Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Ψηφιακή πρεμιέρα» κάνει η Digea στη Θράκη

Στις 19 Νοεμβρίου ξεκινάει η DIGEA τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας Mega, ANT1, Alpha, Alter, Star, ΣΚΑΙ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, καλύπτοντας την περιοχή της νοτιοδυτικής Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την επιτυχημένη εμπειρία και στο λεκανοπέδιο Αττικής και εφαρμόζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Πλάκας, καλύπτοντας τη νοτιοδυτική Θράκη και συγκεκριμένα το νότιο τμήμα του Έβρου, το νότιο της Ροδόπης, το ΝΑ τμήμα της Ξάνθης αλλά και το βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης και πόλεις όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη.
Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Πλάκα, σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Θάσου δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.
Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορέσουν να απολαύσουν ψηφιακά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 24 (498 MHz) και 32 (562 MHz). Για τη λήψη του σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Πλάκας. PIAZZA DEL POPOLO
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...