Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τα μυστικά του Έβρου

Τα μυστικά  του  Έβρου  αποκαλύπτουν  οι  «Πρωταγωνιστές»  την  Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στις 23:00, σε επανάληψη στο MEGA. Ιστορίες ψαράδων, ονειρικές εικόνες με ερωδιούς αλλά και η σκληρότητα της λαθρομετανάστευσης ξεδιπλώνονται στα 52 λεπτά της εκπομπής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οπερατέρ Μαρία Μαράκη και Μάκης Καλαβήτης και η δημοσιογράφος Βίκυ Καραβάλτσιου παρακολούθησαν για 4 ημέρες τη ζωή στο μεγάλο ποτάμι.
35.000 λαθρομετανάστες  (μια πόλη μεγαλύτερη κι από  το Ρέθυμνο δηλαδή) έχουν περάσει μέσα σε 10 μήνες από τα 12,5 χλμ. χερσαίων συνόρων και το τμήμα του Έβρου που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία. Άνθρωποι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη αλλά και τη Σομαλία, το Μαρόκο και την Αλγερία αναζητούν - με το παράνομο πέρασμα στην Ελλάδα - μια θέση στην Ευρώπη.
Στον Σταύρο Θεοδωράκη μεταξύ άλλων μιλούν συνοριοφύλακες και άνδρες της Frontex  από τα νυχτερινά  παρατηρητήρια, o Γιώργος Σαλαμάγκας, ο αστυνομικός δ/ντης Ορεστιάδας, Έλληνες και Τούρκοι ψαράδες του Δέλτα και ένας Τούρκος διακινητής λαθρομεταναστών  ο οποίος συνελήφθη αρχές Οκτωβρίου στα μέσα του ποταμού Έβρου αφού είχε αποβιβάσει 13 Αφγανούς λαθρομετανάστες στην ελληνική όχθη.
Η κάμερα της  εκπομπής παρακολουθεί την είσοδο των  μεταναστών στην Ελλάδα, τη σύλληψή  τους, το στοίβαγμα στα κέντρα υποδοχής, περιμένοντας την έκδοση της απόφασης προσωρινής απέλασης που θα τους επιτρέψει  να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να χαθούν στην ανωνυμία της μεγαλούπολης.
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε επανάληψη την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 στις 23:00 στο MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...