Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

O Alpha: ΔΕΚΑ - Όλα τα επεισόδια και το μεγάλο φινάλε!

O Alpha απαντά στα τούρκικα σίριαλ με ...Καραγάτση. Μια από τις καλύτερες σειρές που έχουν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, θα βγάλει από το "σεντούκι" το κανάλι της Κάντζας τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να εμπλουτίσει το βραδινό του πρόγραμμα.

 Πρόκειται για το "Δέκα", τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μ.Καραγάτση, σε σκηνοθεσία της Πηγής Δημητρακοπούλου και μουσική της Ελένης Καραϊνδρου, που προβλήθηκε το 2007. Προβάλλεται ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ στις 11.35 M.M.

Σενάριο: Μαίρη Ζαφειροπούλου, Σταύρος Καλαφατίδης
Διάλογοι: Γιώργος Κρητικός
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Ρένη Πιττακή, Μαρία Πρωτόπαππα, Μαρία Ζορμπά, Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θάλεια Ματίκα, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Μαρίσα Τριανταφυλλίδη κ.α.

Επεισόδιο: 16

Τα νέα για τις νυχτερινές εξορμήσει της Σίας και το ξέσπασμα της Μαρίνας γίνονται θέμα κουτσομπολιού στο «10». Η Μαρίνα και η Παντοφλού βρίσκονται σε οξύτατη αντιπαράθεση για το ποιανής οι κόρες είναι πιο ηθικές.
Ο Φουντούκος δείχνει σημάδια παράνοιας. Θέλει να κατακτήσει το σύμπαν, αυτοαποκαλείται «Άρχων του κόσμου» και αναπτύσσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του.
Η Μαρία και η Ξανθή παραέρχονται κοντά… Τόσο που δεν πάει άλλο.
Η Σοφία Ατζαγιόλη ανακοινώνει στον Φουντούκο πως είναι έγκυος.
Η Μαρία παραιτείται από το μοδιστράδικο για να ακολουθήσει τον Κίτσο στα ταξίδια του. Ο Γιώργος Λέφας, έχοντας βάλει από καιρό στο μάτι την Σοφούλα, την κόρη της Παντοφλούς, την παρασύρει, την μεθάει και την βιάζει.

Επεισόδιο: 17

Η γειτονιά του «10» υποδέχεται τον Κώστα που, για την δύσκολη μέχρι τώρα ζωή του, όπως λέει ο ίδιος, μόνο ένας γάμος θα τον σώσει. Οι Βάλβηδες δεν χάνουν την ευκαιρία. Τον γνωρίζουν στην αδερφή τους την Αντωνία…Η ερωτική σχέση της Ξανθής με την Μαρία Μακρή μοιάζει να χάνει τον έλεγχο και η Μαρία ζητάει τρόπο να ξεφύγει.Ο Φουντούκος παντρεύεται την Σοφία Ατζαγιόλη και το «10» γιορτάζει. Λίγους μήνες μετά το βιασμό της, η Σοφούλα, η κόρη της Παντοφλούς, είναι έγκυος και στις προσπάθειές της να μιλήσει στον Λέφα δεν τα καταφέρνει, την αποφεύγει συστηματικά.Η ξαφνική επιστροφή του Κίτσου στο «10», από ταξίδι που δεν έγινε λόγω βλάβης του φορτηγού, η Μαρία που γυρίζει αναστατωμένη στην κάμαρή τους από συνάντησή της με την Ξανθή και το κακό δεν αργεί να γίνει… 

Επεισόδιο: 18 (τελευταίο)

Οι κάτοικοι του 10 που ζωντάνεψαν για λίγο στις τηλεοπτικές οθόνες επιστρέφουν στις λογοτεχνικές σελίδες όπου πάντα ανήκαν.
Για κάποιους χαρακτήρες το φινάλε της ιστορίας είναι καλό, σε άλλους πάλι όχι.
Ο Κίτσος είναι στη φυλακή, η Μαρία βγαίνει από το νοσοκομείο και αποφασίζει να γυρίσει στο παλιό της επάγγελμα.
Ο Φουντούκος, ονειρεύεται μεγαλεία «οικουμενικής κυριαρχίας» αλλά δεν μπορεί να βάλει σε τάξη την προσωπική του ζωή μια και είναι ανάμεσα στις δύο γυναίκες, τη βοηθό του Μάρθα και τη γυναίκα του Σοφία. 
Μεγάλη χαρά περιμένει το σπιτικό των Βάλβηδων, η Αντωνία παντρεύεται τον Κωνσταντή, ο Νίκος ζητά σε γάμο την Σοφούλα τη κόρη της παντοφλούς και ο Μιχάλης ετοιμάζεται να πάρει την καλή του Αννούλα Λέφα. Την χαρά αυτή όμως επισκιάζει η αυτοκτονία της Παναγιώτας Βάλβη…
Εν τω μεταξύ, Ρηνούλα ανακαλύπτει ότι η Δέσποινα ήταν η αγαπημένη του Καλογερά και τη ρωτά γιατί δεν διεκδίκησε τη διαθήκη…
Σε όλες τις ιστορίες η τελευταία πράξη είναι ανολοκλήρωτη, όπως ημιτελές είναι και το έργο του Καραγάτση, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του.
«Ας γελάσω» ήταν οι τελευταίες λέξεις που σημείωσε ο συγγραφέας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...