Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, μιλά ανοιχτά για τις φοβίες του και την κλειστοφοβία

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις 17:10, ασχολείται με τις φοβίες και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. Εξετάζει τις πιο συχνές φοβίες όπως η αγοραφοβία, η κοινωνική φοβία, η υψοφοβία, η πετοφοβία (φόβος για το αεροπλάνο), η κλειστοφοβία αλλά και πολλές άλλες ειδικές φοβίες, που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένα αντικείμενα, ζώα και άλλα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η φοβία τις περισσότερες φορές είναι η εκδήλωση του άγχους μας με συγκεκριμένο τρόπο και εκτιμούν ότι όταν ένας άνθρωπος εμφανίσει μια φοβία είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να ταλαιπωρηθεί και από άλλες.

Στην εκπομπή αναλύονται οι παιδικές μας φοβίες και η σχέση που μπορεί να έχουν με εκείνες που εμφανίζουμε ως ενήλικες. Οι ειδικοί παρέχουν συγκεκριμένες συμβουλές και συζητούν τις λύσεις που υπάρχουν σήμερα για τις κυριότερες φοβίες. Τέλος, τονίζουν, ότι σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό τις φοβίες μας, μέσα από τη σταδιακή έκθεση στο αντικείμενο ή την κατάσταση που προκαλεί φοβία και την ψυχοθεραπεία.

Ο γνωστός ερμηνευτής και συνθέτης Μιχάλης Χατζηγιάννης, μιλά ανοιχτά για τις φοβίες του, την κλειστοφοβία αλλά και τη φοβία που εμφάνισε με τα χρόνια για τις πτήσεις και εξηγεί πώς κατάφερε να τις αντιμετωπίσει με τη βοήθεια ειδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...