Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Όλα για την Υγεία mou»: ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ… ΤΩΡΑ


 Εκτιμάται ότι όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας θα χρειαστεί  να κάνουμε κάποια μικρή ή μεγάλη επέμβαση. Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται το Σάββατο 25 Μαϊου 2013 στις 16.50 από το MEGA, ασχολείται με την χειρουργική και όλες τις νεώτερες τεχνικές και απαντά σε ερωτήματα όπως πόσο ασφαλείς είναι σήμερα οι επεμβάσεις, πότε χρησιμοποιούνται τα ρομπότ στη χειρουργική, θα είναι λιγότερο αιματηρές οι επεμβάσεις του μέλλοντος;

Καλεσμένη στην εκπομπή είναι μια  αναισθησιολόγος, συνεργάτης ενός από  τα κορυφαία νοσοκομεία στον κόσμο, της  Mayo Clinic, η οποία αφού απαριθμεί τις μορφές αναισθησίας, εξηγεί γιατί σήμερα η διαδικασία αυτή είναι περισσότερο ασφαλής από ποτέ και απαντά στο ερώτημα αν είναι δικαιολογημένος ο φόβος μας ότι ενδεχομένως δεν θα «ξυπνήσουμε» μετά από μια χειρουργική επέμβαση.

Ένας γενικός χειρουργός που ασχολείται με την ρομποτική  χειρουργική εξηγεί στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη πώς συντελέστηκε η επανάσταση στη χειρουργική τα τελευταία χρόνια και από τις ανοιχτές, αιματηρές και με αυξημένες επιπλοκές επεμβάσεις περάσαμε στις επεμβάσεις μιας οπής και τα χειρουργικά ρομπότ. Οι ειδικοί παραθέτουν τα μεγάλα πλεονεκτήματα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και των ρομπότ καθώς η χρήση τους περιορίζει σημαντικά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, τις ημέρες νοσηλείας αλλά και την επανεισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο τα επόμενα χρόνια.

Η ρομποτική χειρουργική  εφαρμόζεται κυρίως σε ουρολογικές  παθήσεις ανδρών και γυναικών, αλλά και σε όλες σχεδόν τις παθήσεις που σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα των γυναικών. Στο στούντιο μιλά για τη ρομποτική χειρουργική στον προστάτη, την ουροδόχο κύστη και τον νεφρό ένας χειρουργός ουρολόγος και εξηγεί γιατί το χειρουργείο με ρομπότ βοηθά τους άνδρες να διατηρήσουν ανέπαφα τα νεύρα της περιοχής μετά από μια προστατεκτομή με αποτέλεσμα να διατηρήσουν την στυτική τους λειτουργία και να αποφύγουν το ενδεχόμενο ακράτειας.

Από την πλευρά του  ο χειρουργός που ασχολείται με τις  γυναικολογικές παθήσεις μιλά για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών προβλημάτων καθώς και για το πότε υπάρχουν ενδείξεις για να γίνουν αυτά τα χειρουργεία.

Στην εκπομπή επίσης παρουσιάζονται όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον προεγχειρητικό έλεγχο, τη συμβολή της ρομποτικής χειρουργικής στην αντιμετώπιση των καρδιολογικών παθήσεων, την μικροχειρουργική αλλά και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που καιροφυλακτούν μετά από ένα χειρουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...