Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανοιχτή επιστολή στον Σπ. Παπαδόπουλο, από ένα "φανατικό" του Καζαντζίδη


Ανοιχτή επιστολή κυρίου Μιχάλη Συμεών Μιχαηλίδη, από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας  «ΥΠΑΡΧΩ», προς κύριο  Σπύρο Παπαδόπουλο ,οικοδεσπότη της εκπομπής «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» της Ν.Ε.Τ. 

Αγαπητέ κύριε  Σπύρο
* Παρακολούθησα την εκπομπή σας το Σάββατο 23/2/2013 με κεντρικό φιλοξενούμενο τον Θανάση Πολυκανδριώτη κ.λ.π. και ομολογώ ότι δεν ήθελα να τελειώσει μέχρι το πρωί.

*  Συγχαρητήρια σε σένα και στον Θανάση Πολυκανδριώτη, για την θαυμάσια ορχήστρα του από λαϊκά όργανα, με κυρίαρχο το μπουζούκι.

*  Θαυμάσιοι απαξάπαντες όλοι οι οργανοπαίκτες, με το μπρίο και το πάθος που έπαιξαν.

* Εκείνο όμως που έδωσε περισσότερο χαρά, ήταν η είδηση ότι έχει δρομολογηθεί, αφ ενός να αναγνωριστεί το μπουζούκι ως Ελληνικό όργανο και δεύτερο, ότι θα διδάσκεται η λαϊκή μουσική σε τριτοβάθμια εκπαίδευση.

*  Μ΄ αυτό το γεγονός θα εκπληρωθεί και ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου μας, του συλλόγου φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» (του οποίου τυγχάνω να είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του), προς τις αρμόδιες αρχές.

* Εκείνο όμως που θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω αλλά και να καυτηριάσω είναι πως δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται, μιας και βλέπει την εκπομπή όλη η υδρόγειος (ίσως να διέλαθε της προσοχής σας)  είναι οι χοροί, χορεύουν κάθε τόσο ζεϊμπέκικο, χασάπικο και δεν διαφέρει από ένα κλασικό τσάμικο, από την μια δεν μπορεί να ζητάμε το μπουζούκι ο μπαγλαμάς να έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση και από τη άλλη να ξεφτιλίζουμε τους λαϊκούς χορούς.

Μετά τιμής

Μιχάλης Συμεών Μιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...