Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Η «καναλάρχης» του MEGA, Πόλυ, συζητά για όλες τις αποτυχημένες δίαιτες


Αυτή την περίοδο  οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν με ένα  μαγικό τρόπο να χάσουν τα περιττά  τους κιλά με στόχο να βγουν στην παραλία. Ξεχνούν τα λάθη που προηγήθηκαν  και αναζητούν την εύκολη λύση στις «δίαιτες – εξπρές». Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που μεταδίδεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στις 17.00 από το MEGA, καλείται να απαντήσει στο ερώτημα «Πόσα κιλά μπορώ να χάσω σε ένα μήνα;».

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι  δεν χάνουμε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο ρυθμό το περιττό βάρος και επισημαίνουν ότι μια δίαιτα είναι καταδικασμένη να αποτύχει όταν εμπεριέχει το στοιχείο της στέρησης. Παράλληλα, αναθεωρούν την άποψη ότι η δίαιτα «φαίνεται» στη ζυγαριά καθώς λένε ότι η καλύτερη ένδειξη για την απώλεια λίπους είναι η ζώνη μας. Ακόμη, απαντούν αν είναι σωστός ο «ψυχαναγκασμός» να ζυγίζουμε με γραμμάρια τις τροφές, αν κάθε δίαιτα πρέπει να έχει συγκεκριμένες θερμίδες αλλά και πότε «κολλάει» ο δείκτης της ζυγαριάς σε μια δίαιτα.

Η εκπομπή παρουσιάζει  με έξυπνο τρόπο τα λάθη που κάνουμε  στις μερίδες της τροφής όταν είμαστε  σε δίαιτα, την καθοριστική σημασία  που έχει το μέγεθος του πιάτου που τρώμε, αλλά και τα «μαθηματικά» μιας δίαιτας, δηλαδή τις θερμίδες που μπορούμε να “κερδίσουμε” καθημερινά χωρίς απαραίτητα να στερηθούμε την γεύση.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης  ρωτά τους επιστήμονες αν είναι εφικτός  ο στόχος της απώλειας ακόμη και  οκτώ κιλών μέσα σε ένα μήνα και  παίρνει την απάντηση ότι αυτό μπορεί να συμβεί υπό προϋποθέσεις ακολουθώντας τέσσερα νέα πρότυπα δίαιτας, που είναι εξαιρετικά δημοφιλή αλλά καταδικασμένα να αποτύχουν σε βάθος χρόνου.

Η «καναλάρχης» του MEGA, Πόλυ, υποδέχεται στο κομμωτήριο της τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και συζητά μαζί του για όλες τις αποτυχημένες δίαιτες που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η ηθοποιός Σοφία Καλεμκερίδου αποκαλύπτει στην εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» γιατί σταμάτησε να κάνει δίαιτα.

Η έρευνα της εκπομπής εξετάζει, ακόμη, τις ακραίες μορφές άσκησης που είναι στη μόδα τα τελευταία χρόνια κυρίως στην Αμερική, οι οποίες υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα απώλειας βάρους μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι οι επεμβάσεις παχυσαρκίας δεν είναι μια μορφή «δίαιτας» για να χάσει κάποιος γρήγορα κιλά αλλά μέθοδος αντιμετώπισης της νοσογόνου παχυσαρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...