Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Από την Ιατρική στο «θαύμα»: Η περιπέτεια του Κουρκούλη

Όπου η ιατρική επιστήμη σηκώνει  τα χέρια ψηλά, ενδεχομένως η θετική σκέψη και η καλή ψυχολογία  μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε ένα ιατρικό «θαύμα». Ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου 4 Μαϊου 2013, στις 16.50 στο MEGA, η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, επιχειρεί να αναδείξει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η θετική σκέψη, η πίστη για ζωή, η προσευχή αλλά και οι μικρές καθημερινές απολαύσεις μπορούν να γίνουν το αντίδοτο για μια σοβαρή ασθένεια. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι λάθος να πιστέψουμε στα «θαύματα» χωρίς τη συμβολή της Ιατρικής, αλλά τονίζουν ότι η Ιατρική με τη δική μας συμβολή μπορεί να κάνει θαύματα.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι μια  γυναίκα που πριν από 25 χρόνια εμφάνισε μικροκυτταρικό καρκίνο στον πνεύμονα και οι θεράποντες ιατροί της ακόμη και στο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης, της έδιναν αυστηρά δυο μήνες ζωής. Όμως, η ίδια αποκαλύπτει στην εκπομπή πώς με τη βοήθεια της επιστήμης και τη δύναμη της σκέψης της κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο μετά από δεκάδες δύσκολες θεραπείες και να συνεχίζει σήμερα τη ζωή της, αποτελώντας παράδειγμα για την ιατρική βιβλιογραφία.

Επίσης, την βιωματική  του εμπειρία καταθέτει στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και, όπως ο ίδιος επισημαίνει, οι γιατροί του τού είπαν ότι αυτοϊάθηκε. Ο ίδιος αποδίδει τη θετική αυτή εξέλιξη στην πίστη του στον Θεό.

Στην εκπομπή μιλούν ένας ογκολόγος, ένας ακτινολόγος, μια γιατρός παρηγορητικής θεραπείας και ένας διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Κάθε ένας από την πλευρά του θυμάται περιπτώσεις ανθρώπων που νίκησαν την ασθένεια παρά τις αντίθετες προβλέψεις, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού τους.

Η ψυχολόγος υγείας Άννα Χατζηδημητρίου εξηγεί με απλό και κατανοητό τρόπο στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη τους τρόπους με τους οποίους η θετική σκέψη μπορεί να μας θεραπεύσει και επισημαίνει τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στη ζωή μας και τα οποία συμβάλλουν έως ένα βαθμό στην εμφάνιση μιας ασθένειας.

Το αισιόδοξο μήνυμα από την “ιδιαίτερη” αυτή εκπομπή  που διερευνά τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης σε σχέση με μια ασθένεια αλλά και γενικότερα στη ζωή μας, είναι ότι αρκετοί άνθρωποι μέσα από μια συγκεκριμένη στάση ζωής καταφέρνουν να βοηθήσουν σημαντικά την επιστήμη να τους δώσει επιπλέον χρόνια ζωής, ακόμη και όταν οι προβλέψεις είναι πέρα για πέρα αρνητικές. Στην εκπομπή παρουσιάζονται, επίσης, δυο νέοι τρόποι “ενίσχυσης” της θετικής σκέψης, τα σεμινάρια θετικής ψυχολογίας και ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...