Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τα μυστικά τους θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο

Mordechai Vanunu (Hebrew: מרדכי ואנונו‎, born ...Image via WikipediaΜε ανθρώπους που γνώριζαν μυστικά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τον. ρουν των γεγονότων ασχολείται ο Στέλιος Κούλογλου.

Στο επόμενο επεισόδιο του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», ο δημοσιογράφος εστιάζει στις υποθέσεις του Ντάνιελ Έλσμπεργκ, του Μορντεχάι Βανούνου (φωτό) και άλλων που βρέθηκαν με απόρρητα έγγραφα στο χέρι και... γνώσεις που τελικά τους ενέπλεξαν σε απίστευτες περιπέτειες.

Ο πρώτος είχε στην κατοχή του απόρρητα αρχεία του Πενταγώνου που έδειχναν ότι ο πόλεμος στο Βιετνάμ δεν μπορεί να κερδηθεί και ότι η κυβέρνηση του ψευδόταν ασυστόλως. 

Ο δεύτερος εργαζόταν στο μυστικό πυρηνικό εργοστάσιο του Ισραήλ και φοβόταν ότι στον επόμενο πόλεμο στη Μέση Ανατολή θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα. Από τη δουλειά τους στο FBI, δύο άλλοι, η Κόλιν Ράουλι και η Σιμπέλ Έντμοντς γνώριζαν ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. 

Τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων και άλλων ακόμη που γνώριζαν, έπρεπε να αποφασίσουν και θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τη ροή της ιστορίας, παρουσιάζει ο Στέλιος Κούλογλου, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 23.00 από τη ΝΕΤ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...