Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

“Όλα για την υγεία mou”: Η Μαριάννα Τουμασάτου και τα τέσσερα σκυλιά της

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 17:10, διερευνά κυρίως τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει στην ζωή μας ένα κατοικίδιο, αλλά εστιάζει και στους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει η συμβίωση αυτή.

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι μελέτες που δείχνουν ότι η συμβίωση με τα ζώα, μας βοηθά να ξεπεράσουμε το άγχος, να αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη και να βελτιώσουμε τους δείκτες της βιολογικής μας υγείας, όπως να περιορίσουμε τις καρδιοπάθειες. Οι επιστήμονες είναι πλέον πεπεισμένοι ότι η συνύπαρξη των κατοικίδιων με τα παιδιά τα βοηθά σημαντικά να γίνουν πιο υπεύθυνα , να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και κυρίως να κατανοούν τον κύκλο της ζωής. Έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά που ζουν με κατοικίδια εμφανίζουν πιο σπάνια αλλεργίες , έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος και καλύτερη απόδοση στο σχολείο.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, οι ευεργετικές ιδιότητες ενός κατοικίδιου ζώου είναι σημαντικές και αποδεδειγμένες καθώς η παρουσία τους στο σπίτι λειτουργεί ως αγχολυτικό ενώ προσφέρει άφθονη ανιδιοτελή αγάπη στους ανθρώπους που τα φροντίζουν. Έρευνες έχουν καταγράψει τις θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων σε σοβαρές ψυχικές, διανοητικές αλλά και σωματικές παθήσεις. Στην εκπομπή, παρουσιάζονται: ένα βίντεο με έναν σκύλο οδηγό τυφλών, οι αποτελεσματικές θεραπευτικές ιδιότητες της ιππασίας για παιδιά με νοητικά και κινητικά προβλήματα καθώς και η ευεξία και η ηρεμία που μπορεί να προσφέρει η καθημερινή επαφή με τα δελφίνια.

Η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου μιλάει για την καθημερινότητά της με τα τέσσερα σκυλιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...