αδύνατο να λειτουργήσει πλήρως η ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα το 2012.
Η ΕΕΤΤ προτείνει τη δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού με τη συνεργασία των Δήμων, προκειμένου να πραγματοποιούνται μη αμφισβητήσιμες μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε μόνιμη βάση. Σημειώνεται πως οι καθυστερήσεις στην έκδοση των αδειών για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας «προκαλούν» ώς και 900 δίκες ετησίως, ενώ η ΕΕΤΤ έχει... φιλοδωρήσει τις εταιρείες με πρόστιμα που συνολικά αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ για ουσιαστικές ή τυπικές παραβάσεις στη διαδικασία έκδοσης των αδειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...