Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στην πόλη με τον σκληρό του "Kismet"

Με το τραγούδι «Καροτσέρη, τράβα, να πάμε στα Ταταύλα» οι Ελληνες -και όχι μόνο- της Πόλης γλέντησαν «αποκριάτικα» την Καθαρή Δευτέρα. Ανάμεσά τους, ο σκληρός του «Kismet» Yigit Ozsener (Γιγκίτ Οζσενέρ), ο γνωστός μας από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 Τζεμίλ (Cemil), που διασκέδασε με την παρέα του μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ο «Τζεμίλ» κατάγεται από τη Σμύρνη και όπως είχε δηλώσει στην «Espresso» τον Δεκέμβριο που είχε έρθει στη χώρα μας, αγαπάει την Ελλάδα, τη ρετσίνα, τα καλαμαράκια (τα τίμησε αμφότερα στο σαρακοστιανό τραπέζι) και ακούει Θεοδωράκη. Εχει παίξει μάλιστα σε τραγωδία στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στους Δελφούς.

Ταταύλα και Ταξίμ γέμισαν από Ελληνες, Τούρκους, Αγγλους, Γάλλους και Αμερικανούς που βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν ύστερα από δεκαετίες το έθιμο του παραδοσιακού πολίτικου καρναβαλιού, το λεγόμενο Μπακλαχοράνι. Το Μπακλαχοράνι δεν γιορταζόταν για πάνω από εβδομήντα χρόνια, αλλά από πέρυσι οφείλει την αναβίωσή του στην πρωτοβουλία δύο Ελλήνων που μένουν και εργάζονται μόνιμα στην Πόλη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...