Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο Στ. Μαλέλης μιλά χωρίς ταμπού για τη δική του κατάθλιψη.

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 17:10, βάζει στο μικροσκόπιο την… «εθνική» μας κατάθλιψη.

Επιστήμονες διεθνώς έχουν προβλέψει εδώ και μια δεκαετία ότι η κατάθλιψη θα είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα υγείας έως το 2025. Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας και οι συνέπειες της, έχουν κάνει ήδη τους περισσότερους Έλληνες να μιλούν γι’ αυτήν χωρίς ωστόσο να μπορούν πάντα να αναγνωρίσουν αν αυτό που αισθάνονται είναι όντως κατάθλιψη, θλίψη ή μελαγχολία.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται όλα τα τελευταία στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τη μεγάλη αύξηση των νέων καταγεγραμμένων περιστατικών κατάθλιψης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Επίσης, αναλύονται τα αίτια της, τα χαρακτηριστικά σημάδια της αλλά και οι νεώτερες λύσεις που βοηθούν στην αντιμετώπιση της όπως τις αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή, την ψυχοθεραπεία, τα βότανα και τα φάρμακα.

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής διερευνά πόσο κοστίζει η θεραπεία της κατάθλιψης. Παρουσιάζει τις δυνατότητες που έχει σήμερα κάθε πολίτης να αναζητήσει βοήθεια, από τις τηλεφωνικές γραμμές, τα κέντρα ψυχικής υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία έως και τους ιδιώτες ψυχιάτρους και τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Η εκπομπή καταγράφει την συγκλονιστική μαρτυρία ενός 25χρονου, ο οποίος επιχείρησε να αυτοκτονήσει τρεις φορές μέχρι σήμερα εξαιτίας της κατάθλιψης, την οποία όμως ξεπέρασε με επιτυχία. Τέλος, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού Star, Σταμάτης Μαλέλης μιλά με ειλικρίνεια και χωρίς ταμπού για τη δική του κατάθλιψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...