Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

"Χρειάζονται αλλαγές τα μεσημεριανά... και μακάρι να γίνουν"

Οταν νιώθεις ευτυχισμένος, ασφαλής και ώριμος στην επαγγελματική ζωή σου, αυτό σε οδηγεί στο να κάνεις σωστές επιλογές και στην προσωπική σου ζωή. Η Κατερίνα Καραβάτου μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» και αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο. Χωρίς κόμπλεξ μιλάει για τηλεοπτικά πρόσωπα, για την πορεία της μεσημεριανής εκπομπής της αλλά και για τον Κρατερό Κατσούλη. Μια συνέντευξη -πιστέψτε μας- «ψυχογράφημα», λίγους μήνες πριν η φετινή χρονιά της τηλεόρασης κατεβάσει ρολά!

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι μοναχοπαίδι. Μεγάλωσε και σπούδασε εκεί, και μεγάλο κομμάτι παιδικών και εφηβικών χρόνων έχει να κάνει με εικόνες ευχάριστες και ανέμελες εκείνης της περιόδου. Στο σχολείο ήταν καλή μαθήτρια. Δεν γινόταν, βέβαια, να είναι μέτρια στις επιδόσεις της γιατί ως παιδί δασκάλων έπρεπε να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον έλεγχό της. Οταν τελείωσε το Λύκειο, μπήκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και σπούδασε Γαλλική Φιλολογία. Παράλληλα έκανε μαθήματα σε δραματική σχολή και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Ισλανδία με υποτροφία, όπου παρακολούθησε μαθήματα πολιτικών επιστημών και οικονομικών. Αμέσως μετά έκανε μια στάση μερικών μηνών και στην Αγγλία για το μεταπτυχιακό της στο Εκπαιδευτικό Θέατρο.

Πλούσιο βιογραφικό για το όμορφο κορίτσι, που από μικρή ηλικία γοήτευε τα αρσενικά. Το 2004 ξεκινάει το όνειρο -αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι- με την τηλεόραση. Μια πρόταση να έρθει στην Αθήνα αλλάζει τους στόχους που μπορεί να είχε θέσει και γίνεται με τα φιλαράκια της μια ευχάριστη συντροφιά στην πρωινή και μετέπειτα στη μεσημεριανή ζώνη κάνοντας «Κους Κους». Κρατάει χαμηλούς τόνους και βρίσκεται ένα βήμα πριν δημιουργήσει τη δική της οικογένεια, μια και η σχέση της με τον ηθοποιό Κρατερό Κατσούλη πάει από το καλό στο καλύτερο και δεν το έκρυψε ποτέ.

Εχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία, Εκπαιδευτικό Θέατρο, ηθοποιία και πολιτικές επιστήμες!

«Με το διαζύγιο Μικρούτσικου ασχοληθήκαμε επειδή η εξέλιξη δόθηκε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Με τη Μενεγάκη
δεν ήταν έτσι...»



- Ωραία παιδικά χρόνια; Τα νοσταλγείς;
Αν σου πω όχι, θα με πιστέψεις (χαμογελάει); Πέρασα ωραία ως παιδί και έζησα καλά και ευχάριστα. Θυμάμαι τον εαυτό μου έξω σε μεγάλες αλάνες, βόλτες μέχρι πολύ αργά, δεν με άγχωνε τίποτε. Ανετα χρόνια στη γειτονιά και ωραίο μεγάλωμα από τους γονείς μου. Μου αρέσει και το σήμερα όμως πάρα πολύ! Ανεβοκατεβαίνω στη Θεσσαλονίκη για να βλέπω τους δικούς μου και ζω όμορφα και σήμερα.

- Κατεβαίνεις από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και όλα αλλάζουν ξαφνικά…Πέρασε ο καιρός πολύ γρήγορα και θυμάμαι ότι δεν έκανα όνειρα όταν ξεκίνησα να δουλεύω στην τηλεόραση. Δεν είχα ιδέα τι ανθρώπους θα συναντήσω και τι πάει να πει τηλεόραση. Ομως ήρθε η πρόταση εντελώς ξαφνικά, αμέσως μπήκα στα βαθιά και έπρεπε να αποδείξω πράγματα. Στην πορεία έγινα παρουσιάστρια εκπομπής. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα ήταν απαιτητικά από την αρχή μέχρι και σήμερα, γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Πάντως δεν μπορώ να ξεχάσω δευτερόλεπτο από αυτά που πέρασα όλο αυτό το διάστημα.

- Οταν έρθει η στιγμή, θα βρεθείς πίσω από τις κάμερες; Σου έχει περάσει κάτι τέτοιο από το μυαλό;Πολύ εύκολο να γίνει. Εγώ έχω ένα μότο στη ζωή μου, που το ακολουθώ μέχρι σήμερα: «πρέπει να είσαι έτοιμος από την αρχή να κάνεις ένα βήμα πριν για να είσαι εντάξει». Φυσικά προσπαθώ να είμαι καλή στη δουλειά μου, γιατί την αγαπώ και εργάζομαι πολλές ώρες καθημερινά. Είναι η ζωή μου σε μεγάλο βαθμό! Πρέπει να διαφυλάξω τον εαυτό μου και είμαι πολύ συγκρατημένη στις κινήσεις μου…

- Στη μεσημεριανή ζώνη παρατηρείται φέτος μια μεγάλη πτώση σε νούμερα τηλεθέασης. Πιστεύεις ότι η εκπομπή σας έχασε έδαφος επειδή για μεγάλο διάστημα δεν μπόρεσε να ασχοληθεί καθόλου με το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη; Δεν μπορώ να το δω έτσι αυτό το θέμα. Πήραμε κάποιες αποφάσεις και ξέραμε ότι θα μας στοίχιζε σε νούμερα. Δεν θέλω να εκφέρω άποψη για το θέμα και για τον τρόπο που σχολιάστηκε από άλλες εκπομπές. Νομίζω ότι ο καθένας έπραξε αυτό που ήθελε, και η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος ήταν σαφείς στις επιθυμίες τους. Και απαντώ τώρα ως τηλεθεάτρια και όχι ως παρουσιάστρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...