Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Αντίδραση κινηματογραφιστών για πρόστιμο σε σταθμό που πρόβαλε σκηνές από τη «Στρέλλα»

Την έντονη διαμαρτυρία των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη, προκάλεσε απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο σε τηλεοπτική εκπομπή που πρόβαλε σκηνές από την ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, χωρίς την κατάλληλη σήμανση.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στην εκπομπή του Star «Φώτης και Μαρία live», η οποία πρόβαλε σκηνές από την «Στρέλλα», στην οποία ήταν προσκεκλημένη και η πρωταγωνίστρια, Μπέττυ Βακαλίδου.

«Αντί να αναρωτηθείτε, όπως οφείλετε ως Ανεξάρτητη Αρχή, αν τηρείται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, έστω και κεραία από το πνεύμα των νόμων, του ελληνικού Συντάγματος και η καλώς εννοούμενη ψυχαγωγία του κοινού, ως μωραί παρθένοι, προσβάλετε βάναυσα, στο πρόσωπο της κας Βακαλίδου, κάθε ομοφυλόφιλο» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τους προς το ΕΣΡ, οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη».

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου 2009 και είναι υποψήφια για 11 κινηματογραφικά βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Με την απόφαση του ΕΣΡ διαφώνησαν, πάντως, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ιωάννης Λασκαρίδης, και το μέλος Κώστας Τσουράκης, που πρότειναν να μην επιβληθεί καμία ποινή, αλλά και το μέλος Ίρις Αυδή, που πρότεινε απλή σύσταση στον σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...