Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Alpha: Formula 1 Κυριακή, 9 Οκτωβρίου Απευθείας μετάδοση Grand Prix Ιαπωνίας

Formula One 2008 Rd.16 Japanese GP: Bridgeston...Image via WikipediaΤο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται με τον 15ο αγώνα της χρονιάς, το GP Ιαπωνίας.

Το GP της Formula 1 είναι η πρώτη αθλητική εκδήλωση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώνεται στην Ιαπωνία λίγους μήνες μετά τη βιβλική καταστροφή που υπέστη τον περασμένο Μάρτιο. Δύσκολα μπορούσε κανείς να φανταστεί τότε ότι η Ιαπωνία θα ήταν σε θέση επτά μήνες μετά να διοργανώσει GP στην πίστα της Σουζούκας.

Η F1 έχει στενούς δεσμούς με την Ιαπωνία. Μπορεί σήμερα να μην συμμετέχει στο πρωτάθλημα Ιάπωνας κατασκευαστής αλλά στο πρόσφατο παρελθόν συμμετείχαν τρεις: Toyota, Bridgestone και Honda. Ο μόνος Ιάπωνας που συμμετέχει στον θεσμό είναι ο Καμούι Κομπαγιάσι, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Sauber. Ο 25χρονος πιλότος έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο για να βοηθήσει τη χώρα και τους συμπατριώτες του, σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς. Μια εκ των οποίων ήταν να προσκαλέσει στον αγώνα μια χορωδία κοριτσιών, την MJC Ensemble, προερχόμενη από τις πληγείσες περιοχές την Minamisoma. Τα κορίτσια θα συνοδεύονται από τους γονείς τους και θα τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας πριν την εκκίνηση.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ θέλει έναν βαθμό για να πανηγυρίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του. Το μόνο σενάριο που μπορεί να ανατρέψει τη νίκη του 24χρονου Γερμανού είναι να νικήσει ο Τζένσον Μπάτον και ταυτόχρονα να μείνει ο ίδιος χωρίς βαθμούς. Κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής φέτος.

Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!

F1 Countdown: 08:00
Εκκίνηση αγώνα: 09:00 Μαγνητοσκοπημένη προβολή: 15:00
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...