Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κρίση... Eurovision-ική! - αβέβαιη ξανά η Ελληνική συμμετοχή

Σε αναμμένα... κάρβουνα κάθονται την τρέχουσα περίοδο οι ιθύνοντες της EBU, σχετικά με την έγκριση συμμετοχής των ευρωπαϊκών χωρών στο διαγωνισμό. Ακριβώς επτά μήνες μας χωρίζουν από τον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης και η ανησυχία περί... βατερλώ είναι διάχυτη μεταξύ των στελεχών.

Στις 27 μόλις χώρες ανέρχεται ο αριθμός των ήδη εγκεκριμένων συμμετοχών, νούμερο καθόλου ικανοποιητικό και αρκετό για τη διεξαγωγή της Eurovision, τουλάχιστον όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Για τη δημιουργία δύο αξιοπρεπών ημιτελικών και ενός μεγάλου τελικού, απαιτούνται τουλάχιστον 33-34 χώρες, αν αναλογιστούμε πως οι 5-6 απ' αυτές προκρίνονται κατευθείαν στον τελικό.

Οκτώ οι χώρες που δήλωσαν την αποχή τους: Τσεχία, Σλοβακία, Κροατία, Κύπρος, Μαρόκο, Μονακό, Λουξεμβούργο και Ανδόρα, ενώ κατά 99% στον ίδιο δρόμο θα βαδίσει για δεύτερη χρονιά και η Τουρκία.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία και Πορτογαλία αναμένεται να επιβεβαιώσουν σύντομα τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, την ώρα που υπάρχει μία λίστα χωρών που έχουν απλώς δηλώσει πως ενδέχεται να συμμετάσχουν. Αυτές είναι η Σερβία, η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Σλοβενία, η Ιταλία και η Μολδαβία.

Ωστόσο, υπάρχουν και τέσσερις χώρες - μεταξύ των οποίων είμαστε δυστυχώς και εμείς - που δεν έχουν κάνει ούτε καν την τυπική δήλωση πως μπορεί να συμμετάσχουν στην επόμενη διοργάνωση, αφήνοντας το σενάριο να αιωρείται. Το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Ρουμανία και η Ελλάδα αποτελούν τις χώρες αυτές και μάλιστα το Αζερμπαϊτζάν κινδυνεύει με αποκλεισμό από την EBU, καθώς εξετάζεται σε βάρος του η υπόθεση των στημένων βαθμολογιών το 2011 και το 2013.

Ο εκτελεστικός επόπτης της Eurovision, Jan Ola Sand, δηλώνει σχετικά ανήσυχος, ωστόσο αναμένει τις εξελίξεις μέχρι και το τέλος αυτού του μήνα. Από την άλλη, οι Euro-fans δε διστάζουν να εκφράζουν ανοιχτά τους προβληματισμούς τους για τον διαγωνισμό στην Κοπενχάγη, υπογραμμίζοντας πως, εάν οι συμμετοχές δεν ξεπεράσουν τις 30, θα υπάρξει σύγχυση και ενδεχομένως η διοργάνωση να... τιναχτεί στον αέρα!


tvnea.blogspot.gr



Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά και διαφημιστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...