Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΣΚΑΪ: Ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση

Mikis Theodorakis is one of the most popular G...Image via Wikipedia
Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσίασε το νέο πρόγραμμά της για την τηλεοπτική χρονιά 2010-11 την Τρίτη το βράδυ στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» για τη διαφημιστική αγορά και σήμερα το μεσημέρι στην Αίγλη του Ζαππείου στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Αλαφούζος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο Διευθυντής προγράμματος κ. Ευάγγελος Μαυρογιάννης και ο Εμπορικός Διευθυντής κ. Γιάννης Σφακιανάκης μίλησαν για το νέο πρόγραμμα και την φιλοσοφία του σταθμού:

Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ επιδιώκει να προσφέρει τηλεοπτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη δύναμη της γνώσης και της ψυχαγωγίας εμπλουτίζοντας έτσι τις προσλαμβάνουσες του κοινού με προγράμματα που ενημερώνουν και εκπαιδεύουν δημιουργώντας ένα μοναδικό, γόνιμο, περιβάλλον.

Ο ΣΚΑΪ μεγαλώνει, ωριμάζει και εξελίσσεται παραμένοντας πιστός στις αξίες που τον γέννησαν. Σήμερα, σε ένα ιδιαίτερα αντίξοο περιβάλλον από κάθε άποψη, επιδιώκει να χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό, να είναι αμερόληπτος και ειλικρινής. Επιλέγει να επενδύει σε προγράμματα που επιμένουν να αναδεικνύουν την αξία του καλού περιεχόμενου.

Το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για το 2010-11 περιλαμβάνει :

Την μεγάλη παραγωγή "1821, Η Γέννηση ενός Έθνους". Πρόκειται για μια σειρά 8 ντοκιμαντέρ που διηγείται την ιστορία της επανάστασης και της δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Με παρουσιαστή τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, ιστορικούς συμβούλους τους καθηγητές Θάνο Βερέμη και Ιάκωβο Μιχαηλίδη και συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων ιστορικών, η σειρά προσφέρει μία σπάνια και σύγχρονη οπτική στο πιο κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας μας. Η υψηλή ποιότητα παραγωγής χαρακτηρίζει την σειρά που ζωντανεύει την ιστορία μας μέσα από τρισδιάτα Οπτικά Effects.

Σημαντική παραγωγή αποτελεί και η σειρά 6 επεισοδίων «Μάχες των Ελλήνων». Με αφετηρία τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού κράτους, ο Τάσος Τέλλογλου διασχίζει τη σύγχρονη ελληνική ιστορία θυμίζοντας τις πολιτικές, κοινωνικές και εθνικές περιπέτειες της Ελλάδας από τη χαραυγή του 20ου αιώνα ως την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.

Η σειρά 10 αφιερωμάτων «Οι Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης» υπενθυμίζει ότι στην Ελλάδα του εικοστού αιώνα έζησαν και μεγαλούργησαν μεγάλες προσωπικότητες που μας κάνουν υπερήφανους σε όλο τον κόσμο: Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Καζαντζάκης, Μαρία Κάλλας, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Μελίνα Μερκούρη, Βασίλης Τσιτσάνης.

Το πρόγραμμα μας χαρακτηρίζεται και φέτος από σημαντικές συμπαραγωγές όπως οι: THE GREEKS, με το NATIONAL GEOGRAPHIC και Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ, με την EUROPE IMAGES.

Κομβικές στο φετινό πρόγραμμα είναι οι ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και τις περισσότερες ξένες σειρές των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων του κόσμου και σας τις δείχνουμε σε πρώτη προβολή: CSI, NCIS LOS ANGELES, THE GOOD WIFE, 3 RIVERS, DEXTER, CALIFORNICATION, THE CLEANER, BEVERLY HILLS, MELROSE PLACE και DOCTOR WHO είναι μερικές μόνο από τις βραβευμένες ξένες σειρές του CBS, του BBC και άλλων, που καθηλώνουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Από τον επόμενο Μάιο θα προστεθούν στο πρόγραμμα μας και οι νέες παραγωγές του CBS: ΗΑWΑΙ 5.0, BLUE BLOODS , DEFENDERS και ΒΟΡΓΙΑΣ.

Αναμφισβήτητα, συνεχίζουμε να προβάλουμε μοναδικά ντοκιμαντέρ, που εμπνέουν τη γνώση και τον πολιτισμό, και ελληνικές και ξένες ψυχαγωγικές εκπομπές που διευρύνουν τους ορίζοντές μας.

Στο φετινό πρόγραμμα επιδιώκεται να γίνει ακόμη πιο σύγχρονο και διευρυμένο προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Σήμερα, 4 χρόνια μετά το λανσάρισμα του ΣΚΑΙ με την υπογραφή «ναι στην τηλεόραση» συνεχίζουμε να λέμε ναι. Ναι στην τηλεόραση που είναι ανήσυχη και δημιουργική, που συναρπάζει και που τολμά να αναδεικνύει το περιεχόμενο με ουσία στην πραγματική του διάσταση. Αυτή, η τηλεόραση θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα εκφράζεται ξεκάθαρα από τον ΣΚΑΪ. Έναν σταθμό, στην καλή τηλεόραση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ μεταδίδεται από το ΣΚΑΙ Player(WEB TV) 24 ώρες το 24ωρο ζωντανά σε όλο τον κόσμο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Παράλληλα το αρχείο του ΣΚΑΙ Player περιλαμβάνει όλες τις ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΪ από το 2007 και μετά, καθώς επίσης και τις υπόλοιπες παραγωγές του σταθμού, όπως την Ελληνοφρένεια, τα Γυρίσματα, τα Κηπουρέματα, το Παρά Τρίχα, τους Νέους Φακέλους και τους Μεγάλους Έλληνες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...