Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αρχίζει η πρωινή μάχη των ζευγαριών

Μια νέα μέρα ξημερώνει για την πρωινή ζώνη των δύο κορυφαίων τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα, του ΑΝΤ1 και του MEGA. Τα ζεύγη Λιάγκα  - Σκορδά και Κωστόπουλου - Μπαλατσινού αντιπαρατίθενται, με τη μονομαχία να προβλέπεται σκληρή και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα

Πίσω στην Αθήνα η Φαίη Σκορδά έβαφε τα μαλλιά της όπως το MEGA τις γυψοσανίδες του, σε παραπλήσιες αποχρώσεις του ροζ. Σύμφωνα με το κλισέ, ο πυρετός της προετοιμασίας ανέβαινε διαρκώς, αγγίζοντας τα όρια του παροξυσμού. Ο ρυθμιστής των εξελίξεων, μοιραία και για μια σειρά από λόγους, ήταν ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Επιστρέφοντας από την Αμερική θα διέλυε τις φήμες που επέμεναν ότι πετάχτηκε στο κεντρικό συνεργείο της αντιπροσωπίας για ένα σέρβις-αστραπή, με μπότοξ, λεύκανση οδόντων κ.λπ. Υπό μια έννοια, στην προοπτική της παρουσίασης μιας τρίωρης πρωινής εκπομπής στο MEGA ένας 59χρονος άντρας νιώθει λίγο σαν αυτοκίνητο «που τα ’χει τα χιλιομετράκια του» ενώπιον του ΚΤΕΟ: όλο και κάτι θα χτυπάει, όλο και κάτι θα στάζει, ασχέτως αν το μοτέρ είναι αστέρι, αγέραστο και ακατάβλητο. Στο κατά Κωστόπουλο λεξιλόγιο, η ατάκα «ναι, πήγα στην Αμερική για να κάνω ένα λίφτινγκ που σε μια βδομάδα περνάει. Εκανα εμφύτευση μαλλιών και μια επιμήκυνση πέους» έκοψε κομψά, με τον αυτοσαρκαστικό του μπαλτά, τη σχετική καζούρα. Το κυριότερο, όμως, ήταν ότι ο επαναπατρισμός του Πέτρου σήμανε συναγερμό στο MEGA, καθώς μαζί του έφερε ένα καινούριο χαμπέρι: «Ξεκινάμε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου». Ο αρχηγός τάδε έφη και έκτοτε τα παιδία του MEGA τρέχει. Ο ίδιος έλειπε ακόμη και από το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής, αν και όλοι κατάλαβαν ότι τόση υστερία από το γυναικείο κοινό μόνο στον Ελβις, στον Σάκη ή τον Ακη Πετρετζίκη θα μπορούσε να απευθύνεται. Κάπως έτσι αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε η μετωπική αντιπαράθεση με τον ΑΝΤ1, ο οποίος είχε προ πολλού ανακοινώσει ότι το ζεύγος Σκορδά - Λιάγκα θα ξεκινήσει τις πρωινές του περιπλανήσεις από τη 10η πρωινή στις 14 Οκτωβρίου. Για όσους θεωρούν ότι ουδέν ανεξήγητον υπό τον ήλιον, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο επισπεύστηκε η έναρξη του «Πρωινού mou» από το MEGA δεν έχει να κάνει τόσο με κάποιον στρατηγικό ελιγμό όσο με τις τροχιές των ουράνιων σωμάτων. Είναι γνωστό ότι ο Κωστόπουλος τα τελευταία χρόνια παίρνει όλο και πιο σοβαρά υπόψη του τα συμπαντικά ρεύματα και φροντίζει να εναρμονίζει τις κινήσεις του με αυτά. Εάν λοιπόν η εκπομπή άρχιζε στις 21 Οκτωβρίου, όπως αρχικά ψιθυριζόταν, θα υπήρχε επιπλέον χρόνος προετοιμασίας μεν, ανάδρομος Ερμής δε, τόσο για τον Πέτρο όσο και για την παρτενέρ του στη ζωή, στα μεγαλεία και στην κατάρρευση, την Τζένη Μπαλατσινού. Ο Κωστόπουλος λοιπόν πήγε στη Νέα Υόρκη ακριβώς όπως ένας αρχαίος Ελληνας θα πήγαινε στους Δελφούς. Ο χρησμός που πήρε από την Πυθία ήταν διαυγής σαν κρύσταλλο: «Πέτρο, γύρνα στην Αθήνα και ξεκίνα, πρέπει να προλάβεις, μην καθυστερείς. Αϊ στο καλό, γιε μου - και πρόσεχε μη χτυπήσεις το κεφάλι σου καθώς βγαίνεις. Αλλά και να το χτυπήσεις, καλύτερα τώρα παρά όταν θα δεις τα νούμερα Τρίτη πρωί με τον ανάδρομο Ερμή».

Νέα ομάδα, έτοιμη για όλα


Το πρωί, λοιπόν, στο MEGA θα εμφανιστεί η Ρούλα Κορομηλά. Οι απέναντι, στον AΝΤ1, θα φιλοξενούν τους πρωταγωνιστές του «Μπρούσκο», του σίριαλ που σαρώνει τους δείκτες τηλεθέασης, δηλαδή τον σκηνοθέτη Ανδρέα Γεωργίου και τους σταρ Αποστόλη Τότσικα και Ελένη Βαΐτσου. Σε ανύποπτο χρόνο ο Γιώργος Λιάγκας αναμένεται να παίξει πιάνο, ξεδιπλώνοντας τις ικανότητές του ως μουσικού και ο Πέτρος, μην έχοντας μουσική παιδεία αλλά αντ’ αυτής πολύ καλό γούστο (και) ως DJ, θα ανέβει στα decks - ή μήπως όχι; Μάλλον όχι, τα DJ sets, τα εκλεκτά πούρα, το φίνο οινόπνευμα, τα σκούρα κοστούμια και η κουλτούρα της αντροπαρέας, τομείς στους οποίους είναι πρύτανης, προσιδιάζουν στον νυχτερινό εαυτό του. Στο «Πρωινό mou» δεν θα έχει ούτε τασάκι - άσε που η Τζένη θα αγρυπνά για το τι θα λέει ο κύρης της με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τον Αρη Καβατζίκη και το νέο, καυτό αίμα, την Ελισάβετ Σπανού. Εννοείται ότι η κυρία Βίκυ Παγιατάκη, ως μεγάλη κυρία της αστρολογίας, είναι υπεράνω πάσης υποψίας, αντιθέτως με τον Ακη Πετρετζίκη, με τον οποίο ο chef Πέτρος αναμένεται να αναπτύξει σχέση ανταγωνισμού, αγάπης και μίσους - και όχι μόνο γιατί «ο πρώτος Ελληνας Master Chef» πετυχαίνει καλύτερα τον ζουλιέν τεμαχισμό του αγγουριού. Ο Ακης είναι νέος, ωραίος, με εντυπωσιακά τατού και με φυσικό επικοινωνιακό χάρισμα, προσόντα που κάθε κόκορας με μοναρχικές τάσεις θα θεωρούσε επικίνδυνα.


Το ατού της προετοιμασίας


Στον ΑΝΤ1 τα πράγματα φαίνονται πιο στρωμένα απ’ ό,τι στο MEGA, καθώς το ζεύγος των παρουσιαστών δεν έχει να αντιμετωπίσει τον τρόμο του κενού, το άγνωστο και να δημιουργήσει από την αρχή δεσμούς στον αέρα, όπως το αντίπαλο ζεύγος Κωστόπουλου - Μπαλατσινού. Το «Πρωινό» θα έχει ως αρχισυντάκτριες τις έμπειρες εμπρός και πίσω από τις κάμερες Ινα Ταράντου και Ελεάννα Τρυφίδου (η δεύτερη ξέρει καλά και τον Λιάγκα, καθώς είναι η μόνιμη ραδιοφωνική του παρτενέρ). Η Σάσα Σταμάτη προσθέτει την απαραίτητη ανεξέλεγκτη νότα, καθώς έχει έφεση στις μπηχτές που πάντα ξυπνούν τα αίματα, ενώ ο Γιώργος Λιανός είναι ο αυθόρμητος, προσιτός και συμπαθής εαυτός του, κάτι που ισχύει εν πολλοίς και για τη Λάουρα Νάργες, προφανώς με το επιπλέον προσόν του σκανδαλιάρικου σεξαπίλ μιας σημερινής pin-up. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι επίσης εγνωσμένης αξίας και μάλιστα υπερτερεί κατά τι του Πετρετζίκη, καθώς μαζί της η προσοχή του κοινού δεν περισπάται, δεν χαζεύει τα μάτια ή τη μυοσκελετική κατασκευή του μάγειρου αντί για τα κατσαρόλια του που τσιτσιρίζουν. Η Λίτσα Πατέρα μένει σεβαστή και ακλόνητη ανάμεσα στα άστρα, ενώ γύρω της το σκηνικό εναλλάσσεται -κάποτε μαζί με τους παρουσιαστές- και ο Σπύρος Σούλης θα κάνει guest εμφανίσεις προτείνοντας ιδέες και λύσεις. Η γλυκιά Φαίη θα παίζει τον γνωστό ρόλο του μαέστρου-θηριοδαμαστή, καλύπτοντας με τη ζεστή της φιλοξενία τις κρίσεις αγαρμποσύνης οι οποίες ενίοτε πλήττουν τον Γιώργο Λιάγκα - αλλά που τόσο τις έχει αγαπήσει το τηλεοπτικό κοινό. Το ζεύγος, πάντως, αφού πέρασε ατελείωτες ώρες σε συσκέψεις και πρόβες για τη συγκρότηση της τελικής σύνθεσης της ομάδας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον εμπλουτισμό της θεματολογίας με την προσθήκη ειδικών συνεργατών επί της διατροφής, της ψυχολογίας, της παιδιατρικής κ.ά. Οσο για τον συνεργάτη-έκπληξη, το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι δεν πρόκειται για την Καλομοίρα. Ως μαμά διδύμων πλέον, το αιώνιο darling του ΑΝΤ1, στην πρώτη μετάδοση του «Πρωινού» θα εμφανιστεί σε ζωντανή σύνδεση με Ουάσινγκτον, απευθείας από τη γειτονιά του Μπαράκ Ομπάμα.

Μονομαχία στον πρωινό κάμπο


Οι βασικοί άρρενες μονομάχοι της πρωινής ψυχαγωγικο-ενημερωτικής ζώνης, εκτός από την κοινή τους θεσσαλική καταγωγή, συνδέονται με αμοιβαία εκτίμηση και φιλία. Επίσης, στα χαρακτηριστικά που τους συνδέουν είναι ότι ο μεν Πέτρος Κωστόπουλος νεάζει, ενώ ο Γιώργος Λιάγκας δείχνει λίγο μεγαλύτερος και πιο βαρύς από την πραγματική του ηλικία. Εκεί όμως που διαφέρουν σημαντικά είναι ότι ο μεν Κωστόπουλος μεταφέρει τις αποσκευές μιας έντονης κοινωνικής και ποικιλοτρόπως δημόσιας παρουσίας, με τεράστιες μεταπτώσεις, γεγονός που του επιτρέπει να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά -και ως έναν βαθμό ακομπλεξάριστα- τόσο την παλιά δόξα όσο και την τρέχουσα χρεοκοπία του.

Ο δε Λιάγκας δεν έχει κανέναν λόγο ούτε να επαίρεται για το ασυναγώνιστο σουξέ του, ούτε να αυτομαστιγώνεται για τον ξεπεσμό του - εφόσον δεν συνάντησε ποτέ τίποτε από τα δύο. Ισως αυτός να είναι ο πραγματικός στίβος που θα κρίνει ποιο ζευγάρι θα σερβίρει στο άλλο τον όχι και τόσο γλυκό καφέ του δεύτερου στις μετρήσεις τηλεθέασης. Οι Λιάγκας - Σκορδά είναι άνθρωποι της τηλεόρασης, αναθρεμμένοι στα στούντιο, με τις κάμερες και τα μικρόφωνα ολόγυρα, αντίθετα από τους Κωστόπουλο - Μπαλατσινού που είναι πολύ πιο έμπειροι σε άλλους τομείς, όχι όμως και στην καθημερινή TV. Το στοίχημα για τον πρώην εκδότη-celebrity Κωστόπουλο είναι πώς θα καταφέρει να προσαρμόσει τον πληθωρικό αλλά έντονα «βραδινό» εαυτό του στο «Πρωινό mou» κερδίζοντας τις τηλεθεάτριες που ενδεχομένως τον βρίσκουν γοητευτικό πλην αταίριαστο με την πρωινή ζώνη. Ωστόσο, αντίστοιχος προβληματισμός υπήρχε και για τον Γιώργο Λιάγκα, πριν αποδείξει με το γκελ του ότι το σπορ της τηλεθέασης είναι μάλλον μαραθώνιος παρά κούρσα ταχύτητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...