Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τα γιατροσόφια της Πηνελόπης Πιτσούλη

Βεντούζες για τον πόνο στη μέση; Ματζουράνα για τα τσιμπήματα; Ντομάτα  για την κακοσμία των ποδιών; Πεπόνι για το ηλιακό έγκαυμα; Αυγό για την  τριχόπτωση; Τα γιατροσόφια είναι  φθηνά. Είναι και αποτελεσματικά; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 11 Μαϊου 2013 στις 16.50 στο MEGA.

Καλεσμένοι στο στούντιο είναι  ένας Καθηγητής Φαρμακευτικής, ένας παθολόγος, μια δερματολόγος και  μια Ω.Ρ.Λ, οι οποίοι υποστηρίζουν ή απορρίπτουν την ευεργετική δράση των «συνταγών της γιαγιάς» που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και εξακολουθούν να εφαρμόζονται ακόμη και σήμερα. Η έρευνα της εκπομπής αναζητά μύθους και αλήθειες για όσα υπόσχονται τα γιατροσόφια και παρουσιάζει την επιστημονική πλευρά των όποιων θετικών ή αρνητικών δράσεών τους στον οργανισμό μας.

Ειδικές ενότητες μέσα στην εκπομπή διερευνούν την αποτελεσματικότητα που έχουν οι βεντούζες, κάποιες  τροφές για την τριχόπτωση και  την κακοσμία των ποδιών, ορισμένα φυτά για τα τσιμπήματα εντόμων και  πολλά άλλα. Επίσης, γίνεται αναφορά  στα πιο γνωστά γιατροσόφια για τον πονοκέφαλο, τη φαγούρα, τα κοψίματα, το μπούκωμα της μύτης και των αυτιών και για πολλές δερματικές εκδηλώσεις.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη, η οποία μιλά για τα γιατροσόφια που έμαθε από την μητέρα και την πεθερά της, επισημαίνοντας ότι τα χρησιμοποιεί συνήθως ως πρώτες βοήθειες αλλά πάντα τηλεφωνεί στον γιατρό της προκειμένου να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Οι ειδικοί, τέλος, επισημαίνουν ότι  τα γιατροσόφια μπορεί να είναι  μια φθηνή λύση ανάγκης αλλά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται μετά από συμβουλή γιατρού καθώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα εάν συνδυάζονται με φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...