Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ο δεύτερος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Without a Trace» του Star - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο δεύτερος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Without a Trace»  θα συναρπάσει τους τηλεθεατές του Star  στη ζώνη prime time, καθημερινά στις 21:00. Πρόκειται για αστυνομική – δραματική σειρά αμερικανικής παραγωγής 2003 - 2004, που θα ολοκληρωθεί σε 24 επεισόδια. (2ος κύκλος)

Όποιον ντετέκτιβ και  αν ρωτήσεις θα σου πει ότι οι έρευνες για χαμένη ιδιοκτησία ή  για έναν θάνατο είναι εύκολες  υποθέσεις σε σύγκριση με  την  ανεύρεση ενός αγνοούμενου προσώπου. Ωστόσο, στη Νέα Υόρκη υπάρχει  μία ειδική ομάδα του FBI, που ασχολείται αποκλειστικά με τέτοιες υποθέσεις. Ο δυναμικός ντετέκτιβ Τζακ Μαλόουν μαζί με την ομάδα του αγωνίζεται ενάντια στον χρόνο, αφού για τις Αρχές, εφόσον περάσουν 72 ώρες μετά την εξαφάνιση του θύματος οι πιθανότητες για την ανεύρεσή του είναι μηδαμινές. Η ανάλυση των στοιχείων μετά από μία απαγωγή ή εξαφάνιση, απαιτεί: ιδιαίτερες ικανότητες, τελευταία μέσα τεχνολογίας αλλά και τη βοήθεια εξειδικευμένων ψυχολόγων. Καταλυτικός παράγοντας για τη διαλεύκανση των ανεξήγητων υποθέσεων είναι η εμπειρία, που έχουν αποκτήσει με τον χρόνο τα μέλη της ομάδας. Σε κάθε επεισόδιο πέρα από την υπόθεση, που προσπαθεί η ομάδα να εξιχνιάσει, αποκαλύπτεται και ένα κεφάλαιο ζωής από το παρελθόν αλλά και τον χαρακτήρα των ντετέκτιβ.

Στον 2ο κύκλο της σειράς,  καθώς η ομάδα συνεχίζει να εντοπίζει αγνοούμενους, ο Τζακ και η σύζυγός του οδηγούνται στο διαζύγιο.  Εκείνος πρέπει να συνεχίσει να φροντίζει τον πατέρα του, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Επίσης μαθαίνουμε πράγματα από το παρελθόν κάποιων μελών της ομάδας, όπως οι δραματικές ιστορίες του Μάρτιν, που ουσιαστικά μεγάλωσε με τους θείους του, και του Ντάνι, που είναι ορφανός και ο αδελφός του είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας.

Ο Μάρτιν πυροβολεί θανάσιμα έναν σωματέμπορο παιδιών και τόσο ο ίδιος όσο και η Βίβιαν πρέπει να αποσιωπήσουν το γεγονός, προκειμένου να παραμείνουν στην υπηρεσία.

Ο Τζακ κάνει μια τελευταία προσπάθεια να σώσει τον γάμο του μετακομίζοντας στο Σικάγο με την οικογένειά του, παραχωρώντας έτσι στη Βίβιαν την πολυαναμενόμενη προαγωγή, που ονειρευόταν.   Παρόλες τις καλές προθέσεις του Τζακ, την τελευταία στιγμή η σύζυγός του τον εγκαταλείπει…

Η σειρά έχει κερδίσει τα εξής βραβεία:
2003: Emmy ως «Καλύτερη Σκηνοθεσία σε τηλεοπτική σειρά»

Emmy ως «Καλύτερη  Γκεστ εμφάνιση σε δραματική σειρά» ο  ηθοποιός Τσαρλς Ντούτον

ASCAP Filmand Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2004:  Χρυσή σφαίρα στον Άντονι Λα Πάγκλια (ρόλος Τζακ Μαλόουν) ως καλύτερη ερμηνεία σε σειρά.

ASCAP Film and Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2005:  ASCAP Filmand Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2006:  ASCAP Film and Television Music Awards ως «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά»

2008: ALMA ως «Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά» η Ρόσελιν Σάντσεζ (ρόλος Έλενα Ντελγκάντο, εμφανίζεται από τον 4ο κύκλο)

Ο δεύτερος κύκλος προσέλκυσε το ενδιαφέρον 17 εκατομμυρίων τηλεθεατών κατά επεισόδιο.
Σε αυτόν τον κύκλο εμφανίζονται σε ρόλους γκεστ σταρ:
στο 8ο επεισόδιο, η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος υποδύεται μια επιθεωρητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

στο 16ο επεισόδιο, η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, Κίρστι Άλεϊ ερμηνεύει την ψυχικά διαταραγμένη μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, που έχει εξαφανιστεί.

Ένα στοιχείο, το οποίο διαφοροποιεί το «Without a Trace» από τις υπόλοιπες αστυνομικές σειρές στις ΗΠΑ, είναι η μετάδοση πληροφοριών σχετικά με πραγματικούς  αγνοούμενους στο τέλος των περισσότερων επεισοδίων. Μερικές φορές τις ανακοινώσεις αυτές αντικαθιστούν μηνύματα ή πληροφορίες από διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες, οι  οποίες σχετίζονται με το θέμα του κάθε επεισοδίου (π.χ. στο τέλος του 17ου επεισοδίου του πρώτου κύκλου, όπου υπάρχει μία απόπειρα αυτοκτονίας, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τη γραμμή βοήθειας για την αποτροπή αυτοκτονιών). Την ίδια μέθοδο πληροφόρησης, εκτός από τις ΗΠΑ, ακολούθησαν τηλεοπτικοί σταθμοί σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ.
Από την Παρασκευή 14 Ιουνίου, Δευτέρα – Παρασκευή στις 21:00.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζον Φ. Σόουγουολτερ, Πολ Χόλαχαν, Μάρθα Μίτσελ, Τίμοθι Μπάσφιντ, Πίτερ Μαρκλ, Ράνταλ Ζισκ, Ντέιβιντ Νούτερ

ΠΑΙΖΟΥΝ: Άντονι Λα Πάγκλια, Πόπι Μοντγκόμερι, Ενρίκε Μαρτσιάνο, Έρικ Κλόουζ, Μάριαν Ζεν Μπαπτίστ


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...