Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Γέμισαν κατσαρόλες οι οθόνες...


Αν ανοίξει κανείς τη μικρή οθόνη κάποια στιγμή το πρωί θα πέσει επάνω στην εκτέλεση... κάποιας συνταγής. Το απόγευμα η ιστορία θα επαναληφθεί. Το βράδυ ξανά τα ίδια, αλλά με πιογκουρμέ επιλογές γεύσης.

Η χαρά του επίδοξου... σεφ είναι η φετινή πρόταση των τηλεοπτικών σταθμών. Η κρίση χτυπάει κόκκινο στα κανάλια, τα έσοδα από διαφημίσεις συνεχώς μειώνονται και λεφτά δεν υπάρχουν για παραγωγή ακριβού και ποιοτικού προγράμματος.

Ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο ηθοποιόςΑλέξανδρος Αντωνόπουλος γιατί δεν θα εμφανιστεί κάπου φέτος και απάντησε λέγοντας «δεν μαγειρεύω, δεν χορεύω και δεν τραγουδάω. Πού να δουλέψω;». Και συνόψισε με απόλυτη ακρίβεια τι παρουσιάζει φέτος η ελληνική τηλεόραση.

Τα διάφορα ριάλιτι μαγειρικής, σόου και εκπομπές με αντικείμενο την κουζίνα για τη φετινή τηλεοπτική χρονιά αγγίζουν συνολικά τις 55 ώρες προγράμματος. Το Mega είναι... ώρες μπροστά, καθώς θα παρουσιάζει 18 ώρες την εβδομάδα πρόγραμμα μαγειρικής εξαιτίας του καθημερινού «Master Chef», ενώ οAlpha και ο ΣΚΑΪ βρίσκονται στο τηλεοπτικό του κατόπι με 6 ώρες εβδομαδιαίως και βέβαια υπάρχει και το εβδομαδιαίο «Top Chef» του ΑΝΤ1.

Κάποτε η μαγειρική... εκ της μικρής οθόνης αφορούσε αποκλειστικά τις νοικοκυρές καθώς αποτελούσε αγαπημένη στήλη των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα αποκτήσαμε...εθνικές μαγείρισσες αλλά το… κατσαρολικό και η ετοιμασία της συνταγής αφορούσε συγκεκριμένες εκπομπές και ακόμη πιο συγκεκριμένο τηλεοπτικό κοινό. Που συνδύαζε εκείνη την ώρα αυτό που παρακολουθούσε με αυτό που έκανε στη δική του κουζίνα...

Σήμερα οι εκπομπές και τα ριάλιτι μαγειρικής αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του τηλεοπτικού προγράμματος. Και δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι πλέον ολόκληρες τηλεοπτικές ζώνες, ακόμη και των πιο μεγάλων και ισχυρών τηλεοπτικών σταθμών, δείχνουν να έχουν επενδύσει σε συνταγές και υψηλή (δήθεν) κουζίνα ώστε να κερδίσουν νούμερα τηλεθέασης.

Και φτάσαμε στο σημείο το οποίο βρισκόμαστε τη φετινή χρονιά όπου είναι η χαρά της κουτάλας, καθώς οποιαδήποτε ώρα και αν ανοίξεις την τηλεόραση θα συναντήσεις επίδοξους επαγγελματίες και ερασιτέχνες σεφ να διαγκωνίζονται για μια θέση στην... κουζίνα και... μάγειρους να ασκούν υψηλή εποπτεία κατέχοντας την απόλυτη γαστριμαργική αλήθεια, ενώ σταθερή παρουσία αποτελούν στη μικρή οθόνη αυτοί που σώνουν επιχειρήσεις, μαγειρικής πάντοτε...

http://topontiki.gr/article/10350

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...