Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το σίριαλ Luck - Το Στοίχημα με τον Ντάστιν Χόφμαν - ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ντάστιν Χόφμαν, Νικ Νόλτε, Ντένις Φαρίνα είναι μερικοί από τους διάσημους πρωταγωνιστές του νέου σίριαλ της ΝΕΤ που θα προβάλει κάθε Δευτέρα στις 10 το βράδυ. Είναι η πρώτη (!) τηλεοπτική εμφάνιση του Ντάστιν Χόφμαν, ενώ στον ρόλο  ενός Έλληνα του Γκας Δημητρίου, εμφανίζεται ο "πολύς" Ντένις Φαρίνα.

Το σίριαλ Luck - Το Στοίχημα είναι μια διεισδυτική ματιά στον βρώμικο κόσμο του ιπποδρόμου και του τζόγου.

Πλησιάζοντας τα 70 ο Τσέστερ Μπέρνσταϊν (Ντάστιν Χόφμαν) ή αλλιώς Έις (Άσσος), έχει μια κερδοφόρα «καριέρα» στο οργανωμένο έγκλημα με ειδικότητα το τζόγο, τα παράνομα στοιχήματα και το ξέπλυμα χρημάτων. Κοντινοί του συνεργάτες όμως θα τον παγιδεύσουν και ο ίδιος θα οδηγηθεί στις ομοσπονδιακές φυλακές της Καλιφόρνια.

Βγαίνοντας από τη φυλακή, μετά από τρία χρόνια, τον περιμένει ο έμπιστος φίλος και οδηγός του, ο Γκας Δημητρίου, ο οποίος έχει αγοράσει για λογαριασμό του ένα πολλά υποσχόμενο άλογο κούρσας. Με τη βοήθειά του Γκας, ο Έις θα αρχίσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια με σκοπό να αναλάβει τον έλεγχο των αγώνων και στοιχημάτων του ιπποδρόμου Σάντα Ανίτα. Εκτός, όμως, από το γρήγορο κέρδος, σκοπός του είναι να πάρει εκδίκηση και να τιμωρήσει όσους τον πρόδωσαν. Στην ομάδα τους στρατολογούν τον Τούρο Εσκαλάντε, έναν επιτυχημένο, αλλά διαπλεκόμενο, εκπαιδευτή αλόγων και όλα αρχίζουν να δρομολογούνται.

Ο χώρος και ο κόσμος του ιπποδρόμου όμως είναι απρόβλεπτος και τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Τέσσερις φανατικοί παίκτες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κερδίσουν το σημαντικότερο στοίχημα των ιπποδρομιών, το σκορ 6, με τα υψηλότερα κέρδη. Σε ποιο άλογο όμως να ποντάρουν; Τότε εμφανίζεται και ένας παλιός εκπαιδευτής, με σκοτεινό παρελθόν, ο Γουόλτερ Σμιθ (Νικ Νόλτε), ο οποίος θα επηρεάσει και αυτός τα σχέδια του Έις, καθώς το καθαρόαιμο άλογο που εκτρέφει - αν και αουτσάιντερ - προορίζεται για το μεγάλο φαβορί.

Το «Luck» αποτελεί μια φιλόδοξη παραγωγή του Ντέβιντ Μιλτς και του γνωστού σκηνοθέτη Μάικλ Μαν, δημιουργού μεγάλων επιτυχιών όπως «Manhunter», «Heat» και «Insider», ο οποίος σκηνοθέτησε το πρώτο επεισόδιο και παρέμεινε στη συνέχεια ως διευθυντής παραγωγής. Πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντάστιν Χόφμαν (στην πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτική σειρά).

Eπεισόδιο 5

Περιγραφή επεισοδίου
Ο Έις μαθαίνει πως το Ιρλανδέζικο άλογο του Γκας έχει προγραμματιστεί να τρέξει την επομένη και πιέζει τον Εσκαλάντε ν’ ανταλλάξει τον Λεόν με κάποιον πιο έμπειρο. Ο Μάρκους φοβάται για την υγεία του κι αναρωτιέται γιατί αισθάνεται τόσο δεμένος με τον Τζέρι ενώ ο Κάγκλ, που έχει εν τω μεταξύ απολυθεί από τον ιππόδρομο, επιστρέφει από ένα γλέντι ζητώντας κάποια ενίσχυση. Ο Έις δίνει στην Κλαιρ ένα τυχερό τσεκ κι οι δυο τους κατευθύνονται στην πίστα για να παρακολουθήσουν το αξέχαστο ντεμπούτο του αλόγου του Γκας

Παραγωγή:ΗΠΑ
Παραγωγή- Σενάριο: Ντέϊβιντ Μίλτς
Διεύθυνση Παραγωγής- Σκηνοθεσία: Μάικλ Μαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...