Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το εγκεφαλικό χρόνια δεν κοιτά…

  Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 7 Μαΐου στις 16:00 αναλύει τις αιτίες και τους τρόπους πρόληψης του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η υψηλή αρτηριακή  πίεση είναι η αιτία για  τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια. Εκτιμάται  ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 35.000 περιστατικά. Τα τελευταία χρόνια το εγκεφαλικό αφορά και μικρότερους σε ηλικία ανθρώπους καθώς 2 στους 10 όσων παθαίνουν εγκεφαλικό είναι κάτω από 55 ετών.  
Οι επιστήμονες  εξηγούν πως μπορεί να προληφθεί  το εγκεφαλικό επεισόδιο αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας και αναφέρονται αναλυτικά σε 3 σημαντικούς παράγοντες: τα ανευρύσματα, μια αρρυθμία και τη νόσο των καρωτίδων που μπορούν «ύπουλα» να γίνουν αιτία για ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στην εκπομπή μιλά η γνωστή αμερικανίδα ηθοποιός Τζειν Σειμουρ από τη Μαδρίτη, για την καμπάνια στην οποία πρωτοστατεί μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη η μητέρα της.

Αναφέρονται, όλες οι καινούργιες μελέτες που υποστηρίζουν ότι το εγκεφαλικό μπορεί να σχετίζεται με το θόρυβο, την έλλειψη ύπνου και τα λαϊτ αναψυκτικά.
Τέλος, παρουσιάζεται η έρευνα που γίνεται για την αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο και αφορά το κινητικό αλλά και το λογοθεραπευτικό μέρος. Νεώτερα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η χρήση αντικαταθλιπτικών λίγες μέρες μετά το εγκεφαλικό μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...