Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τελικά θα πάμε ή όχι στην Eurovision;

Προβληματισμός επικρατεί στην ΕΡΤ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το εάν η χώρα μας πρέπει ή όχι να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ορισμένα από τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης θεωρούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Πολωνίας. Οι δύο αυτές χώρες ξεκαθάρισαν πως λόγω οικονομικής δυσπραγίας δεν πρόκειται να δαπανήσουν ποσά προκειμένου να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό καθώς δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Κύπρο παρά το γεγονός ότι το ΡΙΚ είχε επιβεβαιώσει την συμμετοχή του από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, στελέχη της κρατικής τηλεόρασης της Μεγαλονήσου προβληματίζονται σχετικά με το εάν πρέπει η Κύπρος να λάβει τελικά μέρος. Οι αποφάσεις στην Λευκωσία αναμένεται να επηρεάσουν και τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οπως μάλιστα δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» «συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο ακύρωσης της κυπριακής συμμετοχής». Βασικοί λόγοι είναι η κρίσιμη οικονομική φάση για την Κύπρο και όποιες ενστάσεις, μπορούν να προκληθούν από την συμμετοχή.

Οι εξελίξεις μάλιστα τρέχουν τόσο γρήγορα που οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πολλοί είναι αυτοί που λένε στην ΕΡΤ πως η χώρα μας που είναι το πιο χτυπημένο από την κρίση μέλος της Ευρωζώνης δεν ακολουθήσει το παράδειγμα της Πορτογαλίας θα δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις.

Το βασικό επιχείρημα που παραθέτει η άλλη πλευρά ωστόσο είναι ότι η δημόσια τηλεόραση δεν ζημιώνεται, αντιθέτως κερδίζει από τη συμμετοχή στη Eurovision, καθώς τα τελευταία χρόνια δισκογραφικές εταιρείες αναλαμβάνουν ως επί το πλείστον τα έξοδα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...