Κυριακή 28 Απριλίου 2013

To Πασχαλινό Πρόγραμμα Alpha


Τη  Μεγάλη Εβδομάδα:
  • Η εορταστική ατμόσφαιρα ξεκινάει από το πρωί με το παιδικό πρόγραμμα Άκατα Μάκατα με τα Ζουζούνια που θα προβάλλεται καθημερινά στις 08:00.
  • Η Ελένη, πιστή στο ραντεβού της στις 13:00, μας κρατάει συντροφιά τις τρεις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Μεταξύ άλλων, παίρνουμε χρηστικές συμβουλές για το πώς ετοιμάζουμε το κοκορέτσι και πώς βάφουμε τα αυγά του Πάσχα. Ακόμη, ο Βασίλης Καλλίδης, μας δείχνει τον τρόπο για να φτιάξουμε το αρνάκι στον φούρνο αλλά και την πιο εύκολη τυρόπιτα, ενώ η Άννα Μαρία Μπαρού κάνει art de la table προτάσεις για τις εορταστικές ημέρες. Επίσης, τι θα πρέπει να περιέχει η βαλίτσα του Πάσχα όσων αποδράσουν και πώς θα αποφύγουν τους οδικούς κινδύνους; Τέλος, η ομάδα του Έτσι Απλά παρουσιάζει ευφάνταστες πασχαλινές κατασκευές.
  • Στις 16:00, μας κρατά συντροφιά η παρέα του Δέστε Τους! τις τρεις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
  • Τα βράδια της Μεγάλης Εβδομάδας παρακολουθούμε ελληνικές και ξένες ταινίες: Τη Μεγάλη Δευτέρα στις 21:00, Το Ημερολόγιο (The Notebook), τη Μεγάλη Τρίτη στις 21:00, Μετάξι (Silk), τη Μεγάλη Τετάρτη στις 21:00, H κυρά μας η μαμή, τη Μεγάλη Παρασκευή στις 21:00, Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι (The princess and the pea) και το Μεγάλο Σάββατο στις 21:00, Καρδιές του Φθινοπώρου (Emotional arithmetic) και στις 23:15, Τα σταυροδρόμια της ψυχής (Bringing out the dead).
  • To M. Σάββατο στη 01:30, tospirto.net παρουσιάζει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη που διασκευάζει Σταύρο Ξαρχάκο. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη τραγουδά, μοναδικά, Σταύρο Ξαρχάκο. Μια, από τους σημαντικότερους εκφραστές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση-πρόκληση να διασκευάσει έναν από τους κλασικούς συνθέτες με μεγάλη ιστορία και πλούσιο ρεπερτόριο. Τη συναυλία (στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 21-09-2012) συνδιοργάνωσε tospirto.net με το Mέγαρο Μουσικής και χορηγό επικοινωνίας την τηλεόραση του Αlpha. Τραγούδια γνωστά, τραγούδια εμβληματικά, ένα παιχνίδι με το παρελθόν από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Μια καινούργια μουσική ματιά σε ένα ρεπερτόριο συνδεδεμένο με τις μνήμες μας.
  • Tη Μ. Παρασκευή στις 20:55, και το Μ. Σάββατο στις 23:55, συνδεόμαστε με τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στην Παιανία για τη λειτουργία του Επιταφίου και της Ανάστασης αντίστοιχα.

Την Κυριακή του  Πάσχα, 05/05:
  • Στις 10:00, το Μες στην Καλή Χαρά γιορτάζει ένα παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα. Χορευτικά συγκροτήματα από τον Πόντο, το Αιγαίο, την Κρήτη και την Ήπειρο ταξιδεύουν τους τηλεθεατές στους ήχους, στις γεύσεις, στα ήθη και στα έθιμα του Πάσχα, όπως τηρούνταν ευλαβικά από γενιά σε γενιά. Οι παραδοσιακές Πασχαλινές συνταγές έχουν την τιμητική τους, ενώ συνταξιδιώτες στην γιορτή αυτή είναι οι ηθοποιοί Κώστας Ευριπιώτης, Κώστας Κόκλας, Τζέσυ Παπουτσή και οι παρουσιαστές Αντωνία Καλλιμούκου και Άλεξ Κάβδας. Όλοι τους θυμούνται εορταστικές προσωπικές στιγμές περασμένων ετών και μας ενημερώνουν για τα έθιμα των περιοχών, απ’ όπου κατάγονται. Ακόμη, ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφού μας ξεναγεί στον χώρο όπου έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα, μας διασκεδάζει με ένα ζωντανό μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του.
  • Στις 14:15 στο Stars System, η Άση Μπήλιου αναλύει τη Νέα Σελήνη - Έκλειψη Ηλίου που πραγματοποιείται στον Ταύρο μία εβδομάδα μετά το Πάσχα. Ποιοι θα έχουν την ευκαιρία για νέα ξεκινήματα και ποιοι θα κλείσουν κεφάλαια στη ζωή τους; Ακόμη μαθαίνουμε ποιο είναι το δικό μας μυστικό στον έρωτα. Τι σημαίνει για την προσωπική μας ζωή; Τέλος, ευχόμαστε χρόνια πολλά στους Ταύρους. Πώς θα είναι η γενέθλια χρονιά τους;
  • Στις 00:45 διασκεδάζουμε με το μουσικό πρόγραμμα Τα Ίσια Ανάποδα με τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Τη  Δευτέρα του Πάσχα, 06/05:
  • Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 13:00, απολαμβάνουμε τις καλύτερες στιγμές της εκπομπής Ελένη με ένα best of αφιέρωμα.
  • Στις 16:00, η παρέα του Δέστε Τους! υποδέχεται στο πλατό την Έλλη Κοκκίνου, η οποία ερμηνεύει γνωστά τραγούδια και δοκιμάζει τις επιδόσεις της στην Ώρα του Παιδιού και το Λεξιγκόνγκ. Το τελευταίο επεισόδιο της Οδύσσειας αναβιώνει και μας θυμίζει μοναδικές στιγμές.
  • Στις 21:45, tospirto.net παρουσιάζει τον Vassiliko που διασκευάζει Βασίλη Τσιτσάνη. Ο Vassilikos μας επανασυστήνει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τον Βασίλη Τσιτσάνη. Η πρόκληση-προκληση για τον καλλιτέχνη να ερμηνεύσει έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες μετατράπηκε σε μια μοναδική συναυλία (στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής στις 22-09-2012) με συνδιοργανωτές tospirto.net και το Mέγαρο Μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...